Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kultúránk megőrzése és építése kötelesség

BelföldHa nem lennék annyira cinikus, mint amennyire nem vagyok megemelném a kalapom. De nem teszem. Süket duma, közben a valóság ennek szögletes ellentéte. Benkő, te is küzdesz nap, mint nap? Nagy kipalengetés kijár ezért.
A magyar kultúra napját ünnepelték január 22-én, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A Honvédelmi Minisztérium ünnepségén Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében a magyar kultúra fontosságára emlékeztetett.

A rendezvényen a nemzeti érzelmek ébredési időszakának nevezte a Himnusz születésének idejét Benkő Tibor. Magyarország honvédelmi minisztere hozzátette: ahogy a Himnusz sem csak a múltról, hanem a jövőbe való kitekintésről is szól, úgy az elődeink által teremtett értékrendet sem csak megőriznünk kötelesség, de tovább is kell tudni építeni azt.

Benkő Tibor kiemelte: a Magyar Honvédség katonáinak nem csak az ország és az állampolgárok védelme a feladata, hanem a magyar kultúra és a magyar értékek őrzése is. „Nekünk feladatunk, kötelességünk a magyarságunk, az identitásunk és annak kultúrájának megőrzése. Bármennyire is hihetetlen, ezért nap, mint nap küzdenünk kell” – mutatott rá a honvédelmi miniszter. Kiemelte: bár más népek kultúráját el kell fogadni ott, ahol azt megalkották, nem biztos, hogy be is kell azt engedni. „Mert nem abban a felfogásban gondolkodunk. Nekünk van egy keresztény kultúránk, ami visszavezethető István királyunkhoz, az államalapításhoz. Nekünk az a dolgunk és az a kötelességünk, hogy ezt megőrizzük. Védjük, őrizzük, és továbbfejlesszük” – mondta.

A honvédelmi miniszter rávilágított arra is, hogy kultúránk megőrzése és megóvása katonáink számára nem merül ki annyiban, hogy az ország érdekeit szolgálják és védik. Az is kötelesség, hogy a Magyar Honvédség tagjait folyamatosan képezzék, műveljék, ezzel növelve a katonák tájékozottságát. Éppen ezért a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program nem csak arról szól, hogy technikai eszközöket vásárolunk és hogy a katonáinkat kiképezzük az eszközök kiváló alkalmazására, hanem szól a katonák társadalomban betöltött helyzetéről, szerepéről és arról is, hogy a katonáink ismerjék kultúránkat, valamint arról, hogy tovább építhessék azt. Mindezt – ahogy Benkő Tibor fogalmazott – csak közös akarattal lehet elérni.

A rendezvényen – amelyen mások mellett jelen volt Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára és Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke – elismerések átadásával köszönték meg azok munkáját, akik hozzájárultak a magyar kultúra építésének ügyéhez. A Honvédelmi Minisztérium központi ünnepsége a Magyar Virtuózok Kamarazenekar tagjainak ünnepi előadásával ért véget.
Link

Hozzászólások

1349 #1 Nagy Levente
- 2020-01-24 18:43
Mekkora surmó agymosott szarházi ez a Benkő! Mind jó és szép lenne, amit mond ha ez a magyar kultúra lenne! Csakhogy ez a homlokegyenest ellentéte annak, vagyis ez a parazita, bolsevik, cionista, libsi zsidó (judeo-keresztény) kultúrálatlanság, ami maga a judaizmus! Ha nem tudná érdeklődjön, tájékozódjon! Én megtanítanám neki!
329 #2 gutai zub
- 2020-01-25 07:03
A Himnusz, a Magyar nép mai zivataros századában

"Általad nyert szép hazát
Bendegúznak vére "

Biztos vagyok, hogy a mai bendegúz vére 90 százalékának fogalma sincs, ki is volt ez a bendegúz.

A Himnusszal szembeni leggyakoribb kritika, hogy túl komor.
De miért lenne vidámabb Kölcsei, amikor látja, hogy itt már csak Isten segíthet,
"Szánd meg Isten a Magyart"

Bizánc eleste óta persze tudjuk:
"Isten nem tesz csodát a patkányok kedvéért"
Herczeg Ferenc

Végül egy mai Himnusz kép:
Szedett vedett, sokszor színes, magyar? futballisták, erőltetett pofával, amerikai mintára, szívre tett kézzel próbálják énekelni, legtöbbször hamisan szent ódánkat.
A futball utána természetesen még rosszabb és vereséges....
1349 #3 Nagy Levente
- 2020-01-25 19:05
Gutai zub! Így van! Én biztos vagyok benne, hogy akkor ha fiainknak, leányainknak nem ezt a szenny, elferdített és elhazudott történelmünket tanítanák, hanem a valóságot és az igazságot, nem itt tartanánk!
Csaba "királyfi" vezér, (apja Atila hadúr (gyula) "az Isten ostora" orv meggyilkolása után) - Bendegúz unokája - hírközlésére - miszerint itt Kárpát-medence ősi magyar-avar-hun-szkíta földön kezd elszabadulni - a Római Birodalmi zsidó befolyás miatt a pokol - Bendegúz küldte a hon "visszafoglaló" magyar seregeket a rend helyreállítására (honvisszafoglalás)! Mindmáig ez - a kezdeti sikerek ellenére lsd. Pozsonyi csata - kudarcot vallott! Na de, fel a fejjel MAGYARORSZÁG!
Egy kis helyrerakás még!: https://www.youtu...&t=63s

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,410,518 egyedi látogató