Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Meghalt egy iráni tábornok egy amerikai légicsapásban

GondolatokAz élet veszélyes, főleg, ha a zsidó-amerikai terroristákat célozza a gazdatest.
Meghalt Kászim Szulejmáni iráni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka egy bagdadi légicsapásban. Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az amerikai média meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

A Fox televízió - utalva az iraki állami televízió jelentésére - közölte: a légicsapásokban, amelyek egyike a bagdadi nemzetközi repülőteret célozta meg, életét vesztette Kászim Szulejmáni iráni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka és Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetője. Ennek az ernyőszerzetnek a tagja az a Katáib Hzbollah milícia, amely a múlt pénteken rakétatámadást intézett az iraki Kirkuk melletti katonai támaszpont ellen, s amely támadásra hivatkozva Washington vasárnap légicsapásokat mért Iránhoz köthető iraki és szíriai célpontokra.

Amerikai és iráni tisztségviselők egyelőre nem erősítették meg sem Szulejmáni, sem al-Muhandisz halálhírét. A Fox televízió információi szerint azonban Ahmed al-Aszádi, a Népi Mozgósítási Erők egyik szóvivője Bagdadban újságíróknak azt mondta: "az amerikai és az izraeli ellenség a felelős Abu Mahdi al-Muhandisz és Kászim Szulejmáni mudzsahedek meggyilkolásáért".

Csütörtök éjjel az NBC televízió késői híradója arról számolt be, hogy a légicsapásokat Donald Trump amerikai elnök rendelte el. Ezt a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) is megerősítette. A tárca tájékoztatása szerint Trump arra adott utasítást, hogy az Egyesült Államok hadereje "határozott lépést tegyen a külföldön élő amerikaiak biztonságának védelmében".
© AFP/IRAQI MILITARY

A Pentagon közleményben szögezte le, hogy a továbbiakban is "minden szükséges lépést" megtesz az amerikai emberek és érdekek védelmében "bárhol legyenek is a világban". A minisztérium hangsúlyozta azt is, hogy "e csapásmérés célja az volt, hogy elrettentse Iránt a jövőbeni támadásoktól". A Pentagon információi szerint ugyanis Kászim Szulejmáni aktívan dolgozott azon, hogy újabb támadásokat intézzenek amerikai diplomaták és katonák ellen a térségben.

Az elemzők emlékeztetnek arra, hogy Mark Esper amerikai védelmi miniszter csütörtökön a Fox televíziónak adott interjújában megelőző csapásméréseket helyezett kilátásba arra az esetre, ha az irániak támogatását élvező milíciák újabb támadásokat terveznének amerikai érdekek és személyek ellen Irakban.

A csapásmérést az amerikai politikusok párthovatartozásuk szerint értékelték. A republikánus politikusok kivétel nélkül dicsérték az amerikai elnök döntését, míg néhány demokrata párti politikus megkérdőjelezte a csapásmérés "hasznosságát", mondván, hogy szükségtelenül elmérgesíti a helyzetet a térségben és az amerikai-iráni viszonyt.

Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor - aki Donald Trump feltétlen hívének és szoros szövetségesének számít - a Twitteren Trump "bátor cselekedetét" dicsérte, majd Iránnak is üzent.

Az iráni kormánynak: ha még több ilyet akartok, akkor kaphattok még.

Marco Rubio floridai republikánus szenátor szintén Iránnak küldött üzenetként értelmezte a történteket. Twitter-bejegyzésében Rubio úgy vélte, hogy az irániak figyelmen kívü hagyták Donald Trump korábbi figyelmeztetéseit, mert azt hihették, hogy a belpolitikai viták miatt az amerikai elnök cselekvésképtelen. "Rendkívül alábecsülték (Trumpot)" - írta a floridai szenátor, hozzátéve, hogy Kászim Szulejmáni "csak azt kapta, amit megérdemelt".

Chris Murphy connecticuti demokrata párti szenátor ugyancsak a Twitteren reagált. Azt írta: Szulejmáni az Egyesült Államok ellensége volt.

