Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Trump: védje meg más a kurdokat

BelföldHa a "neokohn" írja, ez azt jelenti, hogy az "USA" hivatalosan kezd kihátrálni a "világcsendőr" szerepéből és lekoccantani Ázsia már orosz-kínai...fennhatósága alá vett területeiről.
„Részemről rendben, ha valaki segíteni akar Szíriának megvédeni a kurdokat, legyen az Oroszország, Kína vagy Bonaparte Napóleon. Remélem, jól megy majd nekik, mi 7000 mérföldre vagyunk!”

Elutasította a szíriai kurdok megvédését Donald Trump amerikai elnök hétfői Twitter-áradatában.

Rövid üzeneteiben azt írta, hogy az Egyesült Államoknak nem kellene szerepet játszania a kurdok megvédelmezésében az Északkelet-Szíriában indított török offenzívával szemben, de Washington üdvözöl bármely államot, amely volt szövetségese segítségére kel.

„Hadd védje meg Szíria és Bassár el-Aszad szíriai elnök a kurdokat, és harcoljon a saját földjéért Törökországgal szemben” – hangsúlyozta az elnök egyik bejegyzésében.

„Részemről rendben, ha valaki segíteni akar Szíriának megvédeni a kurdokat, legyen az Oroszország, Kína vagy Bonaparte Napóleon. Remélem, jól megy majd nekik, mi 7000 mérföldre vagyunk!”

Trump újfent hangsúlyozta azt az álláspontját, hogy a migrációs hullám feltartóztatását szolgáló amerikai-mexikói határon építendő falra kellene összpontosítania, nem pedig a kurdokra Szíriában.

„Miért harcolnánk Szíriáért és Aszadért; azért, hogy az ellenségeink földjét védjük meg?”

— fűzte hozzá Trump.

Donald Trump hétfői Twitter-üzeneteiben azt is állította, hogy az északkelet-szíriai kurd erők szándékosan futni hagyhatják az Iszlám Állam terrorszervezet korábban foglyul ejtett harcosait, hogy így csalogassák vissza az amerikai csapatokat a térségbe.

„A kurdok néhányukat szabadon engedhették, hogy közbeavatkozzunk, de könnyűszerrel elfoghatja őket Törökország vagy azok az európai országok, ahonnan jöttek. Gyorsan kell cselekedniük ehhez. Jönnek a nagy szankciók Törökországgal szemben. Az emberek valóban azt gondolják, hogy háborút kellene vívnunk a NATO-tag Törökországgal? A véget nem érő háborúknak véget kell vetni!”

— hangsúlyozta az amerikai elnök.

A török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) nevű ellenzéki fegyveres csoport október 9-én indított offenzívát a kurdok ellen Északkelet-Szíriában, Ankara állítása szerint a terrorveszély elhárítása érdekében.

A hadművelet célja, hogy biztonsági övezetet hozzon létre a határ mentén, ahová a Törökországban tartózkodó szíriai menekültek hazatérhetnek. A térségből a török katonai műveletek megindulása előtt kivonultak az amerikai csapatok, megnyitva az utat a török offenzíva előtt.

Az SDF szerint az Egyesült Államok ezzel „hátba szúrta” szövetségeseit, akiket kiképzett és modern fegyverekkel látott el az Iszlám Állam ellen folytatott harcában.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019-10-15 08:44
Legalább 7000 méröldre vannak Ukrajnától, a Baltikumtól is.
Mégis átkelnek az Atlanti óceánon is gyakorlatnak álcázva tavasszal.

Mondta volna azt, hogy nem akarnak csatát vívni, szír-orosz-iráni erőkkel semm, mert akkor a jordán partnak is " annyi".
,Összeugrasztották a szíreket, szétkergették őket, idegen gyarmatosító háborút olyik ott, most pedig mossák kezeiket. Vagy még nem készült öl a hadiiparuk egy úabb nagyszbású háborúra. Majd beavatkoznak, mint a II.vh vége felé.
139 #2 jozsef toth
- 2019-10-15 13:48
Az emberek valóban azt gondolják, hogy háborút kellene vívnunk a NATO-tag Törökországgal? A véget nem érő háborúknak véget kell vetni!”

Hogy ki mit gondol az magan--ugy!

Mind azok akik ebbe ANYAGILAG erdekeltek teszik a dolgukat.
Ebbe se az ISTEN se ELIENEK,de meg a PAPA se szol bele!
Igaz ebbe a PAPA is $ erdekelt!

Mar ketszer europat fel forgattak.Es akkor az arab vilag es a tobbi csak nezett es hallgatott.
Most ugylatszik az arabokon van a sor.

