Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izraelnek van a legütőképesebb hadereje a világon

KülföldIlyen propagandát a pusztulás előtt szoktak terjeszteni. Tegnap ennek ellenkezőjét olvastam, mely reménytelennek, tarthatatlannak tartja a zsidó helyzetét a régióban. Szerintem az sokkal életszagúbb. Az "arab tavasz" a cia-moszad műve és elbukott, ahogy a szír háborút is elvesztették. Irán felemelkedőben maci és kínai segítséggel. A világ technológiai élvonalába tartozó kis országban a hi-tech találkozik a katonák odaadásával, hazaszeretetével, elkötelezettségével. E kettős kombináció sikereik titka.

Fennállása óta Izrael több mint féltucatnyi „nagy” háborút és legalább ugyanennyi kisebbet vívott olyan ellenfelekkel szemben, akik számszerűen nyomasztó fölényben voltak, meg akarták semmisíteni a zsidó államot, "a tengerbe fullasztani lakóit". Izrael ellenfeleit egy időben fegyverrel, pénzzel támogatta az akkori egyik katonai szuperhatalom – a Szovjetunió – és a Magyar Népköztársaság is.

Ma mind Oroszország, mind Magyarország baráti, ez utóbbi gyakorlatilag szövetségesi viszonyt tart fenn Izraellel.

Ma Izrael hadserege erősebb, mint valaha.

Szerencsés csillagállás: az Arab Tavasz, együtt hatva a nem mindig sikerült nyugati beavatkozásokkal, demokrácia-exporttal a régióban, szétzilálta a potenciális ellenfelek sorait.

Diplomáciájával, katonai fölényére támaszkodva Jeruzsálem megosztotta ellenségeit. Ma, Szíriát kivéve, valamennyi határszomszédjával, akikkel korábban többször háborúzott, egészében véve rendezett kapcsolatot tart fenn, nincs közvetlen háborús veszély. Az egyetlen kérhetetlen ellenfelet, Iránt amerikai szankciók kötik gúzsba – valamint az USA az iráni partok mentén cirkáló atomfegyver-hordozó csapásmérő flottaegységei és az amerikai (nyugati) támaszpontok Kuvaitban, Katarban az Arab(Perzsa)-öböl Iránnal szemközti oldalán.

Az elrettentésben komoly szerepet játszanak Izrael atomfegyverei. Vezetői sohasem ismerték be, hogy léteznek ezek a fegyverek, de az érdekeltek tudják, hogy nagyon is valósak és Izrael rendelkezik a célba juttatásukhoz szükséges hordozóeszközökkel, rakétákkal, vadászbombázókkal is.

Nincs hivatalos adat róluk, de mértékadó becslések szerint nyolcvan-háromszáz darab atom-robbanófej áll bevetésre készen izraeli katonai támaszpontokon – és tengeralattjárókon.

Hasonlóképpen homály fedi, vajon Izrael rendelkezik-e a két katonai szuperhatalomhoz, az USA-hoz és Oroszországhoz hasonló nukleáris triáddal, azaz

atom-robbanófejes, nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákkal
atomfegyver-hordozó repülőgépekkel
tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétákkal, vagy cirkálórakétákkal.

Katonai elemzők hajlanak az „igen” válaszra.

Az izraeli légierő F-15I és F-16I Sufa vadászbombázói képesek a becslések szerint az egyenként tizenkét Hiroshima-bomba erejével felérő 200 kilotonnás izraeli taktikai nukleáris bombák célba juttatására.

A 2011 óta hadrendben álló Jericho-III. köztes, 6.500km hatótávolságú, stacionárius vagy mobil kilövőállásból - különleges tehergépkocsikról, vasúti kocsikról – indítható, szilárd hajtóanyagú ballisztikus rakéták alkalmasak nukleáris robbanófej hordozására is.

Még Helmut Kohl német kancellár (1982-1998) Izraelnek kedvező döntése alapján a német hadihajó-ipar a forradalmian új, hidrogén-üzemanyagcellás technológiával gyakorlatilag felderíthetetlen, 212A típusú Dolphin tengeralattjárókat adott el Izraelnek. Két előnyük van: ugyanolyan „lopakodó” módban cirkálnak, mint a hasonló, atommeghajtású, jóval nagyobb és összehasonlíthatatlanul drágább amerikai, vagy orosz tengeralattjárók.

