Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rozsola jelenti: Szíria, török-kurd helyzet, Izrael satuban

GondolatokÉrdekesen alakult az új szír helyzet
Haladjunk sorjában :
1. Oroszország , Irán és Törökország közösen gyámkodnak Szíria felett
2. Törökország bejelenti az inváziót
3. Kína , Irán és Oroszország " hallgat " , Amerika fenyegetőzik , az EU pedig papírokat irogat alá
4. Törökország bevonul
5. Szíria és Irán " tiltakozik " holott mindkettőjüknek van elegendő hadereje
6. Törökország és Oroszország egymás valutáiban számolnak el , kizárva a dollárt
7. Oroszország a " nemzetközi jogok " betartására kéri Törökországot de semmilyen katonai akciót se tervez.
8. Putyin azt mondta : " ne is gondoljanak egy török-orosz katonai összecsapásra "
9. Törökország " teszi a dolgát "
10. Oroszország iszonyatos mennyiségű haditechnikát küld Szíriába
11. A szír hadsereg " felkészül "
12. Irán még mindig hallgat
Mi történik most ?
A kijelölt területet gyakorlatilag elfoglalta a török hadsereg. A terület körül orosz , szír és iráni egységek vannak. A kurdok között rengeteg a CIA-Moszad ügynök és zsoldos , ráadásul iszlamisták ezrei vannak " börtönben "
Putyin " aggódik " : " kiszabadulhatnak a terroristák " , meg ugye meg kell erősíteni a térséget a török vagy valamilyen fenyegetés miatt.
" Politikai gyilkosság " történt , kivégeznek egy " kurd " politikust vagy valami hasonlófélét
No kérem
A kurdok elveszítve Amerika támogatását , Amerika folyamatosan vonul a térségből , " követelték az orosz hadsereg védelmét ". Blyáty ! Mit gondolnak ezek magukról ?
Moszkvában azt mondták : " Ha kell a védelem , forduljatok Damaszkuszhoz"
A török ugye nem ismer " kegyelmet " , a " kurd vezetőség " segítséget kért Damaszkusztól.
Damaszkuszban azt mondták : " Szíria területi épsége nem vitatéma " , tehát a kurdoknak át kell adniuk a teljes közigazgatást. Emellett a kurd haderő minden " nehézfegyverzetét " is át kell adnia.
Ha a kurdok elfogadják , a török megáll , visszafordul és hazamegy. Ha nem akkor ...
A kurdok próbáltak " egyezkedni " , Damaszkuszban pedig " azt mondták : Ez nem olyan egyszerű ! " . Mintha Moszkvában lennénk ???
A vicces az egészben , a kurdok " gyomlálását " nem is a török végzi el. Erre ott vannak a " korábban még a szír kormány ellen harcoló egységek ".
No kérem !
Jézus azt mondta : " Bánjátok meg bűneiteket és térjetek meg "
Moszkvában azt mondták : " Minden Oroszok Cárja megkegyelmez néktek ha elkezditek leöldösni a külföldi katonákat és maszatosokat "
Sokan " dörzsölték a tenyerüket " mer' Putyin Szaud-Arábiába " látogat ". Tévedtek ( ismét ).
A kurdoknál " fogságban van " több ezer vagy több tízezer " iszlamista " akiket ha nem Szaud-Arábiában képeztek ki akkor Líbiában. Egy biztos , a szaudiak pénzelték és ellátták mindenféle " földi jóval " az iszlamistákat. Mivel a kurdok " immáron önként átadják a közigazgatást a szír kormánynak " , logikus hogy ezek az iszlamisták ezentúl a szír kormányerők " felügyelete alá " fognak kerülni. Azok alá akik ellen harcoltak. A többségük nem szír állampolgár. A Nemzetközi törvények értelmében a szír kormánynak nemcsak joga hanem kötelessége elítélni és a büntetést végrehajtani az országának területén elkövetett " háborús bűnökért ". Akinek ez nem tetszik , az " ellenállhat a törököknek " vagy felhúzhatja a " nyúlcipőt " ezzel az orosz vagy iráni katonai egységek " szerető és ölelő karjaiba futnak "
