Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Japán hadihajó indult az Ománi-öbölbe: a második világháború óta példátlan a parancs, amit kaptak

KülföldNagyon sok cikket felrakhatnék, ami az "átrendeződés" irányába mutat. Igen összetett és "belső ellenségek" elleni felkészülés, no meg "külső határok" együttes "védelme" egy összetett terv szerint. Japán az Ománi-öbölbe rombolóhajót küldött / Képünk illusztráció - Fotó: MTI/EPA/Amerikai haditengerészet/Michael Russell

Vasárnap Japán hadihajót küldött az Ománi-öbölbe, hogy ezzel biztosítsák a kereskedelmi hajózást az USA és Irán konfliktusa miatt a szokottnál is bizonytalanabb térségben. Különös, hogy a japán kormány engedélyezte, hogy ha kell, katonai erőt alkalmazzon a legénység. Erre pedig a második világháború óta nem volt példa, japán ugyanis akkor lemondott a hadviselés jogáról a nemzetközi vitás kérdések rendezése terén.

kereskedelmi hajózás biztonságának szavatolására az MTI értesülései szerint.

Az Egyesült Államok és Irán szembenállása a pattanásig feszült közel-keleti térségen halad át Japán olajimportjának 90 százaléka, így a szigetország egy 200 fős Takanami osztályú rombolót küldott a régióba, ami várhatóan február végén érkezik meg az Ománi-öbölbe.

(A legfrissebb hírek itt)

A hadihajó tengerészeti felderítő helikoptereket is szállít. Az egy évre tervezett információszerzési misszióban 260 japán katona vesz részt -írja a 24.hu.

"Az információszerző misszió rendkívüli jelentőségű, és közvetlenül kapcsolódik állampolgáraink életéhez. A Japán által felhasznált olaj 90 százaléka olyan területeken halad át, mint az Ománi-öböl. Ezt a térséget ütőérnek is nevezhetjük, amely életben tartja a japán állampolgárokat"

— fogalmazott Abe Sindzó japán miniszterelnök a legénység búcsúztató ceremóniáján.

Abe Sindzó kormánya hozzájárulását adta ahhoz, hogy a veszélybe került hajók védelmére a hajó legénysége erőt alkalmazzon. A döntés azért különös, mert Japán az ország alkotmányában mondott le hadviselési jogáról a második világháború után, így tilos lenne katonai erőt alkalmaznia vitás nemzetközi kérdések eldöntésében.

Japán ugyanakkor kimondta, hogy hajójuk nem vesz részt az Egyesült államok által a területen végzett katonai tevékenységben. Teherán egyébként nem is engedné a környékre őket.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-02-03 20:24
Posta Imre forradalma folyton elmarad (1 29)

https://www.youtu...ofRiRV5F5c
3 #2 Enid
- 2020-02-03 20:49
Nézd Imre ez is egy igazság. Lehet, hogy nem a Tiéd, az enyém... és még másoké, de valljuk be, hogy bármelyik háborúból valaki mindig nagyot akaszt.
Szóval ami valakinek háború az egy másiknak há - derű.
Pont ezért nem is lehet mindenkit megmenteni. Nincs mitől. Hiszen az, aki ebből a rendszarból jól megél, az békét lát és esetleg sok hülyét, aki pattog... valami miatt.
Aki jól beilleszkedett ebbe a menetbe, azt nem érdekli, hogy hova tart "a vonat" csak mennyen...legalább addig amíg ő él.
Nem minden vak, látó.

A másik meg - szerény véleményem szerint -, hogy ez a nő forradalomról beszél. Te meg harcosnak mondod magad. Az élet pedig harcok hosszú sora. S az igazi harcot az Ember önmagával kell megvívja. Minden nap, minden téren s minden értelemben.
De honnan is tudná ez a nő, hiszen ő egy forr-a-dalomra fizetett be ebben a moziban.
...
684 #3 atacama
- 2020-02-03 20:58
kissé képmutatásos ám a dolog meg vetítés mert a japók néhány dologban eggyütt duruzsolnak az amcsikkal!!!
245 #4 hamu
- 2020-02-03 21:21
nem is lehet mindenkit megmenteni. Nincs mitől. Hiszen az, aki ebből a rendszarból jól megél, az békét lát és esetleg sok hülyét, aki pattog... valami miatt.
Aki jól beilleszkedett ebbe a menetbe, azt nem érdekli, hogy hova tart "a vonat" csak mennyen...legalább addig amíg ő él.


