Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lehet, hogy újraalapítják az Európai Uniót (EU)

KultúraAjvé, de okosak lettünk egyszeriben! Katedránk is van má!Lehet, hogy újraalapítják az Európai Uniót (EU) – jelentette ki Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli mûsorában.

Az egyetemi tanár errõl Martin Schulznak egy keddi német lapinterjújával kapcsolatban beszélt, amelyben az Európai Parlament elnöke úgy fogalmazott: “az EU veszélyben van”, mert a közösségen belül mûködnek bizonyos erõk, amelyek szét akarják verni.
euKiss J. László a nyilatkozatot egy személyes vonatkozásoktól sem mentes kritikának nevezte, amelynek megjelenése idõszerû a francia regionális választások után. Véleménye szerint Európa “politikai tájképe” változóban van: teret nyertek az euroszkeptikus nézetek, a francia-német együttmûködés pedig megakadt.
Úgy véli, hogy Martin Schulz “diagnózisa” többé-kevésbé helytálló, az EU-ban most egyidejûleg vannak jelen az integráció irányába tett erõfeszítések és a “nemzeti szétfejlõdés” tendenciái.
Kiss J. László hangsúlyozta, hogy az unió egy normaközösség, az euroválság és a menekültválság azonban a szabályok megsértésérõl szól – a németek például felfüggesztették a schengeni elõírások alkalmazását -, ami jól tükrözi a kialakult válságot.(MTI)
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,892,870 egyedi látogató