Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kormányzati terv: tudatformáló tábor fiataloknak

BelföldAz egészséges, keresztény, nemzeti értékek és jövőkép elmélyítése, tudatformálás, a fiatalok lelkének megszólítása – többek között ezen célokkal hozna létre táboroztatási programot a kormány 16-18 éveseknek. Egy lapunk által megismert tervezet szerint a Vándordiák 10 000-re keresztelt program kidolgozása és lebonyolítása a Magyarságkutató Intézet és Demeter Szilárd feladata.

A kormány a Magyarságkutató Intézetre (MKI) bízná a fiatalok megszólítását – derül ki abból az egyelőre tervezetként létező dokumentumból, amelyet megismert lapunk. Eszerint az MKI 16-18 évesek számára ingyenes táborokat szervezne, ahol a fiatalok magukévá tehetik a keresztény nemzeti értékrendet, illetve elmélyíthetik identitásukat, kulturális elkötelezettségüket. A programot Vándordiák 10 000-re keresztelték, idén indulna, 2022-ig tartana és évente másfél milliárd, vagyis összesen 4,5 milliárd forint közpénzt áldoznának rá. Úgy tudjuk, a program lebonyolításában Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója is részt vesz. Forrásaink szerint a program elnevezésében szereplő szám a bevonni kívánt diákok számát jelöli, azaz fejenként 450 ezer forintot áldozhat az állam a fiatalok szemléletének formálására.

A Vándordiák 10 000 fő céljait szó szerint idézzük a tervezetből:

„a) Megerősíteni az anyanyelvű kultúrában élő fiatalok nemzeti identitását, kulturális elköteleződését, egészséges nemzeti jövőképét. b) Nemzeti identitás megerősítése: magyar hazaszeret, patriotizmus erősítése nemzeti tartalmú programokon keresztül (magyar teljesítmény, történelem, hagyományőrzés, kultúra, identitás bemutatása). Keresztény, nemzeti értékek elmélyítése, tudatformálás. c) Fiatalok lelkének megszólítása. A táborban megkapott identitás/érdeklődés fenntartásának kidolgozása/biztosítása.”

Értesüléseink szerint a programot kedden tárgyalta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szakmai vezetői értekezlete (SZVÉ), amelyen rendszerint részt vesz Rogán Antal propagandaminiszter embere is. Valószínűleg szerdán került a kormányülés elé. Ha rábólintanak a programra, akkor rövidesen kormányhatározat formájában is kihirdetik a Magyar Közlönyben.

Úgy tudjuk, a programot – aminek eredeti neve nem tudni miért Bumeráng 10 000 volt – már egyszer megfuttatta az Emmi, ám első nekifutásra annyira kínosnak érezték házon belül is, hogy Rogán Antal inkább lesöpörte azt.

Kérdéseinkkel megkerestük az Emmit és a MKI-t. Ez utóbbi szervezetnél jelezték, hogy nem kívánnak élni a nyilatkozás lehetőségével, a minisztériumtól pedig nem érkezett válasz cikkünk megjelenéséig. (Az Emmi soha, egyetlen megkeresésünkre sem reagált még.). Amint érkezik reakció, frissítjük cikkünket.

Telefonon elértük ugyanakkor Demeter Szilárdot, aki nem cáfolta, hogy napirenden van a program. A PIM főigazgatójától annyit tudtunk meg, hogy a Vándordiák 10 000 jelenleg döntéselőkészítési fázisban van, őt pedig köti titoktartási kötelezettsége, ezért nem közölhet semmilyen részletet.

