Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán és a KGB – Trianon meg nem értett tanulságai

BelföldAszta, ilyen kis hücpe odamondás! Továrissi! Merre van az arra? Govorít Moszkvá? Da! Bár ettől a dolgok még elég kóhn-spirativak, de ahogy már 10 éve is mondtam, nem mindegy, hogy ki nem xarja le? Érthetetlen, hogy 2019-ben, az euroatlanti szövetség tagjaként miként lehet a magyar miniszterelnök mindkét külpolitikai tanácsadója a szovjet diplomáciai akadémia végzettje. Orbán az orosz érdekek mentén titkos geopolitikai játszmákban vesz részt a forrongó Balkánon, miközben minden erejével a Monarchia mai analógiáját, az EU-t bomlasztja. Káncz Csaba jegyzete.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!
Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés >>
A Nemzetközi Beruházási Bank központjának Budapestre költözése volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Nyikolaj Koszov, az NBB elnökének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. január 28-án. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép eredeti képaláírásában nem szerepelt, de magyar részről Balla János miniszterelnöki főtanácsadó vett még részt a tárgyaláson (jobbra). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
A Nemzetközi Beruházási Bank központjának Budapestre költözése volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Nyikolaj Koszov, az NBB elnökének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. január 28-án. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép eredeti képaláírásában nem szerepelt, de magyar részről Balla János miniszterelnöki főtanácsadó vett még részt a tárgyaláson (jobbra). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az orosz sajtó oknyomozó cikke szerint az orosz titkosszolgálatok sorra próbálják beszervezni a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézete (MGIMO), vagyis a moszkvai diplomataképző külföldi hallgatóit. A hallgatókat első lépcsőben arra kérik, hogy jelentsenek a kollégáikról és főnökeikről, amikor hazájuk követségein gyakorlatoskodnak. Az MGIMO-t még Sztálin uralkodása alatt hozták létre a második világháború alatt és az alapítás 75-ik évfordulójáról a múlt hónapban Putyin elnök is megemlékezett.

A magyar elhárítás és Moszkva

Arra természetesen mérget vehetünk, hogy a szovjet időszakban ugyanilyen vehemenciával folyt a külföldi hallgatók beszervezési kísérlete. Ezért is érthetetlen, hogy 2019-ben az euroatlanti szövetség tagjaként miként lehet a magyar miniszterelnök mindkét külpolitikai tanácsadója – Balla János és Dóra Ottó – az MGIMO végzettje. Az eredetileg is a Szovjetunióban született Balla János kapcsán külön érdekesség, hogy neve nem is szerepel Orbán főtanácsadóinak hivatalos listáján. Értesülésünk szerint az orosz fedőszerv, a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) Budapestre hívásának ötlete eredetileg Ballától származik.

Az egyszeri polgár most teljes joggal teheti föl a kérdést: de hiszen ott van a magyar elhárítás, így tehát semmi ok az aggodalomra, nem?! Nos, Csehországban, Lengyelországban, vagy a Baltikumban az elhárítás valóban teszi ezen a területen a dolgát, de hazánkban az ügy ennél kicsit bonyolultabb.

Ahogyan a Wall Street Journal arról tavaly nyáron beszámolt: „a magyar kémelhárítás nemrégiben rá akart állni egy ismert orosz hírszerzőre, aki éppen belépett az országba, ám a budapesti központ nem engedélyezte a műveletet. De ebben beavatottak szerint nincs semmi meglepő, mert az orosz titkosszolgálat már egy ideje ugródeszkaként használja Budapestet a Nyugat elleni tevékenységhez. Az amerikai és európai illetékesek hiába tiltakoznak a kormánynál, amely szerintük közelebb áll az orosz elnökhöz, mint hozzájuk.”

