Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pártigazgatóként folytatná a bukott Jobbik-elnök

BelföldTudom, a döglött kutyát sem érdekli, de Eger és Dunaújváros is beszédes, nem is beszélve, hogy két ellenség is nevesítve van. Szerintem a maci tette oda őket. Sneider Tamás évi 2,7 milliárd forint felett rendelkezhetne

Sneider Tamás veheti át a Jobbik kasszakulcsát Szabó Gábor pártigazgatótól, aki a jövőben már csak az országos választmány elnöki teen­dőit látná el — derül ki a párt tagjaival folytatott háttérbeszélgetésekből. A párt novemberi tisztújító kongresszusán elnöki posztra pályázó Jakab Péter már azelőtt megnevezte az általa megfelelőnek vélt alelnököket, hogy a jelöltek névsora hivatalos lett volna, amit egyesek diktatórikusnak tartanak.


Nem engedik, hogy Jakab privatizálja a Jobbikot

Rekordsebességgel váltak köddé Jakab Péter miniszterelnök-jelölti ambíciói, miután saját pártja vétózta meg elnöki jelöltségét.

A Jobbik éjjel kiadott közleményében ugyanis az áll, az országos választmány küldöttei nem támogatták Jakab azon felvetését, hogy az alapszabálytól eltérően ne két évig, hanem a 2022-es választásokig adjanak neki elnöki bizalmat. Mivel Jakab Péter elnökjelölt a jelöltség elvállalását előzetesen ehhez az alapszabály-módosításhoz kötötte, így ígéretét betartva visszalépett az elnökjelöltségtől. Az persze egyelőre rejtély, jövő májusban Jakab ismét ringbe száll-e az elnöki posztért, és vajon milyen feltételekkel.

A május óta legitim elnökség nélkül létező Jobbik renoméját az sem erősíti, hogy az országos választmány mindezek után a november 9-re kitűzött tisztújító kongresszus visszavonását kérte az országos elnökségtől, és azt, hogy a siralmas EP-választási eredmény után lemondott Sneider Tamás és alelnökei töltsék ki a 2020 májusig szóló mandátumukat. A párt közleménye arról nem szól, miért nem tartják meg a novemberi tisztújító kongresszust, amikor Jakabon kívül Varga-Damm Andrea is elindult volna az elnöki székért, és számos alelnökjelölt is akad.

Hatalmi harcok és helyezkedések kísérik a Jobbik tisztújító kongresszusát, amelyet két hét múlva tart a párt. Ismert, a Jobbik teljes elnöksége a siralmas EP-választási eredmény után lemondott, azzal a kitétellel, hogy az önkormányzati választásig hivatalban marad.

A párt több tagjával is folytatott háttérbeszélgetésekből az körvonalazódik, hogy nem pusztán az elnök és az alelnökök személye változik november 9-én, de Szabó Gábor pártigazgatótól is elvehetik a kincstár kulcsát, amit maga Sneider Tamás jelenlegi, leköszönő elnök kaphat meg.

Vona Gábor szerint már nincs remény, tegnap óta nincs köze a mozgalmához
Fotó: Mirkó István

Igaz, Szabó továbbra is az országos választmány elnöke lehetne, de a pártigazgatói szerep elvesztése igazán fájdalmasan érinti a gyakran Richelieu bíboroshoz hasonlított Szabót. A választmányi elnöki tisztség ugyanis inkább tiszteletbeli feladat, míg a párt igazgatása komoly jelentőséggel bíró munkakör.

Az alelnökök személye is változhat. Jakab Péter elnökaspiráns már azelőtt megmondta, kikkel tartja elképzelhetőnek a közös munkát a vezetésében, hogy a Jobbik tagjai megkapták volna a tisztújítására jelentkezők névsorát.

Emlékezetes, annak idején Vona Gábor négy alelnök jelöltségét is megvétózta, ami akkor komoly felháborodást váltott ki. Egyesek szerint most diktatórikusabb a légkör, ráadásul a tagság meg is fogja szavazni a Jakabnak tetsző alelnököket, azaz Lukács Lászlót, Dudás Róbertet, Balassa Pétert, Nunkovics Tibort, Szilágyi Györgyöt és Z. Kárpát ­Dánielt. Az is érdekes, hogy Jakab már most 2022-ig kér bizalmat, noha az alapszabály szerint a párt kétévente tart tisztújító kongresszust, ami papírforma szerint 2021 őszén lenne esedékes.

