Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Venezuela Kína nyomdokaiba lép: indul a polgárok nyomon követése

BelföldNa végre! Moszkva is ezt teszi majd, csak most még a zsidó-maffiát odacsalják a zavarosba. Judapöcs sem kivétel.
Úgy tűnik, hogy Venezuela Kínát utánozza, legalábbis ami az állampolgárok ellenőrzését illeti. A Purse.io blokklánc startup vezetője szerint a venezuelai kormány által kiadott Petro kriptovalutával egy olyan rendszert hoztak létre, amelyben a kereskedők pénzt veszítenek, a kormányzati képviselők nagyot kaszálnak, miközben a lakosokat nyomon követik.

Eduardo Gómez, venezuelai állampolgár a Purse kriptovaluta fizetési felület vezetője. Platformja lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy bitcoinban és Bitcoin Cash-ben fizethessenek az Amazonon. Gómez nemrég lerántotta a leplet a Petro kereskedelméről és elosztásáról.

A Twitteren közzétett bejegyzésében, különböző háttér információkat adott az ún. „carnet de la patria” nevű azonosító programról, amelyet Kína ihletet és állítólag a kínai távközlési óriás, a ZTE fejlesztett ki. A program keretében a lakosok egy plasztik kártyát kapnak, amely arra szolgál, hogy a polgárok szociális szolgáltatásait, ideértve az élelmezési, egészségügyi és egyéb programokat is, nyomon követhessék. A kártyatulajdonos adatai egy központi számítógépes szerverre kerülnek. A kártya egy átfogó program része, amely gyakorlatilag egyesíti az ország adatbázisát egy mobil fizetési rendszerrel.

Senki nem figyelt fel a kormányzati kezdeményezésre… Egészen addig, amíg a diktatúra azzal nem fenyegetőzött, hogy számos dolgot elvesz az emberektől, akiknek nem lesz kártyája (például ételt és üzemanyagot). A lakosság többsége ezt követően csatlakozott a programhoz. Az igazolvánnyal rendelkezők rendszeresen értéktelen fiat ‘airdrops’-t kapnak. A weboldalon egy beépített Petro tőzsde található. A diktatúra úgy döntött, hogy 0,5 PTR-t lök mindenkinek, akinek van tárcája. Ez egy „ajándék” lett volna az emberek számára, amit elkölthetnek. Van azonban egy árnyoldala. Csak néhány kiválasztott kereskedő rendelkezik az új értékesítési rendszerrel, amely a Petro platformmal van összekapcsolva.

A kereskedők kénytelenek a Petro-val történő fizetéseket rögzített áron elfogadni. 2,5 millió VES / PTR, míg a nyitott piacon akár 1 millió VES / PTR-on is vásárolhatnak tokent. Más szavakkal élve, akár 50%-os profitot szerezhetsz, ha olcsó Petro-t vásárolsz és azt költöd el a kereskedőknél.

Szóval, mi történik akkor, amikor az emberek támogatást kapnak egy depresszióval küzdő gazdaságban shitcoin formájában, és a kereskedők kénytelenek egy értéktelen tokent elfogadni? Az emberek valószínűleg PTR-t fognak majd vásárolni, amit majd elköltenek. Az ár emelkedik, amíg az egyensúly be nem áll. Időközben azonban a kereskedők kifogynak a készletekből, az árut 50%-kal alacsonyabb áron értékesítik, vagyis kevesebbért, mint amennyit ér. Az emberek kígyózó sorokban állnak majd az üzletek előtt, hogy a nyavalyás tokent elköltsék.

A magas rangú kormányzati tisztviselők viszont megragadják a lehetőséget, hogy kiürítsék Petro vagyonukat. Már nem is beszélve arról a hihetetlen pénzmosási műveletről, amelyet ezidő alatt folytatnak.”
Egyre nyomasztóbb a helyzet

