Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új Bizánc, Új világrend a r-égi szellemben

GondolatokPosta Imre előadás Hangony 2019.12.20. Itt van egyben is, ha még nem unjátok. Én egy kicsit már igen, de ilyen ez a "bolhacirkusz". Pattogunk, amíg lehet, aztán meg ugrálunk es! Link

Hozzászólások

1563 #39 eLZi
- 2020-01-01 05:46
Sziasztok! Érdekes ez a kollektív tudat,mert nekem is eszembe jutott tegnap a Szombathelyi Tibor,és főleg egy számomra fontos mondat: a szükségletek minimalizásására kell törekedni. Furcsa ezt tovább gondolni,mert a világ egyik leggazdagabb országában élünk,ahol Wass Albert szerint is történt 50év agymosás,és az emberek elfelejtettek logikusan gondolkodni,elfelejtik a tetteik következményeit mérlegelni,sokszor csak a pillanatnyi ötlet számít,hosszútávra alig terveznek,akkor is legfeljebb anyagi haszonért.A legtöbb embernek nincs elképzelés,jövőkép,rossz megszokások alapján él,saját lelki és szellemi fejlődése lustaság miatt el van hanyagolva :( A beszűkült csakrák miatt csak vegetál a nép,energiahiányosak,betegek és egymástól próbálják ellopkodni azt a keveset is. Most,hogy hajnal fél 5-kor keltett az utolsó rakéta robaj,elég borúsan látom a dolgokat. Gerry kérdésére csak annyit tudnék mondani,hogy aki teheti,művelje meg a kertjét,meg amit tud,próbáljon fejlődni,tanulni,vállaljon a döntéseiért,magáért felelősséget,és próbálja úgy csinálni a dolgait,hogy ne ártson,és először magát "mentse",mert nem lehet mindenkit úgysem megmenteni. Ja,és reménykedjen,hogy ha nagyjából egészséges,meg jól érzi magát a bőrében,akkor a példája ragadós lesz :)
118 #40 keepfargo
- 2020-01-01 13:06
Új világ teremtése?
A régi (mai) világ egyre inkább nem felel meg sem a várakozásainknak, sem a természethez való korábban elfogadhatóbb (mert kevésbé kártékony ) viszonyunknak . Magyarul: romlás van mindenben. Ide sorolhatnám az emberi kapcsolatok létrehozását, életbentartását és fejlesztését is.
Személyes leszek, mert nem tehetek mást: ez a honlap is jobb volt akkor, amikor szinte bármilyen tárgyban lehetett vitákat folytatni, egy kölcsönös tisztelet elfogadható szintjén. A romlást részben az hozta magával, hogy egyszerűbb lett a honlap olyan üzemeltetése, amelyben hírek ismertetése és kommentálása lett a fő csapásirány.
Ennek ma már jobban látom a negatívumát, mint korábban, és ezt abban találom, hogy a külső ( sokszor ellentmondásos vagy méginkább befolyásolásra készült ) információkkal szélmalomharcot kell vívjunk, ami már a begyűjtés, megszerzés, értelmezés szintjén gondokat okoz. Aztán még hozzáadódik az említett info-k sokféleképpen látása, értelmezése, divatos szóval "olvasata" is.
Nyilvánvalóan nem lehetünk meg külső információk, értesülések, felfedezések és tudásmorzsák nélkül. A problémát elsősorban abban látom, hogy minek alapján, kinek a sugallatára v. hatására olvassuk ami kívülről jön, és továbbmenve: vajon elég hatékony-e a saját szürőnk, vajon az értelmezéseket nem korlátozza-e az önismeret részleges - vagy patológikus esetben, teljes - hiánya?