Bejelentkezett az elnöki posztra Varga-Damm Andrea is, akinek információ­ink szerint elég kevés esélyt jósolnak, de mindez látszik a jelölt közösségi oldalán tett hozzászólásokból is. Varga-Damm a hét elején nevezte meg, kikkel dolgozna együtt szívesen.

Az elnökhelyettes személye Gyöngyösi Márton, „erre a tisztségre kizárólag ő jelentkezett” – írta Varga-Damm, aki alelnöknek Balassa Pétert, Bana Tibort, Bencsik Jánost, Dudás Róbertet, Gyüre Csabát, Lokody Leventét, Fazekas Attilát és Stummer Jánost venné szívesen. Varga-Damm Fazekas Attilát úgy mutatja be, mint akinek elévülhetetlen érdeme az, hogy Fejér megyében – ahol a párt listát sem tudott állítani – rendkívüli módon erősödött mind a Jobbik megítélése, mind az ellenzéki együttműködés.

Tegnap a párt másik bukott elnöke, Vona Gábor hivatalosan is megszüntette párttagsági jogviszonyát.

Rokonok és Leszámolás
Mirkóczki Ádám Eger új polgármestere kijelölte három alpolgármesterét: rokonát, az MSZP-s Mirkóczki Zitát, aki a polgármestert jelölő Egységben a Városért Egyesület elnöke, Minczér Gábort, aki Sneider Tamás munkatársa volt, valamint Berecz Mátyást, aki kétes pénzügyek miatt távozott a Dobó István vármúzeum éléről. Dunaújváros új városvezetőjéről, Pintér Tamásról a Újvárosivalóság.hu a minap azt írta, ígérete ellenére megkezdte az ott dolgozók kirúgását. A portál szerint megjelent egy rejtélyes önkormányzati „csúcsminiszterjelölt” Pintérnél, aki egymaga felügyelné a gazdaság, a pénzügy és a személyzeti területeket. A látogatást követően a városháza személyzeti osztály vezetőjének harminc percet és egy kartondobozt adtak a távozáshoz. Mikor megkérdezte, hogy milyen szakmai megfontolás vezetett az elbocsátásához, a válasz az volt: „Mert ki vagy rúgva.” A következő áldozat Vántus Judit, a vagyonkezelési osztály vezetője és Moravecz Attila, a közigazgatási osztály vezetője lehet.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-10-30 17:54
A cigány hősök napjának bevezetését akarja a korábbi Jobbik elnök


Segély helyett hazát kell nekik adni Vona szerint…

A cigány hősök napjának bevezetésével segítené elő a roma kisebbség integrációját Vona Gábor. A Második Reformkor alapítványt életre hívó egykori Jobbik-elnök szerint az oktatási és szociális intézkedések önmagukban nem elegendők, a javaslattal olyan kapaszkodókat adna a legnagyobb hazai kisebbségnek, ami elősegítené a hazaszeretet kialakulását.

Hogyan várunk el integrációt egy olyan közösségtől, amelynek a hazaszeretethez sokkal kevesebb kapaszkodója van?

Ezzel a kérdéssel vezette fel Vona Gábor fővárosi sajtótájékoztatóján a nevéhez fűződő Második Reformkor Alapítvány újabb javaslatát, amely a cigány hősök napjának bevezetését célozza.

“Egy nagyon fontos lelki-érzelmi szempontot figyelmen kívül hagyunk és ez a hazaszeretet”
Vona szerint az integráció első lépéseként nem feltétlenül szociális, oktatási és közigazgatási változtatások kellenek – szükség van arra is, hogy a cigányok ne csak kisebbségként vagy áldozatként, hanem a haza részeként tekintsenek magukra.

Hangsúlyozta, hogy egy cigány etnikumú gyermek sokkal kevesebb kapaszkodóval rendelkezik ahhoz, hogy átélhesse a hazaszeretetet, mint egy magyar, így ő sokkal nehezebb helyzetben van, amikor a haza fogalmát kell definiálni.

Vona Gábor szerint egyfajta kapaszkodó lenne egy olyan emléknap bevezetése, amelyen azokról a cigányokról emlékezhetnének meg, akik életüket kockáztatták vagy adták Magyarországért.

