Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mindannyian részesei vagyunk a honvédelemnek

BelföldÉs ha valaki mégsem hinné el, hogy a "honvédség" nem zsidó, hanem tajtmagyar hazafiakból állna (amit azért én bőven el tudok képzelni), akkor járjon utána, hogy most cahal, vagy cahal? Olyan vicces gyerök ez a Benkő. Pont, ahogy a többi...de az már igaz, hogy kötelességünk megszorongatni a tökeiket, már ha vannak. Eddig úgy tűnik kiherélt metélt banda. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program aktuális állásáról és a Magyar Honvédség megújulásáról tartott előadást Benkő Tibor honvédelmi miniszter október 29-én, kedden, Budapest Kormányhivatalában.

A honvédelmi miniszter ismertette a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elindításának előzményeit, a megváltozott biztonságpolitikai helyzetet, a globális terrorizmus térhódítását, a Nyugat-Balkán instabilitását, az ukrán-orosz konfliktust, az illegális migrációt, a hibrid hadviselés megjelenését, valamint a kibertérben zajló hadműveleteket, amelyek hatásukat tekintve immár hasonló pusztítási kapacitással bírnak, mint a hagyományos hadviselési formák. Mint mondta, a kormánynak választ kellett találni az új kihívásokra, ezért hirdette meg azt a programot, amelynek megvalósításával a Magyar Honvédség a térség meghatározó, a 21. század minden kihívására reagálni tudó, lojális katonákból álló, a legkorszerűbb technikával felszerelt haderejévé válik.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a katonák soha nem várják a háborút, fő feladatuk a béke fenntartása. Éppen ezért teljesít szolgálatot évente mintegy kétezer magyar katona világszerte a különböző missziókban. Ugyanakkor – mutatott rá Benkő Tibor – a NATO alapító okiratának 3. cikkelye szerinti elvárás, hogy minden nemzetnek olyan hadsereggel kell rendelkezni, amellyel meg tudja védeni saját határait. Az évről-évre bővülő büdzsével rendelkező Honvédelmi Minisztérium által irányított Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program éppen ezt a célt szolgálja. A program középpontjában a katona, az ember áll, ezért dolgozták ki azt a katonai életpályamodellt, amelynek szerves része a folyamatos illetményemelés, az egészségkárosodási ellátás rendszere, valamint a lakhatási támogatás. A katonák a legújabb, legmodernebb felszerelést kapják, köztük a program részeként újra elindított hazai fegyvergyártás termékeit, a Kiskunfélegyházán összeszerelt kézifegyvereket.

Benkő Tibor kiemelte, hogy a tárca mindent megtesz a fiatalok megszólításának érdekében. Ezért vezették be a diákoknak szóló ösztöndíjrendszert, szerveznek honvédelmi táborokat, működtetik a Honvédelmi Sportszövetséget, a Honvéd Kadét Programot, valamint fejlesztik tovább a debreceni mintára a honvéd középiskolai rendszert. A társadalmi párbeszéd és együttműködés, egyben a haderő megújításának egyik alappillére az Önkéntes Tartalékos Rendszer megújítása is. A tárcavezető elmondta, hogy immár kilencezren szolgálják ilyen formában a hazát.

A technikai modernizáció kapcsán a honvédelmi miniszter kifejtette: az új beszerzések minden esetben a magyar katonák igényei szerint történnek.

Hozzátette, hogy mindenből a legújabb, legmodernebb eszközöket szerzik be, s hogy a program ezen része is a Magyar Honvédség valamennyi területét fedi le. Mindemelett kiemelt feladatként kezelik az oktatást, a kutatást és az innovációt.

Benkő Tibor előadásában külön kitért a NATO tagországok védelmi minisztereinek néhány nappal ezelőtt, Brüsszelben tartott találkozójára. Mint mondta, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kapcsán, de elismeréssel szóltak arról is, hogy 2024-re Magyarország teljesíteni tudja vállalását, azaz a GDP 2 százalékat képes védelmi költségekre fordítani. Szólt arról is, hogy hazánk egyre nagyobb szerepet vállal a térség biztonsága érdekében, ezért hozzák létre Szolnokon a Regionális Különleges Műveleti Parancsnokságot, amelynek megalapításáról éppen Brüsszelben írt alá egyetértési nyilatkozatot horvát, szlovén és szlovák kollégájával a tárcavezető. Szintén a védelmi képességek növelése érdekében alakul meg a közeljövőben Székesfehérváron az a Közép-európai Hadosztályparancsnokság, amelyet a NATO haderőstruktúrájába is felajánlanak.