Mint már korábban annyiszor, most is médiafüggők lettünk felnőtt korunkra, nyoma sincs a gyerekkorban még meglevő ösztönös válsztásoknak (amiket a felnőtt társadalom minden eszközzel letörni, kiiktatni igyekszik már a kiskorúaknál ), és az intuitív, belső hangtól vezérelt vagy sugallt választások, döntések egyre inkább elmaradnak, míg végül teljesen el is tűnhetnek.
A mai tudományos vakság ( hogy mindent a fizikai, kémiai,biológiai stb. jelekből próbál magyarázni ) oda vezetett, hogy belül keresi azt, ami kívül van (egyéni lelket a Világlélek helyett), az egyéni tudat és Világtudat viszonyában is a rossz végén fogja meg a dolgot, és a szív hangjait egyszerűen érzelmességnek fogja fel (értelem nélkül), a vallásban pedig nem az emberben elbújtatott isten a kérdés, hanem az a gyanús öregúr, aki állítólag az egész kotyvalékot (újmagyarul "katyvaszt" ) kitalálta és útjára engedte.
Igy persze nem könnyű össze-fantáziálni bármilyen működésképes társadalmi modellt, mert amíg az önismeret a távollétével tüntet, az öntudat félreértelmeződik, az információtömegben lehetetlenné válik a megfelelő szelekció, addíg ugyanúgy a sötétben tapogatózunk, mint ahogyan eddig is bármikor. Azt már majdnem kár említeni, hogy a kollektív tudatba beplántált évtizedes, évszázados és évezredes hazugságok milyen bénítólag hatnak ma is, és milyen mértékben teszik lehetetlenné a komunikációt, úgy nemzeti, etnikai, mint egyéni vagy csoportszinten...
Persze angol szóhasználatot kölcsönözve: "Shame on you if you give up" (kb. szégyelld magad, ha feladod)
a vita tovább folyik, és csak remélni lehet, hogy nem mélyülnek az ellentétek hanem talán elérhető egy kompromisszum, konszenzus - de az több türelmet, elfogadási szándékot és mindenekelőtt több önismeretet, és a másik szemlélet ismeretét is igényli. Egyelőre nagyon kis előrelépést látok ez irányban, erre példa e honlap kínlódása is - amit azonban feladni nehéz, az az, hogy a semminél a mégoly kicsiny valami is jobb..
Mai ajánlatom:
Egy izgalmasnak tűnő csepp a tengerben: Gregg Braden (YouTube) aki tudományos alapon, de nem kis intuícióval közelít a vélt Valósághoz, vagy Teljességhez
1365 #41 BAJ
- 2020-01-01 13:54
Keepfargo, egyetértek a gondolataiddal.
talán még annyit fűznék hozzá, hogy a legnagyobb probléma, hogy mindenki másként képzeli el, hogy mi a magyar erkölcs. A többség mindig a kintet akarja megváltoztatni, miközben csak a benthez van joga.
3 #42 Enid
- 2020-01-01 14:00
Baj! Nézd, ez nem jog kérdése.
Az Univerzumnak van egy működési rendszere. Ebben az ember, mint megannyi elem, rész. Annyi különbséggel, hogy az Ember tudhat erről.
Mondhatjuk úgy, hogy ez egy "isteni" részletkérdés. :)

A tény, hogy mindenki máshogy látja/képzeli/képezi a világot nem baj. Csak tudjunk róla. S, akkor (és ott) egy tárház birtokosa lehet minden Egy-Én. Ez automatikus szelekciót is jelent.
A rét/tér szükségszerűen tarka, hiszen a lehetőség, mint olyan végtelen. A dottrinába hajtás (óvoda, iskola, divat, vallás, "irányzatok" .. stB) egy szegény monokultúrát teremt. A cél egy rovar-modell, ahol egyetlen impulzussal irányítható a raj.
A "sima" zsidózásnak semmi értelme. "Részletkérdéseket" tárgyalnak a "magyarok" világszerte. A szentháromság, mint egyházi alap megszűnt. Persze a szomszédasszony még hívő, de ki nem szarja le...
