Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Michelle Obama unokatestvére lett a világ fekete zsidóinak vezető rabbija

BelföldMicsoda meglepő "fordulat"! Donáld kacsának is családi vonása a zsidókodás. Sokan nem tudják, hogy az egykori First Lady, Michelle Obama unokatestvére, Capers C. Funnye Jr. több mint harminc éve betért a zsidóságba, és jó ideje rabbiként szolgál a Beth Shalom B'nai Zaken etióp zsidó közösségben Chicagoban. A rabbik nemzetközi zsidó tanácsa (International Israelite Board of Rabbis – IIBR) most őt nevezte ki a világ fekete zsidó közösségeinek vezetőjévé.

Capers C. Funnye Jr. 1952-ben született a dél karolinai Georgetownban. A Harvard Egyetem diákjaként, a hetvenes években kezdett érdeklődni a judaizmus iránt, majd hivatalosan is betért a zsidóságba. 1985-ben kezdett szolgálni rabbihelyettesként a chicagoi Beth Shalom B'nai Zaken zsinagógában, ahol 1996-ban lett hivatalosan is rabbi. A chicagói Beth Shalom az Egyesült Államok egyik legnagyobb fekete zsidó közössége, mintegy 200 tagja van.

fek.jpegAz elnökkel és a First Ladyvel

A fekete rabbi mintegy 16 éve vesz részt a rabbik nemzetközi tanácsának (International Israelite Board of Rabbis – IIBR) munkájában, ahol egykori mesterének, Levi Ben Levy rabbinak a nyomdokaiba lépett. A testület most őt nevezte ki a világ fekete zsidó közösségeinek képviselőjévé, munkája elsősorban Dél-Afrikába, Nigériába, Ugandába és a Karib-térségbe szólítja. Feladatai közé tartozik a judeoafrikai közösségekkel való párbeszéd az Egyesült Államokban és Európában is.

fek1.jpegNetanjahu miniszterelnökkel

Mint Capers Funnye rabbi nyilatkozta, „a világban sok fekete zsidó él, nem vagyunk marginális, elkülönülő csoport a zsidóságon belül”. Hozzátette: „zsidók vagyunk a Tóra vezérlete alatt".

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2020-01-17 10:27
Az Egyisten hitű vallások "A PÉNZ MINDENKORI URAINAK TALÁLMÁNYA!" Nem csak "Facsar Imre" mondja ezt, nekem is egyre inkább az a meggyőződésem, hogy itt a kezdetektől fogva erről szólnak ezek a "megvezető vallások!" Az ő találmányuk a judaizmus, a katolicizmus és az iszlám is! Meg még????? A zsidó a bankárok által létrehozott népség! Nagy valószínűséggel, ha jártak is valaha képviselőik a Közel-Keleten az ókorban, azok innét a pénz birodalmából indulhattak ki, a Görög-Római bankár birodalmak területéről. Meddig is nyúlt le fénykorában a Római Birodalom? Egyiptomig, vagy tovább is? Feketékkel, szemita arabokkal itt is keveredhettek, nem kellett ahhoz feltétlenül Arábiában kifejlődniük valami elkóválygott arab törzsből! A történelem hamisításhoz meg tudjuk jól, mindennél jobban értenek! Meddig tartott hát nekik más ősi népek bőrébe bújva hamis történelmet kreálni maguknak? A Bibliai hébereket pl most úgy nevezik, cigányság! De sok mindent loptak el az ő történelmükből is! Az ókorban sokféle népség mászkált ide-oda, kereskedők családostul is akár, no meg a behurcolt fekete rabszolgák!

Ami a cikket illeti mi ebben a meglepő? Obamaki fején is ott virított a kipa!
146 #2 satu
- 2020-01-17 13:18
A hülyét cseréljétek ki zsidóra és értelmet nyer a dolog:
https://www.youtu...9dAAFIZeUM
1563 #3 eLZi
- 2020-01-17 16:43
Azt hiszem én is,hogy a vallások és a pénz,meg a jövőtől félelem által lettek megfertőzve az emberek,és ez nagyon tudatos tervezés által működik..az egyszerű emberek élnek néha a pillanatban,de sokszor ahogy Villás mondja a múlt szarán és a jövőn rágódnak,de hosszútávra szerintem akár még évtizedekre se nem terveznek,nemhogy 100évekre..pedig ezekben a víziókban biztosan nagy erő van,és attól tudnak olyan sikeresek lenni a tömegek felett..
267 #4 Perle
- 2020-01-18 23:43
Bevezette a feketéket a kiválasztottak közé. Azt mondta az egyik videójában, hogy nekik is joguk van ott lenni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.79 másodperc
3,680,939 egyedi látogató