Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Félmillió forintot kapnak a fegyveres testületek tagjai

BelföldEzért már érdemes lesz ölni, vagy halni! Gondolom nem csak ez a "javaslat" ment át, csak azt még nem dobolják ki.
Bruttó félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai - jelentette be a belügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Pintér Sándor a fegyveres testületek vezetői előtt hangsúlyozta: a kormány célja, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát, az ország biztonsága érdekében tett erőfeszítéseiket. Ismertette: miniszterelnök és a kormány az év során többször kapott tájékoztatást az ország közbiztonsági helyzetéről, a különböző területeken szolgálatot teljesítő hivatásos állomány erőfeszítéseiről. A tények ismeretében a kormányfő konzultált a stratégiai kabinet, a gazdasági kabinet és a nemzetbiztonsági kabinet vezetőivel, ezt követően a kormány létrehozta a fegyveres testületi juttatás új jogintézményét.

A hivatásos állomány arra jogosult tagjai ennek az új fegyveres testületi juttatásnak köszönhetően egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatásban részesülnek. Azok kaphatják meg ezt az összeget, akik 2019. december 1-jén hivatásos szolgálati viszonyban álltak, illetve akiknek 2019 folyamán szolgálatteljesítés közben szerzett sérülés miatt szűnt meg a szolgálati jogviszonyuk. Hozzátette: az év folyamán szolgálatteljesítés közben elhunytak juttatását az örökösnek folyósítják.

Néhány kizáró ok kivételével beosztástól, rendfokozattól függetlenül a hivatásos állomány minden tagja megkapja a juttatást - mondta a miniszter. Hozzátette: erre a célra a kormány 49 milliárd forintot csoportosít át a központi költségvetésből. "Akik ezt a pénzt kapják, esküjükhöz híven teljesítik a szolgálatukat, életük feláldozásával vagy életük kockáztatásával hajtják végre minden nap a kiadott utasítást, ezért én is hálámat és köszönetemet fejezem ki irányukba. Kérem a parancsnokokat, hogy ezt a köszönetet adják át, kiemelten azoknak, akik ma és az ünnepek alatt is szolgálnak" - mondta a miniszter.

Pintér Sándor arról is beszélt, hogy Orbán Viktor kormányfő feladatul szabta a nemzetbiztonsági kabinet számára, hogy további juttatási elemeket dolgozzanak ki a fegyveres testületek hivatásos állományú tagjai részére. A kabinet javaslata, hogy 2020 január elsejétől 3 évente hat havi illetménynek megfelelő juttatást kapjanak az érintettek.

Arra is javaslatot tesznek, hogy januárban kidolgozott feltételek mellett 2020 januárjától kiegészítő támogatásra legyen jogosult a hivatásos állomány minden tagja. Ennek mértéke a beosztási illetmény, a hivatásos pótlék, a szolgálati időpótlék, az idegen nyelv ismeretéért járó pótlék és a hivatásos állományúak szolgálati törvénye szerinti egyéb pótlékok együttes összegének minimum 10 százaléka a javaslat szerint. A juttatás részleteinek kidolgozását Varga Mihály pénzügyminiszter együttműködésével megkezdték - tette hozzá. A miniszter hangsúlyozta: az új juttatások nem változtatnak az eddigi juttatásokon, és változatlan marad a szabadság és túlmunka megváltására vonatkozó eddigi szabályozás is,

Benkő Tibor honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy amit a fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozói tesznek Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében, az mindennek az alapja, a békét és a biztonságot jelenti. Utalva az ország határain túl szolgálatot teljesítőkre, azt mondta: a katonák pontosan tudják, hogy mit jelent az, ha egy ország, egy nemzet elveszíti a békéjét és a biztonságát.

A kormány döntése értelmében járó bruttó 500 ezer forintos juttatás nemcsak a hivatásos, hanem a szerződéses katonákat is megilleti - mondta a miniszter. Hangsúlyozta: a kormányhatározat szándéka, hogy olyan életpályát építsenek fel a katonák számára is, ami jól követhető, és amely biztosítja és elismeri a katonák munkáját, legyen szó a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összegéhez igazodó illetményről, lakhatási támogatásról, vagy baleset-, illetve egészségkárosodás esetén folyósítandó támogatásról.