Venezuela gazdasága továbbra is növekvő hiperinflációval küszködik és a bitcoin kereskedési volumene új rekordot döntött meg. A lakosságnak nincs elég baja Nicolas Maduro eszement szankcióinak köszönhetően, a boltok polcai üresek, nincs üzemanyag sem gyógyszer. A lakosság vagyona elinflálódik, most pedig még nyomon is akarják követni őket. A kártyarendszer alkalmazottainak beszámolói szerint, a kártya rengeteg információt tárol a venezuelaiakról. Olyan információkat is rögzít, mint a születésnapok, családi információk, foglalkozás és jövedelmi helyzet, a kártyatulajdonos birtokában lévő ingatlanok, kórtörténet, állami juttatások, jelenlét a közösségi médiában vagy éppen tagság politikai pártban. A venezuelai kormány szerint az ország 31 millió polgárából több mint felének van már ilyen kártyája.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-01-02 08:48
Napi kínai horoszkóp 2020. január 2. – Egyre vastagabb a pénztárca
Egyre vastagabb lehet a pénztárcád. A kínai horoszkóp szerint, ha hiszel a valódi bőségben, teszel is érte, sőt a pénzzel is örömmel bánsz, egyre több és több lesz belőle...
https://nlc.hu/ho...penztarca/
329 #2 gutai zub
- 2020-01-02 10:12
Kormányok,politikusok, rendszerek az "átlag polgárok" nyakán

A legtöbb helyen az átlag népség úgy tekint a rendszere vezetőire mintha azok nem közülük valók lennének.
A holdról pottyantak ide, minden bajnak tőlük független forrása.
Mintha az eszement többség nem tolongana a szavazásokon, a gagyi tévék előtt, a bugyuta ünnepségeken.
A nagy titok az, hogy ugyanazok lettek lent és fent.

Másként megfogalmazva ezt a nagy büdös demokráciát:
ahol szar megy be, ott szar jön ki..........
2 #3 gerry
- 2020-01-02 11:47
Gutai - a bejárat és kimenet között pedig rohad és büzlik!

Esetleg trágyaként be lehetne forgatni a földbe.
3 #4 Enid
- 2020-01-02 13:33
A pénz mennyisége mindig ugyanannyi, mindössze egyre kevesebb kézben összpontosul annak egyre nagyobb része. Ebből adódóan állítólag a bankoknál is kevesebb forog.
99 #5 MORMOTA1968
- 2020-01-02 17:59
Kedves Gutai Zub! Ezek pont olyan senkik, a vezető politi-kus-aink, mint bárki más! Csak hogy őket védik a bőrük védelmére létrehozott erőszak szervezetek! Meg a törvények, amelyek megalkotóiról, kiagyalóiról ugye mi semmit sem tudhatunk! Szerintem egyikünk se nagyon vágyjon ezek bőrébe, helyére! Nem szeretnék minden egyes nap azért fosni, hogy mikor kapok valahonnét egy golyót vagy akár többet is, esetleg egy bökőt a szívembe, ráadásul a nyelvük is egyfolytában munkára van fogva! Ki szeretne közülünk ennyi segget kinyalni? Szerintem senki! Nincs az a pénz! Ennyi felé megfelelni? Nyugatra, keletre! A görcs áll már a nyakukba, annyit kell ide-oda rángatniuk, attól függően, hogy épp honnét jön az ukász! Nem irigylem én tőlük azt a pénz, amiért eladták a lelküket a sötétség urának!

Úgy látom azért mindenhol világszerte fosik már a hatalom a polgáraitól! Chipet mindenkibe, hogy műholdakról nyomon lehessen követni minden lépését még odahaza is a saját otthonában! De még az se kell! Okostelefon, okos tévé! Ki az, aki szétszerelné mondjuk az okos tévéjét, amibe könnyedén elrejthető egy-két kamera, ami kikapcsolt állapotban is aktív? Mert hogy biztosak lehetünk benne, hogy ezek a készülékek bizony kémkednek utánunk! Hol vagy biztonságban ezektől manapság? Már azon sem csodálkozom, hogy Magyarországon készülnek kiépíteni a legnagyobb 5G-s rendszert! Ha hőbörög a nép, lázadozik, csak feljebb nyomják a sugárzást és mindenki úgy fogja érezni a saját bőrén, agyán keresztül, mintha élve sütnék meg! Mert erre megy ki a játék! Nem véletlenül gyártja Hollywood sorra a zombis filmeket! A mostani tizenévesek többsége már most is zombi! Szókincsük többnyire kimerül a káromkodásban! És ezeknek kell majd tovább passzolni az országot! Az "ÁTNEVELTEKNEK!" A Szilveszter számomra mindig megmutatja, hogy milyen szellemi szinten is áll ma az átlag fiatalság! A leggyűlöltebb nap számomra és sokak számára! Fegyelem, tisztelet "NULLA!" Leszarják, hogy más esetleg élvezni szeretné az év utolsó napját!