És beépítettek négy olyan függőleges indítóaknát, amely – ugyan eredetileg kommandóegységek partra juttatásához használták volna, - alkalmassá tehető cirkálórakéták, vagy akár a módosított Jericho-III. ballisztikus atomrakéták kilövésére. Ezzel a technológiával jelenleg csak Izrael rendelkezik a világon.

Hasonlóan rejtélyes az izraeli atombomba kifejlesztésének a története. 1979. szeptember 22-én a Dél-Atlanti óceánon a Prince Edward szigetek térségében a Vela amerikai műhold jellegzetes, kettős villanást észlelt. A műhold észlelési adatait titkosították, de kiszivárgott, hogy szakértők 2-3 kilotonna erősségű atomrobbanásként azonosították a jelenséget. Habár nincsenek megcáfolhatatlan bizonyítékok, nagyon valószínű, hogy Izrael, közösen Dél-Afrikával, atomfegyver-kísérletet hajtott végre, egy kisebb teljesítményű nukleáris neutron-bombát robbantott. A Velát az USA az atomrobbantások felderítésére alkalmas speciális műszerekkel szerelte fel.

CIA-források szerint Izrael három nukleáris kísérletet hajthatott végre. A másik kettő felderítetlen maradt.

Kötelező katonai szolgálat Izraelben: 2015 júliusában valamelyest csökkentették az időtartamot.

Eszerint férfiaknak 32 hónap, nőknek 24 hónap a kötelező sorkatonai szolgálat.

A nőknek a törvények adnak kibúvót a katonai szolgálatteljesítés alól. Ezzel a sorköteles nők csaknem egyharmada él. Azok a nők, akik önkéntesen közvetlen harci feladatokra vállalkoznak (combat positions), gyakran három évet szolgálnak az Izraeli Véderőknél (általánosan használt angol rövidítéssel IDF), a hadseregben, a héber betűszó szerinti CAHAL-ban.

A CAHAL adatai szerint 1962 és 2016 között 535 női katona esett el a honvédő harcokban. A katonai szolgálatot teljesítő nőket illetően százból csak négyen vállalnak közvetlen harci bevetést.

A hivatásos katonák a CAHAL-ban igen jól keresnek, átlagfizetésük havi 23.000 sékel (1.8 millió forint), szemben a sorállománnyal, amely havi 460 sékel zsolddal (38.000 forinttal) kénytelen beérni.

A CAHAL minden dandárjának saját kommandósegysége van, amelynek tagjai a legkiválóbb katonák közül kerülnek ki.

Drúzok és cserkeszek (mindkét nemzeti kisebbség iszlámhitű, a drúzok a sía iszlámhoz állnak közelebb, a cserkeszek a szunnihoz) továbbá Negev-sivatagbeli beduinok szolgálnak a CAHAL-ban. Bonyolult a haredim (zsidó ortodoxok) hadseregbeli helyzete, mert a többi között különleges étrendet követelnek meg és alegységeikben nem szolgálhatnak nők.

Izrael egyike a mintegy 24 országnak, ahol a különféle szexuális orientáltságú emberek, a melegek katonai szolgálatot vállalhatnak. Ugyanakkor sok ilyen katona panaszkodik a nem hivatalos megkülönböztetések, a társaiktól elszenvedett vegzálás miatt. A CAHAL a világ egyetlen fegyveres ereje ahol a süketek és a nagyothallók is katonai szolgálatot teljesítenek, általában nem közvetlen harci beosztásokban. A német jelbeszédhez hasonló ISL-rendszert használják kommunikálásra.

Izrael nemzetvédelmének alapja a saját hadiipar. A 8.9 milliós lakosú, Magyarország területének valamivel több, mint egyötödét kitevő ország a világ egyik vezető fegyverexportálója.

Több mint 150 izraeli hadiipari vállalat működik, a legnagyobbak közülük a Rafael (rakéták, radarok), az Israel Military Industries (IMI – kézifegyverek, lőszerek) és az Israel Aerospace Industries (IAI – repülőgépek, drónok, rakéták, haditengerészeti rendszerek).

A pilóta nélküli repülőgépek (UAS - drónok), a felfegyverzett pilóta nélküli repülőgépek (UCAV) tekintetében Izrael a világ egyik vezető gyártója. Hasonló módon élenjár a páncélozott járművek kifejlesztésében, a Merkava-IV tankot a világ egyik legjobb ilyen harceszközeként ismerik. Hasonló elismerést arattak az izraeli kézifegyverek, köztük a legendáshírű UZI géppisztolyok, Galil automata karabélyok.

