Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Egy másik nézőpont...Új Világrend Aktuális A Tulajdon Felszámolása

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2020-01-13 08:42
egyértelmuen korlátozni kell a magántulajdon mértékét--nem lehet magánember gazdagabb mint egy közösség...de ellenkezö oldalrol nincstelen sem lehet senki...megkell találni arany utat
165 #2 LM
- 2020-01-13 10:44
Köszönet az infóért

Froonszioknál rátenyereltek a teszt gombra úgytűnik (lsd, pl. még a Franciaország végnapjai c. könyvet ami nemrég jött ki)

Ha messzebbről nézzük a dolgot akkor miért is emelkedtek az ingatlanárak, amivel ezt az egészet "indokolják"? Ja, hogy 10 éve minden jelentős jegybank észnélkül pénzt nyomtat?! Nincsenek véletlenek.
118 #3 keepfargo
- 2020-01-13 17:35
Azért írok ide, mert itt könnyebb meglelni, amit mondanék, egyfelől, másfelől pedig ez is, mint a fent írottak, egy felszámolásról szól, illetve annak egyik lépéséről.
A nyelv örökölt és örökös értelmének felszámolása ez, "újraértelmezés" köntöse alatt.

Ezt írja a 444:.....Orbán ezzel sokadjára is azt a látszatot akarja...stb.

Kinek a sokad-jára, a saját sokad-jára - mert itt mintha valakinek vagy valaminek a sokadja volna a kérdés...
Nem sokadszorra-t akart mondani? Akkor miért nem azt mondja?
Minek, kinek van sokad-ja, és miért nem (volt) jó az eredeti nyelv "sokadszorra" kifejezése, Hiszen a szor/szer/ször a számSZERű ismétlődés egyetlen és legjobb kifejezése...akkor minek a "jára" vagy a "ja" végződés?
"Ja", hogy átírjuk a nyelvet ( egy hülyébbre ) …"jára" korsó a kútra?
A rossz metélt farkatokkal mindent szétb…..tatok már, most a nyelven van a sor?
Azt felejtsétek el; nem adjuk, sem ingyen, sem pénzért!
Legyen a tetves, mocskos pénzetek a tiétek, idegenszívű barbároké, a nyelv a miénk, magyaroké, attól el a kezekkel, minél előbb!
Különben gúny tárgya lesztek, előbb, mint gondolnátok. Én már ma is inkább nevetek ennyi hülyeségen, mert a saját sírotokat ássátok ezzel az erőteljes nyelvrontással. El fog jönni az az idő is, amikor a tiszta vagy tisztátalan beszéd és megnyilvánulás (pl. írásban ) fogja elárulni, ki hova tartozik. Nem a köznéppel van a baj (megintcsak ), hanem a firkászokkal, akik idegen érdekekért b......ák el legfőbb kincsünket. A lebutított olvasótábor csak azt szajkózza, amit ti írtok neki, tehát a szálak a médiapatkányhoz vezetnek, aki TV-ben, rádióban, sajtóban naphosszat rontja , hülyíti a nyelvet, s ezzel a jónép gondolatvilágát, kifejezéstárát.
Lássátok be, hogy ez örökké nem mehet, ha egy emberibb világra fáj a foga mindenkinek. Emberibb világ….azt csak emberibb nyelven lehet megfogalmazni, de még megálmodni is, nem pedig ezen a hülyegyerek-nyelven.Elhülyített nyelven csak még hülyébb, igazságtalanabb, ellenőrizhetetlenebb, egyszóval rosszabb világ képzelhető el, írható le, vagy építhető fel. Márpedig ez a mai rombadőlni látszik....
A szeméthegy csak egy dolog, ami elboríthat bennünket. A nyelvi szeméthegynek is következményei lesznek - ha nem tanuljuk meg elválasztani a divat ocsúját a hagyomány tiszta búzájától.
99 #4 MORMOTA1968
- 2020-01-13 18:35
Kedves Monguzking! Mióta mondom én ezt már!!!???

