Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nagy csapás Kínának – kiszivárgott a politikai merényletek terve

BelföldEh, ez rágalom, a zsidók nem nemzetbiztonsági kérdés, akkor a kínaiak miért lennének azok? Nem mindegy ki kolonializál? Az utóbbi egy hétben két olyan súlyos eset is nyilvánosságra került, amely aláássa a már amúgy is törékeny viszonyt Peking és Canberra között, és Ausztrália teljes kínai kisebbsége magasabb szintű nemzetbiztonsági megfigyelés alá kerülhet. Az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland eközben növeli katonai jelenlétét a dél-csendes-óceáni térségben.

Alig egy hónapja számoltunk be ezeken a hasábokon arról, hogy az USA sorra vadássza le a kínai kémeket. Az ausztrál elhárítás (ASIO) a maga részéről már tavaly széleskörű „kínai beavatkozásról” számolt be az ausztrál politikában és az egyetemeken. Egy éve pedig a vezető ausztrál média azzal vádolta meg a kínai születésű Pierre Yang országgyűlési képviselőt, hogy titkos kapcsolatot tart fenn a Kínai Kommunista Párttal.

Egy vezető ausztrál lapban eközben olyan cikk jelenhetett meg minden további nélkül, amely a kínai gazdasági terjeszkedés megállításának fontosságát összeveti a Japán Császári Hadsereg feltartóztatásával a második világháború során.

A kínai közösség megfigyelés alatt

Az utóbbi egy hétben aztán két olyan súlyos eset is nyilvánosságra került, amely alááshatja a már amúgy is törékeny viszonyt Peking és Canberra között, és az ország teljes kínai kisebbsége magasabb szintű nemzetbiztonsági megfigyelés alá kerülhet.

Az egyik ügy egy 32 éves autókereskedő, Bo „Nick” Zhao története, akinek kínai állambiztonsági ügynökök 200 millió forintnyi ausztrál dollárt kínáltak, ha indul Melbourne-ben a tavalyi országgyűlési választásokon. Ezt Zhao jelentette az ausztrál elhárításnak – és pár nap múlva holtan találták szállodai szobájában.

A másik történet egy kiugrott 27 éves kínai ügynöké, aki Hongkongban teljesített szolgálatot, de most családjával Ausztráliában kért politikai menedékjogot. Az ügynök beszámolt arról, hogy a kínai állambiztonság miképpen hatolt be a hongkongi tüntetők közé, hogyan próbálja aláásni a demokratikus választást Tajvanon és milyen politikai tevékenységeket finanszíroz Ausztráliában.

Állítása szerint Peking számos országban – így Ausztráliában is – politikai merényletek elkövetésére adott utasítást.

Vetélkedés a dél-csendes-óceáni térségben
Káncz Csaba
Káncz Csaba

A politikai feszültség gyors növekedésének csalhatatlan jeleként az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland eközben növeli katonai jelenlétét a dél-csendes-óceáni térségben. Új-Zéland ebben a hónapban bocsátotta ki új katonai doktrínáját, amely már ennek jegyében készült.

Az ausztrál stratégiai agytrösztök jeleket látnak ugyanis arra vonatkozóan, hogy Peking a Dél-kínai-tengerhez hasonlóan akarja militarizálni a térséget a maga jelentős nyersanyagkincseivel, számtalan lakatlan korallzátonyával (amelyek tengeri kábelek közelében fekszenek) és tengerészeti ellenőrző pontjaival (chokepoints).

Washington és Canberra eközben együtt újította fel a stratégiai fekvésű Lobrum Hadikikötőt Pápua Új Guinea Manus-szigetén. Ez közvetlenül azon tengeri szállítási útvonalak mentén fekszik, amely összeköti a Közel-Keletet Kínával. Pápua Új-Guinea 1975-ig ausztrál gyarmat volt, de az utóbbi években pénzügyi nehézségei támadtak és ezért stratégiai helyszíneket, valamint nyersanyag-lelőhelyeket ajánlott fel Kína számára – amit Canberra nem nézhetett tétlenül.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2019-11-26 13:01
"Nem mindegy ki kolonizál?"

Két fajtája van a sikeres kolonizálásnak:

Az egyik a kaméleon élősködő effektus, a másik a sáskajárás.

Az első többé kevésbé győzedelmeskedett.

A sáskajárás már korábban megmutatta potenciális erejét a világ történetében, a hihetetlenül gyors muszlim terjeszkedés korszakában

De az igazi az most jön, vagy már el is kezdődött. A kínai özön nem csak gazdasági, a kínai sáskajárás az mindent magába olvasztó, mindent pusztító lesz.