Zárszavában Benkő Tibor újra rámutatott: a honvédelem a társadalom közös ügye. „Mindannyiunk felelőssége, hogy teszünk-e annak érdekében, hogy ezt a békét, ezt a biztonságot, amelyben élünk, a jövőben meg tudjuk tartani” – zárta előadását a honvédelmi miniszter.
Link

Hozzászólások

15 #1 porcica
- 2019-11-03 07:50
Ej ha!
Ahogy én hallottam, nem nagyon kell aggódni, hogy gyors és ütőképes haderőt tudnának összerakni a közeljövőben! A mostani katonai vezetőknek tanulók nagy része sík hülye, tanulni képtelen, fegyelmezetlen alak. A már vezetők meg nagyképű, fellengzős tehetségtelen bunkók. Ebből nem lesz korszerű haderő!s_franc
4 #2 Posta Imre
- 2019-11-03 07:55
Porcica, ezt hívják ma "korszerű haderőnek". Szerinted mennyi hazafi van köztük? Tippelj! Az eredményhirdetés úgy is elmarad.
4 #3 Posta Imre
- 2019-11-04 11:24
Patinás osztrák hadiipari céget vásárolt a magyar állam
Maróth Gáspár: A haderőfejlesztés egyáltalán nem csupán pénzköltés

Bő kilenc éve a polgári kormány egy lényegében lefegyverzett honvédséget örökölt meg, mára viszont nemcsak a lemaradást sikerült több területen behozni, de a magyar állam megjelent a nemzetközi porondon is: most Ausztriában vásárol nagy múltú, aknavetőket gyártó üzemet, a közelmúltban pedig együttműködést kötött az Airbusszal és egy cseh céggel. Az előbbi részeként a francia—német hadiipari óriás helikopterei­hez gyártunk mozgóalkatrészeket, az utóbbinak köszönhetően Európa egyik legmodernebb kézifegyvergyára működhet Kiskunfélegyházán – derült ki a haderő- és hadiipari fejlesztéseket koordináló kormánybiztos, Maróth Gáspár lapunknak adott exkluzív interjújából. https://magyarnem...m-7457474/
4 #4 Posta Imre
- 2019-11-04 11:30
Hááát, aki köztük van és nem véletlen, ott kérdés nem merül már fel az erkölcs-csellel és faji hovatartozással kapcsolatban. Máriáról már hoztam annyi anyagot, hogy már maga a kérdés is sértő.

Németh Szilárd: Wittner Mária erkölcsi mérce, példakép

Wittner Mária a saját szenvedésein, az 1956-ban tett tanúságtételén, harcán keresztül, majd a rendszerváltás utáni tevékenységével hozzájárult ahhoz, hogy ma Magyarország független ország legyen – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, az 1956-os halálraítéltről készített film beharangozóján, az ő jelenlétében.

Németh Szilárd a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, a Kortanúk – ’56 lángjának őrzője: Wittner Mária című film beharangozóján kiemelte: Wittner Mária az egyéni szabadság, az emberi szabadság, a nemzeti szabadság és a keresztény szabadság megtestesítője mindannyiunk számára.

Az 56 perces portréfilmet hétfőn mutatják be a Duna World csatornán 22.35-kor.https://magyarnem...p-7459739/
267 #5 Perle
- 2019-11-05 16:52
Ez a " mindannyian" igen kevés.
https://www.youtu...SIKu-185b0

Érdekes videó, nézzétek!.
Egyébként a gengszter váltásnál már ott voltak a " fiatal demokraták", akiknek köze van a magyar hadsereg szétveréséhez. Most pedig úgy tesznek, mintha ártatlanok lennének ebben.
Már akkor sejtettem, hogy előbb-utóbb kiderül,hogy hatalmas hibát vétett az akkori kormány ezzel a lépéssel,
267 #6 Perle
- 2019-11-05 21:52
A hadügyér figyelmébe:
https://www.youtu...GX0IzXEbo0
1349 #7 Nagy Levente
- 2019-11-05 23:07
Azt elhiszem, hogy "lojális" katonákra van nekik szükségük! Mert a "hűséges kutya úgy csahol, ahogy ők fütyülnek" és így fenn tudják tartani ezt a Wittner Mária által "megtestesített egyéni, emberi, nemzeti és keresztény szabadságot"!
Azt azért megkérdezném tőlük, hogy ha ez a sokféle szabadság mind igaz lenne, akkor mi itt minannyian mi a francér koptatjuk a tollunkat, akarommondani ujjunkat. Merthogy ugye azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy ez pont az általuk felvázoltak ellenkezője, vagyis rabszolgatartás! Ha majd mindent visszaadnak, vagy visszaveszünk amit elloptak, akkor majd beszélhetünk békéről meg szabadságról, addig nem! Az egyedül elfoadható béke az a Teremtő Isten békéje! Az pedig nem ez - az annak hazudott -!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.64 másodperc
3,449,753 egyedi látogató