Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szijjártó: Új lendületre van szükség a közel-keleti békefolyamatban

BelföldÓ, szijjártó az ortodox zsidó Trump-vejkóval egyeztetett a zsidó államról. Ez jó nekünk. Vagy nem? Ne csigázzatok, ugye , hogy jó? Új lendületre van szükség az izraeli–palesztin konfliktus rendezésének terén, hogy újra erőre kapjon a közel-keleti békefolyamat, ez rendkívül fontos Európa, illetve azon belül Magyarország biztonsága szempontjából is – jelentette ki Szijjártó Péter szerdán, miután Jared Kushnerrel, Donald Trump amerikai elnök vejével és tanácsadójával tárgyalt a washingtoni Fehér Házban.

A külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy az előző héten bemutatott amerikai béketerv alkalmas arra, hogy hosszú távon megteremtse a békét, a stabilitást a térségben.

Mint rámutatott, a megoldási javaslat egybevág a magyar álláspont három alapvetésével, amelyek értelmében tisztességes, kiegyensúlyozott megközelítést kell alkalmazni Izraellel szemben, közvetlen tárgyalásoknak kell elvezetniük az úgynevezett kétállami megoldáshoz, valamint folytatni kell a terrorellenes küzdelmet.

Ezek kapcsán a tárcavezető kiemelte, hogy Magyarország nem támogatja az izraeli vállalatokkal szembeni kereskedelmi embargókat, nem támogatja, hogy az európai uniós intézmények néhány tagország nyomására Izrael-ellenes álláspontot képviseljenek az ENSZ-ben, továbbá ellenzi a világszervezet azon határozatait, amelyek inkább csak a feszültség szítására alkalmasak.Emellett reményét fejezte ki, hogy a felek alkalmasak és készek lesznek a közvetlen egyeztetésekre. Végül hozzátette, azért sem szabad hagyni, hogy a terrorcsoportok újra eluralkodjanak a régióban, mert az újabb migrációs hullámokat indítana Európa felé, márpedig ezt el kell kerülni.

Aláhúzta, hogy a rendezéssel kapcsolatban az elmúlt időszakban inkább kudarcokról lehetett beszámolni, aminek több oka is van, például az, hogy a nemzetközi politika szereplői javarészt kiegyensúlyozatlan, előítéletekkel sújtott, tisztességtelen álláspontot képviseltek Izraellel szemben, a megoldást célzó javaslatok, döntések, iránymutatások pedig eredménytelenek voltak.

„Új lendületre, valami újra van szükség, hogy a folyamat ismét erőre kapjon, és reális legyen a siker lehetősége” – fogalmazott. Szijjártó Péter a nap folyamán többek között találkozik majd Steve Bannonnel, a Fehér Ház volt főstratégájával is.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2020-02-05 23:12
Találtak az amerikaiak ismét egy gyönge láncszemet az uniós országok között, amely majd ismét szembe megy a többiek amerikai béketerv elutasításával. Jöttek puhítani, de nem nagyon kell, sajnos.
:o
75 #2 talpi
- 2020-02-06 05:10
– jelentette ki Szijjártó Péter szerdán, miután Jared Kushnerrel, Donald Trump amerikai elnök vejével és tanácsadójával tárgyalt a washingtoni Fehér Házban.
Na baxa meg :) ott is egy Tiborc ? :D
4 #3 Posta Imre
- 2020-02-06 05:50
"Magyarország" egy az USA-ban bejegyzett izraeli cég! Mintha valahol mostanában hallottam volna ezt a kijelentést.
118 #4 keepfargo
- 2020-02-06 08:16
"Új lendületre, valami újra van szükség,"

Itt van nektek valami új, kedves izraelita zsidók: kezdjétek visszaadni a palesztinoknak az erőszakkal elbitorolt (ez kb. annyi, mint jogtalanul elvett) területeiket.
Lélekszámban alig vagytok többen, mint ezek az egyébként szemita testvéreitek, mégis, a területnek legalább a 80%-a felett ti rendelkeztek.
Nem a tárgyalóasztalnál kell folytatni a hamis alkudozást - adjatok nekik több életteret, több vizet, tobb jogot a létezéshez az őseik földjén, amit elvettetek tőlük és folyamatosan elvesztek ma is.
684 #5 atacama
- 2020-02-06 10:54
lengőteke bajnokságot kéne rendezni új lendületet a
sportban is új kender kötelet rakni a kis álványra és
nyakban jó erősen megkötve benneteket a bóbita alatt
belengetni hogy taroljatok Trumpostul-Orbáncostul-mindenestül...s_ezt-ni
Lélekszámban? ezeknek? ezt egy kicsit elírtad keepfargo
azt sem hiszem el hogy nem tudnák eltakarítani a szart max 24 óra alatt ott azok akiknek már tele van a zsákja velük!!!
75 #6 talpi
- 2020-02-06 17:08
#3Posta Imre
- 2020-02-06 06:50
:D :(

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,686,525 egyedi látogató