Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Titokzatos fegyveres szerv fog vaddisznókra lövöldözni hangtompítóval és éjjellátóval

BelföldBiztosan nem kétlábúak azok a disznók? A Nébih kitart amellett, hogy fel sem merült a hivatal részéről a hangtompító és az elektronikus céltávcső alkalmazása. Annak ellenére is, hogy a véleményezésre kiküldött határozat-tervezetben szerepel. A hadsereget pedig ők nem is emlegették. Csak egy rejtélyes “külső fegyveres szervet”.

Lapunk korábban azt kérdezte a Nébihtől: felmerült-e (ismét) a hangtompító és az elektronikus céltávcső használata a vaddisznó-kilövések kapcsán, hivatásos vadászok esetében? A hivatal kedden kategórikusan tagadta ezt az információt, miközben ragaszkodott korábbi álláspontjához, miszerint az állategészségügyi okokból történő kilövés nem vadászat.

Szerkesztőségünk birtokába került a főállatorvos legújabb határozatának tervezett szövege, amelyet véleményezésre küldtek szét szakembereknek. Eszerint:

“…fel kell hívni a vadászatra jogosult figyelmét, hogy a járványügyi intézkedésként meghozott utasítás végre nem hajtása következtében a vadászatra jogosult köteles hozzájárulni ahhoz, hogy az állategészségügyi hatóság külső fegyveres szervek bevonásával oldja meg az állománygyérítést. Az állománygyérítés sikeres végrehajtásához speciális eszközök (éjjellátó céltávcső és keresőtávcső, hőkamera céltávcső és keresőtávcső, hangtompító,) használatára csak a tájegységi fővadászok, az erdészeti zrt-k szakszemélyzete, az erdészeti zrt-k hivatásos vadászai és a fegyveres testületek tagjai kaphatnak engedélyt. A speciális eszközök használatára jogosult személyek állománygyérítésre való aktív közreműködésre kötelezése, valamint a speciális eszközökkel való felszerelése a vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal történt egyeztetés után a HJK feladata. A diagnosztikai kilövésre aktív közreműködésre kötelezetett a kilövés elvégzéséért állami kártalanítás illeti meg.”

Amikor erre rákérdeztünk újfent a Nébih-nél, azt a választ kaptuk:

“Igen, a válaszunk továbbra is az, hogy nem merült fel hivatásos vadászok ellátása. Megjegyeznénk azonban, hogy a hatóság – mint azt többször is hangsúlyoztuk – minden, a betegség terjedésének megakadályozását lehetővé tévő megoldást, lehetséges intézkedést megvizsgál, hogy az állománygyérítés érdekében hozott állategészségügyi intézkedések eredményesek legyenek. Az ilyen eszközök használatának lehetőségét is, amely terveket a Szakértői Csoport véleményezni fog.”

A Nébih emellett felhívta szerkesztőségünk figyelmét a hivatal

“semmikor, semmilyen formában nem utalt a hadsereg igénybevételére”.

Ez utóbbi tényszerűen igaz: sem a honvédség, sem a hadsereg, sem a katonaság szavakat nem írták le. Amit viszont igen: “külső fegyveres szervek bevonása”.

Igyekeztünk utána járni, mely “külső fegyveres szerveket” vonná be a Nébih a vaddisznóállomány kilövésébe. Érdeklődtünk a honvédségnél, az Országos Rendőr-főkapitányságon és a Terrorelhárítási Központnál is. (Amint válaszolnak kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.) Felmerült még a mezőőri szolgálat igénybevételének lehetősége, azonban a hatályos jogszabályok szerint: “A mezőőr sörétes vadászlőfegyverét lakott területen kívül kártevő riasztására, vaktölténnyel vadriasztásra és … a seregély (Sturnus vulgaris) állományának gyérítésére használhatja.” Utóbbiak tehát komoly segítséget nem jelentenének, ahogy a viszonylag kis létszámú adórendőrség - bár kétségtelen, hogy fegyverük van.

Még talán a polgári védelem egységei lennének bevethetőek, elvégre van fegyverük, róluk azonban azt mondja a törvény: “olyan össztársadalmi feladat-, eszköz- és intézkedési rendszer, amelynek célja katasztrófa, illetve fegyveres összeütközés esetén a lakosság életének megóvása, az életben maradás feltételeinek biztosítása, valamint a lakosság felkészítése azok hatásainak leküzdése és a túlélés feltételeinek megteremtése érdekében.”