Izraelnek van a világ leghatékonyabb lég- és rakétavédelme, amely négy különböző rendszert integrál.

Egyik elemét, a Vaskupolát, amely rövid hatósugarú rendszer és megsemmisíti az ellenséges rakétákat, tüzérségi gránátokat, precíziós lövedékeket, a Rafael alkotta meg. A Dávid Parittyája közép- és nagy hatósugarú lég- és rakétavédelmi rendszer, amely semlegesít bármilyen robotrepülőgépet, nagykaliberű tüzérségi lövedéket, ballisztikus rakétát. A Nyíl (Hec) hadszintéri rakétavédelmi rendszer a sztratoszférában küzdi le a ballisztikus rakétákat. Végül a módosított amerikai Patriot (Yahalom) közepes és nagy hatótávolságú rendszert pilóta nélküli, vagy pilóta vezette repülőgépek, ballisztikus rakéták ellen vetik be.

Minthogy a négyes védőrendszer ellenrakétái költséges eszközök, a legtöbbször a Gázai-övezetből kilőtt ellenséges rakéták röppályája elemzése után a komputer dönt: érdemes-e megsemmisíteni, vagy hagyni, hogy lakatlan területen, kárt nem okozva csapódjanak be.
Link

Hozzászólások

1349 #1 Nagy Levente
- 2019-11-30 08:55
Az lenne meglepő, ha nem így lenne - mármint, hogy Izraelé az (egyik) legjobb haditechnika vagy bármilyen technika! Hisz, mint "Isten" kivlasztott népe ők az elsők akik kapnak a kaphatóból! Bár még az is eléggé lebutított. Itt - mármint az izraeli judaizmusban - az "Isten" ti. Moloch, Baál, Jahwe stb. közismertebben a Sátán maga és ennek származotjai! Nem lehet velük "csupán" technológiailag felvenni a harcot! Másfajta fegyver ellenük a hatkékony: a nemzettség, a testvériség törzsszövetségi kultúrája! A ma is - immár globálisan - általuk felállított most ún. kapitalista-liberalizmussal szemben! Ha nem tudjuk újra magúnkévá tenni a nemzetben a nemzettségben való gondolkodást, akkor ez a "minden igaz" ötödik generációs emberfajta civilizációja is elpusztul!
Meg kell érteni, hogy a saját fegyvereikkel csak ők győzedelmeskedhetnek, mert ha kell feljebbvalóik még jobbat adnak nékik és ahogyan már láttuk pl. Hiroshima nem riadnak vissza az atomfegyverek bevetésétől sem! Ez a bolsevik, hibrid zsidó bankár világ teszi ezt egyértelműen! De az embernek is van hatékony fegyvere ellenük és bármikor készen áll használatra, ha úgy akarja! Az pedig a szíve-lelke! Ahogyan a hinduizmus mondja: "szív-csakra"! Azt kell elsősorban a vérségi-rokoni kapcsolatok felé "kinyitni"! Aki többet bír "vezetni" és tanítani többet, aki kevesebbet az kevesebbet, de azt kellene megpróbálni és nem elsősorban háborús hejzetre gondolva, hanem a mindennapokra! "Nincs más út, csak az Isten útja"!
"Egy az Isten, egy a nemzet,
Bármily gyenge, bármily sebzett"
Kárpátia - Egy az Isten, egy a nemzet (részlet)
139 #2 jozsef toth
- 2019-11-30 13:08
Levi!:o:|:o
"Nincs más út, csak az Isten útja"!
"Egy az Isten, egy a nemzet,
Bármily gyenge, bármily sebzett"


Es ezen az uton idaig jutottunk!:@
1648 #3 Avian
- 2019-11-30 13:33
Jozsef Toth...de legalább tisztességgel és nem csalással viselt háboruban!
Nagyon nem mind-1.
139 #4 jozsef toth
- 2019-11-30 13:47
Avian !
Minden haboru eddik valakiknek az aljassaganak koszonheto!
Szerinted TISZTESSEGBOL megfagyi a DON kanyarba szep es jo?
Nem a nepnek kell ezutan veddeni a vezetoit!
Ezt mar sokszor el jatszottak!
Most a nepek es a nemzetek KOVETELJEK azoktol akik szar munkat vegeznek,hogy ok vedjek meg a nepuket es a nemzetuket!

