Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Világhelyzet-elemzés (Fészre írta Sbert, de hát miért ne!)

GondolatokNe olvass, ha nincs 21+-os Gondolkodásod, tekerj tovább.
Valami itt kurvára nem stimmel. Nem kell mondjam, itt nem kilóg a Pata, kilátszik mindene. Az Ördög, Maga!
Az este szétnéztem még lefekvés előtt, mizu, utolsó Béka-alvásom lesz-e vajon.....
Most felébredve, futottam még egy kört a témában, Bolygószinten. A helyzet komolyabbra fordult.....
Nahh, menjünk csak sorjában, úgy illik:
Kinyírják drónnal a gyáva tetves ÁmÉrikánók (semmi kommandó, ugye, hiába mondom, nem értitek, a földi harcmodor a múlté, elavult. Nem mellékesen, egy kémkedéssel vádolt-elitélt intézi épp a 18.8 Mrd Huf-nyi német fegyverek beszerzését, miniszteri szinten, ugye? KHMMM....)
A Temetésről mennek, balhéznak a Nagy kövér seggénél két napig. Tré-véd nem mondja, kilenc halott. Miért nem mondja:
Mert CIA-s kettős ügynök mind, akik hergelték a népet a halom tégla ellen, csak jól működik ott a Belső Elháritás.
Négyet késsel, ötöt precizíós puskával ártalmatlanítottak.
Bizony van Nekik is, és nem Usraeli kiadás, igencsak komoly orosz verzió.
Szép munka, Elismerésem!
Nyilatkozik a iráni Főmufti, majd lesz válasz erre, megfelelő.
Amit még ebben a lakájmédiában nem hallotam, érdekes módon, hogy erre újabb konvojt lött ki a tetves ÁmÉrika, megint drónnal, de az mellé ment, egy eü-s hadtápot likvidáltak, másik komoly vezető helyett.... Brávó!
A kiváló, sérthetetlenűl precíz ÁmÉrika hibázott... itt is, de nyugi, van még hírem, csak lejjebb.
Az Imperialista (volt, már bukott) világhatalom, sikerén felbúzdulva, olyan légimozgást hajt végre egész szombaton, az éjszakába belenyúlva ezzel, amit az Öböl-háború (2003) óta nem láttak. Olaszország felett, és a Földközi tengeren olyan a forgalom, a civil gépek vagy földön maradnak, vagy másutt szálnak le.
Libanonba átdobják a 173. dandárt, az ottani nénisegg "védelmére", többek között. (Ennek mi köze ahhoz? Szólj, ha nem raktad ki, majd elmagyarázom.)
Az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó a szír partoknál van szolgálatban, kiszolgáni az ottani orosz erőket, ÉLES Parancsot kap Moszkvától, akár a szír földi orosz csapatok.
Ekkor az orosz Keleti Katonai Körzet II.-es szintű mozgósításba lép. (2 órán belül vissza a laktanyába, ki senki, bakancs a lábon, fegyver a kéznél-alvás.....)
Kuznyecov Admirális légi egységét provokálja két Ámcsi vadászgép, meg Bubizzák (Khibiny II:) azokat, utolsó figyelmeztetésként, majd azok eltünnek.
Szombat este, helyi idő szerint, egy magáncsoport (most ezt nyilatkozza a Pentagon, nem az ővék.... :P ) elmegy, "bezsákolni" két még élő célpontot. Nem sikerül, 12 emberből kilenc az első bevétesen "elveszik" háromnak "nyoma" veszett.
Indulna a következő "elit", a támaszpontot megsorozzák Katyusával, figyelmeztetve, nem kéne. Na, ezek sajnos nem döglenek bele ekkor a külszolgátba. Kicsit később, igen.
Az Orosz Keleti katonai Körzetben ELSŐ szintre emelik a Harckészültséget, a szir SZ-400-asok mindenre löhetnek, ami nem szír vagy orosz a légtérben, legyen az török, izraeli, vagy ÁmÉrikánó. (le is pottyan egy izraeli F-16-os provokatőr, pilóta sorsa egyelőre ismeretlen, valószínű, elveszett....., kommandót nem küldött érte Te-a-Wiw, az biztos!)
A beélesitett Vaskupolát kiiktatják "ismeretlen tettesek" de nem lőnek Usraelre, csak mint jelzés, ment, Bibit senki sem leli....(remélem, zsákolták azt a népírtót....)
Mára vírradóra helyi idő szerint a kettes különleges egység két H3MII "küldetés" során aknára fut, a maradék háromat kilövik, túlélő nincs. Megint 22 ember minusz.....
Érdekes módon, a "titkos-fedett" bevetések egyik nagy hátránya a légifedezet hiánya..... itt is ez volt a gondjuk, a mesterlövések nyugottan csemegézhettek a svédasztalról.
A mentőhelikopter kis híjján ússza meg, 9 találattal két halottal, menekül el a fedélzetén.
A nagy ÁmÉrikánó drónflotta, mire odaér, csak a holttestek képein siránkoznak Washintongban, Pentagonék. Az "elkövetőknek" nyoma sincs. Hiába, Afganisztán messze van, még drónnal is, volt idő lelépni a Gárda osztagának.
Hagyományos harcmodorban, a modern idők legnagyobb földi veszteségét kapják cserébe eddig a Tábornokért.
Hiába pampog a Trampli, az 52 célpontjával, hogy megsemmísíti azokat.
Indiában is ma reggelre ÉLES tűzparancs van életben az eslő ütemben leszállított SZ-400-asokra, és a Légiereje is készen áll.
A III.-ik Flotta, mely körzetért "felel" épp, odavezényelve, kint várakozik (leginkább vesztegel... nem mindegy az....) az Óceánon, ugyanis vannak ott a vízben nem vele szimpatizáló "egyéb" atom-os tengeralatti herkenytűk is, hírtelen, a semmiböl... (Milye lehet még a Macinak????? Csupa meglepetés a fegyvertára mostanában....Elismerésem!)
A Piktogrammban teljes a harckészültség sehol egy riporter, ha látsz is valamit, az nyílván előre felvett anyag..... időhúzás-elterelés részeként.
Nagyjából most itt tart a "dolog", bennünket, "magyarokat" nem érint egyelőre legalábbis.
Kaptam ugyan egy telefont, de aludtam tovább.
Nekünk, nem ott lesz dolgunk, ha így alakul, hanem belföldön.
Hitetlennek nem mondom, aki már képben van, tudja mire gondolok.
Emberek! Most a kés élén járva, közel járunk a hegyéhez.
Nem semmi történelem zajlik!
Én készen állok, felkészültem szellemileg, technikailag, csak a testem (bal kezem, a kurva életbe...) nem az Igaz-i.
Legjobbakat kívánva, a hamis Béke álcájába bújtatva kívánom a Legjobbakat, Emertársaim!
Sánta Róbert Sbert
Sándorfalva
2020.01.05. délelőtt

