Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szabadkőművesek, cionisták és egyéb ünneprontók

GondolatokSok minden motoszkál a fejemben, de ha kedvem már nem is oly sok van kiteregetni a szemetet, azért csak erőt veszek magamon. Tudjátok a geostratégiai izé, meg a nagy "valami", szóval még nincs helyzet, de már majdnem, pont úgy, ahogy immár sok éve is. Apropója az írásnak, hogy látókörünkbe került a szabadkőműves társaság, mely "nemzeti máz" alatt oktat, tanít, képez ki és szervez be. Ez nem új jelenség, írtam már róla párszor, hogy tele vagyunk velük és ezek "kormányközliek" és pont arra vannak, hogy értelmes kezdeményezés a "nemzeti oldalon" ne maradhasson talpon. És nem csak ott, Persze a titkosszolgálatokkal karóba vannak öltve. Gyanúm szerint a rendőri vezetők, főügyészek és bírók is páholytagsággal kell rendelkezzenek. Akkor elmondom mi van.

Talán 2012-ben vettem a fáradságot és felvettem a kapcsolatot az orosz katonai attaséval, aki végül fogadott és oroszul elmondtam neki, hogy látom a dolgokat. Mikor a szabadkőművesekről beszéltem és éppen nem jutott eszembe a "maszon" kifejezés, szabadon, szabad kőművesnek fordítottam, melyet ő "önkéntes kőművesnek" korrigált (ez oroszban így van) és érzékelhető volt a gombóc a torkában és a megváltozott mimikából következtettem, személyes tapasztalása lehet a témakörben. Spongyát rá. Rég volt. Azóta biztos kilépett, vagy már népnemzeti vonulat képviseli a diplomáciát, ha a népet nem is.

Másik ilyen történet egy másik nagykövetséghez kapcsolódik. Melyikhez is? Hja, amelyik mostanában a hírek középpontjában szerepel. Nos, onnan nagyköveti szinten kerülő úton jött értesítés, hogy minél jobban kellene és lehetne teríteni ezt a szabadkőműves témát. Aztán a nagykövetnek sipirc lett és minden csatorna fedele le lett hegesztve. Rég volt ez is.

A napokban, hogy a PI Kör szervei a találkozókat futottunk rá egy taposós aknába.Mivel az az egyik alapelv - melyet nehezen értenek itt is-, hogy nyissunk és szólítsunk meg, akit lehet és szélesítsük a frontszakaszt, így egyre több kevésbé ösmert, vagy a köreinket eddig nem érintő személy kerül a látótérbe és próba-szerencse alapon teljesen tudatosan megérintődnek. Persze egyszerre nem lehet mindenkit és nem is lehet mindig mindenki ott, ahol. Nincs erre pénzünk (terembérlet, útiköltség....). Így került pl. Szemző Gábor is a listára a legutóbbi Férfitalálkozó kapcsán, de ő kedvesen elutasította megjelenést, holmi félreértésre, vagy verekedésre utalva, amit megígért nekem bő egy éve a fészen és azóta sem teljesült, viszont én nem akarom kihagyni, mert ígéret szép szó. Na, mindegy, Halász Jóska is elutasította a jelenlétet, pedig..., de hagyjuk. Most volt lehetőség. Szegedre is hívva volt, de nem jött. Viszont volt aki kapott az alkalmon és régi ismeretség révén a csapattagunkat invitálta magához és rábeszélés minden eszközét (békéseket) bevetve agitálta a szabadkőművesekhez, lovagrendbe. Nevét egyelőre nem írom le. Egyelőre. Volt már ilyenre eset 2012-ben. Akkor László Mihályhoz vitt el Fapipa, titkolva hová is megyünk és minek, csak mennünk kell. Mentünk. László Andrea férje. Cirka 4 órás beszédet hallgattunk végig. nem titkolta, hogy már az apja is szabadkőműves volt. Gyűrű meg minden megvan...és persze kapcsolatok... Nos, mivel én nem álltam rá, így Kásler Árpinál kötöttek ki, őt "futtatták"...az eredményt meg tudjátok..., pedig nem titkoltam, hogy mi a helyzet. Nos, pár napja engem hívtak, hogy az a bizonyos "nagy magyar" velem kíván beszélni. Mondtam én arra nem érek rája, hacsak nem lesz eszközrendszer a kezemben, de akkor az lesz az utolsó "beszélgetésünk", mert nem éli túl. Vidám kacarászás. Nem akarok-e esetleg lovag lenni akkor? Mondok: kizárt dolog....és nem sokkal kiderült, hogy Licát is hívták, miután az elutasítást megkapták. Az 'avatott' egyik tanítványa, aki ott dolgozott kinn Norvégiában egykor és élt velünk együtt a szálláson vette fel vele a kontaktust. Most erre mit mondjak? Nemrégiben meghivatkoztam nektek is "Az ezek ugyanazok" Szakács Árpád (forrás szerint zsidó) és a két titkosszolgálati elem videóját, melyet Árpi a szabadkőműves összeesküvéssel nyitott. Mi van itt már? Mindenki megőrült, csak én megyek szembe a forragalommal, mint Don ki hótt-e, de nem is élő?

