Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szétbombázták saját katonai repülőterüket az amerikaiak Szíriában

KülföldBizonyítékok megsemmisítése és föld alatti bázisok megsemmisítése, esetleg a hukikukik eltakarítása zajlik kooperativ (TSZ) módon. Takarodó van. Ha ott kész, akkor jövünk "mi". Az amerikai légierő teljesen lerombolta a Szíria északi részén lévő al-Kulaib amerikai légitámaszpontot - írta a hvg.hu.

A SANA szíriai hírügynökség szerint a rombolás szándékos volt, az amerikaiak nem akarták, hogy a katonai létesítmény épen kerüljön a térségbe érkező szíriai kormányhadsereg kezére. Helyszíni beszámolók szerint a korábban repülőgépeknek és helikoptereknek otthont adó bázis épületet, valamint a felszálló pályát is használhatatlanná tették az amerikai gépek.

A SANA szerint az amerikaiak nem először lépnek így: miközben valamennyi észak-szíriai támaszpontról sietősen telepítik ki az amerikaiakat, az USA légiereje egy másik támaszponton rakétákkal semmisítette meg az ott maradt katonai felszereléseket, illetve nagy mennyiségű lőszert.

Az amerikai erők sietős kivonására Donald Trump elnök adott utasítást, és ezzel megnyitotta az utat a térségben élő kurdok elleni török általános támadás előtt. Ankara élt is a lehetőséggel, amint megkezdődött az amerikai kivonulás, a török légierő és tűzérség már lőtte az észak-szíriai kurd állásokat.

Eközben az is kiderült, hogy Irak nyugati részén folytatja a szolgálatot az a csaknem ezer amerikai katona, akiknek észak-szíriai kivonásáról a török offenzíva kezdete előtt döntött Donald Trump amerikai elnök. A katonák az Iszlám Állam dzsihadistái ellen harcolnak majd, és segítenek megvédeni Irakot.

Irakban jelenleg ötezer amerikai katona állomásozik, akik a helyi haderő kiképzésében segítenek, illetve biztosítják, hogy az Iszlám Állam dzsihadistái ne kapjanak új erőre.

Törökország csütörtökön megállapodott az Egyesült Államokkal, hogy 120 órára felhagy az észak-szíriai harci cselekményekkel. Ezalatt a kurdok harcosoknak ki kell vonulniuk arról a 440 kilométer széles, Manbidzstól az iraki határig tartó, 32 kilométer mély sávból, ahol Ankara biztonsági övezetet akar létrehozni.

Szombaton mindkét fél azzal vádolta egymást, hogy megsértették a tűzszünetet. A török védelmi minisztérium szerint a "terroristák" 14 támadást követtek el Tal Ábjad és Rász al-Ain térségében.

A török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) ellenzéki fegyveres csoport a Béke Forrása fedőnéven október 9-én indított hadműveletet Északkelet-Szíriában a Törökország által terrorszervezetként és nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelt, Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia, valamint az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet tagjai ellen. Az YPG, amelyet Ankara a törökországi kurd szakadár fegyveresek szövetségesének tart, az elmúlt években az Iszlám Állam elleni harcra hivatkozva kapott kiképzést és modern fegyvereket pártfogójától, az Egyesült Államoktól.
Link

Hozzászólások

1563 #1 eLZi
- 2019-10-21 08:57
Sziasztok! Pár napja hallgattam az ÁKTV-t,talán a Barcelónával foglalkozóban egy Gábor nevű betelefonáló szerint a kurdok sem egységesek,3részre vannak osztva,ebből 2egész jól elvan,de a harmadik kommunista vezetésű,és ők lepaktáltak a zsidókkal,(ők azok,akik az isis-es bérgyilkosokat bújtatják),hogyha azok segítenek Kurdisztánt létrehozni,akkor a megszerzett olajkutakból részesedhetnek,ha jól értettem..
267 #2 Perle
- 2019-10-21 19:00
Így igaz. Egy részük " tenorista", akikkel már meggyűlt régen a öorökök baja.