Kormányközeli forrásunktól egyébként azt is megtudtuk, hogy a kormánypárt vezetésében komoly fejtörést okoz, miként lehetne megszólítani és „Fidesz-szavazóvá tenni” azt a körülbelül félmillió fiatalt, akik a jelenlegi kormányzati ciklusban, tehát a 2022-es választásokig érnek szavazókorúvá. Méréseik ugyanis arról árulkodnak, hogy a mai tizenévesek nem sok fogékonyságot mutatnak a politika, illetve a kormánypártok üzenetei iránt. Nem érdekli őket Soros György, nem különösebben hat rájuk a migránsozás, de az utóbbi időben bedobott hívószavak – Gyöngyöspata, börtönbiznisz – sem hozzák lázba a tinédzsereket. A közéleti témákra nyitott ifjakat ugyanakkor foglalkoztatja, milyen gondok vannak a köz-, illetve felsőoktatásban, mi történik az MTA-val, valamint hogy hogyan oldják meg a lakhatással kapcsolatos nehézségeket (albérlet- és ingatlanárak). A fiatalok megszólítását célozza, hogy a kormány döntése értelmében ingyenes kéthetes külföldi nyelvkurzuson vehetnek részt a 9-11. évfolyamos diákok. Vagyis épp azok, akik 2022-ben első választásukon vehetnek részt.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2020-02-12 20:40
Szarból, várat építeni nem lehet.
Keszülnek a nemzeti rabszolgák. Plusz a zsidókból magyart csinálnak.
267 #2 Perle
- 2020-02-12 23:28
Tábor helyett meg kellene óvni őket a drogtól, az alkoholtól, az internet , a tv, a szórakoztató ipar silány tartalmától.A tömegsport felé kellene őket tereleni és nem hagyni, hogy bárki is kimaradjon legalább 10 évi iskolai oktatásból. Az összes szemetet el kellene előlük tüntetni, kemény cenzúrát bevezetni a filmkínálatban, akár a nyomtatott sajtóból is. Azt sem hagynám, hogy a primitív divatot kövessék, szakadozott, elszabaott farmert vásároljanak kiseb vagyonért, ahelyett hogy jóval kevesebb pénzért igényesebben öltözködjenek. Az okostelefonokat venném ki elősször a kezükból. Be kellene vezetni ismét az " átkosban " bevált elvárt magatartást, mely szerint gyereknek, fiatalkorúnak nincs helye az éjszakában, a szórakozóhelyeken. Mi is kibírtuk és nem haltunk bele.
Egy -egy tábor semmilyen eredményt nem hozhat, nem hozza helyre az előző 10-12 év rossz gyakorlatát.
Kicsi ez az ország, rendet lehetne ebben teremteni egy kis odafigyeléssel. Az iskolai oktatásba kellene kötelezően beépíteni alapvető viselkedési normákat . Az a hely alkalmas lenne a tudatformálásra is, feltéve, ha a garázda fiatalokat eltakarítanák és kényszeroktatnák valamilyen zárt intézményben.
69 #3 Szalonna
- 2020-02-13 05:30
Perle, felesleges, ennek az egésznek nincs értelme, csak már be vannak szarva, tudják hogy a zemberiség projekt túl jól sikerült, most el akarják kezdeni visszacsinálni, csak olyan jól működik, hogy ezt már nem lehet, és a rákövetkezők megint ilyen hülyék lesznek, akik ezek előtt vannak.
Amiket felsoroltál azok meg megvalósíthatatlanok. De itt nem is erről van szó, hanem arról hogy a betelepült zsidóból magyart csináljanak, még jobb és hatékonyabb elvegyülés.
3 #4 Enid
- 2020-02-13 10:57
Bődületes nagy baromság. A Tudat nem formálható. Az volt, van és lesz. A tudatosodásunk mértéke növekedhet. Persze nem a szkiccofrén politikusok, pszichológusok...ilyen-olyan paták és egyéb "segítségével", mert ezek eleve messzebb járnak a megoldástól, mint egy őszintén fejlődni akaró egyén.

Amit tesznek és tehet egy ilyen el-kurzus az az, hogy szándékosan akadályozza az amúgy megállíthatatlan fejlődést.
896 #5 PirX
- 2020-02-13 11:05
4 #6 Posta Imre
- 2020-02-13 12:06
Egyetlen kártyán minden adatunk

Hamarosan nem kell többé különböző hivatalokba rohangálni az egyes okmányokért

A 2021 februárja után megszülető magyar állampolgárok szüleinek már nem kell bajlódniuk gyermekük okmányainak igénylésével. Minden ügyintézés egyszerűbb lesz, a megoldással Magyarország az élen jár.