Nem kell mindenkinek szintet váltania most.
1365 #43 BAJ
- 2020-01-01 16:23
Enid, a jog alatt nem a polgári jogra gondolta, hanem a másik tiszteletben tartására. A nem török az életére, nem veszem el a dolgait, végletek. Ha értenénk, hogy a világból az jön vissza, amit beleteszünk, egyből másként viszonyulnánk egymáshoz. Meggondolnánk, mit mondunk, de szerintem még a stílusra is odafigyelnénk.
1168 #44 Herzsi
- 2020-01-01 16:43
Kedves BAJ!
" Meggondolnánk, mit mondunk, de szerintem még a stílusra is odafigyelnénk."
Én nem tudok úgy kimondani szerintem semmit, hogy előtte megfogalmazzam, kitaláljam magamba, milyen hangsúlyt állítsak be. Ártani, nem szándékozom még gondolatomba se senkinek, tehát úgy gondolom, csak jót mondok a másiknak. Nem kell felkészülnöm rá, mielőtt megszólalnék.
1365 #45 BAJ
- 2020-01-01 18:12
Kedves Herzsi!
Nem így gondoltam. PL- Ha kés van az ember kezében, vagy egy veszélyes tárgy, egész másként tevékenykedik, mint anélkül.
Tehát, ha tudnánk, ismernénk a szó hatalmát, mágiáját, nem folyna oly könnyedén a szánkból.
Úgy gondolom ma ez a legnagyobb bajunk.
A szavaink mint magok folynak szánkból és fordulnak termőre, aztán nem értjük mi ez az őserdő körülöttünk.
Aztán mivel a bentről jövő kint valósult meg, azt kint próbáljuk orvosolni, vagy ráfogni másokra.
1168 #46 Herzsi
- 2020-01-01 21:32
Kedves BAJ! Folytatom a gondolatomat!
Viszont amiket kimondok annak súlya van, még azt is megteszi, hogy ha bántanak, megtették, ők fizettek meg érte! A "becsületük" került napfényre, ebben vesztettek!
118 #47 keepfargo
- 2020-01-02 05:43
Ha beleszólok, csak BAJ lehet belőle...s_hihi
A nyelv - amelyben "él a nemzet" (vagy hal, esetleg, haldoklik ) fontosabb, mint gondolnánk. Az a kifejezés, vagy modell, hogy "kezdetben vala az ige" nem véletlen, és arra utal, hogy a szó, a nemcsak kigondolt, de ki is mondott szó, milyen alkotó erővel rendelkezik. Miért is? Talán egyebek közt azért, mert a hanghullámok már erőteljesebb jelenlétet feltételeznek mint a gondolati hullámok, de ne beszéljek ilyen elvont kvantumfizikához csak sejtés szinten tartozó dologról - van egy társadalmi oldala a dolognak. Mégpedig az, hogy bármit mondok (sőt írok) többszörösen meggondolandó, hogy milyen formában jelenik meg. Teljesen önkritika, öncenzúra nélkül az beszéljen, és főleg írjon, akiben már maga a gondolat is tökéletes, mintegy isteni kinyilatkoztatás, és nem igényel hozzá-idomítást a hallgatósághoz vagy olvasókhoz.
Az egyik nagy baj ma, kis hazánkban, és talán mindenütt, ahol magyarok vannak, az az, hogy ezt a kb. 30 éve "közkinccsé tett köznyelvet" beszélik és ezen is írnak, és anélkül hogy tudnák, ki, mikor és miért indította útjára ezt a nyelvrontást, a divat és a korszerűség szent nevében egymást licitálják túl a nyelv megújításával, ami sok esetben lebutulást is jelent.
Miről beszél ez a hülye keepfargo?