Felidézte: 2015-ben indult az életpályamodell, azóta folyamatosan emelik a katonák és a honvédelmi alkalmazottak illetményét. Megjegyezte: ő maga 43 évet töltött egyenruhában, de ilyen mértékű elismerésre még soha nem volt példa. A Belügyminisztériumtól az MTI úgy értesült: a bruttó 500 ezer forintos juttatást még az idén elutalják az érintetteknek.
Link

Hozzászólások

1431 #20 zsolt5000
- 2020-01-02 08:49
Mormota1968!Ha elolvastad volna amit a pénzel kapcsolatban írtam...ezt az ömlengést mellőzhetted volna is.Sajnálom hogy nem érted néha a Magyar nyelvet...A randőrseggnek feldobott terelő pénzhez szóltam hozzá....az abban feszegetett mennyi is marad a zsebben kérdésére reagáltam....ezt nem lett volna nehéz felfogni,ha elolvasod normálisan.Mégegyszer....lényegtelen mennyi marad abból a "júdáspénzből" a zsebükbe...terelésnek dobták be...Látom ezt nem mindenki tudja felfogni...rá is harap arra amire nem kéne talán :-)
99 #21 MORMOTA1968
- 2020-01-02 09:00
Bocsánat kedves Zsolt5000! Tényleg nem olvastam el a cikket, csak reagáltam a hozzászólásra. Hiba volt így, hogy a cikket és az előző hozzászólásokat nem olvastam el. De azért amit leírtam remélem nagyjából stimmel, ha nem is egészen vág pont ehhez a témához? Az egyik újság címlapján futólag olvastam, hogy a bírók, ügyészek is háromszoros juttatást kaptak, biztos ami biztos! De azért abban remélem egyetértünk, hogy pénzen sokan megvehetők, szédíthetők? Mert az én tapasztalatom ez és nem is kell ehhez messze mennem, hogy lássam, halljam, miért volt jobb Gyurcsótány idejében! És rohadtul unom már hallgatni, elhihetitek! s_franc Én barom! A hűség nem biztos, hogy pénzért megvehető, bárki esetében, de a többség hűsége tényleg megvehető! Ez tagadhatatlan tény!
1431 #22 zsolt5000
- 2020-01-02 09:05
A többi stimmel amit írtál a pénzről....nincs gond , csak máskor olvasd el ahogy írtad is.
99 #23 MORMOTA1968
- 2020-01-02 17:07
Kedves Zsolt5000! Örülök, hogy a pénz kérdésében egyet értünk. Sajnos pénzpapírt csak cionéktól tudnánk beszerezni, saját pénzpapír előállítása sajnos egyenlőre szóba sem jöhet. A fémpénz előállítása meg kicsit drágább volna. Az már más kérdés, hogy meddig hagynák az ilyen önállósodást cionék és a jezsuita banda? Mondták, hogy már az olyan helyi pénzeket is kicsinálták, mint a Soproni Kék Frankos, meg hasonlók, mert kezdtek egyre elfogadottabbakká válni, veszélyeztetve ezzel a Rothschild forint egyeduralmát.

Pedig fel kell készüljünk arra, hogy újra eljátsszák a régi jól bevált trükkjüket, beszüntetve a banki hitelezést, így vonva ki a még forgalomban lévő pénzeket az országból. Az emberek többsége pedig most sem értené, mint ahogy akkor sem értette a 1900-as évek első felében, hogy miért nincs pénz, illetve miért, hogyan inflálódott el! Szerintem fontos volna erről is beszélni az előadásokban!

