Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

"BÁTOR" Az elrabolt Magyar gyermek Történt Dusnok 2020.01.22.

GondolatokA tegnapi események, röviden. Kecskemét, Kalocsa, Dusnok...és Baja. Link

Hozzászólások

237 #39 csaje
- 2020-01-26 17:33
Azt az infót kaptam az egyik ismerősömtől, hogy ...."tagja vagyok az AMK csoportnak, feldobtam a kérdést és azonnal válaszoltak rá, tavaly megkereste a Koronatanács Bolváriékat és segítséget ajánlott, hogy adnak a babának magyar állampolgárságot, és az jogi védelem, de nem éltek vele.
Sokan felróják a Bolváriék kapcsolatát a Posta csoporttal. Postáék egy paramilitáris szektaként vannak a köztudatban. Ez sokaknál kiveri a biztosítékot.
Én viszont biztos vagyok benne, hogy ha nem lennének kapcsolatban a posta csoporttal, a gyereket akkor is elviszi az állam.
https://apostolim...dZxGTwHy6c
118 #40 keepfargo
- 2020-01-29 23:17
paramilitáris szektaként vannak a köztudatban

ebből csak a paramilitáris nem igaz
továbbá nem igaz a szekta
meg az sem igaz hogy vannak mert nem lehetnek
egy köztudatban, ami megintcsak nincs ( hacsak a média félrevezetéseinek összeredményét nem nevezem köztudatnak )

paramilitáris az azt jelenti, hogy Posta Imre felhúzott egy terepszínű trikót és láttak nála dobókést egyszer, sőt újabban lőtereken is megfordult

szekta azt jelenti, hogy van párszáz ember aki egy honlapon össze-vissza irkál az állam
meg a zsidók, meg a zsidók állama ellen (vagy viághatalma ellen )

köztudat azt jelenti hogy az emberek elolvassák a hazug újságot, hallgatják a hazug rádiót, megnézik a hazug tv-t és ha elégszer megismételtek nekik valamit, akkor azt már mind "tudják" sőt "köztudják"...

Igy köztudja mindenki nemcsak "6 millió kiirtását", (ezt még az 50-es években nem köztudtuk - akkor a szám a 1,5 millió körül mozgott, de mára sikerült apró emelésekkel feltornászni a mai hivatalos, kerek adatra, s itt megálltak - ez egyébként valójában a lassan fövő békára emlékeztet: ha fokozatosan jön, aminek jönnie kell, senki nem veszi észre - mára meg kész a "kaja", megfőtt a béka, nem kérdez, hisz önállóan nem tud gondolkodni )

Jézuskával ugyanez: kétezer éve hazudozik róla mindenki (csak elkezdeni nehéz, utána megy magától, mindenki hozzáteszi a magáét), és mára mindenki "tudja" hogy arameusul beszélt, de azért zsidó volt, anyja szűzen szült, apját nem ismerték, de azért Dávid király sarja, meghalt de nem halt meg, feltámadott, elment, visszajön, 12 éves korától 30 éves koráig nem tudni hol járt, dehogynem; Kashmirban, a mennybe ment, de Indiában élt tovább, Srinagarban ott a koporsója, de nem ő van benne, szelíd természete volt, de megátkozott egy fügefát (!?), korbáccsal vert békés pénzváltókat, szóval sokat "tud" róla "mindenki". Tehát: létezett! Sőt, hát a turini lepelben azt a szövetdarabot tisztelik, amit őrá terítettek volna kétezer éve...no comment. (Hát a legendája az nem mára, de elkészült, megvan, ez biztos, ezt még én is tudom, sajnos, vagy szerencsére - lám a bizonytalanság...)
Különben mindegy, ha létezett, ha nem, mára ő az "európai értékrend" alapja, a múlt századokban pedig a nevét kiáltozva követtek el tömeggyilkosságokat, borítottak vérbe földrészt, égettek máglyán, nyakaztak le, raboltak ki.Tehát kellett, jól jött, mert valakire kellett hivatkozni a disznóságok elkövetésénél (is).