Az agrárminisztériumtól azt tudakoltuk: van-e bármiféle jogszabályi alapja a Nébih érvelésének, miszerint “az állategészségügyi okokból történő állománygyérítés nem vadászatnak minősül.” Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019-11-17 11:54
684 #2 atacama
- 2019-11-17 12:11
https://www.youtu...F77jl8YQ4Y
úgylátszik a vadászijjászokkal nem jöttek ki!
https://www.youtu...S9f7V3U4RI
684 #3 atacama
- 2019-11-17 12:22
A orvvadászattal gyanúsított fideszes szerint ő csak önvédelemből lőtt a vadkanra,
Bognár Zoltán hivatalos vadászövezeten kívül lőtt, állítása szerint csak önvédelemből.
Már mindenki villámló bottal járhat? lődözhet?
https://hvg.hu/it...teret?s=hk
139 #4 jozsef toth
- 2019-11-17 13:20
Az állománygyérítés sikeres végrehajtásához speciális eszközök (éjjellátó céltávcső és keresőtávcső, hőkamera céltávcső és keresőtávcső, hangtompító,) használatára csak a tájegységi fővadászok, az erdészeti zrt-k szakszemélyzete, az erdészeti zrt-k hivatásos vadászai és a fegyveres testületek tagjai kaphatnak engedélyt.

Az itt leirtak szerint Itt mindenki LEGALIS !

“külső fegyveres szerveket”
Nagy baj van ,ha valakinek aki ilyent IR vagy MOND es nincs tisztaba annak a szonak az igazi jelenteserol ,hogy valojaba ORJASI a kulombseg!

Ez nem NYELV botlas! Ez tudatos FELZE beszeles es az =a HAZUGSAGGAL!
267 #5 Perle
- 2019-11-17 14:44
Na már értem, mi a baj a vaddisznókkal. Megdézsmálják a bűnjel raktárakból eltünt árut. De nem itt, Olaszországban. :D
https://index.hu/...z_erdoben/
139 #6 jozsef toth
- 2019-11-17 16:45
Perle !
Ez a fajta VAD DISZNI mar itt magyarba is garazdalkodott! Nem reg volt az oldalon ,amit a vamosok es rendorok lefoglaltak,AZT IS meg dezsmaltak a VAD diszni klubb tagjais_franc

SZOVAL MEGIS CSAK FEGYVERBE A DISZNOK ELLENs_ratata
2 #7 gerry
- 2019-11-17 17:57
Rövid hír:

Szerkesztõségünkbe, ma este rövid idõvel sötétedés után berobogott egy élemedett korban lévô hölgy aki láthatólag kicsit feszült, de jó hangulatban volt. Fõszerkesztõnk udvariasságból felpattant a helyérõl (van ám még ilyen!) elément és betessékelte a tárgyaló szobába. A hölgy elégedett mosollyal konstatálta a fõnök viselkedését. Az ajtó nyitva maradt így néhányan odasettenkedtek, hátha kiderül milyen okból jött a látogató.
Ezt hallották (Néöhány szót nem értettek - ezeket pontokkal helyettesítettük, - de a lényeg azért kiderült):

_Kedves .......... ........... úr. Ma délben olvastam az önök által a "https://magasles.reblog.hu"-ról idelinkelt cikket, akik nem tudták amiröl én - helyzetembõl adódóan - már napokkal ezelõtt a legapróbb részletekig informálva voltam. A nevem ......... .......... és én vagyok azoknak a titkosított, bizonyos "külsõ fegyveres szerveknek" a koordinátora illetve egyik vezetõje.