Most nem emlékszem rá pontosan, hogy hogy is nevezik azokat, akik megtervezik a pénzeket, talán grafikusoknak, de nem ártana felvenni a kapcsolatot egy ilyen emberrel, aki megtervezhetné az új fizetőeszközt, amin már nem kellene feltétlenül királyoknak, politikusok portréjának szerepelnie, inkább valami értéket előállító parasztokról, kézművesekről készült festményeket tudnák elképzelni az egyik felükön. A másik oldalon pedig amit írtam! Három láncszem, amelyek közül az egyik a valós értékeket jelképezné a másik pedig az azokat cserekereskedelem útján megszerezni kívánó embereket. A középső láncszem pedig magát a pénzt, mint összekötő, közvetítő eszközt jelképezné. Tanítani kellene a pénz valódi történelmét, kultúráját, előadásokat tartva ebben a témában is. Mert ez áll minden mögött, amivel ma az embereket hülyítik, etetik, kizsákmányolják! Nem véletlenül ragaszkodnak hozzá ennyire, akár háborúkat, világháborúkat is kirobbantva ezért, vagy meggyilkoltatva kormányfőket vagy akár egész kormányokat.

Most is ez áll a "PÉNZ" mint eszköz mögött. Mert hát a pénz segítségével tudnak kontrollt gyakorolni minden nép felett, ezzel az eszközzel szerzik meg bármely ország természeti kincseit és készítik elő most is az új világháborút számunkra! Erről is fontos volna beszélni, szerintem! Hogy minden forradalom, háború, világháború mögött a pénz hatalma áll, vagyis a mindkét felett pénzelő, minden szükséges eszközzel és nyersanyaggal ellátó talmudista, kabbalista cion bankárok!

