Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Álcamigráns-katonák, Szabadka, háború...

Belföld"Megy a háttérmunka rendesen. Szabadka ki van ürítve gyakorlatilag a magyaroktól, szerbektől,bunyevácoktól. Fiatal alig, két iskolát be zártak az ősszel.A török állam meg fizeti az egyes migránsok letelepedését. Az egyik tanyán egy volt erdésznek fafeldolgozó gépei vannak meg tűzifával is foglalkozik. Nos a török államtól bankszámlára kapja a zsetont. Címre kell hordani a tüzelőt. Az új szabadkai népek nem hogy szerbül még angolul se tudnak de ezek a migri bandák meglepően tiszták nem a koszos analfabéta fajta ezért tartom veszélyesnek őket, plusz a török állam is eteti őket. Van egy ember aki hordja nekik be a kizárólag baromfi, marhahús terméket plusz azon gazdul hogy leáfázza a motyót de őket is a török állam fizeti. Meggondolásom szerint ezek elhelyezett katonai előőrsök de mindegy.

Bár nem értem a török mit akar itt tán az Erdogán újra álmodja a nagy oszmán birodalmat? Azért az félelmetes ahogy dübörög vagy látszat dübörög a gazdasága. Az egy biztos, amelyik ország tud jó traktort gyártani az háborúzni is tud. Nem tudom mi az összefüggés de ez a történelemre is visszanézve tény. Valószínű a nehéziparral függ össze. Törökök csinálják a Sztambul-Belgrád vasutat.

A Nándorfehérvár- Budapestet pedig a kínaiak. Viszont egy rokonom dízel mozdony szerelő. Valaahol lent Szerbiában sokkal durvább terepen Kkragujevác- Beograd vonalon az oroszok időre profi munkát végeztek, de a kínaiak elkezdték a Újvidék -Belgrád vonalat de valami lassú moslék munkát produkálnak. Úgy látszik ha nem otthon vannak, lazsálás van. De én úgy látom ha itt bejön a gebasz, pont itt a fejünkön fog háborúzni mindenki mindenkivel.

Magyarországon amcsi katonák vs Szerbiában oroszok plusz törökök .Nem lepődnék meg ha kínai munkások se munkások lennének valójában. A kínai vasúti melósokkal kapcsolatba szerintem egy részük építő munkás a másik részük a kínai néphadsereg kihelyezettjei.

Egyéb érdekesség ami kis látókörömből még tudok az az, hogy a orbi vucskó itt Szabadkán mulatott privát bulin már túlzottan jóba vannak .ezt onnét tudom hogy a egyik szomszédom portás a orbi cégében, valamint egy barátom rendőr és a gyár környéki utcákat szinte hermetikusan le kellet zárni. Szóval megy a barátkozás, közben telepakolódik az ország mindenféle katona- gyanús elemmel a szélrózsa minden irányából .

Úgy érzem szar helyen lakom ha valahol lesz bár látszat csihi-puhi, Szabadkán és itt a határ mellet biztosan lesz!""

Hozzászólások

684 #20 atacama
- 2020-01-21 17:40
Rendkívüli főkapitányi értekezletet tartott a belügyminiszter.
http://www.atv.hu.../hirkereso
"Kapitány,kapitány.....:D
118 #21 keepfargo
- 2020-01-22 04:34
Börtönbolygó nem, kísérleti telep igen.

A nyelvünket nem mi alakítottuk ki, úgy, ahogy az ilyen glaccferenc-formátumú magyartalanító akadémikus emberszabásúak elhitetnék velünk, (t.i. makogásból irodalmi nyelvvé) hanem igenis egy magasabb értelmet képviselő lénytől vagy lényektől kaphattuk sokkal inkább.
Van olyan elmélet miszerint ezek a Szíriusz ikerbolygóról/csillagról? jöttek volna ide a telepet megcsinálni; nem tudom - de talán nem is ez a lényeg.
A lényeg szerintem sokkal inkább az, hogy ennek a kivételes tartalmakat hordozó, már-már isteni tökéletességre utaló nyelvnek mára alig van igazi tudója, értelmezője és használója... ( terjesztője, tanítója meg, ha akad is, szinte ismeretlen ).
Ezért sokkolt majdnem mindenkit J.K.I. zseniális rovás-tolmácsolása, és az abból adódó többlet-információ a fizikai környezet jelenségeiről, s azok értelmezéséről.

Ezt a fantasztikus idiómát terjeszteni, tanítani volna érdemes, megosztani mindenkivel, aki megsejti benne a rendkívüli gazdagságot s főképp annak okait - ehelyett mi történik: legfőbb letéteményesei, birtokosai között is elsorvadóban van...kutya teremtette! (az elsorvadást)

Valami beláthatatlan mélység, szakadék tátong az ősnyelvi üzenet, tudástartalom, és a ma emberének bulvár szókincse s abból adódó sekélyes fogalmazása és gondolkodása között.
( Azzal próbálnám talán illusztrálni a helyzetet hogy amíg a tíz szép régi köszönés/köszöntés a veszteséglistára került, és egyre inkább a távollétével tüntet, addig a "nyereség"-rovatban a "helló" trónol magában - és erre még legyünk is büszkék !?!?)

A jó hír az lehet(ne), hogy vissza kell találnunk oda, ahonnan öseinket és leszármazottaikat kitartó munkával idáig terelték, és talán ez a vissza-keresés itt-ott beindulóban van.

Egy teljes visszatérésről már nem nagyon merek álmodni, legalábbis az én földi életemben már nem, jóllehet kb. 16 évet még adtam magamnak, de ez valószínűleg nem lesz elég.

Addig is keresem az utat valamiféle kitörésre, csak persze a "fosodratú média" nem az én területem- még eddig...de talán van egy (1) ötletem... s_Laptop
Ha kentek közül is van valakinek, ossza meg velem, ha úgy gondolja.... hiszen ahogy Laár "tanítja: "a vas tyúk is talál szeget"s_hihi
961 #22 szabir
- 2020-01-22 17:02
az van kb hogy a zsido Karpat bazin kozpontal korbeveszi magat a zsoldosokkal akkor
--
hogy a pichaba szabadulunk meg ezektol arra lennek kivancsi???

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.27 másodperc
3,682,039 egyedi látogató