Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az orosz jog felülírhatja a nemzetközit

Külföldsszes tetves zsidó bíróságot, csak hát nem vagyok se sokan, se elegen, hogy ki is nyírjam a pribékjeikkel együtt. Az orosz parlament törvényt hozott, amelynek értelmében a moszkvai alkotmánybíróság felülbírálhatja a nemzetközi bíróságok Oroszországra hozott ítéleteit.


A duma elfogadta azt a törvényt, amely a nemzetközi fölé helyezi Oroszország joghatóságát. Eszerint az orosz alkotmánybíróság Oroszországban nem végrehajthatónak minõsítheti a nemzetközi bíróságok ítéleteit, amennyiben úgy véli, hogy azok megsértik az ország alkotmányát - jelentette a RIA Novosztyi.

Mint a The Moscow Times emlékeztetett, az alkotmánybíróság még a nyáron úgy döntött: esetenként bírálja felül az emberi jogok európai bíróságának döntéseit, hogy azok összhangban vannak-e az orosz alkotmánnyal. A most hozott törvénnyel a parlament a nemzetközinél magasabb jogi erejûnek minõsítette az ország alkotmányát. Ehhez két mechanizmust is létre hozott.

Az elsõ keretében az az orosz szövetségi intézmény, amely az ország érdekeit képviseli a nemzetközi bíróságoknál, fellebbezhet azok ítélete ellen a moszkvai alkotmánybíróságnál, emellett fellebbezési jogot kapott az orosz államfõ és a kormány is.

A nemzetközi fellépést megnehezíti egy a közelmúltban hozott másik törvény is, amely megtiltja orosz állampolgároknak, hogy hivatalos engedély nélkül információt szolgáltassanak "külföldi kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek".Link

Hozzászólások

7 #1 virag
- 2015-12-09 11:10
Az IMF szabályt változtatott Ukrajna kedvéért
http://www.origo....somag.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
4,460,680 egyedi látogató