Ez nem is kérdéses. A kérdés az hogy vajon Amerika, mindenfajta kongresszusi felhatalmazás nélkül, éppen meggyilkolta Irán második legnagyobb hatalmú emberét, tudván tudva, hogy ezzel akár nagy erejű regionális háború is kezdődhet?

A demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden volt alelnök közleményt tett közzé. Ebben leszögezte ugyan, hogy "nincs amerikai, aki gyászolná Kászem Szulejmánit", de ő is felvetette a Fehér Ház felelősségét. "Trump elnök éppen dinamitot helyezett el egy gyúlékony dobozban, és most magyarázattal tartozik az amerikai népnek azt illetően, hogy milyen stratégiával és tervekkel akarja megőrizni az amerikai katonák és követségi munkatársak biztonságát, népünket és érdekeinket itthon és külföldön egyaránt"- fogalmazott Biden.
Link

Hozzászólások

2 #1 gerry
- 2020-01-03 08:29
Egy kis elõzetes:

cdn.portfolio.hu/articles/images-o/2/0/2/2020naptar-342215.png

A táblázatban látható, hogy november 3.-án lesz az amerikai elnökválasztás.

Trump a szõke herceg republikánus párt-lován már bejelentette, hogy újabb négyéves elnöki ciklusért száll versenybe. A jelenlegi ellenzék azonban majd csak júliusban, az előválasztásokat követően dönti el, ki legyen az ellenfele... A verseny szoros (így könnyü lesz csalni is).
Trampli így nyitotta meg a 2020-as év cirkuszi elõadását.
99 #2 MORMOTA1968
- 2020-01-03 08:52
Cionék nagyon szeretnék már kirobbantani a harmadik világháborút! És ha így folytatják, az lesz a vége! Én nem szórakoznák Iránnal, a perzsa nem arab! És ott áll mögötte Oroszország és Kína is! Nehogy mán Trumpi úgy köszönjön le, ha esetleg még sem választanák újra, hogy nem robbantott ki egy újabb szaftos kis háborút, esetleg világháborút! Jó lenne már, ha a nyakára lépnének cionnak maciék és a sárkányok! És biztos vagyok benne, hogy mások is szívesen csatlakoznának hozzájuk, a cionnal való végső leszámolásban! Nagyon elege van már a világnak ezekből! Háború nélkül már levegőt se kapnak cionék és ennél nagyobb üzlet számukra nem létezik. És a népek ölik egymást lelkesen, vagy lelketlenül továbbra is, ahelyett, hogy az uszítókkal számolnának le végleg! s_ratata
329 #3 gutai zub
- 2020-01-03 09:17
Amerikai emberek védelmében

Sok sok ezer kilométerre Bagdadban, egy állítólag független országban, hadüzenet nélkül, egy másik ország meghívott, hivatalosan jelenlévő tábornokát, a törvénytelenül ott lévő amerikai hadsereg legyilkolja, a szóra sem érdemes 20, 30 ottlévő ártatlan emberrel együtt.

Erre egy normális ember csak azt mondhatja: fuck the americans..........
(jobban meggondolva, mert belejöttem: fuck mindenkit)
137 #4 balu
- 2020-01-03 11:44
Én barom meg abban voltam, hogy mióta jól megdemokratizálták, Irak már USA szövetséges. Csak olyan jól hangzik, hogy az USA "légicsapást mér a bagdadi nemzetközi repülőtérre". Ez akkor is jól hangzik, ha nem szövetséges, csak neutrális, vagy akár ellenség.