Arról, hogy ma már például senki nem tudja miért, de szinte mindenki elfogadta a "másodjára" szót, amivel azt akarja mondani, hogy másodszorra. Igen, de a szor (szer, ször) rag az ismétlődést a sor(!) -ban történést jelzi, nem úgy mint a "ja" (?) rag vagy képző. Semminek nincs "másod"-ja vagy "harmadja." Harmada van, de az egész mást jelent.
Magyarul: elfogadunk egy olyan szót, ami helyett van jobb az ősnyelvben, de nem tudjuk, miért tesszük ezt. A nyelvi lebutulás általános lebutulást eredményez, és egy országban ahol a befogadott nyíltan ellenséges ("ne legyen jó magyarnak lenni" - a főrabbi szerint) ott nem lehet vita tárgya, hogy ki nyer ezen a lebutuláson ill. lebutításon.
Tehát vigyázni kellene a nyelvre, óvni azt, megőrizni mindent, aminek indokolt múltja van, és nem behódolni a fizetett firkász által diktált divatnak.
Egy másik példa. A "katyvasz" is ilyen csinált szó, amivel ugyanúgy baj van, mint a "másodjára"-val. Mert erre is van jobb, régebbi, és szervesen a nyelvbe illeszkedő szavunk, csak senki nem gondol arra, hogy milyen következményei lehetnek, ha a régi, még a nyelvbe beágyazott szavakat ilyen új találmányokkal le akarjuk váltani. Mert pl. a kotyvalék ugyanúgy egy szóbokor része, mint a legtöbb szép, régi (és értelmes) szavunk, elég csak a "koty" -ra mint gyökre gondolni. Ige, főnév, melléknév képezhető belőle. Kotyvaszt, kotyog, kotyvalék, kótyagos stb. A "katy" nem magyar szógyök, nincs ige amit képezhetnénk belőle, nincs melléknév hozzá rendelve és így tovább. Tehát elszigetelt s így eléggé indkolatlan jelenség egy olyan nyelvben, amely épp az összefüggéseivel és a szavak logikus képezhetőségével emelkedik ki a fiatalabb, felszínesebb és szegényebb nyelvek közül.
Remélem nem untattam olvasómat túlságosan, de megbocsájthatja nekem a terjengősséget, mert a nyelv nem véletlenül lett vesszőparipám; meggyőződésem, hogy a nyelv visszahatási mechanizmusát nekünk kellene kihasználni s nem ellenségeinknek.s_hihi
51 #48 Skorpio58
- 2020-01-02 07:29
Akit érdekel a keepfargo által említett Greeg Braden, azoknak itt egy csokorra való:Aki kíváncsi, hogy 3 perc alatt hogy tünik el egy daganat, az katt. a 2. rész 20:00- 26:00-ig, a gondolat teremtő ereje!!!
Az isteni mátrix nyelve (MAGYAR SZINKRONNAL) 1. rész
https://www.youtu...KtGIkI9HNY
Az isteni mátrix nyelve (MAGYAR SZINKRONNAL) 2. rész
https://www.youtu...cpWihS_ONM
Az isteni mátrix nyelve (MAGYAR SZINKRONNAL) 3. rész https://www.youtu...icWjhENRv4
Az isteni mátrix nyelve (MAGYAR SZINKRONNAL) 4. rész https://www.youtu...Nwc7SZckLA
Az élő mátrix - szinkronizált teljes film https://www.youtu...-7_yLTUVBM
Miért nem működnek a megerősítések https://www.youtu...DLOwg_9EVo
Gregg Braden: Így alakítjuk át a fizikai világot magunk körül https://www.youtu...KQtfD6OwAI
David Wilcock - Ismerd az Önvalód! - Occupy Yourself magyarul https://www.youtu...BA3hm1POJs
Most fedeztem fel, hogy részletesen is meg van:Gregg Braden - A gondolat és a szív hatalma! Rák gyógyítása három perc alatt. https://www.youtu...mp;index=3

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.08 másodperc
4,610,885 egyedi látogató