Tisztesseg ?
Az elmult tobb mint 10 evbe Imre oldala igazan
mutatja azt a TISZTESSEGET amit mellette ,akar a politikusok vagy maga a Magyar tasadalom TISZTESSEGES tagjai mutattak!

Vagy csak mostantol fog indulni a TISZTESSEG ?
Igen 1 esekbe bisztos eddig is volt !
De ebbol vot es VAN ma is a leg kevessebb !
139 #5 jozsef toth
- 2019-11-30 14:02
Ahogy latom nincs sok TISZTESSEGES ember akik ,szeretne meghalni azert ,hogy TISZTESSEGES jovot bisztositson a CSALADJAERT ,vagy a NEMZETEERT !
1349 #6 Nagy Levente
- 2019-11-30 16:16
Jóska! Igen, ha csak a jelent és a nem túl távoli múltat nézzük így van, ahogyan írtad sajnos! De az emberben is meg van az árny is, ahogyan a fény. Ezért a "teremtés koronja, mert az egyik percben sír a másikban már nevetni is tud, ha úgy adódik. Ne meg ennek okán kíváncsi, mint a gyermek és ezért engedett a "gonosz csábításának" vagyis "evett a tiltott gyümölcsből", abból a technológiból kért és kapott, amelyik többek között környezetszennyező és ezért magunk alatt vágjuk folyamatosan a fát. Na, de meddig, egyszer felébredhetne vagyis felnőhetne annyira az ember, mint amennyire Te is felvagy csak tömegesen és azt mondhatná végre fogvatartóinak, hogy: "Ebből elég, fogjátok magatokat ti földönkívüli kutyák a rohadt bűbájos technológiátokkal együtt és húzzatok a fenbe innen"! Lehet mára ez naivitásnak tűnik, de nincs más megoldás szerintem: Csak a NEMZET! De persze abban a mára elfeledett, de eredeti igaz értelmében!
267 #7 Perle
- 2019-11-30 17:20
A fegyverarzenál felsorolásából valahogy- bizonyára teljesen véletlenül- kimaradtak az atomtöltetek. Senki sem tudja pontosan mennyi van nekik. Nem is illik ezt firtatni.
Van egy könyvem a rejtett szolgálataikról, amelyben tételesen le van írva, mit honnan szereztek meg a hadiiparuk számára nem éppen tisztességes eszközökkel. A könyv szerzője Richard Deacon( valódi neve Donald Mc Cormick).
Ha a katonáik egy palesztin fiatalt kődobálásért szívfájdalom nélkül likvidálnak, őket a hazaszereteten és az elkötelezettségen kívül más jelzővel is felruháznám.

