Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elkeseredett nyílt levelet írt egy tanár a mindennapjairól

BelföldNemzeti ratyikális kakáslerpos kóser tanterv turáni módon senkikkel és a senkiknek. "Magyarország" általános helyzete ez. Vihar előtti hőzöngés. Hülyék és gyáva hulladékok nyivákolása. Álságos és felesleges adminisztrációról, állandó helyettesítésekről, megalázó helyzetekről számol be a magyartanárnő.
„Ülök a tanáriban, és azt érzem, elég” – kezdi a wmn.hu-nak küldött levelét egy több mint tíz éve tanító magyartanárnő. Mint írja, hat kolléga hiányzik a kollektívából, ezért hetek óta ő tartja kémia-, az erkölcstan-, és a fizikaórákat az osztályában, hetente egyszer pedig az angolt is. Sőt, egy hete már a napközit is.

Ott sincs kolléga. Szívrohamot kapott negyvennyolc évesen, és a helyére nem lehet felvenni senkit – felsőbb utasításra.

Próbáltak nemet mondani, de mindig az a válasz: „Meg kell oldanunk, hogy működjön az iskola, nincs mese”.

A munkarendjét pontosan adminisztrálja, minden percüket le kell írni. Illetve le kellene, mert nem lehet.

„Két hete behívatott az igazgató: szóltak felülről, hogy ’Túl sok munkát írtam be pluszban, azonnal utasítanak, hogy töröljem, és legyek szíves csak annyit beírni, ami harminckét órára jön ki összesen. Többet egy perccel sem.’ Azon a héten ötvenhat órát dolgoztam, javítással, szülőivel, ünnepi nap szervezésével. De szerintük lehetetlen, hogy ennyi legyen a munka. Persze, akkor úgy írom, ahogy elvárják…”

Az adminisztráció által tükrözött kép tehát nem a valóság, hanem csak az a statisztika, amit a rendszer látni akar. Hogy a tanároknak ne legyen igazuk – véli a tanárnő.

Az igazgató azért is szólt neki, mert nem éppen megfelelő bejegyzést tett ki a Facebookra a választásokról, „törölnöm kellene, és tartózkodnom attól, hogy legközelebb ilyet tegyek”.

„Nem ezért lettem tanár! Én nem gyermekmegőrző, nem statisztikagyártó, nem adminisztrátor akarok lenni, hanem pedagógus, aki a saját szaktárgyát innovatívan, lelkesen tanítja” – írja a levele végén, de megjegyzi, egyre kevesebb benne a tűz, a lelkesedés. Nem tudja, meddig bírja még.
Link

Hozzászólások

165 #1 LM
- 2019-11-13 10:37
Bizony, szépen be kell írni a kevesebb órát ami kevesebb fizetés, hát jóemberek valamiből össze kell rakosgatni az 500 milliárdos bírságot (amit inkább elfogadtak mint, hogy tovább vizsgálódjanak)- Lica fogallkozott az OLAF vizsgálatokkal ha jólemlékszem