A lényeg, hogy a cigány embereknek ne csupán segélyt adjunk, ne csupán munkát, ne csupán lehetőséget a felzárkózásra, hanem ennél is többet: hazát.

Arról az érintetteknek kellene dönteniük, hogy a cigány hősök emléknapját mikor tartanák, az ezzel kapcsolatos javaslat pedig a társadalmi egyeztetés után, várhatóan december elején nyer végleges formát. (alfahir)
https://elemi.hu/...RpkJLgPjkM
684 #2 atacama
- 2019-10-30 18:15
az az érdekes hogy egy ilyen patkánynak mint Vona még lehet egyáltalán sajtó tájékoztatója! nagy a baj !
tisztán látszik hogy ujabb feladattal látták el ezt a férget
a gazdik!
1349 #3 Nagy Levente
- 2019-10-30 20:46
Első gondolatom ehhez a "jobbik mizériához", hogy pont olyan mint a "dedó" vagyis óvoda, de az az igazi fegyelemnélküli! De "jó nekik", hogy azért fizetik őket, hogy így "bomoljanak" és ezzel többekben még jobban rombolják a látszattevékenységeiket előtérbe helyezve a "nemzeti oldal" nimbuszát! Persze mi tudjuk, hogy ez a látszat része, de sokakat lehet így jobban hülyíteni!
A Vonához még annyit, hogy vagy enyire hülye vagy a leghitványabb mindközül! A következőket kérdezném meg tőle, ha lehetne bármilyen reményt fűzni hozzá (de mint látjuk nem lehet): Mi köze a cigánynak ehhez a magyarok hazájához? Van-e ma egyáltalán a magyarnak hazája, mikor a fővárost is "judapestnek" hívhatjuk csak? Akkor nem hogy a cigánynak a magyarnak sem kellene egyáltalán integrálódni, mihez ehhez? Csak ne reformáljon ő semmit, volt már részünk elég "szemita gellert kapott" reformációból meg reform korból is!
Erre az egészre még csak egy jut az eszembe, mégpedig "nemzeti hitvallásunk" következő sorai:
Bújt az üldözött, s felé kard nyúlt barlangjában,
Szertenézett s nem lelé honját a hazában,
Bércre hág és völgybe száll, bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál, s lángtenger fölette."
Kölcsey Ferenc - Himnusz (részlet)
4 #4 Posta Imre
- 2019-11-02 18:58
Posta Imre lejárató kampánya Vona Gábor ellenPosta Imre weboldalán megjelentetett egy igen kétséges eredetű dokumentumot, mellyel Vona Gábor zsidó származását próbálja lebegtetni, na nem ő, inkább megbízói, már ha eddig valakinek is nem volt világos, kik mozgatják Postát...

Vona állitólagos Bar Micvoja Már hónapokkal ezelőtt bedobták a köztudatba, ezt a képet. Engem egy dolog zavar, holott nem vagyok ugyan Jobbik imádó... De Gyöngyös nevét nem "ny" betűvel írjuk, hanem "N"-nel!..... Szerintem ez hamisítvány. 1991 óta nem sárgul meg ennyire egy dokumentum, dédapám, aki majd 180 éve született, annak nem ilyen a keresztlevele....ezt vagy Photoshop-pal, vagy valami más egyszerű képszerkesztővel sárgították, ugyanis az asztal, amire rá van fektetve, ugyanolyan sárgásbarna, magyarul szépia. Már máskor is, de most is lemen tettem a képet, a jobb fölső sarkában, nézzék meg, van egy kerek folt. Az egész szépia olcsó rossz minőségű képszerkesztőre utal, nem Photoshopra. Na ez a kerek folt kiterjed a körülötte levő asztalra is. Most hogy van ez. Rossz a fényképezőgép, vagy mi??

És pont a kampány időszakban dobja be Posta Imre?? Egyszerű lejáratás, én már 1 éve láttam ezt a képet. Arra képtelenek voltak, hogy körbevágják a levelet, akkor talán bevehető a brutális helyesírási hiba ellenére.
A folt, ami a rossz minőségű szépiabeállitásból adódik, meg kinagyítani sem kell gyönyörűen mutatja, hogy hamisítvány.

Azt ugyan nem tudom, Vona zsidó-e, de ez a Bar Micvo levél hamis.

Elvileg itt van a kép, de lehet, hogy majd machinálják.