Hivatkozási alapok.... Nem mindegy, vannak-e vagy nincsenek. Mózsi bá' aban a pillanatban ahogy lehozta a hegyről, könnyedén, csak úgy a hóna alatt, a méretes kőtáblákat, azonnal vágóhíddá alakította a tábort, ahol állítólag vérei az aranyborjút imádták. Nem látta be, hogy nem imádhatták Jahvét, akivel ő maga is csak most beszélt először, egy az egyben. Mindegy, neki volt kire hivatkozni, a népének nem volt. Akire pedig hivatkozunk, az VAN...!! Az nem LEHET kitalált személy! -"Hát persze hogy van Isten, most az előbb beszéltem vele, csak tudom! A kőtáblákat is tőle kaptam, nem vagyok én vésnök, köfaragó!" ( Jahve vésnök is volt, kőfaragó is, Isten éltesse...meg a zsidók hite)

Tehát olvassatok, halljatok, lássatok feleim szümtükvel...hogy mik vogymuk: mit csinált belőlünk az írástudók hada, s mára a médiabirodalom.
Jó ha mindenről tudtok, de azért nem árt megnézni, honnan jött az "info", kitől, vajon miért épp úgy ahogy jött, és legfőképpen: mit akart az informátor elérni. Qui Bono? (kinek érdeke)?
4 #41 Posta Imre
- 2020-01-30 06:26
Csaje, ettől is izgibb a kérdés, mert az AMK oszlopos vezetői még pár éve (mikor még tényleg volt valami para) itt voltak mind a környezetemben, aztán elmentek Borbélyozni, és önállóan harcolni. Tisztára agyrém ez az egész elmebaj.
118 #42 keepfargo
- 2020-01-30 06:35
Felhúztam magam; nem az első fára, hanem a gondolatra, hogy az embert, akiben benne lakik az Isten, hova züllesztették mára.
Mert ne legyen kétségünk afelől, hogy a múltban - pontosabban a nagyon régmúltban - az emberből nem csinálhatott idegen hatalom olyan könnyedén rabszolgát, mint azt ma a média-és pénzhatalom teszi.
A rabszolgaság fogalma, ha jól tudom, kb.egyidejű a nagy "föníciai találmány" megjelenésével. (Ha nekem van pénzem, s neked nincs, én mondom meg hogy mit fogunk csinálni, nem te. ) J.A. királyi költőnk: "Amíg a tőkésnek dolgozol, addig a tőkésé a haszon." Tehát rabszolgaság van, volt - lesz?

Hogy a gyermek ne lehessen soha a maga ura (vagy gondolatainak ura, ami ugyanaz), kiragadják a neki legmegfelelőbb, természetes környezetéből, a szülői ház szeretetteljes melegéből, és amilyen gyorsan csak lehet, benyomják egy idegen csoportba, tömegbe. Ebből az akol-szerű együttlétből egészen az érettségiig nem szabadul. Egyetem? Újabb akol. (Két kivétel van: a legfelsőbb rétegbe beleszületett, meg a társadalom alján született gyerek; az egyiket a pénz védi, a másikat a nemtörődömség ). Az egyik olyan iskolát választ amilyent akar, a másiknak nincs választása, ő a túlélést tanulja meg, akár bűnözés árán is...
Eddig ez, módosításokkal, de ismert. Ami kevésbe ismert, mert nem tudatosodott, az az, hogy ha a gyereket 7 éves korban megkérdeznénk (addig otthon kellene cseperednie), hogy mihez volna kedve, és ha az istenember iránti tiszteletünkből adódóan meg is fogadnánk a válaszát és a választását, akkor önállóan gondolkodó sikeres, harmónikus ember válhatna belőle, mert hiszen ő döntheti el, mit akar csinálni, nem mások kényszerítik bele nemkívánt tevékenységbe.
Ennek fordítottja az, ami ma történik minden civilizált társadalomban: bekényszerítik a gyereket olyan intézetekbe, ahol mást sem csinál, mint a rákényszerített civilizáció szabályait tanulja, hogy mire kijön onnan, beilleszthető legyen a rendszerbe.
A rendszerbe, ami úgy működik, hogy megvonom tőled a döntés, és az önálló tevékenység jogát, zombit csinálok belőled, majd gondodat viselem, mert én, az állam, jobban tudok mindent. Azt is hogy te ki vagy, s azt is hogy hol a helyed.
Ha valaki ki tudja magát ragadni - bármikor - ebből a rendszerből, akkor először megtanul önmagáról minden fontosat, azáltal, hogy kedvenc foglalkozásáról megtanul mindent amit lehet, és legvégűl alkalmazkodik a környező világhoz, de már egy önálló gondolkodás birtokában és fegyverével. A világból tehát elég egy emberi tevékenységet megtanulni, egyidejűleg az önkép kialakításával, aztán a beilleszkedés megy magától. Ehelyett beilleszkedést tanul először, külvilágot másodszor, és önmagát legutoljára. Van aki odáig el sem jut: nagyon sok ember nem tudja ki is ő, s mi a dolga a világban...