Ez az, amit most kezdek megérteni. Két eltérő kiindulás van. Én úgy mondanám, hogy lelketlen és lelkes. Mert az egyik ember számára az öröm, a boldogság társait is belefoglalja. Érző a többiekre.

És vannak az önzők, beszűkültek. Nézetem szerint nem az IQ, nem az izom, hanem a lelkiség a legfontosabb jellemző. Örülsz-e annak, ha a társad boldog? Vagy meg van mérgezve a lelked, és hasznot akarsz? A haszon ugye, a másik kárára történik. Legyen az a férjed, embertársad, vagy a Természet. Számodra az rendben van, ha más pusztul és te gyarapodsz. Beszűkültél. Egód van. Elszigetelődsz, és nem jutsz el a másik lényig. Nem érzed, közömbös vagy rá és miért neked kelljen vele foglalkozni?

Van két homlokegyenest hozzállás. Az egyik betegség. Lelki. Pszichopatizmus. Lásd még Papp Gábor ea-it.

A két fajta ember nem tud egymás agyával gondolkodni. Nem értik egymást. És baj, sőt hiba, ha az áldozatra készek áldozatot hoznak a másik gondolkodásúakért, miközben védtelenek velük szemben. Nyakló nélkül semmiképp nem szabadna. Ez az én bűnöm is, és még sokunké. Nem értjük, nem ismerjük fel, nem hisszük, hogy vannak pszichopaták!
99 #5 MORMOTA1968
- 2020-02-04 06:16
Kedves Enid és Hamu! Csak egyetérteni tudok azzal, amit leírtatok ide! Az a baj, hogy az "emberiségnek" nevezett faj, nem egy faj, ahogy Imre is mondta! Vannak, akik "LÉLEK NÉLKÜL" születtek, őket valami "SÖTÉT, GONOSZ ENERGIA ÉLTETI!" Nem véletlenül kell ennyi szenvedésnek, halálnak, borzalomnak lennie világunkban! Vannak olyan entitások, akik ezek nélkül egyszerűen "ÉHEN HALNÁNAK" megszűnnének létezni! És most "ŐK VANNAK hatalmon!" Én is pont az éjjel néztem egy új beszélgetős műsort Papp Gáborral, ahol pontosan erről beszélt! Valóban nem lehet mindenkit megmenteni!

DE!!! Ha az oktatás, sajtó, médiumok jó kezekben lehetnének, mint tömeg nevelő, manipuláló eszközök, szerintem sokkal több embert lehetne jó irányba terelni, mert sok a tévelygő, olyanok, akik meg vannak tévesztve, vezetve, épp ezért cion útját, példáját követik, elnyomva lelkiismeretük szavát!
118 #6 keepfargo
- 2020-02-04 06:24
Amíg lesz kiválasztott nép, addig lesznek kiváltságok - egészen az elképesztő túlkapásokig, embertelenségig.
Egy ideológián(tévhiten) alapuló "felsőbbrendűség" kikezdhetetlen, amíg azok között is megértésre talál, akik csak csicskásai a felsőbbrendűnek beállított rendszernek/csoportnak.
Csak a tudás elterjedése kezdheti ki ezt az embertelen, a többség számára elfogadhatatlan rendszert.

Lehet ott kezdeni, a tudás megszerzésének útján, hogy pl. megnézzük Facsar Imre VNTv-s beszélgetéseit, (YouTube)belepillantva Mózes könyve parancsaiba...a végzetes programba.
3 #7 Enid
- 2020-02-04 06:40
Mormota!

Mindenki csak saját magát mentheti,
Lehet útat mutatni egymásnak.
Ám ki életével a másikat terheli
Üdvözül ugyan, csak majd... másnap.