Namost eddig a bagdadi US követség előtt csak demonstrációk voltak. Az az érzésem, hogy mostantól kiküldenek oda pár mesterlövészt is. Nem akkora csinnadratta, mint egy légicsapás, de kurrrva hatékony. A buzeráns jenkik tkp. csak most borították igazán a "diplomatáik" nyakába a szaros vödröt.
1648 #5 Avian
- 2020-01-03 15:51
Balu nem értem egészen..elteszik láb alól a rosszul agymosottakat mert más már az ábra???
684 #6 atacama
- 2020-01-03 16:24
úgy látszik mégis beigazolódik a jóslat...VH-t akarnak..??
A nap képe: így égnek a csillagsávos lobogók Teherán utcáin..
Iránban nem igazán díjazták, hogy az amerikai hadsereg két iráni katonai vezetőt is likvidált Bagdadban.
https://privatban...ain-330347
267 #7 Perle
- 2020-01-03 17:18
Ez a kifejezett célzott likvidálás. Már csak az a kérdés, hogy holt történt az eset és mikor.
Van egy sanda gyanúm, hogy még a követségi roham előtt történhetett a gyilkolás, Az adhatott okot annak megtámadására.
Az sem biztos, hogy amerikaiak voltak.
Gyászol Irán.:
https://www.aljaz...07193.html
Az eset felér egy Iránnak célzott hadüzenettel.
https://www.aljaz...48358.html
198 #8 faeb
- 2020-01-03 19:39
Néhányan tudjátok, hogy néha írok német eseményekről. Kissé passzol az eseményekhez, gondolom. A szíriai „forradalom” után 4,5-évvel egy politikai vitaműsorban a következő kérdéssel fordult a műsorvezető az egyik résztvevőhöz, nevezetesen Willy Wimmer, aki a Kohl-kormány külügyi államtitkára volt: Maga politikusként átélte a hidegháborút, az események alapján (Szíria) emlékeztetve érzi magát?
A válasz: Én nem csak a hidegháborút éltem át, hanem „gyakorlatvezető miniszterként” az az utolsó nagy NATO-gyakorlaton (WINTEX/SIMEX) is részt vettem, ahol 8-napig háborút gyakoroltattam, éspedig 8-napig hagyományos ill. 8-napig atomfegyverekkel. Tehát tudom, mit jelent az. Viszont most elmondok Önöknek valamit: mit gondolnak, mi volt 4,5-évvel ezelőtt Szíriában? Egy kész szerződés várt aláírásra Szíria és Izrael között, ami a Golán-fennsíkról szólt. Ha azt a szerződést akkor aláírják a felek, egy olyan békefolyamat indult volna el, ami az egész Közép- és Közel-Keletre kihatott volna! Most tessék figyelni: amerikai, angol és francia speciális egységek bevonultak Szíriába és kirobbantották a forradalmat! Ezt így látni/tudni kell, ahogy tényleg történt és nem mellébeszélni! Egyet tudni kell: minden háború előtt – legyen az hagyományos vagy atomfegyverekkel – a menekültek útvonalát meg kell tervezni! Afganisztán és Mali között államok sora húzódik, amelyeket az USA tönkretett vagy hamarosan fog. Akik ezt tervezik, megtervezik a menekültek útvonalát is. Ugyanis, nem lehet egy háborút elkezdeni a menekülők útvonalai megtervezése nélkül! Azt, aki évente 3000 embert drónokkal kivégeztet, egyenesen Den-Haag-ba, az emberi jogok bíróságára kéne küldeni! Az USA – ahol csak tudja – elölről-hátra megsérti az emberi jogokat és az egész világon! Ez az a helyzet, amivel nekünk élni kell, csak ezt ki KELL mondani! Ami itt folyik, az egy hatalmas gaztett, amely mindannyiunkat meg fog ölni, ha így megy tovább!
Lehet, hogy nálunk már rohammal bevitték volna a gyogyóba?
684 #9 atacama
- 2020-01-03 20:36
Újabb sereget küld Amerika a Közel-Keletre.
Washington további mintegy 3000 katonát vezényel a Közel-Keletre - jelentette az NBC amerikai televízió, egy névtelenséget kérő kormányzati tisztségviselőre hivatkozva.
https://www.napi....97830.html
671 #10 feco
- 2020-01-04 05:16
Régóta szokásom a youtube-on bányászni a híreket...beírom ww3, leszűkítem a keresést a mai napra és mehet. Eddig csak egy pár feltöltés volt viszont tegnap...tegnapelőtt nem győztem végigtekerni a találatokat. Na mondom...a végére csak leesik az embereknek hogy mi volt a háttérben. Addig amíg élték a mindennapi megszokott szaros kis életüket és azzal voltak elfoglalva, hogy mekkora tv-t milyen(hanyadik) telefont vegyék meg maguknak, most gázálarcokat meg túlélési csomagokat mutogatnak. Fasza!...én már csak egy kávét kérek....