Posta Imre egy nagy fölfújt lufi, az olajos könyvével együtt. Ugyanis az olajügyekben bizonyítottan félrevezet, mert ő és Papa még sehol sem voltak, amikor az olajbűnözés a virágkorát élte. Ezt csak Dr. Szeszák Gyula tudja, no meg Orbán es Pintér, Györgyi Kálmán, stb.

2010.01.25

Varga Szibilla

Krasnyánszky Béla hozzászólása

Íme a cáfolat Vona Gábor önéletrajzából:
1978. augusztus 20-án születtem Gyöngyösön. Az ELTE BTK történelem szakán végeztem, három évig pszichológiát is hallgattam, de csak nagyon rövid ideig dolgoztam tanári pályán. Feleségemmel Óbudán élünk és neveljük első gyermekünket, Benedeket. Polgári állásom termékmenedzser. Szüleim nyugdíjasok, bátyám az idegenforgalom területén dolgozik.

Mind anyai, mind apai ágról kisparaszti családból származom, ezért a föld szeretetét és az ebből következő antikommunizmust az anyatejjel együtt szívtam magamba. Édesapám húgának családja ma is gazdálkodik Hevesen – egyre nehezebb feltételek mellett.

Másik meghatározó családi élményem a hazáért való önfeláldozással kapcsolatos. Mint akkoriban sokaknak, nekünk is volt második világháborús, hősi halottunk. Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni reménytelen harcok során. Édesapámat kétszer látta, mindkétszer csecsemőként. A családi legendárium szerint kedves, szerény és jó ember volt. Fiatalon megözvegyült nagyanyám évekkel később hozzáment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette az édesapámat is, és felnevelte. Így születtem én Zázrivecz Gábor néven. Az érettségi megszerzése után régi vágyamat váltottam valóra, amikor visszavettem a vér szerinti nevemet hősi halott nagyapám emlékére.

Az egyetemi tanulmányaim alatt részt vettem az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnökségének munkájában, elnöke voltam a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége egyetemi alapszervezetének, 2002 után pedig Orbán Viktor meghívására tagja lettem a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek. 1999-ben részt vettem a Jobboldali Ifjúsági Közösség megalapításában. Az ifjúsági szervezetből párttá vált Jobbik alakuló kongresszusán, 2003 őszén a párt egyik alelnökévé, a 2006 novembere óta – immáron másodjára is – elnökké választottak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy csupa nagyszerű emberrel közösen életre hívtuk a Magyar Gárdát, az Atilla Király Népfőiskolát és a Nemzeti Egyleteket. Vona Gábor

Harangi Árpád hozzászólása

Ami Posta "működését" illeti, volt módom személyesen is hallani:gyengus, nagyon gyengus volt mondandója, aminél má' csak emberi "kisugárzása" volt gyöngébb:-Mint amikor a tojógalambot keresztezik a partra vetett sügérrel, olyan életszerű, amit előad, de tényleg lehet benne valami, hogy nem ő tehet minderről elsősorban, hanem megbízója, még ha ez közeli "családtag" is...sebaj, láttunk már karón varjút, fajtájával/vele együtt is...- hjah:itt kell megkönnyítenem a "fergeteges nyomozó" siserehad munkáját, má' csak azé' is, hogy kevesebbet költsenek a mi pénzünkből:NEM a VII. kerület elhíresült részén születtem és családom sem ide való, és így, a médiában sem azért teszek-veszek - Kőszegi M. László barátom nagy keservére - mert zsidó volnék, de ha lennék is, előbb volnék magyar, mint oly sok tisztes zsidóember, akiket legalább annyira taszít a Posta-féle " állhatatos " "antiszemitizmus" mint amennyire éppen a malmára hajtja a vizet a cionizmus kenetlen és felkent képviselőinek. Mindebből arra merek következtetni hogy e kéretlen "Posta" ez utóbbi kettő valamelyikétől származik és szépen beteríti leveleivel a terepet...- már ha el nem takarítjuk néha imigyen: "nosza huuuússss! - tessze- tossszáskogggyy 'kicsi-galambom' máshol"
1074 Hársfa u.24. I. emelet 11. Hungária TV Studió

http://szeszak.hu...mpanya.htm
2 #5 gerry
- 2019-11-02 22:29
Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni reménytelen harcok során... ...Fiatalon megözvegyült nagyanyám évekkel később hozzáment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette az édesapámat is, és felnevelte.

