Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Eurázsia felértékelődése hazánk számára is felemelkedést kínál

BelföldJé? Akkor lópaszból lösz a zsidaj kerítése...
Már a középkorban is rajta voltunk a Selyemúton, miért is ne lehetne az Új Selyemútnak, ennek a kialakulóban lévő, komplex gazdasági kapcsolatrendszernek, multifunkcionális hálózatnak hazánk az egyik meghatározó szereplője, HUB-ja?

Az eurázsiai kapcsolatok megerősítése számos lehetőséggel és pozitív hozadékkal járó utat kínál, következzék 12 dimenzió, hogy miért is.

Eurázsia felemelkedésével egyre fontosabbá válnak a multilaterális kapcsolatok, amelyek a térség államai számára a jövő formálói lehetnek. Építsünk hát minél több ilyen kapcsolatot, erősítsük meg a meglévőket!
A nyitottság korábban nyugatról jött, és Ázsiában láthattunk bezárkózást. Tanulva a múlt hibáiból most falak építése helyett Európa és Ázsia összekötése Kína célja.
A világgazdaság gravitációs súlypontja, a globális erőcentrum kelet felé tolódik. Érdemes-e szemben úszni az árral, vagy inkább tanuljunk meg a hullámokon lovagolni?
Tegyünk le további építőkockákat az Új Selyemút kiépítéséhez! A szilárd alapok már megvannak, ideje elmélyítenünk kapcsolatainkat, együttműködésünket az ázsiai térséggel. Az Új Selyemút folyamatosan bővülő övezetében meghatározó kapocs lehet Magyarország, sőt időnként akár a vezér szerepét is betölthetjük, miért is ne tennénk? Szőjünk minél több láthatatlan, de annál erősebb selyemfonalat kapcsolataink megerősítéséhez!
Éllovasként vegyünk részt minden hasonló projektben, legyen az az Egy Övezet, Egy Út kezdeményezés, vagy éppen a Via Carpatia. Nem csak globális, hanem regionális szervezetekben is együtt kell működni. Ez biztosíthatja a célzott és helyspecifikus fejlesztési programok kidolgozását.
Érdemes tanulnunk a kínai és délkelet-ázsiai tapasztalatokból, mert ezek a régiók számos területen vezető szerepet játszanak és a jövő formálóivá válhatnak. Osszuk meg egymással a felhalmozott tudást, használjuk ki a szinergiákat!
A versenyképességhez új, innovatív ötletekre van szükség, az innovációhoz pedig tudás kell és kreativitás. Nyissunk az újra, többek között a fintech megoldásokra! Ázsiai mintára építsünk mi is minél több smart city-t, hiszen ezek a városok lehetnek a növekedés és fejlődés magjai.
Ázsiában a gazdasági fejlődés egyre inkább konurbációkban, megalopoliszokban összpontosul. Ilyen módon kell összefűzni Közép-Európában is városainkat, hogy Európa innovációs központjává váljunk.
A gazdasági kapcsolatokhoz infrastrukturális összeköttetés szükséges, minél hamarabb! Kínában csak a következő években több tízezer kilométer autópályát fognak átadni, valamint folytatják a világ legnagyobb gyorsvasúthálózatának fejlesztését. Saját léptékben, de hasonló ütemben fejlődjünk mi is!
Ahogy össze kell kötnünk magunkat régiónkkal, úgy kell ezt meglépni globális szinten is. Földön, vízen és levegőben is kapcsolatot kell építeni a régi és az új kereskedelmi központokkal egyaránt.
A kultúra ereje gyökerezik a legmélyebben. Ahogy Ázsia előnyére forgatta több ezer éves történelmét, úgy kell nekünk is építkeznünk örökségünkből.
A Hofstede kultúra mutatók alapján Kína és Magyarország társadalma egyaránt sikerorientált, erős a vállalkozó szellem és pragmatikusan, hosszú távon gondolkodnak az emberek. Meg van bennünk az elköteleződés a jövőre való felkészülés iránt.

Merjünk hát bátrak lenni és tenni sikereink érdekében, mert: „Tett nélkül minden cél csak egy kívánság.” /kínai közmondás/

A szerző a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója
Link

Hozzászólások

1349 #1 Nagy Levente
- 2019-10-31 05:53
Remélem egyszer letöröljük a fent vázolt "aljas mosolyt" a rusnya képükről! Valahogyan meg kell próbálni "alulról megszerveződni" mielőtt ezek az öntelt zsidók teljesen tönkreteszik életterünket, környezetünket! Az ő "kultúrájuk" a pusztítás. Ne hagyjuk, hogy úgy "táncoltassanak, ahogyan ők fütyülnek"! Gyermekeink érdekében ne!
4 #2 Posta Imre
- 2019-10-31 11:35
Rögtön a zsinagóga mellett lesz kettő....

Budapesti kínai egyetemről tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Karmelita kolostorban fogadta a magyarországi campust létrehozó kínai Fudan Egyetem delegációját – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Hszü Ning-seng, a sanghaji központú Fudan Egyetem rektora a megbeszélésen tájékoztatta a magyar kormányfőt az intézmény működéséről és terveiről. Az egyetem négy campusán jelenleg 11 kar működik, 35 tanszékkel és 17 kapcsolt kórházzal.

