Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A bankár-összeesküvés fasiszta diktatúrát vezetett volna be Amerikában

BelföldNa jó, szabadkőműves kavarás, de azért az analógiát igen közelinek találni a mai helyzettel.
Az I. világháború amerikai veteránjait érzésük szerint magára hagyta az ország, amelyért vérüket ontották az európai csatamezőkön. Az 1920-as évek elején még senki sem törődött a harctéri tapasztalatok pszichikai hatásaival, a veteránok beilleszkedési nehézségeivel a békeidők társadalmába, egyszerűen szélnek eresztették őket 60 dollárral és egy vonatjeggyel.

A húszas évek ezért a veteránok egyre veszélyesebb forrongásaival telt Amerikában, megalakult az egyre inkább a szélsőjobb felé húzó érdekvédelmi szervezetük, az Amerikai Légió. Az elégedetlenség hatására a kongresszus 1924-ben elfogadta a háborús kompenzációs törvényt, amelynek értelmében a veteránoknak többlet járandóságot járt. De nem kaptak azonnal készpénzt, csak államkötvényeket, amelyet a következő 20 évben valamikor válthattak (volna) dollárra.

Ezzel meg is nyugtatták a veteránok nagy részét, de aztán néhány év múlva beütött a krach. A New York-i tőzsde összeomlott, az egekbe szökött a munkanélküliség, az éhezés, a kilátástalanság (amelyek a veteránokat még az átlagnál is keményebben sújtották).

15 ezer veterán Washingtonba vonult, és számos helyen viskókból, sátrakból tákolt táborokat hoztak létre, jelezvén, hogy ők nem mennek sehova, míg azonnal és készpénzben nem fizetik ki jogos jussukat. Ha mindenkit kifizettek volna, az akkori értéken 2 milliárd dollárt emésztett volna fel, ami a éves szövetségi költségvetés fele lett volna. Nyilvánvaló volt, hogy a veteránok képtelenséget követelnek,

a kormány nem engedhetett.

Itt lépett a képbe a kor egyik legkitüntetettebb, legnagyobb közmegbecsülésnek örvendő katonája, Smedley Butler tengerészgyalogos dandártábornok. Ő már visszavonult ekkorra az aktív katonai szolgálattól, de továbbra is népszerű maradt a veteránok körében. Folyamatosan turnézott az országban, előadásait tömegek hallgatták elfogódottan. Amikor Hoover elnök nem teljesítette a veteránok követeléseit (sőt karhatalommal romboltatott le egyes sátorvárosokat), Butler, bár republikánus volt, Franklin Roosevelt támogatására szólította fel híveit, aki így meg is nyerte az elnökválasztást.
Smedley Butler egy tüntetésen
Smedley Butler egy tüntetésen
Fotó: Bettmann / Getty Images

Roosevelt teljesen új alapokra helyezte a költségvetés közkiadásait, bevezette a New Deal néven ismertté vált reformcsomagot, és a monetáris politika lehetőségeinek szélesítése érdekében leválasztotta a dollárt az aranystandardról (vagyis a dollár árfolyama ettől fogva már nem volt rögzítve az arany árához).

A Wall Street dúsgazdag bankárai megrettentek a New Dealtől, és az aranystandard eltörlésétől. Attól féltek, hogy Roosevelt kommunista módra el fogja venni a vagyonukat, hogy azt szétosztogassa a szegények között. A közkiadások megnövelésétől az infláció elszabadulását, és a vagyonuk elértéktelenedését várták. Viszont Európában olyan folyamatokra lettek figyelmesek, amelyek igencsak tetszettek nekik. A fasizmus és a nácizmus előretörése, az erőskezű diktátorok és az üzleti körök közötti szoros, mindkét fél számára előnyös együttműködés kívánatosnak tetszett Amerikában is.

Már csak egy könnyen irányítható diktátorra volt szükségük.