Így születtem én Zázrivecz Gábor néven.

Az érettségi megszerzése után régi vágyamat váltottam valóra, amikor visszavettem a vér szerinti nevemet hősi halott nagyapám emlékére.


Egyszer régen már leírtam, de azóta az újszülöttek felnôttek - talán még nem is olvasták ezt az önéletrajzi részletet

Nevenincs nagymamit feleségül vette Vona Gábor - úgy a XX.század 30-as éveiben, esetleg a 40-es évek elején aki a fiatal és nemeslelü férfinek szült egy gyermeket. A háború éveit (és borzalmait) írták éppena történészek és e-történelmi korszak sok-sok életet elpuszt'itott, köztük Vona Gábort, Erdélyben, és aki ezáltal hõsi halottá avanzsálódott a jövõ okulására. A még mindig nevenincs nagyi, az egyre növekvõ Vona kisgyermekkel, (kinek kereszt- avagy utóneve elszállt a ködös életrajzban), megismerkedett egy új férfivel, aki a házasság után nevére iratja nagymami (persze akkor még nem volt az - csak egy hõsí halott magyar katona névtelen, egyedül élõ özvegye) gyermekét, akit felelõsségteljesen fel is nevelt majd felnõttként útjára bocsátott.
Teltek-múltak az évek, a fiatal Zázrivecz úgy gondolta,, itt az ideje egy élettársat találnia akivel összeköltözik, együtt megtervezik a jövôjüket, végül a boldog családhoz elengedhetetlenül szükséges gyermeket is nemz.
Nömi keresés és kutakodás után õ is talált egy asszonynak valót (Gondolom én) Mer, ha nem akkor esetleg egy spermabanknak ajándékozta azokat a kis fickándozó izéket... Csak azért jutott eszembe, merthogy sehol nem látom "hogyishívják" mamát. Tal'an nevenincsnek?
Esetleg Zázrivecz papa szüznemzéssel hozta világra a kis Zázrivecz Gábort? Mama nélkül? Egyedül nevelte fel ös 18 hosszú éven át szoptatta, óvta széltöl, bajtól, nevelte, figyelte a fejlôdését, rohant vele az orvoshoz amikor bõgött neki a kis gabika, megvette a pelenkát, a kis aranyos ruh'akat - kéket és sok más színüt, játszott vele a szoba közepén kisvonattal, autóval, este elalvás elõtt esti mesét olvasott fel, vitte kirándulni, állatkertbe, nyaralni a balcsira, vagy csak a Gyöngyösi Strandra lubickolni a "kölyköt"... Elment elé az iskola kijáratánál várva, izgult a srácért, - vajon milyen lesz a bizonyítványa év végén?...

De Gabika jó kisfiú volt, lobogott benne az ifjúság lángja, Zázrivecz papa büszke volt... a mama viszont; nevenincs ... bár az is lehet, hogy Nevenincs nagyit ápolta - a nôk ugyanis nagyon tudnak lelkizni, ezért gyenge teremtmények, szót sem érdemelnek egy életrajzban.

Mégegyszer: "Így születtem én Zázrivecz Gábor néven."

És végül az életrajzi csattanó: Az érettségi megszerzése után régi vágyamat váltottam valóra, amikor visszavettem a vér szerinti nevemet hősi halott nagyapám emlékére.

Zázri nagypapi, papi! s_ezt-ni Nevesincs-nagyika és mami!s_ezt-niNem ezt a lovat akartam!
s_kukk

YESSSS!
Végre egy hõs a családban!
Megmurdelt!
Ezt ki tudom tenni közszemlére!


Szóval, Vona Gábor itt a vége, fuss el véle.

Íme, ez vagy te:
Embernek hitvány, politikusnak bukott, de legalább a feleséged nevét már megtanultad leírni. Talán a közös gyereketek még kihúz a bajból. Ne rontsd el az utolsó esélyed.
A magánélet - ami ebben a világban - már ritka érték, fontos lehet az égi számadásnál ha meg tudjátok óvni. Nekem elhiheted mert úgy vélem, ma már jóval több lehet mögöttem mint ami még vár rám.
Próbáld ki... esetleg vedd vissza a Zázrivecz nevet ... mert szerintem AZ A NAGYAPÁD többet tett érted és apádért mint egy sose látott hõsi halott eltorzított emlékképe.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.77 másodperc
3,406,129 egyedi látogató