Itt az 500 milliárdos bünti, egyétek vegyétek de leginkább fizessétek "parasztok", jah igen és figyeljetek mennyi órát írtok be - ez a mai valóság sajnos
https://neokohn.h...got-az-eu/
199 #2 cico
- 2019-11-13 11:06
Mint elkeseredett szülő, akinek nyomorítják a gyerekét a kötelező "oktatásban", csak annyi fűznék hozzá: nem a kockás ingben kellett volna rohangálni tavalyelőtt, vagy mikor, nyafogni, hanem rácsapni az asztalra, félredobni azokat az anyagokat, amelyek nem a TUDÁST szaporítják, csak rombolnak és ODAFIGYELVE a gyerekekre, együttműködve azokkal a szülőkkel, akik akarnak tenni a mostani generációért, értelmes dolgokra kéne tanítani a kölyköket (mert mi van, ha nem a tantervben szereplőket adja le? Beírnak neki egy egyest?) De az úgy nem megy, hogy a hülyeséget tanítjuk egyetemi szinten már az óvodától kezdve. Nem akarok többet hozzáfűzni, túl sok bennem a tüske, csak csúnyákat mondanék. De az biztos, hogy ezzel a mentalitással, tananyaggal és a hivatástudat nélkülözésével nagyon nehéz lesz ám, ha ugyan nem kivitelezhetetlen. Mindezek mellett a gyerekeken csattan minden ostor....meg lehet nézni, milyen beteg már a fiatalság zöme gondolkodásmódban.
139 #3 jozsef toth
- 2019-11-13 12:22
„Két hete behívatott az igazgató: szóltak felülről, hogy ’Túl sok munkát írtam be pluszban, azonnal utasítanak, hogy töröljem, és legyek szíves csak annyit beírni, ami harminckét órára jön ki összesen. Többet egy perccel sem.’

Igazsagrol es becsuletrol pofazik az egesz vilag!
De a valosagot ITT jol mutatja .
Minden valasztas ,es statisztika igy mukodik!

1,az igazgatotol kerje ,hogy az elmondottakat adja IRASBA !
2,es azt is ,utasittasra HAMIS
adatot irjon

„Meg kell oldanunk, hogy működjön az iskola, nincs mese”.
DE UGY LATSZIK CSAK MESE VAN!
Nincs ojan ,hogy meg KELL!
Oldjak meg azok akik eddig le szartak fentrol az egesszet!

Ilyenkor hol vannak azok a tanarok akikkel eggyut dolgozik???
Mert hogy nincs ossze tartas ,es egymasert ki allas azt mar latom!
Ilyenkor MINDEN TANARNAK eggyutt az IGAZGATOHOZ kell menni es irasba KOVETELNI az ilyen TORVENY es HAMISITTASI UTASITTAST!
199 #4 cico
- 2019-11-13 13:06
Józsi, mert nincs önálló gondolkodás sem. Azért.
Irányított tömeg. Az van. Működő iskola?! Na persze....olyan is lassan a csodákban létezik (mondjuk, csak szempont kérdése, hogyan nézzük....).
3 #5 Enid
- 2019-11-13 14:18
Olaszországban is katasztrófális helyzetek uralkodnak. Persze a kinn élő magyarok közül nem tudom hányan látják és vallják be ezt.
És ez nem csupán az én véleményem, hanem azé a "tisztelet a kivételnek" beállítású pár pedagógusé, akik még esetleg nem protezsáltan vagy seggnyalva jutottak be a pályára.
139 #6 jozsef toth
- 2019-11-13 16:05
Szervusz hamu !
Tisztelettel varom a valaszodat EHEZ es a hasonlo pedagogus korokbe levo problemak megoldasarol
Te mit tudsz adni tanacsot ?
Es miert megalkuvok a mindenkori rendszereknek a tanarok?

Mert nagyon sok minden mullik kicsi korba a tanarok tanittasi modszerukon,.
Mert ha egeszseges nemzetet szeretnenk ,akkor mar a tudast es tanittast is egeszsegessen kell tanittani!

Vagy az igazat
: ami igy szol;( a ma elo emberiseg csak akkor kepes szinten maradni ,ha mindig hazudik ! ES CSAL!)

Ez vonatkozik a vilag osszes vallasnak nevezett szararol,es politikai hanyadekoktol,!Nincs kivetel!
Se kelet ,se nyugat ,!
Selyen ut vagy AKACOS UT ha vegig megyek rajtad en,,,,Igy is ugyis tuske megy a talpamba.s_f-ang
80 #7 monguzking
- 2019-11-13 18:10
Feleslegesnek tartom kiemelni akkarmelyik szakmát,akkarmelyik területet mindenhol mocsok van..itt már csak az homo páciens program törlése segithet
80 #8 monguzking
- 2019-11-13 18:23
engemet az dühit a legjobban hogy azt a birkát ki fellázad s kiáll tömegböl elsösorban nem is juhász nem is terelö kutyák hanem a többi birka bántja,ugatja mert nem birják elviselni hogy valaki ledobja igát s kilép sorbol...
139 #9 jozsef toth
- 2019-11-13 18:44
monguzking !s_proszt