Az amerikaiak sem vonulnak ki teljesen, ott ahol olajat megkaparin thatnak, még maradnak.
http://www.atv.hu...ozvetitene
819 #3 rozsola
- 2019-10-21 19:07
Sojgu azt mondta : " meg vagyok elégedve a török akcióval ". Sejteni lehetett , mivel a szír kormány átvette az olajmezők feletti uralmat.
A kurdok szabadon engedték az Iszlám Állam terroristáit , Oroszország ezt nem tűrheti , ezért " szükségszerű a beavatkozás a volt kurd területeken ".
Sojgu elmondása szerint az Orosz Föderáció nagy tapasztalatokra tett szert a terrorizmus elleni küzdelem során , ezért kész megosztani tudását a Távol-Kelet országaival. Moszkva szerint az Iszlám Állam legyőzése után rengeteg iszlamista menekült a térségbe. " Nem érdekel mit pofázol ! Az országodban terroristák vannak ! Ezért mi , együttműködve Kínával majd terrormentesítjük a térséget ! Látjátok mi folyik Hong Kong utcáin , ezt akarjátok ? "
Izráel bevallotta , Oroszország megtiltotta a katonai akciók kezdeményezését Szíriában , több izraeli drónt is leszedtek. Tel Aviv nem tehet mást , minthogy " megül a seggén "
Miután Oroszország és Törökország kivonta a dollárt az egymás közti kereskedelemből, Moszkva " elképzelhetőnek tartja , hogy Törökország folytatni fogja az orosz haditechnikai vásárlásait "
Miután az ámerikánszkij szoldátok eltakarodtak a térségből, a kurdok " teljesítik a törökök követeléseit ". Nyugi , nem mentek messzire a buzerántnyik . Irakba mentek át , Irak kormánya " hevesen tiltakozik " Ha igazak a hírek , az Iráni Forradalomi Gárdisták már fenik a késeket , nagy szomjúságot éreznek az amerikai " krov " iránt.
Washingtonban pánikot okozott a felismerés : Oroszország újraéleszti a Nakimov Admirálist. Persze tagadják de a tény az tény marad , mint az is , hogy továbbra is támogatják a kurdokat. Hol ? Irakban talán ?
A franciák már könyörögnek Putyinnak. Ha Oroszország " nem segít " , a francia katonáknak befellegzett. Most a helyzet eléggé pikáns , Moszkva a Misztrál projekt kapcsán kifizette az előleget amit Franciaország nem adott vissza. Lesz itt még baj bőven
Brexit vagy nem Brexit ? Ez itt a kérdés . Az angol katonákat is ki kellene menekíteni de Oroszország " segítsége nélkül ez nem olyan egyszerű ". Szkripál ügy ? London nagymellényes pofázása Oroszországgal szemben ?
Németország hivatalosan mégcsak meg sem említi a kurdok által korábban ellenőrzött területeken " vakációzó " szoldátokat . Vajon a nagy " humánus " Merkel sorsára hagyja őket ?
V Ámerike nem " felhőtlen a boldogság ". https://www.youtu...RKHSfMSGGMAmíg " felszabadítóként , megmentőként " üdvözlik az Ármija Ruszijkoj Federácij bevonulását , addig https://www.youtu...F2fXZMLdE8 , az amerikánszkij szoldátokat megdobálják és sértegetik. Ez bizony nagy szégyen a " szuperhatalom világcsendőrnek "
Nagyot változott a " világ " néhány nap alatt
Friss hír : " szerb nacionalisták aggódnak Horvátországért mivel a migrációs válság egyre nyomasztóbbá válik ". Egyes " csoportosulások " fegyveres megoldásban " gondolkodnak " a Bihács környéki helyzettel kapcsolatban. Emlegetík , " segíteni kellene a bosnyák testvéreknek "
Kishazánk környékén körbenézeve :
1. Ukrajna " Sirató "- falat építene Új-Oroszország határa mentén. Ukrajnában zajlik az élet , egymást követik a " lebukások "
2. Csehszlovákiában azt mondták : " nekik nem kell ámericki voják az országba ! "
Amint látható , a " nemzetközi terrorizmus " és a " nemzetközi maffia " elleni " harc " nem állt le hanem " egyre jobban fokzódik "
Valamint Katalónia és Spanyolország képtelen megegyezésre jutni , a spanyol kormány nem képes kezelni a " helyzetet " , az EU még oda se figyel az eseményekre. Politikai elemzők szerint a katalán és a spanyol vezetők delegációinak " tárgyalóasztalhoz kellene ülniük Szocsiban "
Mára már világossá vált se Albánia se Macedónia nem lesz ( még ) az EU tagja. Albániát még megérteném de Macedónia ? Blyáty !
Szerbiában " aggódnak " az albánok mozgolódása miatt : https://nacionali..._at6ZFpTmA
Közben kiderült , a " hollandok se voltak szentek " : http://oneworld.p...r6c2YAZOTI
Érdekesen alakulnak az események
267 #4 Perle
- 2019-10-21 19:36
"Ukrajna " Sirató "- falat építene Új-Oroszország határa mentén."

Építhetne is, mert erős ipara, gazdasága csak a SZU idején volt. Volt hajó és repülőgyártása, egyéb ipara. Most pedig minden szétmarcangolás alatt van. Ott van pld a volt amerikai alelnök és fia ügye. A hazai médiák egyáltalán nem is hozzák. Stzinte minden a zsidó oligarchák kezén van.
245 #5 hamu
- 2019-10-21 20:17
Nakimov Admirális:
1992-ig az Orosz Haditengerészet atommeghajtású nehéz rakétás cirkálója. A hajó méretéből adódóan gyakran rakétás csatacirkálónak nevezik. Jelenleg felújítás alatt áll, a munkálatokkal 2021-ben végezne
267 #6 Perle
- 2019-10-27 21:39
Megtámogatták az amerikaiak a boliviai ellenzéket 10 millió dollárral .
https://www.teles...-0027.html
Támadák is most Evo Moralest a választási gyözelme miatt. Az elnök vetélytársa most tért vissza Amerikából ezzel a "baráti" anyagi segítséggel. A cél a demokrácia, ha abba belepusztulnak ők is.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.85 másodperc
4,462,020 egyedi látogató