Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új fõnöke van a Moszadnak

KülföldCsak nem ez a valami vezényelte le a 2006-os judapesti szemkilövetést? Nem lennék meglepve. Esetleg késõbb a cigánygyilkosságok felelõsei is meg lesznek mutatva?
Joszi Kohent, a Moszád korábbi igazgatóhelyettesét nevezte ki a hírszerzõ szervezet élére Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök - írta kedden az MTI. Kohen kiválasztásával Netanjahu az utóbbi években kialakult gyakorlat szerint döntött, ugyanis több ciklusban is a szervezet régebbi tagjai közül került ki az új igazgató.

Kohen elõtt a Jpost szerint több lehetséges jelölt is felmerült: Idó Nehustán, a légierõ volt fõparancsnoka, Rám Ben-Bárák, a miniszterelnöki iroda elhárításügyi igazgatója, illetve egy olyan magasrangú Moszád-tiszt, akinek még a nevét sem hozták nyilvánosságra, csak neve héber kezdõbetûjét, a „Nun”-t.

Tamír Pardó, a Moszad januárban távozó igazgatója már gratulált utódjának, és megbeszélték a hivatali teendõk átadásának menetét.

Az ötvennégy éves Joszi Kohen sorkatonai szolgálatának befejezése, az 1980-as évek közepe óta a Moszad dolgozója, pályafutásának részletei értelemszerûen nem ismertek, de a katonai rádió honlapja szerint 2006-ban az operatív osztály élén "Izrael biztonságáért" kitüntetést kapott egy "merész és szokatlan" akcióért. Kohen 2006 után két évig a Moszad igazgatóhelyettese volt, majd a nemzetbiztonsági tanács élére került, ahonnan Netanjahu most a Moszad igazgatójává nevezte ki.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.28 másodperc
4,460,681 egyedi látogató