Butlerre esett a választásuk - legalábbis Butler későbbi, a kongresszus Amerika-ellenes tevékenységet vizsgáló bizottsága előtt elmondott vallomása szerint. Sajnos gyakorlatilag semmilyen más bizonyíték nem hozzáférhető az összeesküvés valós kiterjedéséről, résztvevőiről és komolyságáról, csak Butler szavai. Az ő története szerint csak hazafiságán múlt, hogy az összeesküvők nem tudták végigvinni az államcsínyt.

A dandártábornok elmondása szerint egy Gerald MacGuire nevű férfi kereste meg, aki arról győzködte, hogy csak egy fasiszta diktatúra mentheti meg Amerikát attól, hogy a kommunisták darabokra szaggassák. Azt állította, hogy 500 ezer katonát tud Butler rendelkezésére bocsátani, ha az összeesküvés élére áll. A puccsot Roosevelt hanyatló egészségére hivatkozva, az alkotmány védelmében hirdették volna meg.

Az összeesküvők - ha nem csak Butler találta ki az egészet - őt ültették volna az ország élére egy újonnan létrehozott, gyakorlatilag teljhatalommal bíró titulusba, miközben Roosevelt csak báb maradhatott volna, akinek jogköre legfeljebb a gyerekek csókolgatásáig, esetleg átadóünnepségek levezényléséig terjed. Butler azonban nem állt kötélnek, hanem kapcsolatba lépett újságírókkal, akik azonosították az összeesküvéssel gyanúsított milliomosokat. Volt közöttük olyan, aki később egészen a II. világháború első éveiig üzletelt a nácikkal, de a Singer varrógépgyár és a Remington fegyvergyár résztulajdonosai is.

A vád alapján összeült a kongresszusi vizsgálóbizottság, de Butler legnagyobb sajnálatára semmit sem állapítottak meg. A gyanúsított gazdagokat vagy be sem idézték, vagy azok külföldön tartózkodtak, és így elérhetetlenek maradtak. Butleren kívül egyedül MacGuire tett tanúvallomást, aki tagadott mindent az utolsó szóig. Nem sokkal később elhunyt tüdőgyulladásban, ami vad találgatásokra adott okot.

Végül senkit sem ítéltek el, az egész összeesküvést kitalációnak minősítették. A modern történészek egy része azonban úgy gondolja, hogy valamilyen formában igenis létezett a konspiráció, de hogy ez milyen közel jutott a megvalósuláshoz, az nem ismert. A kormány mindenesetre nagyon visszafogottan reagált rá, nyíltan gyakorlatilag semmilyen ellenlépést nem tettek. A II. világháborúban aratott győzelem nem lett volna lehetséges a szövetségi kormányzat és a nagyvállalatok együttműködése nélkül.

Talán Roosevelt inkább lenyelte a békát, hogy egy kicsit meg akarták puccsolni, cserébe viszont lojalitást várt a Wall Streettől.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-11-02 11:09
"Ernest Backes túl sokat tudott.

A Banco Ambrosiano 1982-ben omlott össze, de a botrány még nem volt nyilvános, amikor Ernest Backes-et elbocsátották.
Ernest Backes a "Revelation $"-ban, a Denis Robert-tel közösen írt könyvben írta meg az igazságot, ami 2001-ben kiváltotta a Clearstream-botrányt.
1970-ben 66 bank egy nemzetközi konzorciumot alapított, a Cedelt.
Backes 1971-től segített megtervezni és telepíteni a Cedel International nemzetközi elszámolóház számítógépes rendszerét, annak informatikai vezetője volt, ami később Clearstream néven vált ismertté.
A belga Swift 7000 pénzügyi intézményt kötött össze, napi 3000 milliárd eurót utalt át, a Clearstream és az Euroclear évente 150 millió tranzakciót bonyolított le.
Backes feltárta a botrányokat, gyilkosságokat és az álcázásokat, amelynek tanúja volt.
Egyszerű szavakkal megmagyarázza a pénzmosás mechanizmusait, ideértve azokat a számlákat is, amelyeket nem hoznak nyilvánosságra.
Bizonyítékul a tranzakciókra, olyan tájékoztatót tett közzé, ahol mindenki megtalálhatta a bankjának nevét.
Ez hatalmas és ellenőrizhetetlen állapot.
A könyv 2001 elején jelent meg.
A súlyos vádak ellenére nem került sor tárgyalásra.
A botrány után sokakat elbocsátottak.
Backs-nek köszönhetően megismerhető a gigantikus, globális pénzügyi rendszer, amelyet a könyv kiadásáig csak néhány bennfentes ismert.
Backes többezer kompromitáló adatot gyűjtött archívumokból.
Sok nemzetközi bank mosodájáról van szó.