Ha valaki tudja, hogy ő maga kicsoda, akkor az Kassai Lajos lovasíjász.
Vajon mi a titka az ő totális sikerének?
1)Korán eldöntötte, mi érdekli 2)Azzal foglalkozhatott ami érdekelte, ebben nem akadályozta senki 3)a tevékenysége nemcsak az íjkészítés, de a lóval bánás csínját-bínját is megtaníttatta vele 4)teljes önbizalommal fordulhatott a világ felé: tudta mit akar, tudta, hogy érte el, és megismerte önmagát
Az eredmény: 5) megismerhette nemcsak a környezetét, de a nagyvilágot - a már tökélyre vitt hivatása birtokában és erejével, ma egy harmonikus alkotó ember, akit még a többségi társadalom ellentmondásai és visszásságai sem hoznak ki a sodrából, a legtöbb emberi tevékenységet a sajátjáéval összehasonlítva, tudja, melyik mit ér... vice - versa...
3 #43 Enid
- 2020-01-30 09:25
Keep! Osztozom a véleményedben.
118 #44 keepfargo
- 2020-01-30 11:26
enid
Köszönöm, hogy meg is mondod.
Mindig remélem hogy legalább egy ember érti amit mondani akarok, de tudom, hogy a többségnek könnyen megfekszi a gyomrát.
Talán azért van így, mert legalábbis hatéves koromig anyámmal maradhattam otthon. Soha nem dőltem be a rákosi-maszlagnak, se a demagóg tanároknak - mert "volt gyerekszobám" de óvodám, hál' Istennek nem. (T.i. a maszlagot már ott kezdték nyomni.) Ma sem hiszem el a sok érdekből ránkerőltetett hazug tanítást.
3 #45 Enid
- 2020-01-30 12:01
Keep! Azért persze vannak kérdések a fejemben Kassai Lajost illetően. De nem így, ebben a kontextusban foglalkoztatnak, úgyhogy most itt nem fogok erről írni.
Lényeg számomra, hogy tanulni mindenből lehet, azaz csak abból lehet igazán.
Az biztos, hogy egy sziget a tengerben, amit csinál.
Viszont azon a környéken vót egy másik sziget is, ami meg valahogy elsüllyedt.
.
118 #46 keepfargo
- 2020-01-30 14:12
enid
Kassai sem tévedhetetlen, mondjuk, félisten, de: meg tudta valósítani nemcsak önmagát, hanem azt az ideált is, amit ő jónak látott. Most válogathat a jelentkezőkben, az iskolájához.
3 #47 Enid
- 2020-01-30 15:15
Éppen ezért, vagy ezért is mondtam (mint példa), hogy ha van is kérdés én most másra fokalizálok.
Bizony meg kell fontolni, hol és hogyan ne adjunk lehetőséget a szakadékok formálására.
Valamint azt is, hogy a már meglévő szakadékba ne mi, hanem ők essenek bele; akik csinálták azokat.

Nem kell félni kérdéseket formálni magunkban. Soha nem maga a kérdés rossz vagy jó. (egyébként sincs rossz meg jó)
Mindig a mögötte lévő szándék a mérvadó.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
4,602,606 egyedi látogató