A "nevelés", a "manipuláció" külső hatások. Alattomos módszernek tartom őket.
Nem ez a feltétele a fejlődésnek.
Az Ember magában hordozza mindazt, amire szüksége van, ami lehet belőle. Elég lenne hagyni, hogy kibontakozzon. Elég lenne elkísérni útján.
Megfelelő környezetet biztosítani ahhoz, hogy békében, szeretetben élhessen.

A mai világból nagyon sokan nem állnának ki ezt a próbát.

Itt a példa az orrunk előtt: Bátornyilas története.
Nézd meg hányan visítanak, jajveszékelnek, ordítanak és hallgatnak a dolog kapcsán. Nem tudnak a tisztasággal mit kezdeni.
Pedig csak óvni kellene és figyelni.
99 #8 MORMOTA1968
- 2020-02-04 06:53
Kedves Enid! Ismét csak együtt tudok érteni minden egyes szavaddal! A természetes közösségekben nincs is szükség befolyásolásra, csak hogy mi sajnos nem egy ilyen közösségben élünk! Itt minden központosított! És beteg az egész rendszer, úgy ahogy van! Mostanában olyan YouTube videókat nézek, amik az elszakított országrészeken élő magyarok életét mutatja be! Talán nem véletlenül történt ez is így! Talán ennek így kellett történnie, hogy a magyarság egy része megmaradhasson "tiszta "MAG-nak!" Most épp egy hagyományos csángó lakodalomról készült dokumentumfilmet néztem meg. Hol vagyunk mi már ettől, az igazi magyar hagyományoktól, sajnos?
99 #9 MORMOTA1968
- 2020-02-04 07:09
Kedves Keepfargo! Láttál már békát ledermedve a kígyó előtt? Én még nem, de mások mesélték, hogy viselkedik a béka, mielőtt a kígyó vagy sikló élve elfogyassza. És nem tudom miért, de ebből a természeti példából nekem a magyarság és tágabb értelemben az emberiség sorsa jutott az eszembe. Mi is ledermedtünk a kígyó előtt, mert meg lettünk bűvölve! Legalábbis a többség! És nem tudjuk merre is kellene menekülnünk, hisz a kígyót legyőzni nem tudjuk, nincs meg hozzá a megfelelő fegyvertárunk, védekező mechanizmusunk! Hátrálni nincs hová, mert a kígyó már teljesen körbe tekeredett minket, úgy hogy oldalirányban is zárva a menekülés lehetősége.

De ami a legrosszabb és legkevésbé megérthető, hogy a "BÉKA" valamiért bízik, reménykedik abban, hogy a kígyó esetleg megkíméli az életét, mert egyenlőre jól lakott, vagy annak tűnik! Csak hogy ez a kígyó bármennyit is zabáljon, mindig éhes marad! A mi békáink sajnos azt hiszik, hogy bízhatnak a kígyóban! És ami a legborzasztóbb, azt hiszik, hogy a kígyó jót akar nekik! A kígyóban pedig nincsenek érzések, nincs lelkiismerete, ő csak zabálni, habzsolni akar és minden élőt felzabál, ami az útjába akad, egészen addig, míg ellenfelére nem akad a természetben! Mondjuk egy bátor mongúzra.
3 #10 Enid
- 2020-02-04 07:10
Nézd, én úgy vagyok vele, hogy minden ami a szemünk elé kerül (akár lelki szemeink elé is) mérlegelésre int.
Mennyi van ebből a dologból, emberből, karakterből, helyzetből, gondolatból, érzésből stb. stb. bennem?
Mennyire érint és/vagy mennyire oszt meg?
Én magamon még nagyon sok korrigálni valót találok, még sok a szakadék bennem, még vannak dolgok amiben megosztott vagyok.
Ugyanakkor megvan bennem az igény és a szándék az egységre, a korrigálásra.
Ez a fejlődésnek egy elengedhetetlen feltétele, ugyanakkor egy nagyon intim szférát érint.