de valaki megmondhatná nekem, hogy hová ez a nagy sietség? Elkapkodták ezt egy kicsit, nem? A defender 2020 ig még van 3 hónap...az 5G fegyver-ha az- sehogy sem áll. Most vagy az amerikai polgárháborút nem tudják kontrollálni, vagy még a választások előtt bedőlhet a dollár, vagy az időjárási modellek hibásak voltak és gyorsabban romlik az.
Megnéztem az ajatollah üzenetét...érdekes, hogy mennyire másképp áll a "halálhoz" a perzsa. Az viszont nem érdekes, hanem sorsszerű, hogy ez a gyilkosság akkora amerika és izrael ellenességet vált ki a térségen amilyet még nem baszott a világ...
4 #11 Posta Imre
- 2020-01-04 06:36
Azért érzitek, hogy lóg a levegőben a "valami". Készül az új teheráni paktum, de legalábbis Yalta 2.
671 #12 feco
- 2020-01-04 07:37
A wikipédiát kicsit átírva ilyesmire gondoltál, Imre?
A háborút a cionizmus teljes szétzúzásáig folytatják, nem kötnek különbékét.
2020-ban Európában és Amerikában hoznak létre egy második frontot.
Meghatározzák Magyarország új határait.
Elhatározzák a háborús bűnösök felelősségre vonását...bla bla bla
267 #13 Perle
- 2020-01-04 11:40
Egyenes beszéd.: Maláj politikus véleménye a tábornok (.a tárai + polgári személyek) célzott likvidálásról:s_nezem
https://en.irna.i...of-Iranian

A íráni lakoság szenved attól is, hogy az amerikai szankciók miatt nem tud gyógyszereket , műszereket sem importálni . Az Egészségügyi Világszervezethez fordulnak emiatt:
https://en.farsne...1011000521

Még szerencse, hogy a vizüket el nem zárják már. Na, ez a " tenorizmus", nem az, amit az amerikaiak annak neveznek.
267 #14 Perle
- 2020-01-04 13:02
Iráni és amarikai tudósok levele az amerikai elnökhöz:
https://www.veter...soleimani/
30 #15 osmagyar
- 2020-01-04 14:53
Itt a válasza a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak:
KKM: Magyarország elítéli az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége elleni támadást https://magyarnem...t-7640546/

Szóval nem a tábornok jogellenes meggyilkolása ellen emeltek szót, hanem egy diplomáciai épület támadása nem tetszett nekik. Szíjjártóék azt hiszik, hogy a diplomaták érinthetetlenek?
40 #16 bulcsu
- 2020-01-04 16:46
Üzentek Izraelnek és az USA-nak, Abu Mahdi al-Muhandis parancsnok temetésén
cdn.mashreghnews.ir/d/2020/01/04/4/2683433.jpg
99 #17 MORMOTA1968
- 2020-01-04 18:16
Azért azzal remélem mindannyian tisztában vagytok, hogy mi sem vagyunk igazán biztonságban az iszlám bosszújától? Nem hinném, hogy ne lennének mára tisztában azzal az iszlám országok polgárai és vezetői, hogy a cionizmus szülőhelye Magyarország, Judapest! Nekünk, a magyarságnak köszönhető, no meg az akkori Magyarországi vezetésnek, hogy hagyták létrejönni, kifejlődni a cionizmus Magyarországon! Hogy létezhettek cionista szervezetek, zsidó szabadkőművesség, stb...! És azzal is tisztában vannak az iszlám országokban, hogy Magyarország vezetői Izrael barátok, mivel maguk is zsidók, többségében! No meg Amerika barátok, hisz NATO bázisok tucatjai vannak Magyarországon, amerikai katonák vannak Magyarországon, hivatalosan, nem hivatalosan meg izraeliek és stb..Nem csak az izraeli betelepüléssel lesz és van meg a bajunk! Egyáltalán nem csodálkoznék, ha az itt lévő iszlám hitűek között is akadna olyan, aki öngyilkos merényletet követne el magyar területen zsidó vagy amcsi célpontok ellen! Vagy nyugat felől megindulnának majd egyszer felénk is, nem csak a fehér rasszú menekültek, de az Európába behordott iszlám katonák is. Amelyik ma még nem katona, az holnapra már az lesz! Talán erre számítanak Orbánék is? Ezért megy a nagy készülődés? Lőtér építés, gyakorlatozások? Ha nem ébred a magyar, újra beáldozza a zsidó, mint tette ezt már máskor is történelmünk során! :@ s_ratata