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2020-01-06 19:20
Mindenki nyugodjon le: nem lesz harmadik világháború!
Napok óta hangos a média és a közösségi média attól, hogy az Egyesült Államok egy dróncsapásban megölte Kasszem Szulejmáni iráni tábornokot, a Forradalmi Gárda tábornokát és a Kudsz-erők parancsnokát. Rengeteg aggódó poszt, mém, bulvárhír és álhír kezdett el terjedni arról, hogy a vezérkari tiszt halála egyenes út a harmadik világháború felé, valójában viszont nem sok esély van arra, hogy globális konfliktus lesz az eredménye az újabb közel-keleti feszültségnek. Reális esély van viszont egy komoly, elhúzódó konfliktusra, amit Magyarországon is megérezhetünk, de nem kell atomtámadásoktól vagy az utcán menetelő katonáktól rettegnünk.
https://www.portf...aggregator
nem lesz gáz áremelés..
146 #2 satu
- 2020-01-06 19:36
Honvédelmi tárca: a magyar katonák Irakban maradnak
https://magyarhan...-maradnak/
4 #3 Posta Imre
- 2020-01-06 19:51
"Kémeim jelentették harci helikopterek átvonulását Budaörs felett.Két helyről is szóltak. 5db, ahogy ő látta "duplacsavaros" helikopáterek voltak".
1648 #4 Avian
- 2020-01-06 20:05
Jólvan Sbert benyomtad a háborut az agyunkba elmentem a faxbukodra röhögni..most más utánam az özönviz....bármi jöhet!
s_Laptop
1648 #5 Avian
- 2020-01-06 20:08
Atacama már van csak másképpen...megcsikicsukázták az egészet a helikopátercsavarokkal!
684 #6 atacama
- 2020-01-06 20:19
duplacsavaros-ak ?csapszállító Marinerek?
gyerekek elő a ződ lézerekkel vakíccsuk el őket..
137 #7 balu
- 2020-01-06 20:53
A Kamovok is "duplacsavarosak" csak máshogy...
137 #8 balu
- 2020-01-06 21:16
Betettem az üzifalra egy gyorshírt Szlovákiából: a mai nap folyamán kora délután (13-15.00) dél Szlovákiában több helyen észlelték amerikai helikopterek mozgását, ebből kb. 4 Boeing CH–46 volt + jópár harci heli. Nyugat Szlovákiából startoltak kelet felé, majd innen délnek.
Észak Szlovákiában pedig az éjszaka figyletek meg helikoptereket, kb. 30-40 db-ot, itt term. nem tudni pontosan milyen típusokról van szó. https://www.hlavn...slovensko/
267 #9 Perle
- 2020-01-06 21:25
Jön majd ez nagy amerikai hadgyakorlat, bár tavaszra volt tervezve, de lehet, hogy korábbra hozzák. Vagy már szállítanak befelé.
https://index.hu/...oszorszag/
137 #10 balu
- 2020-01-06 22:16
www.hlavnespravy.sk/wp-content/uploads/2020/01/819.png
Vagyis röviden: Szolejmani tárgyalni volt Irakban a Szadu-A. Irán közti feszültségekről. Ezt Abdul Mahdi iraki ügyvezető kormányfő (?) nyilatkozta, akit a közvetítésre az amerikaiak kértek fel.
https://www.daily...-says.html