Minden állam legnagyobb bevétele a hadiipari termékek, a gyógyszerek gyártásából és a banki tevékenységből származik. Erre jöttek rá ott időben. Virágzik az üzlet, ha nincs béke egészség ,és üres másoknál a kassza.s_nezem
83 #8 Sbert
- 2019-12-02 08:10
Imre!
Vonzod te ezeket a cikkeket, nahh,
Megy neked is a Vonzás Törvénye!
Hiába van nekik ebben a Goebbels-i propaganda anyagban eldicsekedett, szépen, szájbarágósan magyarra áthozva arzenáljuk, ha a modern hadviselésben fabatkát sem ér, ugye....
Olyan agymosott hadsereg, mint pl a Cahal.... alig van a Föld hátán.
Gyerek és családírtó fattyak, ahogy még Táborfalván, de már Dóc lőterén is közöltem velük, személyesen, parancsnok nélkül egy fejetlen horda csak.
Vicc az egész.
Náluk szigorúan nem adható át semmilyen fegyver, míg nálunk igen. És ez is okozott némi visszásságot, párszor.
Parancs nélkül is, Bajtársaim tudták a dolgukat, mig a Fattyak ezt szóvá is tették, ahol lehet.
Beleverik a csúfot a jó öreg 7,62x19mm Kalas-ba, hogy pontatlan puska, és Éleslövészeten, a szar 5,56x45-ös AR-16 IP az Isten, ugye..... (azzal mertem szórakozni, ugyanazokra a Mellalakokra löttem, amire előttem azok. Lett is Hozománya. Nem csak találatilag....)
Legénységi kantinban, azt amit műveltek, a "Vendég" jogán, már én sem bírtam el, azt meg én tettem szóvá. Erre az volt a bajuk, mit keres egy tiszt ott....
Ahogy, fölényeskednek a GÓJ hadsereg katonáival, az leírhatatlan.
Lehet azért, mert én az orosz harcmodort szerettem meg, és abban is volt részem élesben.
Nem egy összetűzést sikerült lezárni, még békésen, nem növelve a békeidőben elszenvedett háborús veszteséget.
Persze, kit marasztaltak el? Igen, a magyar felet, a saját Földjén!
Ebből lettek nekem nem kis bonyodalmaim, ezért vagyok most itt, ebben a jobb helyzetben, már belátom.
Lehet nekik atomfegyverük, (a Kárpát-medencében mennyi is van????), ezük-meg-azuk, ha nincs vezetés, hiába a többéves kötelező sorállomány, a közel vasfegyelem, olyanok, mint a Terminátor fatal error-ban.
Ha nincs vezető, ha nincs kiadva, a rangidős önnálló döntéseket sem hoz(hat), mert, ha jön az új elöljáró, van ám retorzió, a javából, ha a Feladat nem a szája íze szerint lett végrehajtva.
Érdekes ez a harcmodor a "Világ Legerősebb Hadseregétől", szerintem.
De, jól is van ez így.
Legerősebb hadsereg: Szíriában akkor kapcsolják le a Vaskupolát, amikor akarják. És, mint példa volt rá, az árammal működő másik három rendszer sem működött már több ízben, ezért lett új "védelmi", de inkább támadóminiszter.
Ha jól vagyok informálva, két judea kommandó is ottmaradt 100%-os veszteséggel szír földön, mikor diverzáns akciókkal szerették volna ezt a "játékot" tönkretenni. Levegőből, egyelőre elpusztíthatatlan ugyanis.
Olyan letakarásokat hajthatnak végre az ottani "Khibiny"-vel, hogy már két dicső F-16-os Vasmadarukba került, pilótástól. (Érdekes, erről is, itthon nem hallani....)
És, az állítólagos tengeralattjárójaik is a Földközi tenger padlólemezén pihennek már több mint egy éve, még a Merkel-adomány is.
Valahogy nincs Gáza-blokád, ezek híjján, ugye, mert a naszádoknak nincs fedezete.
Ellenben, ha hinni lehet Fulford Bácsikának (én "hiszek" is, eddig bejött 90%-ban....), ott van ám most egy orosz "barát" tengeralattjáró is, nem véletlenül a partoknál, nem akármilyen tudással.
És, ha már "atomfegyver", még erre is egy kitérő: Az Annalaki-k a pihenőhelynél, az M1 melett, más Felettünk állóakkal már korábban, 2004-ben semlegesítették a hadászati atomfegyvereket Gaia Földanya hátán.
Nem bevethető "szépségek", mindegy az, silózott, vagy konténerezett, annyit érnek, mint a kukorica.
Ha ez igaz, mégis, miről beszélünk?
Agymosott propagandáról, a javából, ugye?
Essen hasra a GÓJ, hogy hűha van, mert jönnek (szögediesen: Gyűnnek ) az Új Hazába a Kiválasztottak.... és önvédelemre képesek ám!
(nem tagadom, nem rossz a Krav-Maga, bekaptam én is párat a "partnerektől", de aztán, a jó magyar parasztésszel, csak odatettem mindet, ahova valók....)
Holnap, ez lesz a téma majd a Mózes egyesen, ugye?
Kirakat tv-be kirakat műsor.....
Nahh, most a Lelkem tiszta, elmegyek okádni is, ennyi baromság után, amit a "cikk"-ben összehordtak, na, bent is legyen Rend!
Legjobbakat!
Sánta Róbert
Sbert
4 #9 Posta Imre
- 2019-12-02 09:01
Cipruson lefoglaltak egy izraeli furgont, amelyben 9 millió dollár értékű, kémkedésre kifejlesztett technológiát találtak


A ciprusi rendőrség nyomozni kezdett a szigeten lefoglalt csúcstechnikát képviselő "kém kisteherautó" ügyében, amely egy izrael...
Görög régészek 58 hajóroncsot fedeztek fel, amelyek rengeteg új információt árulnak el az ősi kereskedelemről
A templomos lovagok újabb sötét titkai és harc a Szentföldért

A ciprusi rendőrség nyomozni kezdett a szigeten lefoglalt csúcstechnikát képviselő "kém kisteherautó" ügyében, amely egy izraeli megfigyelő cég tulajdonában áll, és egy kilométernél távolabbról is képes bármilyen okostelefont feltörni. A jármű pontos célja egyelőre ismeretlen.