A technikailag bonyolult rendszer egyszerű mechanizmuson alapul: a pénzügyi kompenzációs társaság, amely évente 150 millió tranzakciót kezel és amelynek részvényesei a világ legnagyobb bankjai, titkos fiókok sorozatát hozta létre, amelyek nem nyilvánosak.

Ernest Backes Denis Robert újságíróval írta meg a . Revelation $ -t.

A Clearstreamnél legalább 8000 számlát nem hoztak nyilvánosságra, de a Clearstream tiltakozott a pénzmosási vád ellen.

2001. februárjában két francia képviselő és a pénzmosásról szóló francia parlamenti misszió elnöke meghallgatásokat hirdetett a Clearstreamről.

A Revelation $ könyv megjelenésől a The Dissimulators film számolt be a Canal + televíziós csatornán.
A televíziót a Clearstream feljelentette jó hírnév megsértése miatt.

A Clearstream és a könyvben részt vevő bankok számos panaszt nyújtottak be a szerzőkkel és a kiadóval szemben.

Ernest Backes elutasította a 1970-es években létrehozott és távozása után általánosított, nyilvánosságra nem hozott számlarendszert. Ez a rendszer, a bankközi elszámolási rendszerrel párhuzamosan, a Clearstreamet globális platformmá teheti az adócsalás és a pénzmosás terén.

Ernest Backes és Denis Robert meghallgatta a francia pénzmosás elleni parlamenti bizottság, végül a büntetőbíróság, amely úgy vélte, hogy hamis állításokat terjesztett a Clearstream-ről.

Ezt a határozatot követően az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt benyújtott fellebbezését elutasították."

images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41rwI75UcuL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg

images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51TAWGBSX1L._SX258_BO1,204,203,200_.jpg
4 #2 Posta Imre
- 2019-11-02 11:22
Rabszolgatörvény: magyarok sanyargatnak magyarokat


Mindössze 44 éves volt kollégánk, amikor a múlt héten minden előjel nélkül megállt a szíve. Ugyancsak az elmúlt napokban vettünk végső búcsút egy másik munkatársunktól, aki 61 évesen, munka közben kapott agyvérzést. A magyar dolgozók jó része nincs fizikailag megfelelő állapotban, nehezen tűrik a stresszt. Még jobban tönkreteszik az egészségüket, ha önként belemennek a további kizsákmányolásba, és aláírják a 400 órás túlmunkáról szóló megállapodásokat – mondta László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Az utóbbi hetekben jelzések érkeztek az érdekvédőkhöz, hogy az ősz eleje óta egyre több, nem kizárólag autóipari cégnél kérdezik, vállalnák-e a dolgozók a 400 óra túlórát. Van, ahol már meg is kötötték a megállapodást. Szomorú, hogy túlmunkát alkalmazni akarók mind magyar kis- és középvállalkozások. Ahol jelen van a Vasas, ott a szervezetek mintegy 10 százaléka jelezte eddig, hogy tapasztaltak már nyomást a munkáltató részéről.
https://propeller...magyarokat
2 #3 gerry
- 2019-11-02 11:30
267 #4 Perle
- 2019-11-02 13:19
A magyarok magyarok általi sanyargatására számtalan példát látni. Elég csak megnézni a hazai üzletlancokat. Én egy Pesttől nem messze lévő kisváros ABC-jébenf igyeltem meg, hogy szinte havonta cserélődnek a dolgozók. Keveset is keresnek, és túl vannak hajszolva. A péntárosok több órát állnak a pénztárgép előtt, hogy közben figyelniuük kell a vásárlókat is. A fiatal peckes főnökúr letezegi a legidősebb nődolgozót is. Én már ennél a pontnál fordulnék ki az boltból.