2017-ben a Magyar Nemzeti Bank és a Fudan Egyetem együttműködési megállapodást kötött, melynek egyik célja, hogy a Fudan Egyetem campust létesítsen Magyarországon is. Ennek helyszíne az egykori budavári városháza Úri utcában található, felújított épülete, mely Bölcs Vár néven több tudásközpontnak is helyet ad.

Magyarország és Kína a felsőoktatási együttműködés ösztönzése érdekében 2018 őszén megállapodott a Fudan Egyetem magyarországi tevékenységének támogatásáról, különösen a gazdaság- és társadalomtudományok, valamint az informatika képzési területein – emlékeztetett a sajtófőnök.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
https://24.hu/bel...-budapest/
684 #3 atacama
- 2019-10-31 16:24
elég sok a falsch ezekben a hírekben a józan emberfia azt is hihetnők hogy akkor ez a Viktor Fasza gyerek és a magyar nemzet felemelkedéséért a haza jólétéért tevékenykedik..közben az látszik hogy a világ parazita zsidóságának kapar élhető szuper fészket illetve ebben működik közre.. Orosz zsídó,Kinai zsidó magyar zsidó stb.. ezek a féreg paraziták irányítják a világ dolgait stb..stb.. lehetne még fokozni de minek..
267 #4 Perle
- 2019-10-31 18:46
"A gazdasági kapcsolatokhoz infrastrukturális összeköttetés szükséges"
Na de a háborúkhoz , a leigázáshoz is. Nem lehet minden ponton ponton hidakat felállítani. Úgy nem halad a menet előre jövet.

Olvastam valahol, hogy az itt kínai kölcsönból főként kínaiak által megépített vasútvonal létesítményeit kínai katonák fogják őrizni.
Mi abban nekünk az üzlet, ha segítünk a kínai áru továbbításában a hitelükbül magyar földön megépített vasúton? Megkérdezte már valaki a kormányból a budapestieket, mennyire várják már a Ferihegy mellé tervezett kínai logisztikai bázist?
4 #5 Posta Imre
- 2019-11-01 19:12
Tömegével veszik a budapesti lakásokat a kínaiak

A főváros egyes belvárosi kerületeiben a 26 százalékot is eléri a külföldi ingatlanvásárlók aránya. A kínaiak közül tízből kilencen Budapesten vesznek lakást – derült ki az OTP Ingatlanpont összeállításából.

A felmérésből kiderült: a magyar lakáspiac összforgalmában 2,3 százalékos a külföldi lakásvásárlási arány, azonban Budapesten az ingatlanforgalom 12 százalékát adják a külföldiek, néhány belső, budapesti kerületben pedig a lakásvásárlók több mint egynegyede volt külföldi állampolgár.

A kínaiak második helyen szerepelnek a külföldi vásárlók között a németek mögött.
https://azuzlet.h...a-kinaiak/

tatárföldi fővárosba tartó járata

Újabb orosz nagyvárosba indít közvetlen járatot a Wizz Air

Szerdán egy újabb európai városba indult el a rendszeres légi forgalom Budapestről. Az oroszországi Tatárföld fővárosába, Kazánba induló járatot szokás szerint egy tortával köszöntötte a Wizz Air és a Budapest Airport – olvasható a légitársaság közleményében.
https://www.trave...arata.html
1323 #6 Laplage2
- 2019-11-02 06:56
Ezekkel a sárgákkal is kezdeni kell valamit, nagyon a fejünkre lettek rakva
267 #7 Perle
- 2019-11-02 13:06
https://www.afp.c...oc-1lx6la1

?Leállították a palagáz kitermelés Anglia északi részén, mert mozogni kezdett a föld, a műszerek jelezték a mozgásokat.
267 #8 Perle
- 2019-11-05 10:47
Minő véletlen! A Hüvej telepíti az ötGét Magyarországra. Talán a Vikivej is megbízáshoz juthat.:o
http://www.atv.hu...5g-halozat
267 #9 Perle
- 2019-11-09 19:41
Kínában már 6G-n ügyködnek.
https://qz.com/17...ent-of-6g/
75 #10 talpi
- 2019-11-10 12:14
Ne feledjük, hogy korábban a selyemút vámja bennünket illetett, ka át akart vonulni valahol.Manapság, pedig a vámot is mi fizetjük, a nyakig való aladósítás pedig tényszerűen, "k-ormány" program/vagy pogrom ,/ ?
83 #11 Sbert
- 2019-11-10 13:21
Perle!
Az ötgé a Selyemút teljes megfigyelését szolgálja, mindegy a kivitelező. (Aki persze kínai.....)
Ugyanaz a módja, mint a "szupervasútnak JudeaPestig: Nincs magyar vállakozó, beszállító, minden kinai, és a kivitelezők is..... A szerb oldal már majdnem kész is.... Nincs mutyi, lopás,csak haladás. Itthon? Időhúzás, az van....
A hatgé-ről annyit:
Kész van az az Amcsiknak, és ezért lobbyzgatnak Jew-ropában az ötgé ellen.
Azt, a már teljesen katonai elvet-eszközparkot szeretnék ránk telepíteni.
Igen ám, csak van egy kis bökkenő:
A óccó csájnize edisőn hatgé, okosabb, és jobb nála, mindenben...... mert kész van az már vagy két éve.
Amit ide hoz a Hüvelyk Panka, az az ötgé néhány billenytű-parancs után az okos hatgé lesz.
Amig nem kap egy kis EMP-t, vagy Khibiny-t......
Erről ennyit.
Legjobbakat!
Sbert

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.84 másodperc
3,405,644 egyedi látogató