Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ismét bevezethetik a sorkatonai szolgálatot Szlovéniában

BelföldAlternatív munkahely, átnevelés...és persze a szomszédban. Itt még idén követeni fogják ha jók a megérzéseim.
Szlovénia ismét bevezetheti a sorkatonai szolgálatot, amennyiben nem tudja megnövelni a fegyveres erők hivatásos katonáinak létszámát - derült ki a védelmi minisztérium hosszú távú terveire vonatkozó, úgynevezett Fehér Könyvből, amelyet kedden mutatott be a parlament felsőházának, a Nemzeti Tanácsnak.
Ismét bevezethetik a sorkatonai szolgálatot Szlovéniában
Képünk illusztráció.

A dokumentum szerint - amely két évig készült - Szlovénia a következő 15 évben a jelenlegi 7100 fős hivatásos és tartalékos katonákból álló állományát fokozatosan növelné, 7500 hivatásos és 1500 tartalékos katonát szeretne tartani. Amennyiben ez idő alatt nem sikerül megfelelő számú hivatásos katonát alkalmaznia, Szlovénia fontolóra veszi a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését.

A tervek szerint az ország 2025-re éves szinten a bruttó hazai termék (GDP) 2 százalékát költené majd védelmi célú kiadásokra. Szlovénia 2004-ben lépett be a NATO-ba. A kormány éves szinten a GDP 1,01 egy százalékát fordította eddig a hadseregre. A NATO elvárásai szerint a védelmi célú kiadásoknak el kellene érniük a GDP két százalékát.
Ennek az összegnek a húsz százalékát felszerelésekre és fegyverekre költenék, változtatva a jelenlegi gyakorlaton, amely szerint a védelmi kiadásokra szánt pénzek nagy része fizetésekre és más kötelezettségek költségeinek a kifizetésre megy el.

A dokumentum arról is rendelkezik, hogy a hadseregnek képesnek kell lennie létrehozni két közepes zászlóaljat, amely majd részt vesz a NATO-missziókban. 2018-ban a 800 fős szlovén NATO-zászlóalj a harckészültségi ellenőrzés (CREVAL) során nem felelt meg az elvárásoknak, emiatt a kormány akkor felmentette a hadsereg vezérkari főnökét és helyettesét is.

atv.hu/MTI
Link

Hozzászólások

1755 #1 rich932
- 2020-01-21 19:14
Gyűjtik màr a kopaszokat az akna mentesítő golyó fogó zászlóaljba... különösen itt közép ojrópunióban túl erős még mindig a rebellis honféltő szellem hiába volt itt fél évszázad vàlogatott zsidó kommunista terror itt még mindig sokan magyarkodnak ahelyett hogy zsidolkodnának mint nyugaton, kell ide még egy kis népírtás főleg, hogy a keleti végek se annyira zsidolkodnak inkàbb oroszkodnak kínálkodnak... a végén még ebből baj lesz... így meg besorozzàk a vágóhídra a valamire valókat plusz NATO elvárásoknal megfelelően elpuffogtatnak pál milliárd eurot osz tessék ott fekszik a két légy döglötten az ablakpárkányon elterülve... ámerikásan télaviviul ez egy win win - mármint nékik - helyzet...
684 #2 atacama
- 2020-01-23 15:56
Szinte besorozzák a fiatalokat Szerbiában.. no mindenki szerveződik..szinte..
https://www.napi....98958.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,681,324 egyedi látogató