Egyélbként is betegesen utálom azt a hazánkban elterjedt új szokást, hogy mindenki mindenkit tegez ismeretlenül, mintha a magyar nyelv nem tenné lehetővé az idősebbek , vagy bárki tisztességes megszólítását. Ez az angol-száz területről elteredt bunkóság. Az angol nyelv hozta magával ezt a kulturálatlan szokást., de terjed, mint a járvány:o
3 #5 Enid
- 2019-11-02 14:51
Miért mondom én, hogy a zsidó és/vagy a mafia fogalom elsősorban felfogás -és életmód?!
Egy "agybaj", ami észrevétlen terjedt és terjed a világban.
Ugyanúgy írhatnám, hogy olasz sanyargat olaszt... És biztos vagyok benne, hogy a sor folytatódna más országokra kiterjedően is. Amerika pláne.
A parazita főként belülről irányít. Eszköze a pénz.

Szervezetekben lásd: mafia vagy "nép"be bugyolálva lásd: a zsidó... a hétköznapi ember találhat ezen a "kórokozón" fogódzkodót, oly módon, hogy lényegében maga a parazita ténylegesen nem sérül, mert mint egy megfoghatatlan elmélet... mint egy fertőzés terjed tovább.
Elkerüli a figyelmünket a lényeg, mert arra megy el az energiánk, hogy a zsidó népnek nevezhető-e vagy sem, vagy hogy a szóban forgó mafia melyik kormány kerekét forgatja.
Mindegyikét. Úgy az egyik, mint a másik egyszerű kiszolgálója ennek a folyamatnak. Egy "függöny", ami eltakar és véd, amire lehet szitkokat szórni, vizelni és tüzelni.

Azt mondják, hogy Buddha leült egy pipal fa alá (kelet felé) és ott és akkor megvilágosodott.
Nagyon sok féleképpen lehet követni ezt a mondatot, ezt a példát: milyen fa, hol, mikor, meddig... hogyan stb. stb.

Mindig csak idáig próbáljuk követni Őt. Mellékesen milyen érdekes, hogy a szakrális királyaink is fa alatt ülve révültek.
Archetipikusan belső képe ez az Embernek.

Viszont az Út, amin nekünk érdemes lenne elindulni az onnan kezdődik, hogy (a) Buda talpra állt a révülés után.
Nem tudom érthetően át tudtam-e adni a gondolatot.
684 #6 atacama
- 2019-11-02 14:59
terjed mint a ragály...igen,megszokták egymástól kérdezni a magyar emberek ha tül nagy a generációs
különbség de az ember a tiszteletet megadva megkérdezi az idősebbtől ha érzi a lelkületi hasonlóságot,vagy ugyanez fordítva az idősebb ajánlja fel a tegeződést... ez kezd manapság eltűnni..
általában az osztályvezetőktől mindeggyik zsiráf.így a
boltvezető is az a Reál,vagy Coop boltokban előfordul
még magyar dolgozó főleg vidéki boltokban.. de a nagyobb láncokban mint Lidl,Aldi na ott szinte mindeggyik zsiráf ,a személyzet is többnyire..
meg kell próbálni leszakadni a vérszívóktól mint
nagyanyáink hogy csak gyertyáért vagy gyufáért
jártak boltba...
4 #7 Posta Imre
- 2019-11-02 15:02
Gerry, emlékszel még erre a könyvre, amit sok éve nekem hoztál, hogy gyakoroljam a németet? Na jó, hoztál egy csomó Kinderlexikont és egyebet is, amit azóta Máté és Blanka is használt, mert elvileg beszélik német....most meg Marci is lassan el kell merüljön benne.

images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71TM776KRHL._SX296_BO1,204,203,200_.gif

Svájc pénzmosásáról sok-sok éve és még mindig mozog a Föld.