A titokzatos jármű akkor keltett figyelmet először, miután egy Forbes jelentés bemutatta a kifinomult megfigyelő rendszerét, melynek nyomán újabb kérdések merültek fel a felszerelés használatával kapcsolatban.

A Cipruson bejegyzett izraeli WiSpear kémcég tulajdonában lévő csúcstechnikával felszerelt furgon mintegy 9 millió dollár értékű berendezést tartalmaz, amellyel szinte bármilyen okostelefon alkalmazás feltörhető, beleértve a WhatsApp és a Facebook üzeneteket, szövegeket, hívásokat és névjegyeket, mondta Tal Dilian, a WiSpear alapítója.

Dilian, az izraeli katonai hírszerző szolgálat veteránja azzal büszkélkedett, hogy társasága "sok pénzt keres" a kémkedési technika és a titkosítás közötti növekvő szakadék miatt, hozzátéve, hogy több pénzre számít, miközben a kormányok küzdenek a digitális üzenetküldő alkalmazások hátsó ajtóinak megtalálásával.

Csütörtökön kibővítették a hónap elején elindított nyomozást, miután a furgon megsértette az adatvédelmi törvényeket, amikor Costas Clerides főügyész bejelentette, hogy kinevez egy független nyomozót az ügy feltárása érdekében, amely zavarba hozta a hatóságokat.

Miután a WiSpear székhelyén november elején házkutatást tartottak Lárnaka városában, a kisteherautót lefoglalták és a rendőrség őrizetébe került, bár továbbra sem tisztázott, hogy felmerültek-e további bizonyítékok.


Nicos Anastasiades elnök azt mondta, hogy "soha nem fogja tolerálni" az állampolgárok magánéletének megsértését, miután múlt héten az ország igazságügyi miniszterével, a rendőrség és a baloldali AKEL párt vezetőjével folytatott megbeszélést, amely elsőként vetett fel aggályokat a járművet illetően.

A WiSpear tagadta a szabálytalanságokat és ragaszkodik ahhoz, hogy a kisteherautót kémkedés céljából nem használták, semmilyen harmadik fél számára nem adták ki, és azzal érvelt, hogy a cég egy "boszorkányüldözés" áldozata.

"Szeretnénk megismételni, hogy az autó Ciprus területén nem működött, csak demonstrációs és terepi tesztek céljából használtuk, kizárólag a vállalat tulajdonában lévő eszközökön," - mondta a cég egy múlt héten tett nyilatkozatában. (1)

https://ujvilagtu...raeli.html
139 #10 jozsef toth
- 2019-12-02 13:21
Sbert !

Igen amit irtal igaz!
Nagyon fontos a fegyelem es az idozittes.
Allittolag a Nemetek nagyon fegyelmezettek votak.De a fegyelem es a megfelelmitett katona nem = egy igazi PARTIZANNAL!
A fegyverek minossege az is fontos !
De azt is tudni kell,hogy az atlag katonanak nem fognak adni DRAGA MINOSEGU fegyvert.
Az utcai harcokhoz kituno volt az orosz dobtaras .
De a mai haborukat mas eszkozokkel es teknikaval csinaljak .
684 #11 atacama
- 2019-12-02 13:25
jozef tot, elég a kala,meg egy dragu, elég lószar,és
10 tédidánát..
99 #12 MORMOTA1968
- 2019-12-02 13:40
Kedves Imre! Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem hinném, mert én úgy tudom, hogy annak idején még, valami rohadt nagy mészárlást vittek végbe Cipruson az ókori zsidók a helyi gój lakosság körében és azóta zsidó Ciprus földjére nem teheti be a lábát! Vagy még is? s_ratata
267 #13 Perle
- 2019-12-07 19:40
Annyira ütőkpes, hogy az új önjelölt bolíviai kormány belügyminisztere őket hívta be harcolni a baloldali tenorral.
https://www.reute...SKBN1YA28V
A régi elnök alatt még diplomáciai kapcsolata sem volt a két országnak egymással.
El lehet képzelni a "bolivíai tavaszról" is, hogy nem az ott élők kezdeményezése volt az sem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.11 másodperc
4,462,202 egyedi látogató