Ha jól emlékszem "Michael Dudikoff" színésznek volt egy olyan filmje, ahol fiatal bűnöző gyerekeket vitt el egy kis kirándulásra, az első vonalba! Jó volt látni, hogy mennyire megváltoztatta őket a "VALÓSÁG!" Én is mondtam most Szilveszterkor az amúgy jól szórakozó, durrogtató, robbantgató fiataloknak, hogy szívesen látnám őket valamilyen háborús zóna frontvonalában, de csak röhögtek rajta! Azért kipróbálnám szívesen, hogy hogy viselnék élesben a robbanásokat! Ha nem lesz szerencsénk, még az idén megtudhatják! s_ratata
267 #6 Perle
- 2020-01-02 18:15
Kit érdekel a bitcoin és a nyomon követés, amikor elfogyott Venezuelában a tesztoszteron. Ezrek keresik a nemi átváltoztató szert a neten, sokan külföldre menekültek emiatt. . Vannak akik állati tesztoszteront lesznek kénytelenek beszedni.
A külfökre távozottakat lehetetlenség nyomon követni.s_beszel:D

https://www.bbc.c...ting-story

Jó lenne, ha nálunk sem csinálnak újabb gengszterváltás, mert még hormon hiány lesz.!
2 #7 gerry
- 2020-01-02 18:29
Perle - ez tetszik!!!
Néhány éve egy ismerõsöm meglepett magyarországról 3-4 szappannal ami Tesztoszteronnal lett preparálva, vagy dúsítva, vagy keverve... Kipróbáltam, nagyon jó illatu és finoman habzó szappan, gondoltam, hogy nem fog ártani, amikor otthon voltam vettem még mellé vagy ötöt és egy-két más színüt is.
3.bp.blogspot.com/-3r51ylTkzZg/V_pXoizSc4I/AAAAAAAAN-Y/w3YplLwfXHgAi1uLde3dCYR8C48A5imPQCLcB/s1600/20161009_104741.jpg
- Azt hiszem, keresek venezuelai weboldalt és felteszek egy hirdetést, hogy a szappan darabját 50 Euróért megveheti és magára kenheti, esetleg nyalogathatja ha úgy a hatásosabb! Ha elkapkodják akkor veszek még otthon a valamilyen D-vel kezdõdõ kozmetikai hálózat boltjaiban.
Mormi -neked is javaslom, mert az igaz, hogy a pénz nem boldogít de amit a segítségével megvehetsz az viszont igen. Bocs' ha most csalódtál bennem! s_hihi
116 #8 livia
- 2020-01-02 19:37
Gerry! Valamilyen hasonló szappant szoktam venni, de még nem nőtt ki a bajuszom. Többféle van, ilyen csomagolásban. Az egyik bizarr színű. Lehet, hogy az a tesztoszteronos? Az csak a lepedőm alatt volt, levendula, de nem használt, és most heveredik a komódon. Akkor most dobjam ki?
4 #9 Posta Imre
- 2020-01-02 20:24
Modernkori gyarmatosítás: Kína önellátó városokat épít Afrikában


A 19. században Anglia és Franciaország voltak a legnagyobb gyarmatosítók Afrikában. A hatalmas ásványi erőforrások miatt meghódították a kontinens nagy részét. Ezen országok épp hogy fellélegeztek, itt egy újabb, erőforrásra éhes nagyhatalom, ami nem más, mint Kína. Katonai erő helyett viszont a gazdasági fölényt használják. Ma több, mint 10 000 kínai tulajdonban lévő cég működik Afrikában, és szinte minden nagyobb utat, hidat, vasútvonalat és felhőkarcolót a kínaiak építenek. Ennek eredménye pedig az lett, hogy a legtöbb afrikai nemzet iszonyatosan eladósodott Kína felé.