Az hogy mikor melyik allam kerul a listara az mindig az energia, es az adott teruleten levo asvanyok hatarozzak meg .
A fegyver gyarnak mindegy ,hogy hol es kik veszik meg az arut!
Az meg ,hogy ki kit arul el ,az mindig igy volt mert az anyagi erdekek igy kivanjak.
A jo HIVOKNEK olni kell es halni a hazajaert!
Az eletbe maradt embereknek dolgozni es a karok helyre allittasa + a kamatok fizeteses a KOTELEZO!

Es tovabrais a kotelezo IMATKOZAS!
819 #3 rozsola
- 2019-10-15 19:31
Érdekesen alakult az új szír helyzet
Haladjunk sorjában :
1. Oroszország , Irán és Törökország közösen gyámkodnak Szíria felett
2. Törökország bejelenti az inváziót
3. Kína , Irán és Oroszország " hallgat " , Amerika fenyegetőzik , az EU pedig papírokat irogat alá
4. Törökország bevonul
5. Szíria és Irán " tiltakozik " holott mindkettőjüknek van elegendő hadereje
6. Törökország és Oroszország egymás valutáiban számolnak el , kizárva a dollárt
7. Oroszország a " nemzetközi jogok " betartására kéri Törökországot de semmilyen katonai akciót se tervez.
8. Putyin azt mondta : " ne is gondoljanak egy török-orosz katonai összecsapásra "
9. Törökország " teszi a dolgát "
10. Oroszország iszonyatos mennyiségű haditechnikát küld Szíriába
11. A szír hadsereg " felkészül "
12. Irán még mindig hallgat
Mi történik most ?
A kijelölt területet gyakorlatilag elfoglalta a török hadsereg. A terület körül orosz , szír és iráni egységek vannak. A kurdok között rengeteg a CIA-Moszad ügynök és zsoldos , ráadásul iszlamisták ezrei vannak " börtönben "
Putyin " aggódik " : " kiszabadulhatnak a terroristák " , meg ugye meg kell erősíteni a térséget a török vagy valamilyen fenyegetés miatt.
" Politikai gyilkosság " történt , kivégeznek egy " kurd " politikust vagy valami hasonlófélét
No kérem
A kurdok elveszítve Amerika támogatását , Amerika folyamatosan vonul a térségből , " követelték az orosz hadsereg védelmét ". Blyáty ! Mit gondolnak ezek magukról ?
Moszkvában azt mondták : " Ha kell a védelem , forduljatok Damaszkuszhoz"
A török ugye nem ismer " kegyelmet " , a " kurd vezetőség " segítséget kért Damaszkusztól.
Damaszkuszban azt mondták : " Szíria területi épsége nem vitatéma " , tehát a kurdoknak át kell adniuk a teljes közigazgatást. Emellett a kurd haderő minden " nehézfegyverzetét " is át kell adnia.
Ha a kurdok elfogadják , a török megáll , visszafordul és hazamegy. Ha nem akkor ...
A kurdok próbáltak " egyezkedni " , Damaszkuszban pedig " azt mondták : Ez nem olyan egyszerű ! " . Mintha Moszkvában lennénk ???
A vicces az egészben , a kurdok " gyomlálását " nem is a török végzi el. Erre ott vannak a " korábban még a szír kormány ellen harcoló egységek ".
No kérem !
Jézus azt mondta : " Bánjátok meg bűneiteket és térjetek meg "
Moszkvában azt mondták : " Minden Oroszok Cárja megkegyelmez néktek ha elkezditek leöldösni a külföldi katonákat és maszatosokat "
Sokan " dörzsölték a tenyerüket " mer' Putyin Szaud-Arábiába " látogat ". Tévedtek ( ismét ).
A kurdoknál " fogságban van " több ezer vagy több tízezer " iszlamista " akiket ha nem Szaud-Arábiában képeztek ki akkor Líbiában. Egy biztos , a szaudiak pénzelték és ellátták mindenféle " földi jóval " az iszlamistákat. Mivel a kurdok " immáron önként átadják a közigazgatást a szír kormánynak " , logikus hogy ezek az iszlamisták ezentúl a szír kormányerők " felügyelete alá " fognak kerülni. Azok alá akik ellen harcoltak. A többségük nem szír állampolgár. A Nemzetközi törvények értelmében a szír kormánynak nemcsak joga hanem kötelessége elítélni és a büntetést végrehajtani az országának területén elkövetett " háborús bűnökért ". Akinek ez nem tetszik , az " ellenállhat a törököknek " vagy felhúzhatja a " nyúlcipőt " ezzel az orosz vagy iráni katonai egységek " szerető és ölelő karjaiba futnak "
Tehát kedves szaudiak ! Vajon mit szólnátok ha Moszkva " bizonyítaná " a szíriai történésekben való aktív részvételetek ? Vagy inkább megoldjuk ezt " okosba " ?