Tehát kedves szaudiak ! Vajon mit szólnátok ha Moszkva " bizonyítaná " a szíriai történésekben való aktív részvételetek ? Vagy inkább megoldjuk ezt " okosba " ?
Sokan tévedésben vannak. A szír kormánynak igaz kellenek az olajmezők de ami fontosabb , mindenképpen el kell venni a kurdoktól akik simán átadták az ellenőrzést Izraelnek a " Kurdisztán Álom " érdekében. Tehát barátaim ! Amíg az olajmezőkön a kurdok termelik ki az olajat minden egyes hordó olaj Izrael zsebét tömi. Érthető már , miért hajtott végre Izrael katonai agressziót a szír kormánycsapatok ellen ? Ezzel próbálták megvédeni a " kurdok " olaját
Emellett nemcsak a szír kormány jár jól a mostani " előadással ". Izrael elveszíti a kurdok olajbevételének részesedését , Törökország leszámol a " szeparatisták fészkével " , Szíria helyreállítja területi épségét , Oroszország " mégjobban megszállja Szíriát " , Azerbajdzsán örül , Irán pedig mégjobban örül a " Kurdisztán Álom " megszűnésének.
Összefoglalva : a nagyok ezt is megoldották
Az biztos volt , Amerikának " kotri " van , de fogja ezt kieszközölni ?
Oroszország ? Ebben az esetben 3. Világháború
Irán ? Remek ok Irán " megtámadására "
Szíria ?
Hoppá !
Hiszen itt van Törökország ! Nato tagállam , nagy haderő , eléggé modern . Amerika mégsem viselhet háborút egy másik Nato tagállam ellen. Ráadásul Törökországot már orosz légvédelmi rendszerek védik.
Úgy látszik , Törökország " bevonása az akcióba " jó választásnak tűnik
Ami a jövőt illeti , Amerika és Törökország " gazdasági " kapcsolatai egyenlőek a nullával. Itt az EU fogja " tökönrúgni önmagát ". Az EU " okos " vezetői szankciókról hadoválnak.
No kérem ! Törökország zöldség és gyümölcstermelésének bár nagyrészét Oroszország felvásárolja , az EU-ban a török részesedése még mindig magas. A szankciók egyik mellékhatása : a török export leállása
Emellett említésre méltó a török fémipar EU-ba történő exportja. Kevesen tudják , az EU által feldolgozott fémek jelentős részét Törökországban állítják elő. A szankciók miatt ez is ugrik
Megemlíthetjük még a török ruházaticikkek és a műanyaggyártási termékek exportjának kiesését is.
Vagyis az EU-nak " szüksége van a török exportra "
Másik komoly probléma az amerikaiak által korábban " kimenekített iszlamisták " története.
Jelentős számban " jelentek meg Ukrajnában az Iszlám Állam volt katonái ". Elsősorban " csecsenek " de akad köztük " mindenféle "
A másik " kimenekítési pont " pedig Albánia-Koszovó
Tehát ha " nagyok " valóban le akarnak számolni az Iszlám Állammal akkor a " gyökerénél kell kezelni a problémát "
Líbia kormánya már felkérte az Orosz Föderációt " Líbia alkotmányos rendjének fenntartására , valamint az Iszlám Állam még létező terroristáinak felszámolására ". Gyakorlatilag ugyanazt tették mint korábban Szíria
Szaud-Arábia " bűnössége " nem kétséges. Tehát " kezdeni kell valamit a szaudiakkal "
De nem elég a " gyökérkezelés ". A " forrást " is legalábbis részben " el kell apasztani ". Vagyis Amerika és Izrael " kedvét picit vissza kell fogni "
Miért fontos ez számunkra ?
" Nagy-Kurdisztán " kitalálói ugyananzok akik kitalálták " Nagy-Ukrajnát " . Ukrajnába már jelentős számú " iszlamista terroristát exportálak "
Ugyanezek a " Velika Albanija " projektet is futtatják. Albániába és Koszovóba is jelentős számú " iszlamista " lett exportálva
Ukrajna és Szerbia pedig szomszédaink.
Elnézve a " szír " módszert , " nagyon észnél kell lennünk ! "