Nagyon figyelni kell. Nagyon ótvarosnak (azaz: óvatosan) köll lenni, vagy ki tudja. Ahogy bővül a csapat és emelkedik a tét, úgy kell egyre több szemnek egyre-másra látni még azt is, mi csak sejthető. Tudom, hogy tele vagytok tettvággyal, sérelemmel és elvárásokkal, bizonytalansággal és hitetlenséggel. Jól van ez így.

Viszont van jó hírem is. Gyakorolok hegeszteni és állítólag nem vagyok reménytelen eset. Tehát hegesztést is vállalok, meg lakásfelújítást és egyéb munkákat, szerelést...festés-mázolást (csapat is van, ha kell)...és kőműves munkákat is szabadon.

Hozzászólások

2 #20 gerry
- 2020-01-12 19:57
´Kepfargo ... és a Szárnyatlan, szar-kofág, szar/szörkupac valamint a szárvás kapcsolatáról? ... Kicsit súgok; az utolsó Gazsi cigro ányma zavaros esszenciájának lecsapódása a köztudatban, amit Lör-Ince anno még nem tudott tanulmányozni. Egyesek a négfeke erte szókapcsolatot is emlegetik, mások viszont a renzsa dörru szavak alapjaira voksolnak.

Az utóbbi években sokat tanultam a weboldalakon - olyan dolgokról (is) ami a MAG-Yar dinasztia feltörésének gondolok és régebben a legvadabb rémármaimban se gondoltam, hogy ennyi plusz tudást még mindig képes feldolgozni a rendelkezésemre bocsátott sekélyes agy-mü--vese-désem.
A vesémrõl soxor kérdezõsködött a régi dokim; - Maga iszik? - és amikor nemmel válaszoltam, akkor maga elé suttogva motyogta: - Az nem lehet! (Igaz, ismerte a rokonságomat!) Szerintem a tudás tehette tönkre a vesémet, mert tényleg nem ittam több alkoholt mint egy ''átlag'' magyar. A kõ nem tudom hogyan került bele - olyant sose ettem.

De beszélhet bármit az ember, ha nincs hitele az orvosánál. Az úgyis tudja amit tud... persze az agya is jobb lehetett mint az enyém. (Néhányszor mondták ugyan, hogy keményfejü vagyok... lehet, hogy az választotta ki magából a kõvet ami aztán lecsorgott a veséig?) Tanulni sose késõ, talán még feljebb tudom magamat tornászni a tudás fájának egy magasabban hajlongó ágára. ha mégsem akkor fel-épül-énsem után Newton almájával szeretnék foglalkozni egy meleg vízzel feltöltött kádban lubickolva. Sípoló gumikacsam már van! Nem is kell más.

