Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: Legyen újra Szlavónia és Baranya megye a világ közepe!

BelföldSzlovák, szlavón...magyar, ej be szép ez a Szent Korona Országai effektus. Van még, aki ezt nem érti? Bécs már benne van nyakig és Moszkva a tengelyközpont, vagy központi tengely, vagy valami. Össze kell kapcsolni Horvátországot és Magyarországot, hogy Szlavónia és Baranya megye ismét a világ közepe, irigyelt térség lehessen – mondta Orbán Viktor a horvátországi Eszéken, ahol meglátogatta Mészáros Lőrinc horvát focicsapatát, amit több milliárd forinttal támogat közpénzből a magyar kormány.
Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A kormányfő Eszéken horvát kollégájával, Andrej Plenkoviccsal átadta a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ diákotthonát. A megnyitón azt mondta, 80-100 éve Szlavónia és Baranya a két ország leggazdagabb részei közé tartozott, „irigyeltek bennünket”, nemcsak a kultúra, hanem a magas életszínvonal miatt is.

Azt mondta, ha megkérdeznek egy ott élő horvátot, azt mondja, Horvátország északi szélén él, és ha megkérdeznek egy baranyai magyart, ő azt mondja, Magyarország déli szélén él. Orbán szerint olyan emberek és közösségek, akik azt hiszik, hogy valaminek a szélén élnek, sosem lesznek sikeresek, „csak az az ember lehet sikeres, aki azt gondolja, hogy ahol ő él, az a világ közepe”.

Úgy vélte, nem lehet, hogy ha egyszer valamire képesek volt a két ország a történelem során, azt ne tudnák megismételni.

Hogy újra sikeres legyen ez a térség, össze kell kapcsolni országainkat, mert „ha elszigeteltek maradunk, sikertelenek leszünk” – mondta.
Orbán Viktor, Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök (b3), Andócsi János igazgató (j) és Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnöke, kisebbségi parlamenti képviselő (b) felavatja a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (HMOMK) kollégiumát Eszéken 2019. november 28-án.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán szerint ha Horvátország végre belép a schengeni övezetbe (amit Magyarország támogat), az utolsó akadály is elhárul; Magyarország és Horvátország között szabad lesz az átjárás a kultúra, a sport, az üzleti és politikai kapcsolatok előtt is.

Szerinte mindez lehetséges, és ha „Horvátországnak marad a mostani elkötelezettségű kormánya még 10 évig, és Magyarországnak is marad nemzeti kormánya még 10 évig”, akkor a térségben egész más világ lesz.

A miniszterelnök a fiataloknak azt mondta: „divat ma elmenni”, ez nemcsak Horvátország, hanem Magyarország problémája is. Amikor az ember fiatal, úgy érzi, övé az egész világ, és nem is baj, ha a fiatalok elmennek és tanulnak, tudást gyűjtenek, de rá fognak jönni, hogy a legfontosabb dolog az életben, hogy van hazájuk, ahol várják őket, ahol nem idegenek – mondta.
Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Azt mondta, a magyar és a horvát kormány azon dolgozik, hogy a két ország olyan hely legyen, ahova van értelme visszajönni, „Magyarországon ez a folyamat már megkezdődött”, és meg fog történni Horvátországban is.

Orbán köszönetet mondott a Magyarországon élő horvátoknak, hogy megmaradtak horvátnak, és hozzájárultak az ország sokszínűségéhez, illetve a Horvátországban élő magyaroknak, hogy megmaradtak magyarnak, és hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar nemzet is nagyobb legyen.

Megköszönte a horvát partnerének, hogy létrehozták a most átadott épületet, mint mondta, ezt „nagyon köszönik a magyarok”. A diákotthon alapkövét Kövér László, az Országgyűlés elnöke Gordan Jandrokovic horvát parlamenti elnökkel tavaly októberben tette le. A 20 éve működő központ kétnyelvű óvodának, általános iskolának és középiskolának is helyet ad, de diákotthona eddig nem volt. (MTI)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-11-29 11:00
Horvát politikus: Orbán nem csak a magyaroknak, de a horvátoknak se barátja

Élesen neki ment Bojan Glavašević horvát parlamenti képviselő mai beszédében a magyar kormányfőnek. A fiatal, egykori szociáldemokrata politikus szerint téved a jelenlegi zágrábi kormány, amikor Orbánt a horvátok barátjaként állítja be. https://azonnali....se-baratja
819 #2 rozsola
- 2019-11-29 19:52
A horvátok tökönrúgták magukat
Sokak számára nem ismert ( miért lenne az ) , Boszniában az akkori Szerb Krajina területén követték el az utóbbi évek legnagyobb népírtását az ottélő szerbek ellen.
Most horvát " gecik " Ukrajnába utaztak mivel Ukrajna vezetése " importálni akarja a horvát módszert ". Új-Oroszország felderítésének jelentéséből kiderült , horvát katonatisztek vannak az ukránok között.
Nemrég az egyik önmagát ukrán nemzetinek hazudó de saját önmagát zsidónak tituláló ribanc netes kifakadása járta be az internet világát. A kisribanc örjöngött mert a Világ nem segít Ukrajnának az orosz elleni népírtásban . Véleménye szerint Új-Oroszország lakóit tankokkal kellene eltaposni , gázkamrában elpusztítani és elégetni a testüket mint annak idején Auschwitzban !
Mellékesen megjegyezném , Netanjahu Kievben a " zsidó fekália " Kolomoijszkij emberével Zelenszkijjel vigyorogva kijelentette : Az SS Hálicsinyá szabadította fel Auschwitzot !
Visszatérve a horvátokhoz , vajon miért nem dicsekednek az Iszlám Államnak leszállított fegyverekkel ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
3,602,570 egyedi látogató