Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Biztonsági fenyegetést jelent a Vatikán – Fontos szervezetből zárták ki

BelföldÓ, a kis parazita fattyak, hát szabad jahvéval farkincát húzni? Balog mondta tennap, hogy mi a keleti kereszténységet tarcsuk mérvadónak, vagy valami ilyesmidt, ez vajh mi a retkes patát jelenthet? Irány Kiril, irány a ciril, vagy most akkor már a jujdejókeresztlény egyenest Mózestól lesz antizsidó? Be izgi! A Vatikánt bizalmas információk visszatartása miatt biztonsági fenyegetésként ítélte meg az Egmont Csoport ezért megtagadta a Vatikán hozzáférését a szervezet információihoz.

Az Egmont csoport, egy torontói hálózat, amely világszerte több mint 160 nemzeti pénzügyi hírszerző egységből áll. A csoport november 13-án felfüggesztette a vatikáni felügyelőszervezet hozzáférését a biztonságos rendszeréhez – nyilatkozta Mariano Federici, az Egmont Csoport elnöke a Wall Street Journalnak szerdán.

A felfüggesztés komoly csapást jelenthet a Vatikán pénzügyi hitelességére.

A felfüggesztés kényes pillanatban érkezett: a pápai államot a jövő év elején fogja vizsgálni a Moneyval hivatalos páneurópai pénzmosás-felügyeleti szervezet.

Az Egmont csoport tagjai a rendszert arra használják, hogy pénzmosással, terrorizmus finanszírozásával, adócsalással és más pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatos információkat megosszanak egymással.

Az AIF (a vatikáni pénzügyi felügyeleti szerve) irodáiban végzett keresés eredményeként más pénzügyi hírszerzési egységek által szolgáltatott információkat is lefoglaltak, és a mibenlétéről azóta sincs hír

– mondta Federici.

Arra sincs garancia, hogy ez nem fordul elő újra, és hogy további információkat nem fognak lefoglalni – folytatta a Egmont Csoport vezetője.

Federici elmondta, hogy "köteles megvédeni (az Egmont) fő értékeit – az információit – attól, hogy más célokra használják azt, mint amelyekhez a pénzügyi hírszerzési tagok hozzájárultak".

A csoport bizalma a Vatikán pénzügyi felügyeleti szervezetében, az AIF-ban akkor ingott meg, amikor a vatikáni rendőrség október 1-jén lefoglalt információkat a pénzügyi szabályozótól. A rendőrség egy botránnyal kapcsolatban nyomozott, ami a Vatikán vezetésének egy londoni ingatlanbefektetéshez kapcsolódik.

Az AIF-fel és az államtitkársággal szembeni rendőrségi rajtaütésre az után került sor, hogy a Vatikán Bank panaszt emelt ellenük. A bank elutasította az államtitkárság kérelmét egy több mint 100 millió eurós kölcsön igénylésére. A hitelből egy londoni épületet akartak volna vásárolni, ami egy indokolatlanul drága környéken helyezkedik el. A Vatikán Bank gyanúsnak minősítette az AIF által jóváhagyott üzletet.

Kedden Ferenc pápa komolytalannak nevezte az Egmont csoport Vatikánnal szembeni felfüggesztését, mondván, hogy a csoport pusztán egy magánszervezet, nem pedig egy szabályozó hatóság.
Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2019-11-28 16:35
Kedves HIVEK ES HIVEIM !
Itt az igazi pelda ,hogy genszter es genszter kozott csak az a kulombseg,hogy mellliknek van nagyobb terulete es pinze!$
Ez igy igaz a VALLASNAK nevezett csurhere szinten!
Itt mar az ISTEN se tud ki igazodni,hogy kinek mikor es mibe van igaza!

De 1 bisztos!!!
Ezt imaval es bun bocsanattal nem fogjak befejeznis_box

A lopas ,hazugsag addig mukodik amig valaki a luvehuz nem nyul!
Na akkor mar nincs elnezes (BOCSIKA )!
267 #2 Perle
- 2019-11-28 17:24
Ahogy mondod, József

Az is megfigyelhető, hogy a világ legpiszkosabb ügyei mind a brit főváros és vatikohn köré sorolható.

A pápa elismerte, hogy létezik korrupció az egyházban, de belülről indult el a vizsgálat a Péter-fillérekből ( az általuk kapott adományokból) tervezett londoni luxusingatlan miatt.
https://www.dw.co...a-51431279
4 #3 Posta Imre
- 2019-11-28 17:50
Németh Zsolt: Legitimálni kell a beszédet a keresztényüldözésről

Legitimálni kell a keresztényüldözésről való beszédet a világban, ez a budapesti, keresztényüldözésről szóló nemzetközi konferencia legfontosabb üzenete – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a rendezvény második napján.

Németh Zsolt kiemelte: a külpolitikában paradigmaváltásra van szükség, melynek lényege, hogy nyíltan beszélünk a keresztényüldözésről, és ezt a nyílt beszédet kell érvényesíteni a multilaterális diplomáciában és az emberi jogok értelmezése során is.

Hangsúlyozta: nem elég csak a vallásszabadságról beszélni, mondván, abban benne foglaltatik a keresztények szabadsága is. Ha ugyanis a keresztényüldözést „nem tekintjük külön témának”, az könnyen oda vezet, hogy „senkit sem szabad üldözni, kivéve a keresztyéneket, mindenki üldözése ellen szót lehet és kell emelni, kivéve a keresztyének küldözését” – fogalmazott.

Megjegyezte: azt mondani, hogy nem kell keresztyénüldözésről beszélni, elég a vallásszabadságról, hasonló ahhoz, mintha valaki úgy érvelne, „ne beszéljünk külön antiszemitizmusról, csak általában a rasszizmusról”. Ez azonban antiszemita érvelés lenne.

A politikus hozzátette: ahogy antiszemitizmusról beszélni nem a rasszizmus többi fajtájának legitimálása, keresztényüldözésről beszélni sem a vallásüldözés más formáinak elfogadása...
https://magyarnem...l-7535477/
139 #4 jozsef toth
- 2019-11-28 19:47
Perle !
Talan emlekszel evekkel ezelott Svacbol magan repulovel tobb millio kezpenzt szeretet volna a papbacsi kilopni ,de valahogy megis bukfenc lett belole.
Akkor a papa nem nyikorgott!!s_franc

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,405,978 egyedi látogató