Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Így szállítottak el 100 tonna lengyel aranyat Londonból. A műveleteket hónapokig tervezték.

BelföldAkkor mi van? Elkészült az arany fedezetű birodalmi Márka és Zlotyi, mely Rubel alapú a világpénz meg Yüan? Persze csakis elektronikusan, mert az nem a FED-hez köthető, vagy a FED már judapesten székel?

8000 aranyrudat, mely közel 100 tonna súlyú és több mint 4 milliárd euró értékű szállítottak Londonból Lengyelországba. A művelet idén novemberben ért véget. A szállítmányozó cég, amely végrehajtotta az egész műveletet, csak egy bizonyos idő után, osztott meg néhány részletet a szokatlan szállításról.

Az arany szállítását alaposan megterveztük (a műveletben részt vevők – szerkesztői megjegy.), köztük a rendőrség, a Bank of England, a Lengyel Nemzeti Bank és a G4Si együttműködésével – mondta el John Lennox, a G4Si Cash Solutions UK ügyvezető igazgatója.

Ez volt a világ egyik legnagyobb művelete, amely bankok közötti arany szállításával volt kapcsolatos.

Fotó: g4Si.com
Nem álltak meg a piros lámpáknál sem

A művelet több hónapig tartott. Kifejezetten az értékes rakomány számára építettek egy raktárat északnyugat Londonban, és onnan szállították a lengyel aranyat a repülőtérre. Így történt ez többek között november 22-én is, amikor a G4Si szállítmányozó cég négy páncélos teherautója kora reggel elindult a repülőtérre a rakományokkal.

Egy elit rendőri kíséret is társult melléjük, amiben egy helikopter is részt vett. A reptéren a faládákat berakodták egy Boeing 737-be, és elrepültek Lengyelországba. Itt is a szállítmányozó társaság alkalmazottai kísérte őket. Az érkezési helyen az aranyat újabb három páncélozott járműbe rakodták, és rendőri kísérettel megindultak a pácélterem felé.

Fotó: g4Si.com

Egyszer sem álltunk meg a piros lámpánál – mondta a cég egyik alkalmazottja.

– A G4Si teljes felelősséget vállalt szállításra: amíg az arany meg nem érkezik a lengyel páncélterembe és ezt nem igazolják vissza.

Összesen nyolc szállítás történt, többször az éjszaka közepén.

Fotó: g4Si.com
80 év után az arany hazatért

Az arany útja Londonból Lengyelországba sokkal biztonságosabb volt, mint az, mikor a második világháború első napjaiban, ki kellett menekíteni Lengyelországból. Abban az időben közel 80 tonna aranyat, részvényeket és bankjegyeket menekítettek ki különböző országokba, többek között Romániába, Franciaországba és az Egyesült Államokba. 1943-ban három helyen gyűjtötték össze ezeket a forrásokat: a London Bank of England-ban, New York-ban a Federal Reserve Bank-ban és az ottawa-i Kanadai Bankban.

Ennek a sok aranynak egy része már újra Lengyelországban található.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2019-12-12 09:42
A Zarany?

Évezredek óta áhított, gyűjtögetett, rabolt és dugdosott fém, aminek csak az utolsó évtizedekben van valami gyakorlatias haszna.
Milyen eltitkolt értékei vannak, amiért öltek és haltak milliók mióta az ember lejött a fákról?

A legrégibb ember alkotta bányák Afrikában, már aranyat kerestek. Ősi királysírokban is felhalmozták az aranyat.

A sumér agyagtáblákon is emlegetik az aranyat, szinte érthetetlen összefüggésekben.

Mi lehet a titka annak, hogy ma is sápadozunk az arany hallatán?
99 #2 MORMOTA1968
- 2019-12-13 02:10
Soha sem értettem és még most sem értem, hogy egy nemzet aranytartalékát miért kell külföldön, egy idegen országban tárolni? De gyanítom, hogy a vatikáni jezsuiták és a Rothschildok keze van a dologban! No! Annak az aranynak, amit angolszász zsidó kezekre adtak, keresztet is vethetnek! Most nem rég láttam fotókat, videó felvételt róla, hogy miféle aranyrudakat is szolgáltattak vissza az illetékes zsidók, az azt visszakövetelő országok kormányainak. Néhány rudat megvágtak és szépen lefejtették a vékony aranyréteget, ami alatt ott vigyorgott a Wolfrám mag! s_vigyori

Sajnos a többséget sohasem leszünk képesek meggyőzni arról, hogy nincs szükség nemesfém fedezetre, mert a pénz fedezete egészen más! Az "MAGA AZ ÉRTÉK!"

