Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A török parlament megszavazta, hogy az ország katonákat küldjön Líbiába

KülföldA török parlament csütörtökön elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely felhatalmazza a kormányt arra, hogy katonákat küldjön Líbiába az ENSZ által is elismert kormány támogatására.

A Tripoli székhelyű kormány erőit a Líbia déli és keleti részét ellenőrzése alatt tartó Khalífa Haftar tábornok csapatai támadják, és azt állítják, hogy már tíz kilométerre megközelítették a főváros központját. Haftar csapatai Egyiptomtól, az Egyesült Arab Emírségektől, Szaúd-Arábiától, Szudántól, Jordániától és Franciaországtól kaptak támogatást, igaz, mióta az ENSZ a Tripoli székhelyű kormányt ismerte el Líbia uraként, nyilvánosan csak Egyiptom és az Emírségek áll ki Haftar mellett. Ettől függetlenül az orosz-török viszonyra komoly árnyékot vethet a törökök líbiai beavatkozása.

A török parlament egy évre adott felhatalmazást egy líbiai katonai beavatkozáshoz. A törvényjavaslatot a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) és szövetségese, a nacionalista Nemzeti Mozgalom szavazta meg, a szociáldemokrata, centrista és baloldali ellenzék elutasította. A szavazati arány 325:184 volt. (MTI, Reuters)
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2020-01-02 22:46
A török-orosz viszonyt majd megtárgyalják Istambulban jan.8-án.
Akkor utazik oda az orsz elnök gázvezeték átadása céljából.

https://www.yenis...-8-3506421
165 #2 LM
- 2020-01-03 08:28
Elég nagy a mocorgás mostanság a törököknél

"Erdogan egy másik Boszporuszt álmodna Isztambulba"

https://novekedes...sztambulba
267 #3 Perle
- 2020-01-07 17:11
A török elnök által támogatott szélsőségesek lerabolják Szíriát. Viszik a műkincseket, rabolják le a termést maguk amegszálló törökök is..
https://sana.sy/e...
https://sana.sy/e...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
4,460,708 egyedi látogató