Újra a Balkánon


Ezen jelzések mellett nem mehetünk el szó nélkül, már csak azért sem, mert az utóbbi időszakban a magyar miniszterelnök az orosz érdekek mentén titkos geopolitikai játszmákban vesz részt a forrongó Balkánon. Holott nem kellenek hozzá akadémiai szintű történelmi ismeretek, hogy felismerjük: a nemzetiségi törekvések és az Antant mellett a túlzásokba esett magyar nacionalizmus is nélkülözhetetlen volt egy évszázada Trianon szörnyűségének bekövetkeztéhez. Ahhoz a békerendszerhez, amelynek revíziója a hazai nacionalizmus fő küldetése lett a két világháború között és amely küldetés a nemzetet Hitler szekeréhez kötötte – ez pedig aztán a doni katasztrófához és a Holocausthoz vezetett. A második világháború elvesztése után ezek nem mellesleg érveket adtak a bolsevik megszálláshoz, amelyekkel kapcsolatban a magyar nacionalizmus természetesen mossa kezeit.

Napjainkban a jelenlegi kormányzat minden erejével a Monarchia mai analógiáját, az EU-t bomlasztja. Holott csakúgy, mint annak idején a Monarchia, minden hibájával együtt éppen ez a szupranacionális szervezet képes modernizációs erőt kifejteni és hazánkat termékeny pályára állítani. Mert ne legyen ez ügyben kétség: ahogyan a Monarchia bukása, úgy az EU esetleges szétesése is súlyos következményekkel járna Magyarország számára.

(Káncz Csaba szerzői oldala itt érhető el.)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-11-15 12:47
A magyar kormány a legfelsőbb szinten nyitna Ukrajna felé

Orbán és Putyin hergelte Ukrajna ellen Trumpot

Elérkezett az ideje annak, hogy elinduljon az ukrán-magyar párbeszéd a legfelsőbb szinten – mondta a külügyi bizottság fideszes elnöke újságíróknak a testület keddi budapesti zárt ülése után az MTI beszámolója szerint.

Magyarország készen áll arra, hogy Ukrajnával „új lapot nyissunk” a kétoldalú kapcsolatokban – fogalmazott Németh Zsolt. Ennek keretei között komoly szerep juthat a törvényhozásoknak, így a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának is, amely szintén kész arra, hogy kivegye a részét a kétoldalú kapcsolattartásból.

Németh Zsolt kiemelte: üdvözlik, ahogy tavasszal is, Volodimir Zelenszkij államfővé választását, és azt, hogy számos, a magyarságot érintő kérdésben előrelépés történt. A bizottsági elnök ezek között említette a kettős állampolgárságot. Sajnálatosnak tartja ugyanakkor, hogy számos intézkedés, amely sújtotta a magyarságot, nem szűnt meg, a kárpátaljai magyarság jogait nem sikerült helyreállítani. Példaként kiemelten az oktatási és a nyelvtörvényt említette.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára arról beszélt: Magyarország erős Ukrajnában érdekelt, illetve abban, hogy Ukrajna stabilitása és biztonsága helyreálljon. Magyarország ugyanakkor ellenérdekelt abban, hogy a keleti országrészt érintő ukrán belpolitikai és biztonságpolitikai bizonytalanságok fennálljanak. Ez ugyanis destabilizáló hatással van nemcsak az országra, hanem az egész régióra, és geopolitikai következményekkel jár

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke megköszönte az odafigyelést az anyaország részéről, amit a kárpátaljai magyarság tapasztal. A helyzetük az elmúlt években rendkívül nehézzé vált, és jelenleg sem érzékelik ennek javulását.

Kiemelte: mindenki nagy várakozással tekintett Zelenszkij első lépései elé, elsősorban a békét, a szomszédos országokkal történő kapcsolatok helyreállítását, és a nyelvi-oktatási kérdések rendezését várta a választók többsége. Ezek a folyamatok rendkívül lassan zajlanak, bár történtek lépések a béke megteremtésére. Remélik, hogy a választási ígéreteknek megfelelően hozzáfognak majd azon törvények felülvizsgálatához is, amelyek hátrányosan érintik a kisebbségeket
https://24.hu/kul...parbeszed/
1648 #2 Avian
- 2019-11-15 14:20
Frászt az eredeti harcmodor kétfelé vált és két oldalról ugyan azt akarja kiszoritani mindazt a kulturát ami még ebben a térségben van.