Bele kellene törődni, hogy itt és most nem mindenki akarja ezt.
Lehet, hogy egy holnap neki is céljává válik és akkor jövünk mi és elődeink így lesz miből táplálkoznia.
99 #11 MORMOTA1968
- 2020-02-04 07:16
Kedves Enid! Valahogy én is így vagyok vele! Sohasem lehetek, vagyok biztos benne, hogy jól tudom, gondolom-e a dolgokat, nagy még bennem a bizonytalanság! Az élet egy tanulási folyamat és mint mondják: "A jó pap is holtig tanul!" s_Laptop
118 #12 keepfargo
- 2020-02-04 11:00
Kedves mormota!
Tetszik a hasonlatod, nagyon erőteljes kép arról, ahogy sokan megéljük mai világunkat. Csak abban vagyok bizonytalan, hogy ki vagy mi lenne ez a mongúz, és hogy meddig kell még várnunk rá. (Honnan jönne?)

Nekem, született optimistának lenne egy másik opcióm (ajánlatom ). Nem lehetne a kígyónak valami gyógyszert adni, amitől meggyengülne a gyomorsava, elmenne az étvágya?
Na, de ha mégis igen, akkor még ki kellene találni a gyógyszert...azt be is kellene adni...

Keepfargo is csak a keep-zeletét tudja használni, ráadásul kizárólag azokból a már beletáplált képekből szedhet össze újabb, nagyobb, vagy szebb képet, amiket eddig be tudott gyűjteni.

Ezekből a képekből, na meg egyéb kellékekből azt a képet tudom (majdnem csak és kizárólag ) felrajzolni (festésről, vag kifaragásról szó sincs - egyelőre) felvázolni, hogy egy egységesebb gondolkodás az, amire vágyik az emberiség, az pedig csak úgy valósulhat meg, hogy az összes eddigi világ-és életkép elégtelennek bizonyulván, egy régi-újat (?) kezdünk el követni. Ez lenne maga a békés paradigma-váltás.

A régi-új világképet pedig nem tudom másként elképzelni, csak a buddhista tanítással, mint ideológiával, életfelfogással. Egyedül ebben az élet-modellben van az ember úgy a helyén a többi értelmes létformák, ( beleértve távoli világokéit) között, hogy egycsapásra megérthető belőle az isten-ember küldetés, és a teljes hierarchia, plusz a reinkarnáció.

Egy kicsit bele kell tekints, többi kedves olvasómmal együtt a szemléleti különbségbe, a többi vallás és a Buddha követőié között. Pl. a kereszténység központi parancsa, a "szeresd felebarátodat, mint tenmagadat" az nálunk, buddhistáknál az "együttérzés" (compassion) fogalmával találkozik, mint megfelelővel.

Ezt kicsit jobban kifejtem azért: a szeretet többet követel, nagyobb kihívás, és nem is annyira realista (ld. aki tenmagát nem szereti - mint a ma embere sem igazán - az nem tudja felebarátját sem szeretni, söt talán felismerni sem tudja már...)
Az együttérzés egy óvatos megközelítés, nem ró olyan nagy terhet senkire, ráadásul az egész élővilágra ki lehet könnyen terjeszteni.

A szeretet ellentéte a gyűlölet, az is egy erős érzelem.

Az együttérzés ellentéte a közöny, kevésbé ártalmas.

A jézusi tanítás érzelmektől fűtött, nagyon drámai, a térítő folyamatosan szenved.
A buddhai történet egy hűvös tanító letisztult, érzelmektől mentes, logikus megfigyelés- tapasztalatairól, emberismeretéről szól. Nincs benne dráma, de a jóindulat és a segítés igénye ugyanúgy megvan.

Jézus nem foglalkozott mással, mint a földi emberrel.

Buddhánál többször visszatér földön túli világok és közöttük a miénk leírása. Ilyen értelemben kozmikus dimenziói is vannak, nem ragad le a földgolyón, jól helyére teszi az embert egy nagyobb, univerzális összefüggésben is.

