Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Dopping: Oroszországot kizárták a tokiói olimpiáról és a 2022-es foci-vb-ről is

BelföldA pekingi olimpia óta teljesen világos kell legyen, hogy az "élsport" nem más, mint géndopping kísérlet. Nem is érdemes szót vesztegetni a "sportra", mert szuperkatonáknak kísérletezek ki "anyatejet". Oroszok "begurulnak" és borítják a billencset. Mondtam, hogy judaepst és a "magyar cionista királyság" rendezi a foci vb-t...no meg Moszkva.
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől. Mindez azt jelenti, hogy Oroszország nem vehet részt a 2020-as tokiói olimpián és a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon sem.
Oroszország nem vehet részt a 2020-as tokiói olimpián (Fotó: AFP)

Mint beszámoltunk róla, az orosz doppingbotrány és az azzal kapcsolatos büntetések, intézkedések november végén vettek újabb fordulatot, amikor nyilvánosságra került, hogy a WADA-szabályzatnak való megfelelést ellenőrző bizottság azt javasolta az ügynökség végrehajtó testületének, hogy Oroszországot négy évre tiltsa el a nemzetközi sportrendezvényektől. Az indítvány oka, hogy a szakellenőrök szerint manipulálták az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) moszkvai laboratóriumának adatbázisát, amelyet januárban szolgáltattak ki a WADA-nak.

A moszkvai laborban hamis bizonyítékokat iktattak, illetve pozitív eredményeket semmisítettek meg, amelyek segítségével leleplezhetőek lettek volna a csalások.

A WADA végrehajtó bizottsága hétfői, lausanne-i ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy kizárja Oroszországot a nemzetközi sporteseményekről négy évre. Ugyanakkor fontos kiemelni: azok a sportolók, akik tudják bizonyítani, hogy nem vettek részt a laboratóriumi eredmények manipulálásában, függetlenként indulhatnak világversenyeken. Orosz zászlót és orosz himnuszt viszont nem láthatunk sem a tokiói olimpián, sem a katari labdarúgó-világbajnokságon.

A WADA alelnöke, Linda Helleland szerint nem elég súlyos a büntetés. „Olyan szankciókat akartam, amelyeket nem lehet csak úgy lesöpörni az asztalról. Tartozunk annyival a tisztességes sportolóknak, hogy a lehető legszigorúbb ítéleteket hozzuk meg.”

A 2018-as pjongcsangi téli olimpián 168 orosz sportoló vett részt semleges színekben, miután Oroszországot kizárták. Atlétikában már 2015 óta nem szerepelhet világversenyeken Oroszország, sportolói csak független színekben indulhatnak.

A WADA közleménye szerint az Orosz Doppingellenes Ügynökségnek (RUSADA) 21 napja van fellebbezni, ha így tesz, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé kerül az ügy.

A WADA hozzátette, a tiltás nem vonatkozik a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság szentpétervári mérkőzéseire és a 2021-es Bajnokok Ligája-döntőre, amelynek szintén Szentpétervár a házigazdája. James Fitzgerald WADA-szóvivő mindezt azzal indokolta, hogy a futball Eb és a BL-finálé sem multisport esemény, vagy világbajnokság, hanem regionális, egy sportágat érintő torna.
Link

Hozzászólások

896 #1 PirX
- 2019-12-09 22:22
i.imgur.com/KN1gwKP.png
116 #2 livia
- 2019-12-10 19:20
Szerintem ez inkább dicsőség.Vagyis a fél-elem.Szokták mondani, hogy az kiabál, akinek a háza ég.
267 #3 Perle
- 2019-12-11 22:38
Mi van akkor, tegyük fel, hogy a sportolók vizeletéből a DNS-üket is meg lehet állapítani, és a labor eredményeket azért manipulálták, hogy az ne legyen lehetséges?
Az alábbi cikk miatt jutott ez eszembe.
https://www.globa...ny/5697167
Az emberek milliói voltak kíváncsiak a származásuk eredetére emiatt önként adták oda DNS tmintájukatt a " leszármazásukat bevizszgáló" cégnek. Ebből csak a Big Pharma profitált .:o
267 #4 Perle
- 2019-12-21 19:44
Az Ensz égisze alatt szállítottak 6 milliárd rúbel értékű drorgot( methadont = ópiátot) Németországból Tadzsikisztánba be nem jelentett áruként, amit az orosz vámhatóság a vnukovói reptéren lefoglalt. A hatalmas mennyiségű szerrel tadzsik Aids betegeket akartak állítólag gyógyitani..
http://ca-news.or...ws:1586441

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,405,242 egyedi látogató