Ezt most írtam valakinek Enid!

bubó Doki <doki.bubo@gmail.com>

15:39 (22 perccel ezelőtt)


"Alakul ez szépen! A "pszichológia" (Psziché és Gaia) és a (Filo Szophia) azonos tőről fakad. Aztán jöttek a cionisták és lett belőle marxizmus-emgelsizmus-leninizmus...mint "fasiszta" ideológia (mind zsidók a kitelálói és kivitelezői zöme), de a cionizmus kitermelte a a "pszihológiát", mely a "korszakalkotó" pszichoanalzissel éppen a egy zsidóval Siegmund Freud (neve beszédes) a zsidók útján terjedt. Egyetlen említésre méltó nem zsidó "tanítványa" éppen a "szakadár" C. Gustav Jung volt, akit azért nem mérnék csak csupán soviniszta szempontból. Az, hogy a Nobel-díjas zsidók közt sok a filozófus, közgazdász, pszichológus...izgalmas kérdés. Freud zsidókodását is Nobellel jutalmazták a na vajon kik... Leo, ez a "holokauszt" egy igen komoly téma kör és ahogy a fasizmus és a rasszizmus is zsidó találmány (persze most meg az derül ki, hogy olyan faj, hogy zsidó nincs is!). Nem kellene beletenyerelni ordas, már leleplezett hazugságokba. Nincs itt titok, a "zsidó" szupermácizmus igen jó kutatott téma, nincs benne semmi mellébeszélés. Egyébként amivel egyet értek, az a kitermelt agyatlan és liberálbuzi "pszichológus" tömeg, de hát már a mérnöki kar sem a régi. Nem tudod ki ismeri a Jud Süss-t, vagy a Cion bölcseinek jegyzőkönyveit,,,csak bemelegítésnek....mert annak megjön a kedve utána nyálazni, kik is valójában a zsidók és mit is cselekedtek. Ennek most vége lesz. Szép, vagy csúnya, nézőpont kérdése. Aki emberré képes vélni a "zsidók" közül, a lehetőség megadatott, de a zöm, ahogy látom, erre képtelen. Na ez a kényesebb rész így örülök, hogy felemlegetted a "holokauszt" műszót, amit szintén ők találtak ki már jóval az események előtt programozva, hogy később lehessen rá hivatkozni. Rafkós egy bűnszervezet ez. Annak is örülök, hogy a pszichológiát kiemelted, mintegy "a fagyi visszanyal" hatást sejtetve. Saját fegyverükkel lesznek biza "keresztre feszítve". Nyilván ez már zajlik és nincs vesztegetni való időnk. Magyar ember nem felejt."


