Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vnyimányie! Govorít Moszkvá!

GondolatokMa nincs adás a TV-ben sem, annyira krityikus a helyzet. Ha újra lesz, már dekódolatlan orosz-kínai-háber továris-nyelven jelenthetik be, hogy sz nóvim gódom! Lavrov: Moszkvát aggasztja a NATO nagyszabású tavaszi hadgyakorlata
2020. február 4. 17:39
A miniszter abszolút indokolatlannak nevezte a hadgyakorlatot, amelynek szervezőit azzal vádolta meg, hogy tovább kívánják növelni a feszültséget a térségben.

Oroszországot nagyon aggasztja az erőteljes amerikai katona részvétellel megtartandó Defender Europe 2020 hadgyakorlat, amelyre azonban úgy fog reagálni, hogy ne teremtsen fölösleges kockázatokat – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszijszkaja Gazeta című kormánylapnak nyilatkozva.

Az orosz diplomáciai tárca honlapján kedden közölt interjúban Lavrov rámutatott, hogy az áprilisban és májusban megrendezendő hadgyakorlatra a tervek szerint a már Európába állomásozó egységekhez több mint 30 ezer egységnyi amerikai haditechnikát és 20 ezer amerikai katonát dobnak át. „Összességében több mint 40 ezer ember vesz rész ezen a hadgyakorlaton Értelemszerűen reagálni fogunk. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezeket a folyamatokat, amelyek nagyon erős aggályokat keltenek, de úgy fogunk reagálni, hogy ne teremtsünk szükségtelen kockázatokat” – mondta a tárcavezető.

Rámutatott arra, hogy a hivatalos bejelentés szerint amerikai hadgyakorlat készül, amelyre meghívták a NATO-szövetségeseket is. „Ennek egyik lehetséges oka, hogy az amerikaiak számára lényegesen egyszerűbb a saját utasításaik szerint maguknak megtervezni és végrehajtani mindent, úgy hogy még jelképesen se kösse meg őket a NATO-fegyelem. Noha az Egyesült Államok európai erőinek parancsnoka egy személyben a NATO európai erőinek főparancsnoka is” – nyilatkozott Lavrov.

A miniszter „abszolút indokolatlannak” nevezte a hadgyakorlatot, amelynek szervezőit azzal vádolta meg, hogy tovább kívánják növelni a feszültséget a térségben. Felhívta figyelmet arra, hogy az ellenlépéseit Oroszország a saját területén kívánja fonatosítani, mint ahogy a saját területén tárolja nukleáris fegyvereit is, ellentétben az Egyesült Államokkal. A Németország és Lengyelország területén megtartandó Defender Europe 2020 gyakorlaton 18 állam vesz majd részt.

(MTI)
Link

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2020-02-04 21:00
na ez legalább annyira hiányzik mint lepratelepre a sárgaláz..
a kis koronavírus mellé egy nagyszabású a macit nagyon
veszélyeztető hadgyakorlat..
"jól" van ez időzítve nagyon..
267 #2 Perle
- 2020-02-04 23:20
75 évvel ezelőtt volt a Jaltai konferencia:
https://www.youtu...4JUbLZr2rk

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
4,610,896 egyedi látogató