Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Épületharcászati kiképzésen a felderítők

BelföldAz MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái rendőrségi oktatóktól kaptak komplex épületharcászati felkészítést a napokban. Az épületharcászati foglalkozás a felderítő szakaszok kiképzésének része. A kéthetes foglalkozás során realisztikus körülmények között gyakorolnak a katonák, hogy a lehető legjobban felkészülhessenek az esetleges váratlan helyzetekre urbanizált környezetben is. A mostani alkalom különleges volt az eddigiekhez képest, ugyanis a katonák először alkalmazhatták a tanultakat komplex körülmények között – sérültellátással is összekötve.

A zárt helyiségeken belül alkalmazandó fegyverkezelési technikákat, valamint a hasonló stresszhelyzetekre vonatkozó mentális felkészítést a rendőrség kiképzői biztosították a katonák számára. A sérültellátás specializált feladataival kapcsolatban a Debreceni Egyetem egyik mentőtisztje tartott kiképzést a résztvevőknek.

Nemcsak a felkészítés összetettsége, hanem az alkalmazott fegyverek is újdonságot jelentettek a felderítőknek, ugyanis a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében kapott, új Skorpió EVO 3 és CZ P-09 lőfegyvert használták speciális feladatokra. A felderítők tapasztalatai szerint ezek a fegyverek jól alkalmazhatók hasonló helyzetekben, hiszen kis méretükből adódóan mozgékonyabbak tudnak maradni feladatvégrehajtás közben.

Bár a 24-es katonáknak elsősorban nem ilyen jellegű feladatokat kell végrehajtaniuk, mégis kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy a szükséges információt egy épületen belülről kell megszerezniük. A képzés célja az, hogy a felderítők az adatok begyűjtése során minimalizálják a károkat – vagyis amennyien bemennek, annyian is jöjjenek ki.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-12-30 18:50
Orosz ortodox metropolita: Orbán Viktor hozzájárul a lelki értékek és a keresztény kultúra megerősítéséhez Magyarországon

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Márk metropolita, az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjének kormányzó főpásztora azért a támogatásért, amelyben a magyar kormány az egyházmegyét részesítette – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.https://oroszhire...rorszagon/
267 #2 Perle
- 2019-12-31 14:19
Néhány napja még Ukrajnban készültek utcai harcokra...
Most pedig itt épület harcászat...
Valami közelharcos háború várható?.:|
1313 #3 zoli
- 2020-01-01 05:40
A hagyományos hadviselésnek vége.Már a közel-keleten is városokért,házakért megy az öldöklés.
Akárkik rendelkezhetnek olyan kütyükkel,amik hordozhatók,de teljes tűzvezetési rendszereket irányíthat.Ezek felkutatása likvidálása megnyerheti a csatát,ehhez pedig minden szobát ki kell takarítani.
Már ezelőtt 10 évvel is erre treníroztuk a csapatot.Felderítés,EÁP,helyiség harc,közelharc-késsel,kerekes,és láncos elleni harc-gerilla módra!
3 #4 Enid
- 2020-01-01 10:06
Zoli! Ajrópa még a gorillánál tart:
https://youtu.be/...
1349 #5 Nagy Levente
- 2020-01-01 11:03
Ezt az orosz ortodox metropolitát is a vatikánból irányítják, meg a "kedves vezért" viktorkát is. Nagyon értik a pénz manipulációkkal való mesterkedést. Persze önmagában nem a pénz a hatalom, de hogy egy nagyon kifinomult eszköz a hatalom megtartásához az bizonyos!
A viktorkához hű talpnyalók (bár ez a fityiszes legalja) pl. úgy akarnák a választási szabályokat is átalakítani, - ahogy hallom - hogy akinek van elegendő pénze egy bizonyos összeg befizetéshez az szavaz, akinek nincs nem szavaz. Na persze egy másik hivatkozási alap amibe ezzel kapcsolatba is indoklásként hivatkoznak egy másik eszköz a hatalom kezében a cigányság. Valószínű azért, hamar "felhomályosítsák" őket, hogy ez így a cigányságot eszközként felhasználva a jelenlegi felállásban hatékonyabb. Majd meglátjuk!

Az bizonyos, hogy a mai rend(etlen)szerben az jár jól - legyen az politikus, cigány, orosz ortodox metropolita vagy hasonlók - aki legjobban tudja magát koldusként elsírnia, de egyben álcáznia is ugyanezt! A tényleges koldus meg "törhet a lekvárosból", ahogyan mondják!
4 #6 Posta Imre
- 2020-01-01 20:08
Perle ilyesmit gyakorlonak. https://www.youtu...4s_qPNutDA
267 #7 Perle
- 2020-01-01 20:44
Imre! Ez nagyon durva, sőt szörnyű.:o
4 #8 Posta Imre
- 2020-01-02 07:12
Perle, kemény..., de ott vannak a "becenevek". Skíta (Skif), meg Szerb....

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,686,683 egyedi látogató