Hozzászólások

819 #20 rozsola
- 2019-10-18 18:50
Ej ej ! Há' hiába koptatom az újjaimat ?
Fehér foszfor , atombomba ?
Komolyan elhiszi ezt valaki ?
A török támadás megállt. 5 napos tűzszünet lépett érvénybe. Amerika a saját sikerének állítja be , a valóságban viszont semmi közük sincs hozzá. A török hadsereg elérte célját , a kijelölt területet elfoglalta. A szír hadsereg is elfoglalta a számára kijelölt területet. Ain al Arab településnél visszaállították a határellenőrzést , Törökország és Szíria határőrei közösen fotózkodnak.
A szír kormány azt mondta : " szó sem lehet kurd autonómiáról ". Politikai és katonai elemzők hada ugyanarra a véleményre jutottak : " Szíria és Törökország közös akciója sikeresen lezárult ". Török üzletemberek is elmennek Szocsiba ( ha igazak a hírek ) , Irakhoz hasonlóan Szíriába is nagy befektetéseket terveznek.
Amúgy Mormota , a török elleni személyes indulatodnak szabad utat engedhetsz , de ne feledd : " nincs se orosz , se török , se magyar " Csak " esztergáltfaszú kretén és EMBER létezik ". Az " EMBER " az " lélekkel rendelkező lény " , viszont akinek azt a valamijét " leesztergálták " az nemcsak a fitymáját hanem a lelkét is elvesztette.
" Ember az embernek nem farkasa ". Főleg nem turáni farkas
Az általad " megjósolt " orosz katonai csapás " már megtörtént. A mai napon elkezdték " feltölteni a Török Áramlat " vezetéket. Tehát most , amikor annyi időt , energiát és pénzt áldoztak a vezetékbe , éppen most fognak háborúsdit játszani. Vagy mégsem ?
Moszkvában azt mondták : " Szerbia nagy veszélyben van ". Az albán " expanzió " réme akár el is pusztíthatja Szerbiát. Ezért " orosz politikai szakértők azt tanácsolták Szerbiának , növelni kell az orosz hadibázisok számát Szerbiában , a meglévőket bővíteni kell és még szorosabbra kell fűzni az orosz-szerb katonai együttműködést ". Állítólag " török katonai forrásokra hivatkozva " Moszkvában úgy vélik : " Albánia támadásra készül Szerbia ellen amerikai segédlettel ". Közben jöttek a videofelvételek : szerb katonák ügyesnek bizonyultak az MI-35 helikopterek vezetésében. Mellékesen megjegyzem , a " gyakorlat Oroszországban zajlott "
Talán mégiscsak " beteljesül a jóslat " ?
" A já molim sze
Ognistu szvom dá vrátim se
Dusá tebe cjelivá
Zemljo szvetá od Nebá kupljená "
https://www.youtu...rt_radio=1
Nagy Kurdisztán ? Nagy Albánia ?
Javaslom " szakértő szemmel megtekinteni a fenti videoanyagot " , van ami vicc és van ami nem az. Ez , jelen esetben , nem vicc : https://www.youtu...amp;t=143s
684 #21 atacama
- 2019-10-19 04:39
Megerősítették a német határ védelmét!!!!
A határőrizetért felelős szövetségi rendőrség elkezdte végrehajtani a tárcavezető, Horst Seehofer szeptember végén ismertetett döntését, miszerint újabb hat hónappal meghosszabbítják az Ausztriával közös határszakaszon folytatott állandó ellenőrzést, és az országhatár mentén mindenütt erősítik az úgynevezett mélységi ellenőrzést.

A Der Spiegel jelentése szerint a szövetségi rendőrség potsdami központja október elején rendelte el a szigorítást. Főleg a svájci, a hollandiai és a csehországi határszakasznál fokozzák a határtól számított 30 méteres sávban folytatott mélységi ellenőrzést, és az eddiginél nagyobb figyelmet fordítanak a nemzetközi távolsági buszokra.
https://privatban...met-329132
819 #22 rozsola
- 2019-10-19 17:17
" Nyemec "-land szoldátjai " atomháborúsdit " játszadoztak, a gyakorlat lényeg , hogyan kell bohóckodni atomtámadás esetén.
Egyre több a probléma a kurdok körül. Elfogtak egy " amerikai kémet " aki közvetített Washington és a kurdok között. A kém nemzetisége véletlenül " ukrán "
Szóval a Biden botrány után egyre tornyosulnak Kiev gondjai.
Medvegyev Moszkvában azt mondta : " Nye tolcskó politicseszki ". Ezt arra válaszolta , hogy a Ruszkájá Federácijá nem fog tétlenül állni a Nato mozgásait illetően. Azt is elmondta , Moszkvát nagyon zavarja a határai mentén mozgolódó Nato egységek , olyanok mint a legyek , ezért nem kizárt egy-egy " megelőző odacsapás "
Belgrádban azt mondták : " albán militánsok százai gyülekeznek Koszová és Metohijá határai mentén ". Egyre jobban látszik , Koszovóban megerősödött a " terrorizmus ". Ha Törökországnak joga van leszámolni a terroristákkal akkor Szerbiának " kötelessége ". Talán ezzel magyarázható az orosz " békefenntartók " jelenléte a térségben. A napokban Macron Macedóniával " dumcsizott " , a mecedónok nem estek hasra tőle. Mivel Macedónia is a Nagy-Albánia projekt miatt " veszélyben van " , elemzők szerint Szkopje és Beográd " stratégia partnerekké válhatnak ". Ugyancsak kérdéses a gazdasági problémákkal küzdő Görögország esete. Görögország számára is " nemzetbiztonsági kérdés " a Nagy Albánia terv , könnyen elképzelhetőnek tartják az " elemzők " , hogy Görögország is aktív katonai szerepet vállalhat a " terrorizmus elleni harcban " . Ja , mellékesen megjegyzem az " orosz befektetők pénze nagyon jól jönne nekik ". Emellett Bulgária szerepe sem tisztázott. Egyrészt az újtelepítésű orosz gázvezeték az oka , meg ugye " szlávok is " valamint a regionális nagyhatalom Törökország közelsége komolyan elgondolkodtatja Szófiát a Nato tagságról. Reméljük Szófia " bölcsen fog dönteni "
A Balkáni " rendezés " komoly problémát okoz Romániának. Románia mint Amerika gyarmata az oroszellenesség melegágya , nem beszélve a tényről , Románia " útban van ".
1075 #23 Geza
- 2019-10-21 11:54

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
4,610,967 egyedi látogató