Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hidvéghi: A zsidók Magyarországon biztonságban élnek

BelföldZéró toleranciát a bűnözéssel, hazugsággal és a gyűlölettel! Mindjárt megszűnik az antiszemitizmus, vagy minek nevezik, cionizmus...és a zsidó is. Putyin szerint a russzofóbia is fő bűn! Szerintem meg a magyarellenesség is. Na, akkor most mi van? Mondtam én, hogy a "kvóták" a zsidókról szólnak, hogy legyenek szétosztva a világban", ha izrael 2022-re megszűnik, ahogy azt eltervezték Hja és megint az a fránya "alkotmány". Mi bajuk lehet vele? Tán az, hogy nincs?. Míg Nyugat-Európában nő az antiszemita cselekmények száma, addig a zsidók Magyarországon biztonságban élnek - jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz európai parlamenti politikusa az Európai Parlament keddi strasbourgi plenáris ülésén, amelyen az antiszemitizmus, a rasszizmus és a gyűlölet elleni küzdelem volt a téma.

A politikus leszögezte azt is, a második világháborút követően egyetlen lehetséges megközelítés a zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, hogy a radikális muszlim antiszemitizmus európai megjelenése és terjedése hozzájárul az antiszemita támadások számának növekedéséhez.

"Ez még egy indok az illegális migráció elleni határozott fellépés mellett"

- szögezte le a képviselő. Megjegyezte azt is, hogy "Magyarországon e kérdésben teljes a társadalmi és politikai egyetértés.

A zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, gyakorolhatják vallásukat és megélhetik identitásukat ma Magyarországon. Ennek biztosítása, amellett, hogy alkotmányos kötelezettség, egyben erkölcsi kötelességünk is".

Nikolina Brnjac, az Európai Tanács soros horvát elnökségének nevében kifejtette, hogy az idegengyűlölet aggasztóan nő Európában. Több jogi eszköz létezik az unióban a diszkrimináció a rasszizmus és antiszemitizmus minden formája ellen, azonban nagyon fontos, hogy ezek a szabályok a tagállamok jogi rendszereibe is kellőképpen beépüljenek. Brnjac véleménye szerint, a társadalom minden tagját terheli a felelősség az idegengyűlölet elterjedéséért. A horvát politikus továbbá kihangsúlyozta, hogy a gyűlölet bűncselekményt a tagállami rendőrségeknek megfelelően kell kezelniük, ehhez viszont az is szükséges, hogy az áldozatok maguk is jelentsék az őket ért esteleges atrocitásokat.

Vera Jourova a demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos, beszédében hangsúlyozta, hogy a gyűlölet a náci diktatúra összeomlása után is veszélyezteti a demokráciát és sokszínűséget. Véleménye szerint,

az idegenek gyűlölete az EU-ban jelen van minden területen.

Kiemelte, az online felületeken megjelenő gyűlöletbeszéd terjedését, amely ellen a Bizottság már korábban határozottan fellépett. Elmondása szerint a Bizottság munkáját koordinációs csoportok segítik, amelyek szorosan együttműködnek a tagállamokkal a gyűlöletbeszéd megfékezésében.

Donáth Anna, a Momentum képviselője arról beszélt, hogy véleménye szerint a populista, rasszista mozgalmak révén terjed az idegengyűlölet és erősödik a diszkrimináció. Ez dominóhatásként lép fel, mivel az unión belüli populista pártok egymást segítik és adnak tanácsot egymásnak kampányaikban. Ez, véleménye szerint, nemsokára az uniós értékek megsemmisüléséhez vezet.

Donáth Anna úgy fogalmazott, hogy Magyarországon romaellenes kampány folyik.

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök elfogadja a szegregációt és nem akarja kifizetni a romák jogosan megítélt kompenzációját, és még azt is kijelentette, hogy a romák nem akarnak megdolgozni a pénzükért" - hangoztatta a Momentum képviselője.

Az Európai Konzervatívok és Reformisták részéről Nicola Procaccini olasz képviselő szólt még hozzá a vitához. Procacci az hangsúlyozta, hogy a baloldal teljes mértékben megfeledkezik az iszlám radikalizmus felelősségéről az egyre terjedő antiszemitizmussal kapcsolatban, miközben Izraelt, a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államát apartheid berendezkedéssel vádolják. A képviselő az Európai Rabbik Konferenciájának elnökét, Pinchas Goldschmidt rabbit idézte, "a legnagyobb problémák ebben az ügyben a baloldalon vannak".

MTI
Link

Hozzászólások

15 #1 porcica
- 2020-02-12 09:41
Azért az az igazi pofátlanság, hogy, ha egy zsidó pénzt és támogatást akar, akkor egyből magyarnak vallja magát, viszont, ha nem kapja meg amit akar, akkor egyből zsidónak, akit kirekesztenek!! Szuper ez a kettős mérce, ideje lenne már a körmükre nézni, és kényszeríteni őket, hogy valljanak már színt, és tegyék le a voksukat az ügyben, hogy most akkor kik is valójában!
Persze mi tudjuk, hogy ők kik is, de ideje volna ezt hivatalosan is leszögezni egyszer és mindenkorra!
Mert ugye zsidónak lenni nem egy választott vallási lehetőség, hanem születési következmény! Így a zsidóság nem vallás, hanem életforma. E miatt a zsidó minden országban elsősorban zsidó, és csak sokad sorban más.
Tudom itt, ezzel mindenki tisztában van, de a hétköznapi embereknek ez a képlet nem tiszta, emiatt hiszik el sokan ezt az antiszemita faxságot!
69 #2 Szalonna
- 2020-02-12 12:29
Sajnos nem rettegésben.
4 #3 Posta Imre
- 2020-02-12 15:30
Izraelből honosítana a magyar válogatott

A Hapoel Tel-Aviv 25 éves középpályásának van magyar útlevele, és nem szerepelt még felnőttválogatottban.

A magyar szövetség (MLSZ) megkereste a magyar útlevéllel rendelkező Omri Altmant, hogy szerepeljen Marco Rossi csapatában – szúrta ki az nso.hu az izraeli One portálján. A Hapoel Tel-Aviv 25 éves középpályása még nem szerelt hazája válogatottjában, de a One hozzáteszi, hogy a magyar útlevéllel is rendelkező Altmant hamarosan meghívják a Skócia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő izraeli válogatottba.

A felröppent pletykára az MLSZ twitter-oldalán reagált, igaz, abban valódi konkrétumokról nem esik szó.https://rangado.2...tt-altman/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.59 másodperc
3,681,210 egyedi látogató