Az Okmánykelengye projekt megvalósítását követően várhatóan 2021 február­jától az újszülöttek automatikusan, hivatalból kapják meg az elektronikus személyazonosító igazolványukat (e-személyi), amely tartalmazza további igazolványaik adatait is – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Both András, az IdomSoft Zrt. termékfejlesztési vezérigazgató-helyettese. A társaság a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. leányvállalataként az állami nyilvántartásokkal összefüggően mintegy 230 rendszert fejleszt. A legfontosabbak között említhető a személyiadat- és lakcímnyilvántartás, a járműnyilvántartás, az okmánynyilvántartások, illetve több, az idegenrendészeti nyilvántartást kiszolgáló informatikai rendszer, valamint a választási rendszer is. Both András elmondta, hogy a nemzeti adatvagyon harmadát kezeli az IdomSoft Zrt., a fennmaradó hányad gondozását pedig többek között a NISZ Zrt., a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Magyar Államkincstár végzi.

A vezérigazgató-helyettes rámutatott, hogy nemcsak a születésnél, hanem más életesemények kapcsán is embert próbáló és rendkívül időigényes feladat jelenleg az okmányok beszerzése, ez pedig megoldásért kiált. Az adó- és a tajkártyáért, a személyazonosító igazolványért és a vezetői engedélyért vagy éppen az anyakönyvi kivonatért is más-más hivatalba kell elmenni. A cél pedig a kormányzat iránymutatása alapján az – folytatta az idei évre szabott feladatok sorát a cégvezető –, hogy minden igazolvány adata egyetlen kártyán, a csippel ellátott e-személyin legyen, ezzel a fejlesztéssel pedig Magyarország az élen jár.

– A jogszabályi előírás szerint lehetővé kell tennünk azt is, hogy más anyakönyvi események, így a házasságkötés miatt előforduló névváltoztatás után se kelljen újra igényelni külön-külön minden okmányt, hanem az új adatokat tartalmazó okmányok kiállítása hivatalból megtörténjen – ismertetett egy másik adminisztrációcsökkentő intézkedést Both András. Ehhez még további központi fejlesztéseket kell végrehajtani, de az egyik legfontosabb eszköz, az e-személyi már a kezünkben van.
Egyetlen kártyán minden adatunk

Már majdnem ötmillió új személyit adtak ki, ezek funkciói folyamatosan bővülnek
Fotó: Kurucz Árpád

– Jelenleg közel 4,6 millió állampolgár tárcájában lapul ilyen, mégis kevesen vannak tisztában azzal, milyen előnyökkel is jár ez az új megoldás és jellemzően ugyanarra használják, mint a régit, vagyis személyazonosításra és határátlépéshez – festette le a jelen helyzetet a szakértő, majd sorolta: amellett, hogy a kártya tartalmazza a tajszámot és az adóazonosító jelünket – segítséget nyújtva ezzel az egészségügyi térben és az adóügyek intézése során –, számos más szolgáltatást is biztosít.

– Az elektronikus aláírás viszonylag közismert, ahogyan a debreceniek körében az is, hogy a helyi közösségi közlekedés használata e-személyivel is lehetséges. Ezt a megoldást érdemes lehet más nagyvárosokra is kiterjeszteni. Említést érdemel továbbá, hogy a 2019. október végétől kiállított e-személyik tároló elemére már a lakcímadatok is felkerülnek, vagyis valóban abba az irányba tartunk, hogy ne legyen szükség külön lakcímkártyára, egyszerűbb legyen az ügyintézés – hangsúlyozta Both András.

Hozzátette, hogy mivel a régi igazolványokat folyamatosan váltják fel az e-személyik, ezek elterjedése jól kiszámítható és garantált, és ezáltal az ügyintézési folyamatok egyszerűsödése is biztosítottá válik.
https://magyarnem...k-7771940/
40 #7 bulcsu
- 2020-02-13 16:49
Ha orosz kezdeményezés és valóban az igaz történelmet tanítanák akkor akár lehetne is értelme, de ez az agymosott társadalmat hogy hová lehetne tovább rontani már nem tudom. Visszarázni az embereket a tudatlanságból, arra jó lehet, mert a fiatalok valóban vakon vannak és úgyis akarnak maradni, de ha nem ez a célja akkor hová rontanák tovább? A zsidók meg miért akarnának szellemben is magyarok lenni, akkor oda az identitásuk. Csak a saját fiktív történelmükre fogékonyak.