Egyik háborut se akarta azaz ellenezte a MOpolitikai vezetés és nemis finanszirozta csak annyiban amennyiben lerabolták eröszakkal tölle - mégis MO lett a vesztes azaz aMOra verték rá a veszteségüket mindegyik oldalról!
A jelenségek mögött valami más huzódik meg amit még nem lehet tisztán látni.

Brazil partokál hatalmas ollajkitermelés lehetöségére találtak. Hivták az usát. Nem érdekli.
Hm közben az iraqi ész szir igen. Ugyanis valamikor iraq és szir területeken dolgozgattak a nukik....valamit mást keresgélnek vagy akarnak ezek nemcsak olajat...

Ha az olaj lenne a lényeg nem áldoznák be saját embereiket hanem mennének a többmillió tonna olaj után brazil partokra. De nem mennek hanem itt szivóznak!
267 #3 Perle
- 2019-11-15 19:54
Miért rosszabb az, ha valaki Moszkvában végzett a nemzetközi kapcsolatok intézetében 30-50 évvel ezelőtt, mint az akit Saras pénzen képeztek a gengszter váltáshoz? Az előbbiekből képzett diplomaták lettek komoly nyelvismerettel, mig az utóbbiakat jól ismerhetjük a mostani hazai politikai " elitből".

Lairhatta volna a szerző azt is, mint csinál OVv a Bankánon Mert így tények nélkül csak vádaskodás, amit ír.
267 #4 Perle
- 2019-11-16 16:32
Normális ez a csek kató? Akkorát kellene a rúgni bele, hogy Brüsszelből egyenesen Washingtonba repüljön!
Jogállamiságot Magyarországona Nátóval kikényszeríteni?????
https://hvg.hu/it..._kerdeseit
267 #5 Perle
- 2019-11-16 20:17
Meghalt egy fiatal orosz ellenzéki politikus hazafelé a vonaton:
https://teleprogr...nt=8151836
4 #6 Posta Imre
- 2019-11-17 18:45
Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője


Európa jövője mi vagyunk
Hazánkért és Európáért nemcsak meghalni, de élni és dolgozni is tudunk
Népeink sorsfonala sokszor fonódott össze az elmúlt ezer évben
Védelmünkbe kell vennünk a nemzetállami szuverenitást
Közép-Európa ma nemcsak földrajzi fogalom, hanem politikai, gazdasági és kulturális valóság

Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy mi vagyunk Európa jövője, és készen is állunk erre a küldetésre – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában, a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

A prágai Nemzeti Múzeumban tartott rendezvényen a kormányfő beszédében kiemelte:

mi, közép-európaiak 30 éve megmutattuk, hogy hazánkért és Európáért nemcsak meghalni, de élni és dolgozni is tudunk.
https://magyarnem...e-7501433/
1349 #7 Nagy Levente
- 2019-11-18 17:32
De még többet a bolsevik, liberális hibrid zsidókért. Ugye "kedves gazvezír" viktorka?! Hát az az elmúlt ezer évben összefonódott sorsfonal jobb lett volna mindenkinek, ha nem a zsidó befolyás és megvezetés szerint fonódott volna! Szerintem ma is jobban járna mindenki! Azokkal bratyiztok viktorka, akiknél mai napig jól meg fér egymással a liberalizmus és gyermekáldozatokat követeklő sátánizmus csak épp most pl. "modern" abortuszok formájában!
"Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed!"
Írta a költő Petőfi Sándor A NEMZETHEZ című versében, és már ez nem most volt!
267 #8 Perle
- 2019-11-25 16:38
Erősebb földrengés várható Kárpátalján, Odessza környékén és a Krímben, jósolja egy szakember az állandó kisebb mozgások miatt.
https://prozoro.n...nt=8128057

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.74 másodperc
3,392,347 egyedi látogató