De nekünk már nem mindegy.........
267 #2 Perle
- 2019-11-26 19:26
"az ország teljes kínai kisebbsége magasabb szintű nemzetbiztonsági megfigyelés alá kerülhet."

Tessék mondani, ez nem lesz rászizmus,s_huh

Az utóbbi napokban megszaporodtak a kémtevékenységről szóló tudósítások. Ez lesz majd az új irány Nem tenorral, vagy elnyomással fogják vádolni az ellenségnek tekintett nagyhatalmakat, hanem titkok kiszamatolásával.

A napokan is megjelent a magyar sajtóban is
egy Szerbiában kémkedő orosz diplomata esete, amely egy állítólagos " orosz tényfeltáró újságíró "szavaira alapozott.
Mint kiderült, az újságíró bolgár álompolgár, a szófiai Amerikai Egyetemen végzett és hogy-hogy nem, orosz ügyekre szakosodott, vagy szakosították. A cikkról minden elolvastam, csak az nem derült ki belőle, hogy hogy ki volt a megvesztegett szerb fél neve, az átvett összeg nagysága, a helyszín.

Mellesleg a tényfeltáró bolgár újságíró ( Hriszto Grozev) elnyerte méltó jutalmát már korábban . Az idén őt jutalmazta Brüsszel a tényfeltárásért járó díjjal. Ilyen személynek pedig hinni kell !
Amikor hazudunk, legalább egy hitelesnek tűnő névre hivatkoozunk!

Érdekes módos nincs egyetlen feltárandó kémhistória az angol és a jordán parti nyelvterületen. Dög unalom lehet azon a területen témát találni.
267 #3 Perle
- 2019-11-26 21:49
A lítiumért megy a harc az USA és Kína között.

https://www.globa...um/5695377
Talán még Boliviát is ezért kellett bedönteni az USA-nak.
267 #4 Perle
- 2019-11-28 22:47
Jön Európa felé a kínai mű sertéshús, az Omnipork. Dióból, szójából, gombából áll, és céklával színesítik.
https://www.foodn...-expansion
267 #5 Perle
- 2019-11-29 19:57
Egy nyugalmazott török vezérőrnagy könyvet írt, amelyben megjósolja az ( elekrülhetetlen) III. vh helyszínét, kirobbantóját és az ellenfeleket. A Baltikum, Kelet -Európa, Ázsia és a Csendes óceán területén folyik majd a háború A kirobbantó az USA lesz, a másik két résztvevő Oroszország és Kína lesz. Még pontosan nem látható előre, ki kivel, ki ellen.
https://russian.r...nt=8124382
4 #6 Posta Imre
- 2019-11-29 20:28
Perle, díjnyertes munka lesz!

Hallottál az usa Selyemút terv ellentervéről, a Blue Dot Network csomagról? Állítólag Ausztrália és Japán is csatlakozott.
1679 #7 Gergely69Hun
- 2019-11-29 22:17
Nem olvastam végig csak az első pár sort. Meg mostanában nem járok erre sem de mégis. A Zsidóinkat nem lenne kellemesebb lecserélni Japánokra? Zsidó vagyon megosztása: Jakuza 2/3 vagyon + terület Magyarország ennek 1/3 ára tart igényt+ segít a takarításban, ásásban stb. Válasszunk magunknak gazdát akárcsak a minyonok. Oszd meg és uralkodj egy kifacsart verziójával. Én például nagyon szívesen tudnám ünnepelni a cseresznyefa virágzását! +Japán erkölcs, tartás, szellemiség, süsü, Sony :) Honda Stb. a pajesz meg a beltenyésztett urfikák harácsolása helyett....
1679 #8 Gergely69Hun
- 2019-11-29 22:19
Ja meg a lopás és a nyilvános csonkolás kapcsolatában is van némi rokonság :D fasza pengével ;)
1679 #9 Gergely69Hun
- 2019-11-29 22:29
Tudják hogy tudom, hogy tudom hogy tudják. Hagynak szenvedni se egy kihallgatás se egy szembesítés... A vízállás meg még csak most kezd emelkedni. Karácsonyi bevásárlás nyugaton meg kezd átmenni hegylakósba. A U.K. éknál meg végre leért a vér a kukiba! :) Lepakolták az akadályt és práccc práccc... offline ra tették a fiúkát. Hard Brexit. Na befejeztem. jóccakát!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
3,400,335 egyedi látogató