Látom ... is nagyon kaparja a témát, de mivel megint le vagyok tiltva 30 napra a fészről, nem tudom kisegíteni. Nagyon sok orosz anyag foglalkozik a "zsidók" származásával, mert most vannak abban a fázisban, hogy igazolják, hogy kik is ők. Nos csak annyit, hogy a Egyiptomban nincs nyoma az ottlétüknek, mondják a kutatók és fura mód az izraeli tankönyvek is nagyjából 1500 évre mennek vissza, nemhogy az ősi "zsidó" Izrael földjéről lenne szó. Az elveszett 10 törzs a 12-ből is remek kérdés. A leviták (akik a "zsidók" vezető rétegét képeznék elvileg), gyakorlatilag genetikailag szkyták, mondják a kutatók. A szefárdok és a haszidok gyakorlatilag már nem "zsidók".... Mondják ők.... Na szóval érdekes dolog lenne a következő fázisról egy komolyabb tájékoztatót adni ebben a kérdésben, csak erre kihegyezve, hogy tiszta legyen a kép. Legalábbis az én meglátásaim egy elég konkrét irányba mutatnak, amiket lehet értelmezni így is, úgy is...most még. Persze a vége vas lesz, kinek, kinek érdemei szerint. Az Ember marad. De ha ezt rendbe tesszük, azonnal adódik a most is égető és örök kérdés, melyre mindenkinek választ kell adnia: mitől is magyar a magyar és miért különleges státusz ez a szkíták közt...
1349 #8 Nagy Levente
- 2019-11-02 22:23
Amennyire én tudhatom, a "zsidó nép", mint olyan az egyiptomi kivonulás "Exodus" óta létező nép neve. Addig népcsoportként olyan, hogy zsidó nem is létezett! Az Egyiptomi Birodalomban a "Tot" ősi hitet és kultúrát "odavitt" nép szkíta származaú volt, amilyen a magyar is! A "Tot" hitvilág egyező a Kárpát-medence területén "táltos rítussal" vagy a pártus szkíta mágus hitvilággal, amiket három szóval jellemeznek az ősi írások: "etnikos, gentilis, szkítikus" vagyis "népi, nemzeti, szkíta"! Az Egyiptomból kivonúló népcsoport "Mózes vezetésével" egyrész elindulásukkor nem volt zsidó még, másrészt onnan valamilyen erőszak hatására lettek ha minden igaz "elcsalva", vagy "kivonultatva"! Hisz bizonyos források szerint azt mondták "Mózesnek", hogy: "Miért is menjünk mi teveled, hisz Egyiptomban jól van dolgunk, jól élünk, meg van mindenünk, az ég királynőjének áldozunk" (Itt az ég királynője minden bizonnyal a magyarok "kereszténység felvétele" előtti Nagyboldogasszonyának avagy Babba Márinak felel meg) Tehát így indulnak neki az Egyiptomtól kb. két heti járóföldre lévő az "ígéret földjre" vezető útnak és 40 év múlva értek oda. (Talán nem véletlen, hogy pl. a kommunista-szocializmus, bolsevik zsidó vezetéssel itt Magyarországon is nagyjából 40 évig tartott.) Mi törtnhetett velük, míg ott "bojongtak" a sivatagban? Ugye Biblia szerint Mózesnek "égő csipkebokor" formájában Megjelent Isten aki különböző "instrukciókkal" látta el. A zsidó-keresztény vallások (katolikus, református, babtista, jehova tanúi, stb.) mind azt "tanítják", hogy annak ellenére, hogy ez az "Isten" avagy "Mindenható Úr" aki megjelent Mózesnek, mg az asszírokat is elpusztította annak érdekében, hogy a zsidó nép az "ígéret földjére" léphessen - még egy csavar - mégis elfordultak az istentől! Na ez már enyhén szólva sántít, ugyanis akkor ez az "Isten" nem lehet a - többek között - magyarok "Teremtő Istene" (sem Jézus mennyei Atyja), mivel a Teremtő nem tud pusztítani "természetszerűleg" sak teremteni (a hagyományaink szerint)! Következésképpen akkor ez az entitás, akit az Exodus óta a zsidók és a keresztény vallások, de az iszlám "bigott" vallása is Istenként vagy Allah-ként tisztel, az nem más mint a Pusztító "Isten" avagy Ármány vagy Alimán vagy Sátán, Satanel stb. megtestesülése vagyis a "tiszta vérű Elohim, avagy Jahwe, de sok egyéb akár megtévesztő néven ismert". Ez a valami vagy valaki egyes és más források szerint hybridizálja ott a sivatagban a "kivonuló" nép 1/6-át, amelyek aztán az így "génmanipulált" onnantól zsidó népnek hívott vezető rétegét képezték és képzik a mai napig is, sőt az ő uralmuk alatt felállított immár globális rendszerekben (a feudalizmustól, a kommunista-szocializmuson keresztül a mai kapitalista-liberalizmusig) "szinte" minden nép vezető rétegét adják! (Erre utal a Világbank volt, korrupciós ügyek felgöngyölítéséért kirúgott jogtudósa és közgazdásza, amikor azt fejtegeti, hogy a Vatikán falai mögött idegen faj "rejtőzik" és ők irányítják valójában ezt a globálisan felállított rendszert) Az írásokban megfogalmazottak szerint ez a kettős Föld birtoklásáért folyó harc régi keletű, univerzum szintű, egyéb entitások "beleszólása" melett az emberi faj és a legalább olyan ősi hüllő faj között folyik, és ami igencsak elgondolkodtató, hogy a Földön élő genetizálva létrehozott emberi humanoid faj egydein belül, vagyis egyéneken belül a lelkekben és szellemeken belül is folyik! (Ami állítólag egy a háborúskodást a Földön beszüntetni akaró, - rosszúl elsűlt - a "szomszéd" Androméda galaxisban egy tanács által meghozott döntés eredménye).
De milyen szerepe (küldetése, feladata) lehet és van ebben a folyamatban és harcban a (szkíta - más népek megnevezése szerint hun vagy ahogy magukra mondták szittya) ősi magyar népnek? A források "elmondása" szerint az, hogy mivel kontinens szerte a magyar élt "genetikjának" is köszönhetően a legtovább - a Kárpát-medence területén is legalább ezer éve írtott - abban az ősi kultúrában, hitvilágban, rendszerben ami az "emberi létet" jelenti a ma is regnáló rend(etlen)szerel szemben, újra találjon rá, fedje fel és tanítsa meg - küldetésének megfelelően - a többi néppel. Ez valójában és alapjaiban, röviden összefoglalva a nemzetben való gondolkodásmód! Vagyis az, hogy - ahogyan Wass Albert fogalmaz - " Nem az a fontos, hogy ki mennyi pénzt hoz az országba, hanem az, hogy ki mennyi jót, szépet és hasznosat tud cselekedni a magyar közösségért! " Tehát ez aszt jelenti "hagyományaink szerint", hogy valaki csak úgy tehet szert többletjogosútságra, ha többletkötelezettségeket teljesít. Ezzel szemben a mai ren(etlen)szer úgy működik, hogy addig pl. míg egy polgármestert támogat a pártja vagy a regnáló hatalom vagyis pénzeli, addig magas szavazati aránnyal megválaszák, viszont ha "kiesik a csecs a szájából" vagyis megszűnik a "támogatás csatornája" még képviselőnek sem kell az adott településen! Mondja valaki, hogy ez normális, pedig ilyen nem is egy példa volt az utóbbi önkormányzati választásokon! De sorolhatnánk minden területen az anomáliákat!
3 #9 Enid
- 2019-11-03 00:04
Imre! Újra írom, mert az előző írásom eltűnt.
A levita/ció felemelkedést jelent, de úgy, hogy csak a magyarban kezdődik "le"-vel pl. a levegő, a lebegő, a lélek és a lélegzet... És úgy, hogy a levitáció fölfelé irányultsága "le" azaz lefelé mutat. Ugye van ebben egy logikai bukfenc, legalábbis annak, aki betökélli, hogy "felemelkedni" csak úgy lehet, hogy "megmártózol" közben a "sárban", azaz tapasztalatot szerzel ebben a "világban".
A szavakat ugye mindkét irányban értelmezni képes Lélek (és a Rovás) jól tudja, hogy a virtualitás fikció.