Ami a cikket illeti, a rendőrségnek feldobott terelőpénzt, sajnos többségük így is úgy is lépre megy! Mert van az a pénz! Imre azért figyelmeztette őket nem először és nem is utoljára, hogy ne szolgálják ki ezt a cionista maffia rendszert! s_Laptop
3 #24 Enid
- 2020-01-02 17:40
Mormota! A pénz (az én olvasatomban) eltűnik. Semmi értelme. Mint, ahogy nincs szükség 86 féle fogkrémre... például. Kell egy, amit a legjobb minőségben konkurencia nélkül a legjobb gyártó állít elő.
Mindent amit "ismerünk" és használunk erősen górcső alá kell venni.
99 #25 MORMOTA1968
- 2020-01-03 19:09
Kedves Enid! Igen! Nagyon szeretnék eltüntetni a készpénzt és chipet nyomni minden ember bőre alá, hogy azután már csak számlapénzzel lehessen fizetni, ami ugye fizikálisan nem is létezik! Arra azért kíváncsi lennék, hogyan mond le 7 milliárd ember a pénzről? Vagy arra gondoltál, hogy az egész világon egyetlen fizetőeszköz legyen? Ők is pont ezt szeretnék, majd ha megvalósul az Új Világrend! HA MEGVALÓSUL, ÚGY AHOGY CIONÉK SZERETNÉK?! A pénz 6000 éve része az emberi civilizációnak és én nem hinném, hogy csak úgy elfog tűnni, egy olyan világban, ahol létezik olyan, hogy kereskedelem meg üzletelés!
3 #26 Enid
- 2020-01-03 20:04
Mormota! Nem mondom, hogy egyszerű a dolog.
De őszintén remélem, hogy igen, el fog tűnni egyszer az "üzletelés". S a kereskedelem inkább csere lesz és nem eszelős biznisz. Csak minőségi termékek cserélnek "majd" (használjuk ezt a szót, ha mindenáron el akarjuk odázni az ügyet) gazdát, de legalábbis odaadással és szeretettel alkotott dolgok.
Versengés nélkül.
...
99 #27 MORMOTA1968
- 2020-01-04 19:05
Kedves Enid! Szeretnék egy ilyen világban élni, mint amilyet itt lefestettél nekem, nekünk! Már csak a kalmár szellemet kellene visszazárni a palackba, amit a világra szabadítottak!
Szerintem is rohadt felesleges ennyiféle terméket előállítani, főleg olyanokat, amik eleve úgy vannak megcsinálva, hogy idő előtt elavuljanak! Teljesen feleslegesnek tartom a tömeggyártást én is! Vagy nevezzük inkább "szemét" gyártásnak? Addig volt jó, amíg kézműves emberek és parasztok termeltek meg, állítottak elő mindent és nem kellett reklámozni a termékeiket, mert minden minőségi volt! Mert felelősségre lehetett vonni azt a személyt, aki silány árut állított elő és kínált fel a vevőinek! Nem léteztek még vállalatok, cégek, csak céhek! Ezt kellene visszaállítani! Felszámolni, szétrobbantani darabjaira az összes vállalatot, óriás cégeket, megszüntetni a futószalagos tömegtermelést, a globális világot! Csak hogy pont az a baj, hogy mindezt "MI TARTJUK FENT!" Szeretnék megérni egy valódi "Aranykort" ahol a "harácsolás" a múlt homályába vész és az igazi értékek kerülnek újra előtérbe! Épp tegnap néztem meg a "Ragadozó városok" című filmet. Nagyon nem szeretnék egy olyan világban élni, vagy újra születni!
83 #28 Sbert
- 2020-01-05 10:13
Mormota!
Téged itt nagyon kóstolgatnak, az az érzésem.
Sbert
99 #29 MORMOTA1968
- 2020-01-05 11:00
Kedves Sbert! Ugyan mán! Rémeket látsz! Nem vagyok én olyan ízletes, hogy kóstolgassanak! s_vigyori
2 #30 gerry
- 2020-01-05 12:14
Sbert - nem tudod ezért elárulom; Mormi második neve "K(l)assz-András" (Az "l" néma! A név az antik mítoszból, a görög hercegnõtõl, Cassandra jóslataitól lett ismertté a világon amikor visszautasította Apollón görög Istent és az megátkozta, hogy senki se higgyen a jóslatainak, Kasszandrának volt egy fiú testvére és az õ távoli leszármazottja Mormi. Amikor Kasszandra rájött, hogy feleslegesen nyomja a sódert, titokban elmondta a testvérének miért tud jósolni, de megfogadtatta vele, hogy soha ne lépjen nyilvánosság elé ezzel a tudással mert akkor õt is kivégzik a tudásáért - Ezt mindenki tudja aki kultúrlény, mert Euripidész meg is írta a "Trójai nõk" c. drámai hangvételü tragédiájában) én meg az elmúlt években réges-régi levéltári papirokban bányászva, kiderítettem, hogy Kasszandra tesója, leszármazottjai titkos családi papirokkal adták át az utódaiknak, a tudást és valamikor a 19. században, az utolsó fiú (pont a családfa teljes kihalása elõtt) elvándorolva a görög birodalomból, hamuba sült pogácsákkal megrakodva Magyar földre érkezett. Itt megismerkedett egy gyönyörü szép, de szegény magyar lánnyal és született egy lánygyerekük. Amikor a lánygyerek felnõtt, apja - aki addigra már beilleszkedett a magyar nép becsületes társadalmába, halálos ágyán elsuttogta a már felcseperedett lányának, hogy milyen családból származik, és itt Magyarországon õ az egyetlen aki a jóstudással rendelkezik, ezért keressen magának egy rendes férfit, szüljön neki gyereket, nehogy magszakadjon a vérvonal, ami a görög - magyar kapcsolat miatt életerõs és túlélésre képes maradhat egészen addig ameddig az egyik leszármazott el nem éri azt az elemi erejü tudásszintet ami hihetõvé teszi a jóslásait. Mormota - aki a mai napig is titokban tartja ezen tudását, ezért nem is használja a Kassz-András nevet, de a múltkor - amikor az autómban ült, kiesett a zsebébõl egy görög nyelven írt levél kópiája amin a családfa sematikus ábrája volt látható - és amiben az Agamemnon nevet is felfedeztem... innen már csak némi fejtörés valamint Mormi írásainak ismeretére volt szükségem, hogy összekapcsolhassam a történelmi szálakat. Vasárnapra ennyi!) ;) - Sbert, jól látod a dolgokat, de ne híreszteld! Mormi az egyik legfontosabb tagunk.
99 #31 MORMOTA1968
- 2020-01-05 18:40
Kedves Gerry! Te tudhatsz valamit a múltamról! s_vigyori s_vigyori s_vigyori Hát lassan tényleg görög-ök, mert hogy hízik a májam! És nem a litykotól! " Legfontosabb tagunk!" s_hihi Bezony! s_pia s_vigyori

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.90 másodperc
3,410,503 egyedi látogató