Magyarán az irakiak tudtán kívül csapdába csalták.
684 #11 atacama
- 2020-01-07 08:47
sárga volt? és alacsonyan szállt? permetelt?:D
https://www.youtu...QoJMR8KRDQ
kicsit nehezen indul de egy ezer liter napalmot elbírja és városnézés közben ...
dupla csavar,Ez egy rendkívül őszinte szerkezet!
267 #12 Perle
- 2020-01-07 16:31
Azt is írták valahol, hogy amerikai katonák őrizték a baghdadi repteret. A tábornok emiatt nem tartott különösebb veszélytől, ha az iraki kotrány meghívására ment, hiszen azok katonai tnácsadója volt.
Ritka aljas módon végezték ki. Akárcsak Szaddamot, vagy Kadhafit. Ennyire durva lett a világ újragyarmatosítása.:o

.
165 #13 LM
- 2020-01-08 07:46
Olvasgattam a Pravdat egy szerintem idevágó cikk: "2020: What to expect? More of the same" (mire számítsunk 2020-ban? Többnyire ugyanarra?)

https://www.pravd...-new_year/

Egy részt lefordítottam (biztosan véletlen a birodalom vs. szkíták téma felemlegetése)

Föld Bolygó 2020, ahol a pénz az úr

Elmondom újra, a pénz hangosabban beszél mint a szavak. Nem az erdők, nem az élővilág vagy a családok diktálják a politikát, ezek a dolgok a prioritási lista alján vannak. Emlékezzünk mi történt a római milliárdos Marcus Licinius Crassussal akinek álma volt meghódítani a Pártus Birodalmat és ami a carrhaei vesztes csatával végződött i.e. 53-ban. A légiók megsemmisültek, őt magát pedig elfogták, a kapzsiságáért pedig a torkán leöntött forró arannyal fizettek az elbeszélések szerint. 7 légió megsemmisült (42.000 katonából 20.000 meghalt és 10.000-en kerültek fogságba) valamint Marcus láthatta saját fia (Publius Crassus) fejét egy karón körbehordozva. Megesik, hogy a hatalmon lévő emberek csak akkor szembesülnek tetteit szörnyű következményeivel amikor az már túl késő.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.31 másodperc
4,602,613 egyedi látogató