Meggyőződésem, hogy az eszperantó "elmélet" első szülötte a "latin" nyelv volt; amit aztán a térítők szét terítettek a Föld nevezetű goj-óbison, vagy palacsintán (kinek-kinek ízlése szerint).
... hogy aztán Mi, átvehessük a "szót" a szlávoktól kezdve a germánokon át mindenkitől...(akit mellesleg az annyaszentegyház "képzett" ki) s_hihi
A farkába harapó kígyó - mondhatnánk-, hiszen a kör tervszerint így kék(fehér) bezáródjon.
Viszont, én jelezném, hogy bizony ez a kígyó az a kígyó, amelyik elsősorban más farkába harap szívesen...
Jujjdejó s_kot
Aztán, mivel ezt is csak fel-színesen tudták értelmezni a nakik, így született a Gabi-Gabi party. :D
99 #10 MORMOTA1968
- 2019-11-03 00:53
Épp tegnap néztem meg egy YouTube videót, amit valaki az egyik tévé csatornáról mentett le és töltött fel a netre. Valamelyik ismeretterjesztő csatornán adtak le egy háborús dokumentumfilmet, amely arról szólt, hogy gyakorolták be a D napot, a Normandiai partraszállást, Anglia egyik megfelelő partszakaszán angol és amerikai katonák közösen. Több mint ezernégyszáz halott lett a végeredménye, mivel sorozatos mulasztások miatt előbb egymást ölték le, majd a német I boot-ok is elsüllyesztettek néhány csapatszállító hajót. Hivatalosan 700 valahány halottat vallottak be az illetékesek, valójában jóval ezer fölött volt a halottak száma. Minden túlélőnek szigorúan megtiltották, hogy beszéljenek a tragédiáról, hadbírósággal fenyegetve meg szinte mindenkit. Az ügyet elsikálták, csak később lehetett beszélni róla. Nem hinném, hogy bármelyik elhunyt katona hozzátartozója, családja kapott volna kártérítést akkor, vagy azóta! Szépen eltusolták az ügyet, hogy baráti és részben ellenséges tűzben haltak meg több mint ezren még a D nap előtti hadgyakorlat közben.