NE LEGYÜNK HÜLYÉK, MEGINT! s_franc
99 #18 MORMOTA1968
- 2020-01-04 18:40
Kedves Faeb! Valahogy a Vatikán szerepéről és az azt uraló, irányító kriptozsidó jezsuiták szerepéről egyik politikus se beszél. Pedig az amcsi dollár jezsuita találmány. CIA-MOSZAD, stb...jezsuiták titkosszolgálatai! A gyarmatországokból, az USA-t is beleértve, az adóbevételek 60%-a a Vatikánban köt ki, a jezsuitáknál! Az USA és Izrael mint szabadkőműves alapítású államok a jezsuitákhoz köthető, no meg az illuminátusokhoz, ami e felett áll hatalomban! Franciaország, Anglia, de a mi hazánk is régóta "ZSIDÓ" járom alatt nyög!

Megnéztem egy Pécsi Tudományos Egyetem egyik professzora által tartott két részes előadást a pénz történelméről. De nem is az előadás témájáról van most szó. Hanem az előadóról és a hallgatókról. Mind zsidó volt! Mikor a hülye magyar vezetésünk, nemességünk, anno megszavazta a zsidók egyenjogúsítását, ezek pillanatok alatt elözönlötték az összes Egyetemet, ahol pedig meg van határozva, hogy egy évben mennyi tanulót tudnak felvenni. Hát persze, hogy a többség zsidó volt! Így érthető, hogy a gój diákokat kiszorítva az Egyetemekről, zsidók kerültek fölénybe és vezetői pozíciókba! Hát! Nem dicsérném agyonra a magyart a sok eszééért! De ez vonatkozik minden más fehér rasszú európai népre is. HÜLYÉK VAGYUNK, EZ NEM VITÁS! s_hihi s_franc

Amit jelen korunkban megtehetnek velünk? És van egészséges reakció a nyílt támadásra? Esetleg készülődés a valamire! De még meddig? s_ohno
99 #19 MORMOTA1968
- 2020-01-04 18:52
Kedves Atacama! Ezek nagyon készülnek valamire! Csak aztán nehogy úgy járjanak, mint Hitler anno! Hogy több frontos háborúba kezdenek, így megosztva az erőiket! Ha ezt tennék mégis, azt én az oroszok és kínaiak helyében gyorsan kihasználnám! Mert egyszerre sakkban tartani irániakat, oroszokat, kínaiakat, stb...hát? Ebbe még belebukhatnak, bár Amerikának talán már nincs is veszteni valója! Se Izrahellnek! Mindkét szabadkőműves alapítású terror állam sokat tett azért az elmúlt jó pár évtized alatt, hogy meggyűlöltessék magukat a világ népeivel! Különösen az iszlám országok polgáraival! A dolog már csak azért is érdekes, mert az iszlám is vatikáni találmány és állítólag azért hozták létre és terjesztették el az arabok között, hogy az ő segítségükkel szerezzék meg a Szent Földet a zsidóktól! Csak hogy a katolicizmus is egy rabbinak, Saulnak köszönhető! Zsidó háborúja a zsidó ellen? Érdekes? s_hihi

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.40 másodperc
4,707,865 egyedi látogató