Egy csapásra véget érne a bankár dinasztiák, meg a Vatikáni Rabo bankos jezsuita maffia hatalma minden nép fölött, ha elvennék tőlük a pénzkibocsájtás jogát és a nemzeti pénzrendszerek feletti ellenőrzés jogát! Sok mindenről szó volt a Férfi-Szer-en, csak sajnos a legfontosabbról nem beszélt senki! A pénz szerepéről a népek feletti hatalomban! Hogy hogyan vegyük vissza a pénznyomtatás jogát a zsidó judeo vatikáni bankároktól!

Utoljára Kossuth próbálkozott ezzel, aminek 1848 lett a következménye! Most próbáljon meg valaki arany és ezüst gyűjtésbe kezdeni, bár szerintem "NEM EZEKRE" a csillogó micsodákra van szükség, mint a pénz fedezetére! És vajon miért kell fedezet a pénz mögé? Talán mert "ÖNMAGÁBAN" nem hogy nem "ÉRTÉK" de egy lyukas garast sem ér egyetlen fémérme vagy papír fecni sem!?

Igen! Se magánszemélyek, se dinasztiák, se multi és transznacionális óriás vállalatok ne nőhessenek nemzetek feje fölé! És így a korrupció is felszámolható lenne, ha egy bizonyos színt fölé nem nőhetne "SENKI" vagyona! Se ingóban, se ingatlanban, de főleg készpénzben nem! De aranyban, ezüstben sem! Ne legyenek kis kapuk többé!

Tudjuk hogy kezdődött el ez az egész a pénzváltókkal, aranyművesekkel, kereskedő dinasztiákkal!
1349 #5 Nagy Levente
- 2020-01-13 18:36
Hülyítik megint a népet! Csak a leghelyesebbet nem akarják. Azt, amiért többek között Trianont is megcsinálták! Vagyis le a nagytőkével! A tulajdon a Szent Koronáé és a terület szülötteié a használat joga, vagyis a családoké. Vesszen Trianon! Le a bolsevik zsidókkal!
99 #6 MORMOTA1968
- 2020-01-13 18:53
Kedves Keepfargo! Tudod engem mi tud, de nagyon felbosszantani? Mikor bárki olyan idegen szavakat használ, aminek ugyan van magyar megfelelője, akár több is, de még sem használják, mert milyen jól hangzik helyette az az idegen nyelven íródott szó? Ingováció, prezentáció, meg hasonlók! Egy egyszerű hétköznapi ember azt se tudja eszik e vagy isszák, hogy mit is jelenthetnek az ehhez hasonló szavak? Igen csak erőteljesen ki kellene gyomlálni a magyar nyelvet, annyira meg van már fertőzve idegen szavakkal! Ezért már mi nem értjük, ha mondjuk egy Erdélyi magyar, székely, csángó megszólal az eredeti ízes magyar nyelvünkön! És nem csak a különböző tájszólások miatt! Ha valami jó származott Nagy-Magyarország szétszakításából, akkor az ez! Hogy legalább valahol még beszélik az eredetinek mondható magyar nyelvet, amit talán még Kazincy nyelvújítása se tett tönkre! s_Laptop
1755 #7 rich932
- 2020-01-13 22:23
Mormota! Az innováció pl korántsem idegen szó inkább visszatérő ellopott vagy elkóborolt majd visszatért ennyi. ÉN/ÖN-NŐV-VÁLÓ értsd. ÉN belsőmből lényegemből akár gondolataimból kiNŐVő kihajtó létrejövő VÁLÓ, VALÓsuló, megVALÓsuló "dolog" vagy ez a cselekménysor aminek a végeredménye valami belsőből megvalósuló abból eredő, mint pl. egy eredeti ötlet...
329 #8 gutai zub
- 2020-01-14 08:28
AZ Ősnyelv és a Magyar nyelv.

Az Ősnyelv a lét valóságának megfelelő ősképeket mondta ki. A személy, a szó, és a világ egymást maradéktalanul fedte.

Idővel, szaporodással, fajok kialakulásával, és versengésével, távolsággal, a szavak értelme elhomályosult, a valóságot szóhalmazokkal próbálták megközelíteni
Több kevesebb sikerrel.

A Magyar nyelv nem az Ősnyelv.
Ami viszont feltűnő és csodálatos benne, hogy a legközelebb áll hozzá az összes nyelvek között.