Csak néztem mikor mondták, hogy Grandpierre Atilla Ösi Magyarország A Kárpát-medence és a Selyemút Népeinek Felemelkedése könyvét az MNB támogatja..
https://youtu.be/...
Fokozatos agyvisszamosásnak látszik és ez a tábor újjabb lépcsö lehet hozzá, hogy kimozdítsák a fiatalokat a fotelekböl is..
245 #8 hamu
- 2020-02-13 19:52
A jogszabályi előírás szerint lehetővé kell tennünk azt is, hogy más anyakönyvi események, így a házasságkötés miatt előforduló névváltoztatás után se kelljen újra igényelni külön-külön minden okmányt, hanem az új adatokat tartalmazó okmányok kiállítása hivatalból megtörténjen

Frappáns, mert ha valakinek furcsa hangzású neve van, és magyarosabbra cseréli, egy gombnyomással lehet Kovács Zoltán a korábbi Haszid Ahmedből, vagy Sinon Perézből.

Jelenleg közel 4,6 millió állampolgár tárcájában lapul ilyen, mégis kevesen vannak tisztában azzal, milyen előnyökkel is jár ez az új megoldás

És vajon milyen 4,6 millió zsebében lapul? Gondolom a cigányainknak még nincs. A kínaiaknak volna? De az csak 50 ezer. Kik a fennmaradó 4,5 millió? Iszonyat!!
1563 #9 eLZi
- 2020-02-14 05:25
Nekem is ez jutott eszembe Hamu ,meg az,hogy állítólag most is valami izreli cég kezeli a tb adatokat :(
2 #10 gerry
- 2020-02-14 05:47
IMRE, #6 - "Egyetlen kártyán minden adatunk"

.... mégis, ki ez a 4,5 millió próbáljunk gondolkozni.

A KSH érdekes kis bõvített animációja:

https://www.ksh.h...rszag.html

RÁNÉZÉSRE: 18 ÉV ALATTI 20%, 65-85 KÖZÖTT KB. 15%... A JELENLEGI LAKOSÁGNAK (AMI 9.5 MILLIÓ) 28%-A.
MARAD A 18-65 KÖZÖTTI 6.7MILLIO, AMIBÖL 4.5 MILLIONAK MÁR MEGVAN.

AZ A 2.2 MILLIÓ EMBER AKI MÉG NEM KAPOTT ILYENT HOL LEHET ÉS KIK LEHETNEK? ÉS KIK A MAGYAROK?
4 #11 Posta Imre
- 2020-02-14 07:05
Gerry, azt mondanak, amit...és az van, ami...

Ezt érteni fogod, mert "véletlen" a gyerektábor és ez a "film" is egybe esik! Jojo Rabbit

https://www.youtu...L4McUzXfFI

https://kinokrad....-2019.html
1349 #12 Nagy Levente
- 2020-02-14 18:44
Kedves Perle! Pont az az egyik legnagyobb probléma, hogy kötelezővé tették az bolsevik zsidók által a kötelező oktatást és az ilyen táborokkal sikerül ezt még fokozni! Pontosan fordítva működik minden, mint amit mondanak, mert ezzel ölték ki a tradíciókat a hagyományt, mindenki boldogulásának alapjait, lehetőségét és vezették bele a magyar embert is a legnagyobb sötétségbe, amibe most vagyunk (kapitalista-liberalizmus)! Ezt mondhatnám magyarul úgy, hogy a szemFény-vesztésen keresztül elérkeztünk a Fény-űzéséig! Ezektől a Rogán Tóniktól is meg fogják tanulni a fiatalok a lopást meg a helikopterezést például! Aztán majd ez lessz - mint a T-mobil reklámfilmben: amit a magyar annak gondol - a hagyomány! Egy nagy hazugságban és fél-elemben (pl. kommunista vörös-terror, vagy a mai pénz-terror stb.) élünk az a baj már elég rég ahhoz, hogy ezen ember tudjon változtatni - jó irányba - valami külső segítség nélkül, ha csak nem találjuk meg tömegesen újra önvalónkat a Teremtői Rendet, amelyből az évszázadok alatt szisztematikusan kiűzték a magyart! Magyar beszéd?! Magyar beszéd!
"Elvágták tövétől virágát, termését.
Sorsában hordozza a Magyar szenvedését."
Kárpátia - Felvidéki táj (részlet)
819 #13 rozsola
- 2020-02-14 19:04
A tudat nem formálható ? Már megint a " duma ".

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.95 másodperc
3,410,417 egyedi látogató