Kérem posta-fordult-ával (de "b"-vel is jó bár többet kell várni) a választ
s_hihis_Laptop
819 #21 rozsola
- 2020-01-12 21:44
Prófétai " szemem " segítségével előreláttam ezt a helyzetet ( is )
Amint érzékelhetőek a változások , mindenki elkezd ficánkolni
Sohasem tagadtam , a hideg kirázott a " szakralitástól " ha meghallottam a " dumát ".
Egyesek szerint nem kell mást tenni mint feljárni a Pilisbe és ugraburgálni meg fákat kell ölelgetni . Kitérőnek elugorhatnak Dobogókőre körbeszopni egymást. S láss csodát " minden gond megoldódik "
Kettesek nyomják a " budhista tanokat ". Oké Oké , Blyáty ! De azt mondja már meg nem valaki , szűzmária ótvaros picsájára kérem , mi a fasz jó van a budhizmusban ? Mer' a budhista országok valamiért nincsenek az élmezőnyben. Itt inkább Indiára gondolok. Ha az ottaniak a hindu vallással vegyítve valamilyen " tudás " birtokosai , miért nem ők a Világ vezetői ?
Bevallom , a faszom kivan amikor a fehér ember megtagadva saját hagyományait indiai és afrikai nyomorultak " bölcsességét " ajnározza. Na mindegy , lelkük rajta
Amúgy Enid , ne haragudj amiért " folytatom " , de még mindig nem kaptam választ. Melyek a " lehetőségek " amelyekre utaltál ? Persze tudom ha felteszem a kérdést 100 magyarnak , ebből 98 ugyanazt a választ fogja adni : " Nem mondom meg ! ". A maradék 2 pedig kussol. Imre mivel szakmája , talán elmondja néktek hány éves korban jelentkezik a " nem mondom meg " dolog.
Hármasok " játszadoznak a szavakkal ". Értem én : " ezt mondta " , " azt mondta ". Érdekes , ezek a " hármasok " ettől várják a megoldást
Nyégyesek , ők a kedvenceim , bármiről legyen szó , nekik kötelező ellenkezni.
No kérem , minek lehet nevezni ezt a bandát ?
Tetszik vagy sem , vannak tények. Valós dolgok , kézzel foghatóak .
Elmondok egy eseményt , aztán " akinek esze van az megérti " .
Történt valamikor régen , az SzSÁ minuszolt egy iráni tábornokot. Iránban szokás szerint megvolt a " szájtépés " , és a jó öreg megszokott " fenyegetés ".
No kérem , Irán beigérte a támadás , az SzSÁ pedig felkészült. Olyannyira , a jenki szoldátok lapultak mint szar a fűben , tudtak a közelgő támadásról de se előtte se utánna nem szaladtak " szétrúgni az irániak seggét "
Irán támadott és ....
No kérem , Trampli vigyorogva vírirtott : " nem történt jelentősebb kár !" .
Nem hát !
Csakhogy , tudták hogy jönnek az iráni rakéták. Oké , fogjuk rá a terminológiát ezekre az elavult szovjet őskövületekere.
Érdekesség , az egyik célpont egy fontos katonai reptér volt. Mint minden pontján a Világnak , minden reptérnek van légvédelme. Ebben az esetben az agyondícsért Patriot volt jelen , igaz ami igaz a Patriot 1969ben lett kifejlesztve és 1976 óta folyik a tömeggyártás , nem egy mai darab.
Tehát az irániak " elkúrták " a dolgot , mivel elfelejtették a Patriot képességeit. Ugybeár csak 120 fokban aktívak , max 35 km a hatótáv stb
Nem ragozom , következzenek a tények.
A megtámadott katonai bázisról készült műholdfelvételek komoly kérdéseket vettnek fel. Láthatóak az iráni rakéták becsapódási helyei , s ez már több mint holmi szövegelés
Ugyanis az irániak rakétái egyetlen fontosabb építményt sem találtak el. A Patriot ütegek szótlanul álltak , nem semlegesítették az elavult technikájú iráni lövedéket. Tehát " szabad volt a pálya ".
A bázis üzemanyagtárolói épségben maradtak. Fura nemde ? Elvégre az iráni irányítás szabadon " garázdálkodhatott " , mégsem robbantotta fel a tartályokat. Az bázis légiirányító központja , a radarállomás , kommunikációs állomás , konyha , étkezde , szálláshely érintetlen maradt.