Azt mondják, hogy a zsidóknak nincs központjuk, ez nem igaz! Vatikánnak nevezik a központjukat, ahová minden gyarmatországból befolyik az adó!

A másik: Mindenkivel elhitették és mindenki úgy tudja, hogy a pénz fedezete az arany és ezüst! Vagy ha az nem, akkor az árufélék és szolgáltatások sokasága! Szerintem meg a pénzhez nincs szükség fedezetre! Csak "HITRE és BIZALOMRA!" Ha tudatában vagy annak, hogy a pénznek "SOHASEM VOLT VALÓS ÉRTÉKE" még is használod és mindenki más is ugyan így tudatában lenne ennek, akkor a pénz igazi fedezete az, ami ez előtt is volt mindig, a "HIT és a BIZALOM!" A tudat, hogy a másik ember is el fogja tőled fogadni az általad megvásárolni kívánt áru avagy szolgáltatás csereeszközeként! "VÉGRE MEG KELLENE SZABADÍTANI A PÉNZT ATTÓL A RENGETEG SALLANGTÓL, AMIT RÁRAGASZTOTTAK, MINT VALAMI KOSZT!" Elsőként attól, hogy "A PÉNZ ÉRTÉK!" A pénz csak egy jel! Egy értékek cseréjét megkönnyítő jel!

Törzsi közösségben élve nem is lenne rá semmi szükség, ahol mindent megosztanának egymással a törzs tagjai! De egy globális világban a használata elkerülhetetlen!
3 #11 Enid
- 2019-11-03 01:02
Mormota! Sőt! Merészkedjünk "tovább"!
És az arany?
Miért pont az arany áll a pénz mögött?
Tényleg ennyire fontos fém? Nekünk?
Az embernek, ha nem tévedek a létfenntartáshoz sokkal alapvetőbb a víz, vagy a F/föld... a levegő.
Az arany, bizonyos bontásban gyógyír ez igaz, de az Ember szervezeténél fogva öngyógyító!
Nem tudom ki, hogy, de én pl. teljes életet élek aranykarkötő nélkül is - egy gyakorlati példa...
Az embernek lényegében semmi szüksége aranyra.

Az embernek.

Nos?
3 #12 Enid
- 2019-11-03 01:28
Atacama! A "magázás" egy függőleges, hierarchikus, míg a tegezés a vízszintes kapcsolatot reprezentál.
Ezt az én korosztályom még érzékelheti (jövőre töltöm a 18-at :D... ismét)

Attól, hogy pl. egy politikus tegez le, még nem lesz felemelő a helyzet. Csak, hogy érzékeltessem a disszonanciát.
Én lazán kikérem magamnak.
Én...
Mormota! A "globális világ" mindössze egy fogalom. A pénzre nemhogy nem lenne szükség... A pénzre valójában nekünk nincs szükségünk, mint ahogy a pórázt sem a kutya tervezte, készítette és alkalmazza, hanem a gaz-di.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.00 másodperc
3,398,361 egyedi látogató