Talán ezért kapnak benne értelmet még az idegen? szavak is........
1431 #9 zsolt5000
- 2020-01-14 08:49
A bibliás emberke feljelentett a videója közzététele miatt,le is kapcsolták.Itt látszik hogy nem mindenkinek az információ továbbadása a "lényeg"....igaz hogy itt 2 nap alatt több emberhez eljutott mint a saját csatornáján eddig összesen....olyan mint a vntv.....a pénz a fő motívum..a többi csak rizsas_nezem
1755 #10 rich932
- 2020-01-14 08:50
Gutai zub!

Osztom az írást. Ha valaki csak gépiesen átveszi más eszközkészletét a gondolatok kifejezésére, de nem érti annak logikáját, az szükségszerűen lerontja elferdíti idővel a kapott nyelvet készletet. Ha kicsorbul az alap logika valahol onnan kezdve már csak szó szaporítás az egész és a végén már csak cimkézés egy bla bla... Ezek az egyezések "idegen" szavakkal pedig kb annyira véletlenek, mint egy lottó ötös, ami egyezik az ugyan az. Mivel a magyarban ezek a szó gyökök, bokrok temérdek számban fordulnak elő kétségtelen, hogy a nagyobb halmazból (magyar/ős nyelv) váltak külön valamikor... a dolgok mindig az EGYségből VÁL/MÁLnak apróbb részekre és nem fordítva. Plusz, ha egy szót meg tudok fejteni úgy, hogy megkapom az érteményét mindkét nyelven, akkor az a két szó az nem két szó, hanem egy és ugyanaz a szó kétféleképpen leírva, vagy kiejtve. Addig amíg ezt én magyarul meg tudom tenni, de az "idegen szó" (el)birtokosa nem képes rá kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy a szó eredete nálunk van...
1755 #11 rich932
- 2020-01-14 08:57
Ha az eredete nem is, a magyar de logikailag annyi bizonyos, hogy a magyar közelebb áll az eredethez mint az "idegen" nyelv. Bocs, hogy elvittem a témát. Csak kb. Órákat tudnék előadni erről a témáról. Ne haragudjatok. :)
51 #12 Skorpio58
- 2020-01-14 11:49
3 #13 Enid
- 2020-01-14 12:57
Erről az egész okfejtésről nekem az a játék jut eszembe, amikor a gyerekek egymás mögé ülnek a lócán és az utolsó odasúg egy szót az előtte ülő fülébe, amit aztán az imigyen tovább ad a neki háttal lévőnek, majd ő is megcselekszi ezt és így tovább, és így tovább...
A legutólsó, aki a sort nézve ugye az első ki kell mondja a hallott "szót".
Ekkor tör ki mindenkiből a nevetés...
Biztos Ti is játszottak már ilyet.

Nagyszerű példa arra, hogy a Tér, az Idő... és a "fül" mire lehet képes vagy képtelen.

Összetett eredmény, amit kapunk és bizony nehéz eldönteni utólag, hogy ki vót a "süket".
Viszont azt tudjuk, hogy a kapott információt mielőtt tovább adjuk valamilyen módon és százalékban próbáljuk feldolgozni.
Azaz értelmezzük, értelemmel ruházzuk föl. Mindenki a saját "batyujából" válogatja össze hozzá a kellékeket.
Ez az a nemes tulajdonság bennünk, amit a "birkásítással" úgymond le akarnak fejezni.
... és van már fej nélküli test bőven a piacon.
Az Ember egy minőség. Én a Magyart is annak tartom és elfogadom, hogy nem vagyunk egyenlőek, hiszen nem egy/én-ként élünk.

Ha csak a Grandpierre Attila által említett Királyi Szkíták kirajzására gondolunk, akik tanítóként érkeztek a Föld különböző tájaira, akkor elvileg már meg is van a kezdet (legalábbis egy bizonyos pontig visszamenőleg).
Aztán Ők kihaltak s lassan az eredeti értelem is a szavak és a cselekedetek mögül.Most eszembe jutott a gyerek szavunk. Viszonylag rideg szónak tartottam eddig.
Most viszont az ugrott be, hogy tán pont a gyere szóból indul, ami a leendő anyában megfogalmazódó vágy, egy lélek "lehívására", befogadására irányul.

Nem tudom, az is lehet, hogy téves az egész gondolatmenetem...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.11 másodperc
4,602,747 egyedi látogató