Egyetlen hangár sem sérült , csupán egy kisebb raktárféleség kapott találatot.
Érti ezt valaki ?
Az ámerikánszkije SzMI nagy büszkén dicsekedett , " leőttünk pár rakétát ! " . Na persze , há hogyne !
Csakhogy azok a maradványok nem szokványos robbanófejes rakéták voltak hanem robbanófej helyett az orosz " Hibini "-hez hasonló -" kütyüket " tartalmazott ami " véletlenül " felrobbant és megsemmisült.
Ezen " rakéták " miatt a Patriot radarjai " vakok lettek ".
Szóval , bár a média szokás szerint ontja a hülyeségeit , aktív és nyugállományban lévő pilóták és légvédelmisek szerint csupán azért nem keletkezett nagy kár mert " Irán nem akarta ". Szerintük Irán csupán " demonstrálta " a képességeit.
Mi a fasznak írta ezt le Rozsola ?
Azír mer ez a hibrid hadviselés !
Blokkolni kell a kommunikációt és odabaszni " figyelmeztetésként ". A többi pedig majd " megoldódik " vagy nem
Mellesleg a tököm tele van már az ajánlatokkal . Nem ! Nem vagyok tagja semmilyen pártnak , semmi közöm a Mi Hazánk , Ti Hazátok , az Ő Hazájuk meg mindenféle civil mozgalomnak. Sohasem bátorítottam senkit sem holmi " szervezet"-hez odacsapódni. Ellenkezőleg , inkább eltanácsoltam mindenkit az ilyen faszságtól.
Mondtam már , a Magyarország nevű putritelepet azért neveztem " homokozónak " mer aki most veri a nyálát az minimum homokos. A homok pedig kosz. Aki ilyenekkel bratyizik az bekoszolja magát !
Tehát mivel az ilyen maszatosokkal nem bratyizunk , csupán a " békesség kedvéért " bájolgunk velük , gondosan odafigyelve és jegyzetelve. ( Jól jön az majd " valamikor " )
De ez nem jelenti azt , hogy át kell vegyétek a baromságot !
Ami a szövegelést illeti , értsétek meg , " nem kell a Duma , az Moszkvában van , nem kell mégegy ". A cselekedet többet ér a szócséplésnél.
Hallottátok Szeretett Viktorunkat ?
A Mátrai Erőmű nem holmi " közgazdászok " által megszavazandó dolog ! Lesz és kész !
A másik , igenis igaza van. Mi az hogy holmi " kisebbség " vagy " vallási felekezet " pénzt kap a semmiért ? Úgy látszik " valakik " túlképzelik a dolgokat
Hallgasd ezt meg : https://www.youtu...8&t=0s
Hé ! Kié ez az ország ?
S most megy a balhé mert Viktorunk nem engedi a pénzt átadni a Gyöngyöspatai cikánoknak. Há! Blyáty ! Elfeledtétek mi történt Gyöngyöspatán ?
Mellesleg megsúgom , ezt nem Viktor találta ki . Északon már jóideje " gyakorlat " ez
Ehol ne : https://www.youtu...WramRpx5HA
A magyar rendőr velük van , a cseh ?
A szlovák se szórakozik , https://www.youtu...2otWvQ5GkI , igaz nem holmi nyámnyila lófaszjancsikat küldtek oda
Végülis V Szlovákijá ez már megszokott : https://www.youtu...F4SNhT_lFg
Szóval van ami ellen nem érdemes ellenállni , hanem " sodródni kell az árral "
1349 #22 Nagy Levente
- 2020-01-12 23:34
Rozsola! A buddhizmus, hinduizmus nem a fehér ember hagyományaink megtagadása, sőt ezekben még több maradt meg az egyén számára a "fehér ember" hagyományiból, mint sokminden másban (bár már ezek sem a teljes hagyományt őrzik, ha jól gondolom)! Buddha, Krisna, Zarathrusta, Mani és még sokan mások ugyanannak az ősi hagyománynak voltak a tanító mesterei, mint amit Jézus hírdetett! Ez homlokegyenes ellentéte a mai és elég régóta regnáló sötét judaizmus káoszának. Amely, tudás és rend egyik kiemel központja volt egykoron a Kárpát-medence ugyanúgy, mint a Tarim-medence. A Jézust pl. nem véletlen hívják a "zenélő sivatag tigrisének" is!
3 #23 Enid
- 2020-01-13 00:37
Rozsola! Te leírtad a dolgokat a te olvasatodban a másik ember meg leírja az ő olvasatában. Ez pl. már két lehetőség.