Sokan úgy vélik, hogy Kína arra játszik, hogy minél több pénzt szerezzen az adósságban úszó afrikai államoktól. Ez valószínűleg igaz is. Viszont a Forbes szerint ennél többről van szó. Az ázsiai ország egy „másik kínai kontinenst akar létrehozni.”

A kínai vállalatok jelenlétére Afrikában nagyon egyszerű a magyarázat. Ki akarják használni az embereket és velük együtt az erőforrásaikat is. Gyakorlatilag ugyanazt csinálják, mint az európai gyarmatosítók 150 évvel ezelőtt.
Kínai terjeszkedés

Jelenleg mintegy kétmillió kínai állampolgár él Afrikában, és ez a szám folyamatosan növekszik. Manapság nehéz olyan jelentős építkezési projektet találni a kontinensen, amelyet ne a kínaiak kezelnének. Ez pedig lehetővé tette számukra azt, hogy rányomják bélyegüket a legnagyobb afrikai városokra, mint például Nairobira, Kenya fővárosára is.

Nairobi külvárosában egy kis jelzés a „Pekingi utat” jelzi, ahol a Nagy Fal Apartmanház elnevezésű új lakóépület áll. Ez pontosan úgy néz ki, mint a kínai város betontornyai. A kínai fejlesztők autópályákat, vasúthálózatokat, lakóépületeket és komplett városokat építenek Afrika egész területén.

A legtöbb város, amelyet Kína épít, gyakorlatilag speciális gazdasági övezetnek számít. Ezek a speciális gazdasági övezetek alapvetően hatalmas önellátó kínai városok, amelyeket Afrika stratégiailag fontos részein hoztak létre.

A nigériai Lagos mellett a kínai fejlesztők egy fallal ellátott speciális gazdasági övezetet építettek. Ez alapvetően egy külön városállam, külön szabályokkal, melynek célja az, hogy befektetők hadát vonzza. Sencsenhez hasonlít, mely szintén egy speciális gazdasági övezet. Az 1980-as években egy 20 ezres kisváros volt, ma egy 15 milliós metropolisz.

Ezekben a speciális gazdasági övezetekben kínai gyárak működnek, amelyeket kínai vezetők irányítanak, kínai alkalmazottak dolgoznak bennük és kínai berendezéseket használnak termékeik előállításához.
Épül a legnagyobb afrikai kikötő

Ha minden a tervek szerint halad, Bagamoyo lesz Afrika legnagyobb kikötője. A tanzániai kormány azt állítja, hogy az állam és China Merchants Holdings International cég között folytatott tárgyalások a végső szakaszban járnak. Az öblöt hamarosan kikotorják, így hatalmas teherhajókat is tud majd fogadni a kikötő. Az eredeti terv szerint egy bekerített ipari területen gyárak és apartmanházak fognak majd épülni, amelyben 75 000 ember fog élni. Ezenfelül nemzetközi repülőtér is készül majd. Sok helyi már elfogadta az otthona kisajátításáért járó kompenzációt is.

A kínai fejlődés természetesen nem csak ezekre a speciális övezetekre korlátozódik. Etiópiában az egész főváros kínaivá vált. A kínaiak által épített utakon autók közlekednek, kínai daruk emelkednek a magasba, kínai varrógépek dübörögnek a kínai gyárakban. A repülőteret nemrég újították fel, természetesen kínai vállalatok, melyek ingázó dolgozói a kínai vonatokkal utaznak nap, mint nap. Röviden fogalmazva Addisz-Abeba egy igazi kínai várossá válik. Ennek viszont megvannak a hátrányai is. Míg a vén kontinens, Európa tétlenül nézi az eseményeket, Kína szó szerint átvesz egy egész kontinenst.

Már nemcsak az infrastruktúra kínai, hanem a kultúra is kezd átalakulni. Most már lehet China Daily újságot venni, kínai állami hírcsatornát bámulni. Néhány városban kínai nyelvű iskolákat alapítottak és több afrikai diák kínai tanulmányaihoz kap támogatást. A kínai fejlesztés tehát afrikai emberek millióinak segített kitörni a mélyszegénységből.