Ha volna rá igény, folytathatnám tovább az összehasonlítást, de talán majd egy másik, egyelőre meghatározatlan fórumon, mert ezt a fórumot nem akarom terjedelmes magyarázatokkal zavarni. (Ráadásul tettem egy ígéretet gerry-nek, hogy nem próbálok itt térítgetni, mert soknál kiverhetem a biztosítékot - igy annyit hozzá kell tegyek, hogy ez most már végleg az utolsó ilyen írásom)

Persze esélyeink ma még nem nagyok. Akiknek a keep-zelete leragadt pl. a konfliktusok tovább-mélyülésénél, ( és ez az elsöprő többség, nyilván, logikusan is ) azok ikább a világháborút vetítik elő mint lehetőséget. Ezekkel nincs az a megátalkodott buddhista aki konkurrálni tudna, ráadásul a "háború angyalai" mögött ott van a világ teljes fegyveripara.

Mi van a mi kezünkben; egy kolduló edény és egy kis csengettyű...
3 #13 Enid
- 2020-02-04 11:31
Keep! Engem érdekel. Majd szólsz, hogy hol a fórum.
Érdekel, hogy a buddhistáknak milyen beavató szertartásaik vannak?
Találtál-e valami párhuzamot közte és az eredeti magyar hitvilág között?
Szerintem ez a mai jujdejó keresztény maszlag nem méltó összehasonlítási alap.
Amennyiben netán valaki górcső alá akarja venni, akkor mindenképpen az ótestamentumba ássa bele magát. De bátran.
118 #14 keepfargo
- 2020-02-04 11:39
enid
Ha jól értelek, az ótestamentum jobban megmutatja, miért vagyunk ekkora bajban?
3 #15 Enid
- 2020-02-04 12:37
Nézd, nem vagyok szaki a dologban, de ha netán kiejtem a számon, hogy nem vagyok hívő, meg, hogy mit olvastam esetleg a bibliában. Már vartyognak itt Olaszországban sokan. Ma már az ótestamentum egy takaró, hogy "ja, persze abból olvastál" ("na ezér nem vagy hívő";), az nem jó, olvasd az újat.
Talán az "ó" hitelesebb, mint az "új" vagy egyáltalán miért kellett átírni számunkra hivatalosan, mikor számunkra - ugyan nem hivatalosan -, azt folyamatosan "korrigálják".
?
Egyetlen példát mondok, ami azért elgondolkoztató:
Francia jezsuita teológus Jean Danielou szerint az Ú.T-i Szentlélek az Ó. T-i Gabriel (pontosabban gavri el, nem név, hanem amolyan tisztség inkább, de ez már nem ezzel a teológussal függ össze)
Tehát Gabriel egyszerűen Szentlélek név alatt vitték tovább.
Ez a kevés bizonyosság egyike. A másik, hogy Gabriel egy "ish", azaz egy hímnemű... figura.
Tegyük fel, hogy ez igaz. Akkor a SzűzMária, már nem is annyira szűz, mint inkább csak Mária.

Szóval nem mondom, hogy jobban megmutatja miért vagyunk ekkora bajban, de mindenképpen szükséges elem a puzzle kirakásában.

Nem tudom mindez milyen kapcsolatban áll, a magyarok ősvallásával.
118 #16 keepfargo
- 2020-02-04 13:30
Ra, Brahma, Krishna, Jahve, Zeus, Jupiter, Allah, ezeket vagy hisszük, és elfogadjuk, vagy nem

Sakyamuni-t vagy értjük, és elfogadjuk, vagy nem

(csak zárójelben: a sakya (saka) népcsoport állítólag skytha vérvonal - volt, míg ki nem irtották )
3 #17 Enid
- 2020-02-04 13:53
Keep!
[url]Sakyamuni-t vagy értjük, és elfogadjuk, vagy nem[/url]
Még csak annyit, aztán fejezzük is itt be, mert Gerry vészjóslóan hallgat és ki fog vágni bennünket, mint a macskát sz... szokták. :D

Szóval a mondatod arra utal, hogy lehet érteni, de nem elfogadni.
Én az "azonosulni" igére hajtok. Ez most nem kekeckedés és nem kívánok semmilyen felekezetnek tagja lenni, sőt.
Egyszerűen érteni szeretnék dolgokat.
118 #18 keepfargo
- 2020-02-04 13:55
Enid
mindent lehet, de mi döntünk, a felelősség is a miénk..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.17 másodperc
4,458,082 egyedi látogató