A homok csak ott és akkor szemét, amikor és ahol nem a helyén van.

A cigányok megregulázásával teljes mértékben egyetértek.
Hogy vannak-e ilyen tökös rendőrök otthon ezt nem tudom.
118 #24 keepfargo
- 2020-01-13 03:36
Én nem vagyok nyelvész, s talán már nem is lehetek, de ettől még ráérezhezek dolgokra a nyelvvel kapcsolatban. Ha valaki azt hiszi itt, hogy én valamiféle orákulumnak képzelem magam, (gerry, tudsz követni?) az téved, a látszat csal.
BAJ
A szer és a szár sokkal több szókapcsolatban használatos, mint a szar, vagy akár a szúr, akár a szűr szavunk, de hogy milyen egymásközti összefüggéseik lehetnek arról fogalmam sincs. (a szúr egyedül ige, a többi mind főnév, ennek sincs talán jelentősége, mit tudom én ) s_hihi
A nyelvhez fűződő viszonya mindenkinek a magánügye (lehetne ), ha nem lenne kulcsfontossága a nyelvnek, az élet teljes egészét tekintve. Ez megint kinyilatkoztatásként hangzik, nem tehetek róla, lehet hogy valaki vagy valami arra késztet, hogy ezeket leírjam. Van itt elég ember, aki ennél jóval nagyobb marhaságokkal is jön időnként - de azt lehet, sőt szabad.

Bele-szar-hat-nék ebbe is, mint annyi más egyébbe, ami "nem az én dolgom" és hagyhatnék mindent a büdös, ótvaros fenébe; mindent, ami a P.I: honlappal akárcsak köszönő viszonyban van, de valami azt súgja, hogy nem tehetem meg. ( a lelkiismeretem ? a kifejezés szüksége ?)
Azt is tudom, hogy soha nem fog senki megsüvegelni ezért a kötözködésnek tűnő okoskodásért, helyreigazításokért, kririkákért. Az élet már csak ilyen, tele van értetlenséggel, gyanakvással, irigységgel, rosszindulattal és sajnos leginkább - félelemmel.
Régebben félve írtam le itt sok mindent, sőt egy időben nem is akaródzott írni, mert hátha megint féreértik, vagy csak belekötnek, miért is ne alapon. A nyelvrontással kapcsolatban viszont érzem, hogy valami nagyon bűzlik, és ezt nehezen hallgatom el. A félelem pedig csak egy fél elem, ( nem egy egész - ember )
még akkor is, ha a halálfélelem, ha más nem, mindenkiben ott van (belőlem most kezd elszivárogni, ahogy öregszem ).

Más, de ugyanaz, mint mindig: A magyar nyelvről szóló legnagyobb és egészen biztosan fontos munkát a Fogarasi-Czuczor nagyszótárt ( 6 kötet ) az MTA( MagyarTalanítóAkadémia - Pap Gábor szerint ) nem fogadja el, ( így nincsen új kiadás, pedig elkelne) ebből is arra lehet következtetni hogy "ők" jobban tudják, mi a jó a nyelvben, a nyelvnek, meg a népnek...

Rovásírásos Juhász Zsoltnál olvasom, hogy Kőrősi Csoma Sándor annakidején egy egész láda szanszkrit könyvet ajándékozott a fent említett magyartalanító bűnszövetkezetnek, amit ugyanúgy lenyeltek, mint az őskori sírokban talált körbezárt kereszteket.
A keresztek a magyar őskereszténység néma tanúi, nekünk erről nem szabad még spekulálni sem, hiszen mi jujdejó keresztyének lennénk vagy mi a fityfene, a szanszkrit könyveket meg csak azért kell elzárni, mert nehogy már kiderüljön, amire K.CS.S utalt - az esetleges rokonság egy másik ősi nyelvvel.