Kína jelenleg Afrika legnagyobb kereskedelmi partnere. A kínai-afrikai kereskedelem évente 200 milliárd dollárt tesz ki. McKinsey szerint jelenleg több mint 10 000 kínai tulajdonban lévő cég működik az afrikai kontinensen, és a kínai üzleti tevékenység értéke 2005 óta több, mint 2 billió dollár. Ennek a lendületnek a fenntartása érdekében Peking nemrég bejelentett egy 1 milliárd dolláros infrastruktúra fejlesztési alapot, valamint egy 60 milliárd dolláros afrikai segélycsomagot is.
Nem minden arany, ami fénylik

Azért azzal tisztában kell lenni, hogy Kína nem szimplán felebaráti szeretetből adományoz ilyen sok pénzt. Az afrikai kormányok ugyanis elképesztő mértékben eladósodnak.

Csak néhány példa az iszonyatos tartozásokra. Etiópiának az Addisz-Abeba és Dzsibuti vasútért a 2016-os évi költségvetésének egynegyedét kellett fizetnie. Nigéria fizetési elmaradásban van, emiatt új megállapodást kell kötnie a kínai vállalkozókkal. Kenya pedig az ország GDP-jének 6%-át adta oda a Mombasa-Nairobi vasútért.

Az adósságokat viszont nem mindenki tudja visszafizetni. Kína pedig könyörtelen. A zambiai kormány és Kína között tárgyalások zajlanak, hiszen az ország nemzeti villamos energia társaságát, a ZESCO-t át kell adniuk a kínaiaknak, mivel az ország képtelen a hiteleit fizetni. Ez nem volt meglepő, hiszen már Kína irányítja az ország televíziós társaságát, a ZNBC-t is. Egyesek attól tartanak, hogy a következő áldozat a Lusaka repülőtér lesz. Zambia nyilvánvalóan bajban van. A kínai kölcsönöket pedig vissza kell fizetni. A többi afrikai állam is könnyen Zambia sorsára juthat és a nyugati hatalmak politikáját elnézve, nincs, aki Kínát megállíthatná.https://www.bitco...afrikaban/
2 #10 gerry
- 2020-01-02 21:24
livia - ha a fenti képre kattintasz az egérrel akkor nagyobb lesz - a Türkisz-kék a Tesztoszaros ;) Van még egy lilás-narancsszinü valahol a polcaimon. A TESCO újpesti bevásárlóközpontban volt a a pacsuli-üzlet ahol vettem, de úgy hallottam azok már nem árusítják. Amúgy pedig én se vettem észre magamon semmi változást - a szappan használata elõtt is, és most is Top-on vagyok ;)
(a bikák már csak ilyenek!!! - ez meg van írva a csillagokban... vagy egy papiron.s_pompom). Ez most pont passzol :https://youtu.be/...s_vigyori
1648 #11 Avian
- 2020-01-03 16:08
Lehet ettöl a szappantól nö folyton a bajszom szakállams_hihi
116 #12 livia
- 2020-01-03 20:58
Gerry! Az én egerem olyan, hogy a macska is azt mondja, hogy most hagyjuk. No, nem elavult, csak többször kéne kikapcsolni a számítógépemet. Akkor nem akadékoskodna. A munkámhoz nem kell egér, oszt jól van. Mellesleg csak természetes szappant használok, de nem bizarr színűt. Az csak a multik polcain találhatók, persze nem olcsón. Mellesleg ők verik föl az árakat, aztán figyelik a hatást, oszt néha visszavesznek az arcukból, de aztán újra próbálkoznak feszíteni a húrt. Nekik van adatbázisuk, aztán meg tudják indítani a nagy deficitet. No, de látom, azért félnek.
159 #13 vanyusha
- 2020-01-05 09:53
Re(Időközben azonban a kereskedők kifogynak a készletekből, az árut 50%-kal alacsonyabb áron értékesítik, vagyis kevesebbért, mint amennyit ér.
A 3 tenger"regioban pl: mar raktarkeszlek megsemmisiteset is megfzetek,a forgalomban tartas ideje...ujrairva tartomanyonket!
Elelmiszer bank sehol?Tarsadalmi haszontalansag nelkuli reszveves kivaltva!
Amikor a boseg kosarabol mindenki egyellotlenul vehetne??

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.97 másodperc
3,410,403 egyedi látogató