Az aranyfedezethez igazából csak a zsidók ragaszkodnak, meg a hozzájuk hasonlóan gondolkodó népek. Azt kellene a pénzzel kapcsolatban is megértenie mindenkinek, hogy a pénznek egyetlen funkciója van, erre az egyre lett kitalálva, hogy cserélgessék egymás között az emberek, de "NE GYŰJTÖGESSÉK, NE VONJÁK KI ÖNHATALMÚLAG" a kereskedelmi körforgásból "NE TEKINTSÉK VAGYONTÁRGYNAK!" Mert nem az! Gyűjteni "VALÓDI ÉRTÉKEKET" kell "HASZNÁLHATÓ ÉRTÉKEKET" és azokat is csak ésszerű határok között! És akkor "NEM LESZNEK OLYAN PARAZITÁK" akik a többi ember feje fölé nőhetnek, kivonva magukat minden törvény alól!
2 #3 gerry
- 2019-12-13 06:23
Mormi - PARAZITÁK NEM ÉRTENEK VELED EGYET! - amúgy pedig a "valódi" vagy "használható" értékek nem igazán gyüjthetõk.
165 #4 LM
- 2019-12-14 16:23
Hoho nem kellett sokat várni. Európai központi bank és a kriptovaluta „2020 közepére meglesz, hogy mit is akarunk ezzel."

https://www.kript...ndolkozik/

Lagarde egyébként 2019 november 1-től elnöke az EU központi bankjának és hamar gyorsan jön egy ilyen kijelentés. Talán ez lesz a fő "projekt"? Valóban érik 20-ban a pü. "újraindítás"? Vannak jelek. Azonban még most sem látom ez nekünk miért lesz jó
1349 #5 Nagy Levente
- 2019-12-14 19:56
A sumér agyagtáblák talán megadják az okát az arany jelentőségének. Ezeken, - ha minden igaz - olyan dolgkat lehet olvasni, melyek a földi ember teremtéséhez, eredetéhez köthető. Valamint olyan "entitásokról", melyek ezen első földi emberi fajok teremtésében legalábbis részben "szerepet" vállaltak. A sumér agyagtáblákon ezeket annunakiknak neveznek! Mivel az ő bolygójuk nem oxigén légkörű, hanem talán hidrogén, akkor tán már veszély fenyegette ennek a bolygónak a légkörét. A megmentésére minél több aranyra volt szükségük. A Földet szemelték ki, mert itt sok volt az arany. Az ő általuk megalkotott ember a ma élő fekete emberi fajhoz áll legközelebb. Rabszolgának volt nekik rájuk szükség, az arany kibányászásához és "adamu"-nak nevezték el őket - ezen sumér agyagtáblák forrásai szerint -. Aztán ez csak egy része lehet az egésznek. Bár mintha ebből is bebizonyosodna, hogy "minden mindennel összefügg"! Meg aztán olyan is ez, mintha ennek - ha nem is az egyenes - folytatásában élnénk! Ez mintha magyarzatot adna rá, hogy miért is van ma is oly nagy jelentősge az aranynak bizonyos "emberi" fajok számára! Ha magának a pénznek nem is feltétlen, de a kizsákmányolásnak mindenképpen fontos fedezete (tán azóta is)!
51 #6 Skorpio58
- 2019-12-15 06:49
Levente! érdemes megnézni mid két részt,meg Szecsei hozzászólását,1:18:00-tól
https://www.youtu...crxTQnXu54
https://www.youtu...hAVblPXutU
[url]https://www.youtube.com
/watch?v=i1akuvL3eHk[/url]
267 #7 Perle
- 2019-12-15 22:16
Különleges légi szállítási feladatok elvégzéséhez magyar pilótákat is kiképeznek itt:
https://www.youtu...e=emb_logo
267 #8 Perle
- 2019-12-16 17:34
Azt írják itt, hogy a lengyeleket csak 60 tonna illette volna, a ma radék 40 tonna az oroszsoknak járna, mert 1941-ben hitelt adott a Szovhetunió a lengyel kormánynak az arany fedezetre.
https://politexpe...n=exchange

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
3,405,284 egyedi látogató