Sokan tévedésben vannak. A szír kormánynak igaz kellenek az olajmezők de ami fontosabb , mindenképpen el kell venni a kurdoktól akik simán átadták az ellenőrzést Izraelnek a " Kurdisztán Álom " érdekében. Tehát barátaim ! Amíg az olajmezőkön a kurdok termelik ki az olajat minden egyes hordó olaj Izrael zsebét tömi. Érthető már , miért hajtott végre Izrael katonai agressziót a szír kormánycsapatok ellen ? Ezzel próbálták megvédeni a " kurdok " olaját
Emellett nemcsak a szír kormány jár jól a mostani " előadással ". Izrael elveszíti a kurdok olajbevételének részesedését , Törökország leszámol a " szeparatisták fészkével " , Szíria helyreállítja területi épségét , Oroszország " mégjobban megszállja Szíriát " , Azerbajdzsán örül , Irán pedig mégjobban örül a " Kurdisztán Álom " megszűnésének.
Összefoglalva : a nagyok ezt is megoldották
Az biztos volt , Amerikának " kotri " van , de fogja ezt kieszközölni ?
Oroszország ? Ebben az esetben 3. Világháború
Irán ? Remek ok Irán " megtámadására "
Szíria ?
Hoppá !
Hiszen itt van Törökország ! Nato tagállam , nagy haderő , eléggé modern . Amerika mégsem viselhet háborút egy másik Nato tagállam ellen. Ráadásul Törökországot már orosz légvédelmi rendszerek védik.
Úgy látszik , Törökország " bevonása az akcióba " jó választásnak tűnik
Ami a jövőt illeti , Amerika és Törökország " gazdasági " kapcsolatai egyenlőek a nullával. Itt az EU fogja " tökönrúgni önmagát ". Az EU " okos " vezetői szankciókról hadoválnak.
No kérem ! Törökország zöldség és gyümölcstermelésének bár nagyrészét Oroszország felvásárolja , az EU-ban a török részesedése még mindig magas. A szankciók egyik mellékhatása : a török export leállása
Emellett említésre méltó a török fémipar EU-ba történő exportja. Kevesen tudják , az EU által feldolgozott fémek jelentős részét Törökországban állítják elő. A szankciók miatt ez is ugrik
Megemlíthetjük még a török ruházaticikkek és a műanyaggyártási termékek exportjának kiesését is.
Vagyis az EU-nak " szüksége van a török exportra "
Másik komoly probléma az amerikaiak által korábban " kimenekített iszlamisták " története.
Jelentős számban " jelentek meg Ukrajnában az Iszlám Állam volt katonái ". Elsősorban " csecsenek " de akad köztük " mindenféle "
A másik " kimenekítési pont " pedig Albánia-Koszovó
Tehát ha " nagyok " valóban le akarnak számolni az Iszlám Állammal akkor a " gyökerénél kell kezelni a problémát "
Líbia kormánya már felkérte az Orosz Föderációt " Líbia alkotmányos rendjének fenntartására , valamint az Iszlám Állam még létező terroristáinak felszámolására ". Gyakorlatilag ugyanazt tették mint korábban Szíria
Szaud-Arábia " bűnössége " nem kétséges. Tehát " kezdeni kell valamit a szaudiakkal "
De nem elég a " gyökérkezelés ". A " forrást " is legalábbis részben " el kell apasztani ". Vagyis Amerika és Izrael " kedvét picit vissza kell fogni "
Miért fontos ez számunkra ?
" Nagy-Kurdisztán " kitalálói ugyananzok akik kitalálták " Nagy-Ukrajnát " . Ukrajnába már jelentős számú " iszlamista terroristát exportálak "
Ugyanezek a " Velika Albanija " projektet is futtatják. Albániába és Koszovóba is jelentős számú " iszlamista " lett exportálva
Ukrajna és Szerbia pedig szomszédaink.
Elnézve a " szír " módszert , " nagyon észnél kell lennünk ! "
267 #4 Perle
- 2019-10-15 22:35
Az amerikaik átadták az orosz csapatoknak Manbidzs városát , amely Aleppo tartományban van, Ezt avárost is el akarték foglalni a törökök.
https://www.newsw...es-1465112
165 #5 LM
- 2019-10-16 07:52
Rozsola, köszönet az összefoglalóért. Másvalakinek eltérő meglátás?
684 #6 atacama
- 2019-10-16 09:36
Szegény kurdokat valóban jól megszívatták!!
a" tenorizmus" elleni Hsarcban segítségnyújtásért
a beigért területekből lúúfarkincát se kaptak..
de hát Imre is megmondta,be lesznek áldozva,nem hogy
saját kurd államot hozzanak létre..
pedig a farkasok völgye Irak c.filmben milyen szépen
dolgozott együtt a kurd és a török az amerikai ellen..
de hát a film forog tovább..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
3,392,740 egyedi látogató