Jön még kutyára dér: az 1977-ben nyilvánosságra hozott szanszkrit nyelvű Lótusz Szútra még fontos lehet (lesz is ), mert egy dán tudós miután összevetette a Mété-evangéliummal ( ÚJ Testamentum alapvető írása ) nem kevesebbet állít, mint hogy az egyik a másiknak a fordítása/ferdítése. Hogy melyik melyiknek, az Buddha és Jézuska életrajzaiból elég világosan kiderül...

Érdemes a nyelvvel foglalkozni, még ha ez a honlap nem is a legmegfelelőbb fórum erre - de szegény ember vízzel főz? amíg nagyobb nyilvánosságot nem találok, maradok itt, talán már megszokásból is, vagy rosszul értelmezett "hűségből" (ez, lehet, elírás, inkább "hülyeség" lesz az)...s_grat
1349 #25 Nagy Levente
- 2020-01-13 18:29
Keepfargo! Csak így tovább, én veled vagyok! Elég hosszú idő óta pusztítják kultúránkat, hagyományaink és benne nyelvünket, amellyel képet, a Teremtőtől jövő gondolatokat fejezünk ki könnyedén. Pl. a szer-etet, a gyűl-ölet. Ha a parasztság nem lett volna a habsburg zsidók, már kiirtották volna, ugyanis az országházba magyarul nem lehetett megszólalni. Ma sajnos paraszti társadalomról már nem beszélhetünk, tehát nagy szükség van olyanra, mint Te, aki még nagyon is értő!
1313 #26 zoli
- 2020-01-13 20:21
Szia Imre!
Kérlek válaszolj,de ne rébuszokba.
Mi a baj Szemző Gáborral?
Verekedni akart,vagy Te akartál?
Miért nem bírjátok egymás búráját?
Mond el őszintén,hogy mi van,mert ez itt nem játék!
Tudod a tettek elárulják az embert.
Nos Gábor nem éppen bemutyizott ember módjára teszi a dolgát.
Muszály ezt a kuki méregetőset játszikálni állandóan?
Itt most ne engem oktass ki,kérdeztem,és kértelek,hogy felelj!
Szép napokat!!!
4 #27 Posta Imre
- 2020-01-14 07:15
Zoli, nincs itt semmi látnivaló. Ha nem látod, akkor minek róla beszélni. Gábor tudja pontosan mi történt, illetve sztem nem tudja, de talán már sejti. Rátok csak annyi tartozik ebből, hogy különbséget tudtok-e tenni, vagy nem. Sztem nem.
1755 #28 rich932
- 2020-01-14 09:27
SZER, SZŐR, SZÁR, SZAR. Gyökök, az alap kövek nem lehetnek sok érteményűek. Alap irányokat határoznak meg a jelentés magját ami akárhogy is cifrázzák később nem lehetnek más értelműek. Képileg talán úgy a legjobban leírható, hogy egy egyenes vonal ami kiemelkedik az egészből. Szer egy csoprt egységből kiemelkedő előbújó gondolat, tett, cselekvés. Szőr az emberi test egységét megbontó abbol kifelé irányuló kiemelkedő képződmény, Szár a föld egységét megbontó abbol kinövö kihajtó kifelé irányuló hajtás, Szar szintén a test egységét megbpntó kifelé irányuló folyamat, a Szarvas esetében a fejből kiemelkedő képződmény ami ráadásul VÉSni is tud...
118 #29 keepfargo
- 2020-01-14 11:15
Sztem, szted, szte, sztünk, sztetek, sztük

