Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oroszország sikeresen lecsatlakozott az internetről

BelföldNa, tehát csak az megy be és az jön ki, amit valakik akarnak. Jöhet a következő fokozat. Az orosz kormány hétfőn jelentette be, hogy az országot tesztek sorozatával sikeresen le tudta választani a világméretű internetről. Bár a Kreml részleteket nem közölt, azt azonban elárulták, hogy a kísérletek egy a globális internethálózat vagy Oroszországgal szembeni kibertámadás lehetséges kivédési módjait szimulálták.

A teszteket több napon keresztül folytatták az országban, amelybe bevontak orosz kormányzati szervezeteket, internetszolgáltatókat és helyi internetes vállalatokat is. A cél az volt, hogy az oroszok megvizsgálják hazájuk internetes infrastruktúráját, amelyet az országon belül RuNet-ként ismernek, miként működhetne a globális DNS-rendszerhez és a külső internethez való hozzáférés nélkül.

Az internetes forgalmat a kísérletek alatt belsőleg bonyolították, így az orosz RuNet vált a világ legnagyobb intranetévé. Az orosz kormány technikai részleteket nem közölt, azonban tájékoztatták a közvéleményt, hogy számtalan leválasztási forgatókönyvet teszteltek, amik között idegen ország Oroszországgal szembeni kibertámadása is megtalálható volt. A kormány a teszteket sikeresként értékelte.

Kiderült, hogy általában mind a hatóságok, mind a távközlési szolgáltatók képesek hatékonyan reagálni a lehetséges kockázatokra és fenyegetésekre, valamint biztosítani tudják az internet és az egységes telekommunikációs hálózat működését Oroszországban

– mondta Aleksej Sokolov, a digitális fejlesztési és kommunikációs minisztérium helyettes vezetője.
Link

Hozzászólások

1693 #1 pipogya
- 2019-12-25 11:56
Jó kis film a kémek mindennapjairól .
Békés fényéveket .
https://videa.hu/...1N7wzxbN89
267 #2 Perle
- 2019-12-25 14:09
Meghalt gázmérgezésben egy budapesti lakás-szállíóban egy ismert, tehetséges fiatal zongoraművésznő:
:|
https://russian.r...-budapesht
137 #3 balu
- 2019-12-28 08:46
Olvastam, jól hangzik, de az iráni bushehr-i erőmű - pont biztonsági okokból - rá se volt kötve külső hálózatra oszt mégis megvírusolták. A "humánfaktor" a veszélyes és valszeg gyakorlatilag 100%-osan nem is elhárítható.

A másik nagy kételyem meg az, hogy per pillanat a világ internetes/mobilos/műholdas stb. szolgáltatóinak, még pontosabban azoknak a csomópontoknak, backbone-oknak, műholdaknak a tulajai és működtetői nagyon nem oroszok. Tehát az addig fasza, hogy Oroszország lecsatlakozik az internetről, de a másik oldalról meg egyszerűen le is vághatják, magyarán totál elszigetelik. Volt már ilyen, ha emlékszünk még a SWIFT-es botrányra 2014-ben, amikor a kurva jenkik leállították a banki utalásokat oroszországba/-ból, az oroszok már akkor elkezdték kifejleszteni a saját ún. "Система передачи финансовых сообщений" - SPFS rendszerüket és Kínával nagyrészt már ezen keresztül utalnak. Meg régóta fejlesztenek egy Linux alapú saját kormányzati op. rendszert is, ami nyilván szigorúan titkos. Ha meg levágják őket, hogyan tudják meghekkelni az amcsi választásokat?

Annak is nemrég utánanéztem már nemtom miért, hogy míg a 90-es években valami 100+ vincsesztergyártó volt, ez mára leapadt HÁROMRA!!! Seagate, Hitachi, Western Digital - ez a választák, a firmware, vagyis a láthatatlan szoftver, ami életet lehel az egész kütyübe és egyáltalán megmozdítja a vinyót az TITKOS. Oroszországban is ugyanezek a vinyók vannak - nomeg a procik, alaplapok, RAM-ok, anyámkinnyák. Jó, sokmindent már a kínaiak gyártanak, de akkor sem az oroszok. Ilyen oldalról is baromi sebezhető (nemcsak) Oroszország.
1349 #4 Nagy Levente
- 2019-12-28 09:20
"Idegen ország Oroszországgal szembeni kibertámadása"= "néphülyítés"! Nincs olyan, hogy egyik ország megtámadja a másikat, még a kibertérben sem. Csak olyan van (ma már), hogy az egyik háttérhatalmi érdekcsoport a másikat, amelyhez persze felhasználják egyik-másik ország politikai vezetőit. Namegpersze rajtuk keresztül, - ha úgy alakul - hivatalosan zsoldos katonának mondott, de valójában őket is rabszolgaként tartott haderőt! A "jónép" meg csak folyamatosan maga alatt vágja a fát!
267 #5 Perle
- 2019-12-28 21:01
Balu, tegnap volt földrengés a busheri atomerőműnél, 5-ös erősségű.
https://www.israe...-facility/
Kizárt, hogy véletlen legyen most a kínai-orosz-iráni közös hadgyakorlat idején.:o

https://en.irna.i...bahar-port

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.66 másodperc
3,681,815 egyedi látogató