Elegge igy mukodik s_f-ang

Szoval marad az IMA es a szeretet REZGES !
Akkor miert van az ,hogy mindenki a sajat teruleten csinalja a LEG JOBBAN a dogat!s_franc
245 #10 hamu
- 2019-11-13 19:05
Szervusz Józsi!

Erre az a tanácsom, hogy az életben a legnagyobb pszichopata, akit megismertem, az a nővérem. Sajnos. És most lett pedagógus, vénségére. Szegény gyerekek! De a megkeseredett vénasszony így kiéli uralkodási vágyait. A kor neki kedvez. Én úgy tervezem, hogy ez az utolsó tanév, és befejezem.
ÉS azzal nagyon számolni kell, hogyha kilépsz a fényre, a többi fehér bárány fog visszarántani vagy fojtogatni.
Én felfele buktam a pedagógiából, már az akadémiának dolgozom
1755 #11 rich932
- 2019-11-13 20:45
Az iskolában egyetlen dologra nevelnek, engedelmes szolgaságra. Ha bemagolod a sok tervezett hazugságot -nem beszélsz, nem kérdezel- akkor kapsz egy jelest, ha kétségeid vannak akkor bukta még nem vagy elég engedelmes és mint tudjuk végül Winston is megszerette a Nagy Testvért....
1648 #12 Avian
- 2019-11-13 22:26
Régebben se volt! 86 ban-7 ben a fiamat a kisegitöbe akarta tetetni a képesitését akkor tanuló azaz nélküli tanerö mert olyan helyre jártam vénasszonyt fürdetni ahova a feneke vágyott és nem tudta nem a pasihoz hanem a banyekhoz van érdekeltségem - mert fizettek érte és az is kellett az épitkezésemhez.

Szóval a tanárok is emberek elfogadom de unalmas a saját nyavajgásuk.És finom voltam mert irhattam volna csunyábban is mibaja volt nem a gyerek hanem a valaga!
Persze azidöben nem volt divat a verés pedig egy pofont megérdemelt volna hozzám képest a taknyos alig 20 éves.


Különben a 1960 években is nyavajogtak hallottuk....gyerekek csak nemigazán értettük.A régebbi érákban se volt másként ha kiadták a bábjátékosok az ukázt eü oktatás stb költségeit levenni mert a mohóknak köllött a megmaradt. Igy van ez most is a eü járulékok és nyugdijbefizetésekkel azt is einstandolják - mert kell - és légy önellátó. Nem xarabb most csak más....ugyan az mindig kicsit modósitva a nézöpontja a dolognak.
1349 #13 Nagy Levente
- 2019-11-14 07:04
Elsősorban az "elit", már sok évszázada behódol egyáltalán nem jó szándékú idegen fajnak (sokesetben embernek "álcázott" hibrid zsidók) - elsősorban ember és természetidegen "rendszerüknek" és lebutítva átadott apránként csepegtetett technológiájuknak -! (Ez az ember tragédiája: A tiltott gyümölcs) Ma is bőven ennek a "levét" isszuk! Nincs mit ezeken a dolgokon így mit csodálkoznunk!
1634 #14 Barcza bitorlo
- 2019-11-15 13:21
Az egész nyaruk szabad, és évközben is rengeteg szabadnapjuk van. És nem is dolgoznak semmit közben. Dögöljön meg minden tanár!
3 #15 Enid
- 2019-11-16 13:58
Barcza!
Ez az utolsó mondatod elég gagyi.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.03 másodperc
3,397,262 egyedi látogató