Szép, ügyes nyelv ez, bármikor újat lehet vele alkotni. Na de vannak-e korlátok (pl. a könnyen érthetőségé ), és vajon (vajjon?) mindez hova vezet, milyen irányt mutat?
Vagy - játsszunk tovább - hova vezet vajon, és hova vezet zsíron? (olajra-lépés lesz belőle?)
267 #30 Perle
- 2020-01-14 12:08
A magyar nyelvet tűzzel-vassal kellene védeni az elangolosítástól, vagy bármely az idegen nyelv hatásától! De nem csak a nyelvet, magát a magyar embert is. A nagyszüleink még tudták egymást magázni, ügyanígy a gyerekek a szüleiket, és ez nem jelentette azt, hogy a családtagok fényévi távolságra voltak egymáshoz. Az egymás tiszteletét bizonyította ez. Ha ez régi magyar szokás volt, vajon miért kellett lealacsonyítani a családtagok és általában a az emberek közötti társalgást kevésbé tiszteletteljes szintre?
Úton-útfélen megdöbbenek, amikor két idegen ember tegezve szólítja meg a másikat, nem is hagyon szó nélkük ezt.
Valamilyen szabadkőműves romboló hatás van ebben is,.
Azok a nyelvek, amelyekben nincs lehetőség, mint a miénkben megkülönvöztetni a mások megszólításában azt, hogy kihez beszélünk, tegeződünk, vagy magázódunk, a magyar nyelv hideg nyomába sem érnek. Ahogy az a szokás sem, hogy a személynév leírásánál megelőzi a keresztnév a családi nevet vagy a lakcímben a házszám és az utca neve az odott települést, országot.
Az különösen felháborít, amikor a tv-ben is az angolt üdvözlések szó szerinti magyar fordításával szólítanak meg bennünket, mint például " Legyen szép a napjuk!", Llegyen szép az estéjük!". Nincs a médiahatóságnál egyetln magyar szívű ember, aki tiltakozna ez ellen.
Aki makog néhány szót angolul, szinte kéjes örömmel tfitogtatja a világgal a nyelvtudását. Észre kellene vennünk mindannyiunknak, hogy mi nyelvünk szókincsét tekintve a leggazdagabb és legszebb valamennyi közül széles e világon. Csak azok a nyelvek közelítik meg, amelyeben van ragozás, szótőból más értelmes szót, főnevet, melléknevet lehet képezni, és könnyesén lehet játaszani a szavakkal..
118 #31 keepfargo
- 2020-01-14 16:08
perle
Ez így igaz, sajnos, ahogy írod. A magyar átlagember olyan szinten van nyelvi összefüggésekben és a köznyelv tudatos leépítése (mondjuk ki nyíltan: tönkretétele, lezüllesztése ) miatt a saját nyelve ismeretében, hogy a nálánál sokkal primitívebb, logikátlanabb, hiányosabb és csúnyább angolt valami magasabbrendű kommunikációs eszközként fogja fel. Hát igen, arra a szintre, amire a globalista háttérhatalom el akarja juttatni az emberiség javarészét, lejjebb kell vinni mindenfajta kultúrát - ki kell iktatni a nemzetállamokat, mint ezzel szembeni egyetlen védelmet is - hogy végül ez a "pigeon English" a "primitív idegenek angolja" lehessen a "kifejezés" eszköze.
Azt mondja Molnár V. Józsi bácsi, kultúránk őrzőinek ma még élő emlékműve, hogy ne kívánjunk "szép napot" hanem mondjuk: Jó napot ! Mert a szép a külső (a látszat, ha úgy tetszik) de a jó a belső ( a lényeg)…
de nem, a divatbáb mai magyar, a "trend" hű (lye) követője következetesen szép napot kíván. Na így aztán ahogy a székely hitvesem mondta: "ennyivel vagyunk"...szép, szép, de jónak nem jó...
Az országszerte elharapódzott hellózás is - tudom, hogy eztt már leírtam itt, de nem árt elismételni - ugyanennek a tudatosan terjesztett kórnak az egyik tünete. A paradoxon (ellentmondás ) az az egészben, hogy ezt a lebutított, és saját kultúrájából ki-manipulált, félrevezetett magyar gazdagodásként élheti meg, t.i. azt hogy ő most külföldiül, világpolgárul köszönget, és hogy a helló-val a mi nyelvünk csak gazdagodott. Hát nem így van; szegényedett, mert az egyszem helló tíz szép magyar köszönés helyett van használatban, egyetlen mozdulattal kiiktatva a magyar köszönések minden (nemre, korra, kölcsönös viszonyra utaló, s ezeket kifejező) árnyalatát.
(Hab a tortán, hogy a hello a halló, v. hallom szóból köszön vissza, amit a Puskás Tivadar alkotta telefonközpontok használtak, a kapcsolat létrehozásához. ( szerte a világon ).
"Visszanyalt a fagyi" mondhatnánk mai szóhasználattal, de ennél több is történt: szegényebbek lettünk, s leszünk ma is, folyamatosan...jó, ha tudjuk, hogy nem véletlenül; ez mind a Nagy Terv része. (A Nagy Tervé, aminek nem szabad megvalósulnia: az a mai emberiség teljes pusztulásához vezetne.)
1755 #32 rich932
- 2020-01-14 17:15
Keep! A VAJ az köpüléssel VÁJ/VÁL -asztott tej szóval nem zsír és nem olaj... :)
1755 #33 rich932
- 2020-01-14 17:28
Lassan nyelvész szakkört csinálunk a fórumból... :) Én mindig rászólok kijavítom a gyereket (nincs még hét éves) amikor az éppen aktuális youtuber szlengjét böfögi vissza, amit a neten hallott. Nagyon jól berögzült már neki, apa "ha valaminek van magyar megfelelője, akkor azt használjuk" mondata. Múltkor már ő szólt rám, javított ki, mondván "apa ennek ez és ez a magyar megfelelője...".
2 #34 gerry
- 2020-01-14 21:24
Eeegen... pont ezért van az oldal.

