Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Wasington katonai erősítést küld a Közel-Keletre

BelföldAz Egyesült Államok katonai erősítést küld a Közel-Keletre a bagdadi amerikai nagykövetség megtámadása nyomán kialakult helyzetben - jelentette be Washingtonban, helyi idő szerint kedden Mark Esper védelmi miniszter.

Amint egy írásos nyilatkozatban közölte, Donald Trump elnök utasítására felhatalmazást adott egy lövész zászlóaljnak, mintegy 750 katonának azonnali átirányítására a térségbe. A katonák egy különleges alakulat, a 82. légi szállítású hadosztály tagjai. Úti céljukat nem nevezte meg, de bennfentes források szerint Kuvaitba telepítik őket.

Esper azt is közölte, hogy készenlétbe helyezik a hadosztály más alakulatait is, amelyeket a következő napokban szintén a Közel-Keletre küldhetnek. Az amerikai hírügynökség meg nem nevezett forrása szerint a létszámuk összességében elérheti a 4 ezer főt is. Irakban jelenleg 14 ezer amerikai katona állomásozik.

Az év végét a floridai birtokán töltő elnök egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy ő nem akar háborút Iránnal. Trump szerint Irán az egyértelmű felelős a Bagdadban történtekért, és pár órával korábban kijelentette, hogy Teherán drágán megfizet értük. E kijelentése miatt kérdezték a háború lehetőségéről.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2020-01-01 13:47
Fogást keresnek az amerikaiak Iránon . Azt elfelejtették a fenti cikkben leírni, higy a követség megtámadása egy amerikai légicsapásra adott válasz volt, amelyben nagyon sokan meghaltak.
Az amerikai elnök felemás módon beszél Egyszer nem akar háborút, máskor meg arról beszél, hogy Irán drágán megfizet.
Bár lehet, hogy csak azt akarja a tudomásunkra juttatni, hogy nem ők akarnak háborút, hanem az Irántől " félősök", és a háború vesztese, a ráfizető Irán lesz.

Ez a nagykövetség a legnagyob a világon, amelyet Szaddam megölése után építettek Irakban. 42 hektáron terül el, Rendeteg az alkalmazott, gondolom a biztonségi személyzet, merinek száma is. Beköltöztek abba az erődítménybe, amiben biztonságban van az a többezer alkalmazott.
1313 #2 zoli
- 2020-01-01 13:51
Akkor megkezdődik....nos várjuk őket szeretettel!http://magyarnemz...dmore=4015
267 #3 Perle
- 2020-01-01 15:02
Lengyelország pedig mátol átvette a Nato gyors reagálású eröinek paarancsnokságát. Bárhová telepíthetők rövid időn belül.
https://www.nato....172334.htm
329 #4 gutai zub
- 2020-01-02 06:53
trón vagy börtön?
(nem mindegy melyikben ülsz)
Két gazember hazudozó politikus vezető van ilyen helyzetben.

Netanjáhú Izraelben, Trump az US-ban.
Egy jó kis háború mindkettőjüket megmentené. A problémájuk csak az, hogy Irán kemény falat a háború dögeinek. Aztán ott vannak a kínaiak oroszok stb.

De izraelnek útban van Irán, mint Kártágó valamikor Rómának.
A többi kit érdekel........
.
137 #5 balu
- 2020-01-03 11:48
Kuvait = Irak

Közben volt újabb hír is, hogy lelégicsaptak két iráni tábornokot (...na ja, mondjuk ők is mit kerestek Irakban). Ahogy így osztok-szorzok, kábé az jön ki, hogy megint belibbennek Irakba, hogy onnan jobbfelé Iránt, felfelé meg Szíriát támadják, nyíltan vagy sem. Meghát az is vili, hogy közvetlenül kit védenek.
267 #6 Perle
- 2020-01-04 12:10
Ostoba módon képesek védeni a felbujtót. Azok miatt viszik a vásárra az amerikaiak a bőrüket.
Ha az amerikai elnöknek lett violna elég vezetői gyakorlata, vagy sütnivalója, nem hajtatta volna végre ez a katasztrófális parancsot.
Azzal mentegeti magát, hogy háborút akart elkerülni, amerikai életeket védeni. Vérontás majd ezután lesz. Több áldozatuk lesz, mintha kihagyták volna ezt a célzott likvidálást. Amihez persze kellett importálniuk titkosszolgálati segítséget. Olyanoktól, akik percre pontosan tudták, mikor merre jár az iráni tábornok.
Olvastam az amerikai elnök nyilatkozatát a likvidálás után. A szókincse olyan sívár, mint egy 3 éves gyereké. Mit várhatunk ezután is tőle? Nem hallottam még, hogy 3-4 órán keresztül tartott volna sajtótájékoztatót, vagy válaszolt volna ennyi időn keresztül újságírói kérdésekre.s_nezem
3 #7 Enid
- 2020-01-04 12:50
Perle! A bábuk már csak ilyenek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.64 másodperc
3,410,471 egyedi látogató