Az ugye mondanom se kell, ha a nevem nyomtatásba kerülne az önök jóvoltából, az tragikus dolgokat vonna maga után és ez önöknek nem tenne jót. Ka Píte? Akkor jó.
Szóval, nagyon röviden: Az akció fõpróbája már ma le is zajlott... Közben az egyik olvasójuk aki nyítan vállalta az egyetértést - velem illetve velünk, .... - hogy is hívják? Valami jozsef... na mindegy, szóval olvasam tõle: "SZOVAL MEGIS CSAK FEGYVERBE A DISZNOK ELLEN". Megmondom õszintén, jól esett eme együtérzõ mondat. Majdnem el is olvadtam. Egy weboldal, ahol ilyen olvasók vannak, megérdemli a tiszteletemet. Esetleg késõbb még visszatérhetünk erre a FÉRFI-re egy személyes találkozás erejéig.
Olyannyira a hatása alá kerültem, hogy eldöntöttem; Nem várok holnapig, tegnap se aludtam hajnalig... Elindultam a lak'asom kijárati ajtaja felé (ugyanis délben haza szoktam menni ebédelni és az internetet is átnézem - ekkor találtam meg a leközölt cikket), csöngettek, de amikor lenyomtam a kilincset, rögtön kinyilt az ajtó és az ütés ereje hátralökött...
Láttam, hogy bejön egy teljesen ismeretlen férfi a lakásba. Sajnos elkábultam egy pillanatra így ideje volt neki berúgnia a sarkával az ajtót, és rögtön rám is ugrott, hiába próbáltam menekülni, néhány pillanat múlva már azon vettem magam észre , hogy mindent leszakít rólam. Kiszolgáltatott voltam és féltem is nagyon.
Megtörtént amire nem számítottam... a viharos támadás szerencsére elég rövid ideig tartott, de azon vettem magam észre, hogy ez alatt a rövid idõ alatt, a nyers férfierõ hatására, alapjaiban megváltozott a véleményem. Így magunk között, be merem vallani, hogy ennek az állati erõnek nem tudtam ellenállni. Szinte teljesen elgyengültem, könnybe lábadt a szemem is, de azt nem tudta a támadóm, mi okból hüppögtem olyan visszafogottan. Nem szóltam, lassan feltápászkodtam a földrõl, az asztalhoz támolyogtam, miközben õ, - elmélyülten dugta bele az ingjét a nadrágjába. Rám se nézett, miközben már a derékövét is befüzte, becsatolta.
Ekkor megszólaltam; - Hogy hívnak? - mire jött is a válasz azonnal: - Kuss ribanc! Nem kérdeztelek.
Na ez nem esett jól a lelkemnek. Lágyan megszólaltam: - Nem kérsz egy kávét?
Rám nézett és a szemében csak megvetést láttam, de ennek ellenére úgy éreztem, hogy ezt a férfit meg kell jobban ismerjem. Közelebb léptem erre akkora pofont kaptam, hogy az asztal túlsó feléig hátráltam. Ekkor történt az, hogy begurultam. Visszautasítani? Engem? Ezek után? Na azt nem!
Az asztallap alsó felén volt eldugva a csõre töltött hangtompítós berettám, ami természetesen a szolgálati fegyverem is volt - ilyen beosztásban ez természetes.
Kirántottam a tokból, céloztam - láttam ahogy a mocsok megretten, kitágulnak a pupillái, arcára kiül a félelem és homlokán megjelennek az elsõ izzadságcseppek.
Egy pillanatra megállt az idõ... majd meghúztam a ravaszt (hivatalosan: elsütõ billentyüt).
A hangrobbanás fülsiketítõ volt, majd a két szeme között, pontosan a homloka közepén megjelent egy kis lyuk, elkezdett pirosodni, a test mint egy lassított felvételen, hátradölt és lecsúszott az ajtón, a földre.
Egyetlen mondat jutott az eszembe:
- Megöltem a vad disznót!

Mindenki mozdulatlanul maradt. Aztán az ajtó mellet hallgatózó kollégák gyorsan és csendesen visszalopakodtak a helyükre.
A társalgó ajtajában megjelent a látogatónk. Szigorú tekintettel körbenézett, mi persze sápadtan magunk elé meredtünk, senki nem mert a szemébe nézni. Bólintott egyet a levegõbe és kiment a terembõl.

Ekkor fújtuk ki az eddig visszatartott levegõt. Pfhuuu... A fönök is megjelent az ajtóban. Kicsit sápadtnak tünt majd ugyancsak körbenézve megszólalt:
- Azt hiszem szerencsénk volt, hogy közülünk nem fedezett fel egy Vad Disznót se.

s_hihi
684 #8 atacama
- 2019-11-19 06:10
230-400 forintért veszik át a vaddisznót – jelenleg csúcsszezon van
https://agroforum...zezon-van/
1679 #9 Gergely69Hun
- 2019-11-19 18:20
Ja Átveszik :D ! Megy a virslibe! :D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
3,400,409 egyedi látogató