Csakhogy a szelidek sosem fogják örökölni a földet. A világ mocska gondoskodik róla.

Ezért néha, valahol ültetni is kell néhány virágot, öntözni, felfuttatni a kerítésre, hogy ne lássanak be az utcáról és nektek se kelljen foglalkozni a valósággal.

Nekem legjobban a SZAR tetszik: SZAR -SÁG, -OS, -VAS, -KA, -CSIMBÓK, -ALAK, -DINIA, - T, - NI FOG, -RAKÁS :|

...olyan LÉLEKEMELGETÕ és KAPCSOLATÉPÍTÕ... Nemde?
118 #35 keepfargo
- 2020-01-15 01:54
Nem t'om van-e itt valaki, aki szeresse az ejnstejn-et, merhogy azis zsizsik vót, csak azér' hozom szóba, mer' mondott ám jókat azis…
eccer aszongya: A legértékesebb emberi tulajdonság a képzelőerő
van tovább is, de nemmondom, talájátok ki...

gerry ecsém
én aszondom, nem kő a fődet örökőnyi, csak jól hasznáni - vagy tán nem tudtad, hogy itt csak idejglenesen vagyunk mink ? a világ mocska is...vagy a mocska tuggya...hogyis van ez?

csak azé mondom, mer a haverom má odaát van, oszt má üzent is - hahiszed hanem!

ez lenne a következő történetem, akit érdekőne, aggyon JEL et
na mindenjót, jók legyetek, ha nem is mind
1313 #36 zoli
- 2020-01-15 05:23
Rendben Imre!
Nem hazudtoltad meg önmagad!
Köszi!
4 #37 Posta Imre
- 2020-01-15 06:01
Gerry, pont erről a szelíd baromságról olvasgatok Szabó Alberttől. Nem most találták ki, hogy a nyomorultat követendő példaképpen, de valójában mindig bukásra ítéltnek állítsák beeeee! Nem mondom, hogy a "gonosz" mindig győz, de, hogy a "szelíd" nem, az egészen biztos, sem a múltban, sem a jövőben ez nem volt és nem is lesz így.

Apropó, Józsiról van híred? Megsértődött, vagy mi van?

Zoli, miért is tenném?
2 #38 gerry
- 2020-01-15 07:38
Imre - Jóskától kellene megkérdezned - bár én se szeretném, ha Detonátorral alias Bivallyal tennének egy szintre. (Ha már itt kérdezted)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.04 másodperc
4,708,002 egyedi látogató