Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ján Slota: Dél-Szlovákia gyakorlatilag már Magyarország igazgatása alatt van

BelföldEjnye no, hát Erdély és Kárpátalja meg Délvidék.., ahol új-izrael stadiont épít, már a történelmi cionista nagy "Magyarország" 'területe". Hogy mit mond erre az "alkotmány", vagy a "jog", azt ki nem szarja le! Lényeg az, hogy a magyar ostoba állat. Ez tény. Hosszú hallgatás után szólalt meg az Szlovák Nemzeti Párt egykori elnöke, a hírhedten magyarellenes Ján Slota, aki fia Facebook-oldalán tett közzé videót a hónap végi választások apropóján. - írja a 444.hu.

A Paraméter beszámolója szerint a felvételen a volt pártvezető arról beszél, hogy

a Szlovák Nemzeti Párt párttagjainak döntő többségét szintén felháborítja Danko kapitány tevékenysége, aki lassacskán már együtt alszik Bugárral. Danko a pártja által irányított minisztériumon keresztül hozzájárult a dél-szlovákiai szlovák iskolák tönkretételéhez, arrafelé a szlovák gyerekeknek lassan már magyar iskolába kell járniuk.

Szerinte Orbán Viktor magyar kormányfő "óriási milliókat önt" a dél-szlovákiai önkormányzatokba, így a régió "gyakorlatilag már Magyarország igazgatása alatt van." A párt vezetője, Andrej Danko nem reagált a videóra, a Híd párt elnöke, Bugár Béla viszont igen. Kijelentette:

örül annak, hogy Slota már a politikai nyugdíját tölti, hogy a politikus már semmilyen hatást nem gyakorol a társadalomra, és hogy a szlovák-magyar feszültség már a múlté.

444.hu
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-02-19 08:18
Jewrópa szétszakad, mi meg szakadunk a röhögéstől. Nem tudom értitek-e mi zajlik, de a "vasfüggöny", vagy "acélkupola" sincs már messze-távol. Háború ez, de a java csak most jön.


„Budapesti riportereinktől is azt várjuk el, hogy térjenek le a kitaposott ösvényről" - mondja a Szabad Európa Rádió elnöke
2020. február 19. 07:42 - szerző: Kárpáti János

A Politico című amerikai lap és hírportál európai kiadása terjedelmes cikket szentel a Szabad Európa Rádiónak, amely – miután tavaly Bulgáriában és Romániában már felújította a tevékenységét – idén újrakezdi a magyar nyelvű tartalomszolgáltatást is. Az Egyesült Államok által finanszírozott médiaintézmény visszatér, hogy harcoljon az álhírek ellen – írja a Politico.

„A visszatérésünkkel nem állítjuk azt, hogy ezekben az országokban nincs médiapluralizmus, hiszen a legtöbb esetben sokféle médialehetőség adott”

– idézi a portál Jamie Flyt, a Szabad Európa Rádió elnök-vezérigazgatóját, aki szerint valójában az a kérdés, hogy képesek-e ezek a médiaintézmények tárgyilagos, kiegyensúlyozott módon tájékoztatni az ügyekről, és képesek-e feltárni politikailag érzékeny kérdéseket. Az elmúlt években ugyanis jogvédő csoportok és újságírók aggályokat fogalmaztak meg a bulgáriai, romániai és magyarországi médiakörnyezetet illetően, amerikai tisztségviselők pedig arról beszéltek, hogy aggasztja őket az orosz dezinformáció terjedése a térségben. A Freedom House elnevezésű amerikai székhelyű elemző műhely tavaly – első alkalommal a kommunizmus bukása óta – a csupán „részben szabad” kategóriába sorolta át Magyarországot. Visszatérése óta főként Bulgáriában lehet érzékelni a Szabad Európa Rádió hatását.

A Szabad Európa a számok tükrében:

az 1950-ben létrehozott intézmény jelenleg 26 nyelven szolgáltat tartalmat,
hetente becslések szerint 37,6 millió emberhez jut el,
és tavaly 124 millió dollárból gazdálkodott.

A három EU-tagállamban kizárólag digitális módon kívánnak szolgáltatást nyújtani, kis létszámú csapatra támaszkodva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
2020. január 3.
Már javában keresik a Szabad Európa Rádió újrainduló magyar adásának igazgatóját

Jamie Fly – aki korábban egy agytrösztnél volt, illetve dolgozott Marco Rubio republikánus szenátornak, ifjabb George Bush elnök alatt pedig az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsában szolgált igazgatói rangban – a Szabad Európa Rádió szigorúan őrzött prágai székházában nyilatkozott a Politicónak. Arról beszélt, hogy

bukaresti, szófiai és budapesti riportereitől azt várja el, térjenek le a kitaposott ösvényről.

„Olyan témákat akarunk felkarolni, amelyeket a meglévő médiaintézmények figyelmen kívül hagynak, talán politikai elfogultság miatt, de néhány országban azért is, mert a független média úgy érzi, nem elég erős ahhoz, hogy bizonyos, politikai szempontból érzékeny ügyeket kezelni tudjon, potenciális ellenhatások nélkül” – idézi a lap Jamie Flyt.

Működésének első bulgáriai évében a Szabad Európa Rádió olyan riportsorozatot tett közzé, amely szerint prominens személyek alacsony áron jutottak lakásokhoz. A vizsgálódás több magas állású tisztségviselő, köztük az igazságügyi miniszter lemondásához vezetett. Egy bolgár újságíró szavai szerint ha a Szabad Európa rászáll egy témára, akkor hamarosan követi a bolgár média egy része. Romániában eltérőek a tapasztalatok: a Szabad Európa az elmúlt év folyamán a bürokrácia útvesztőjében bolyongott, igyekezvén regisztráltatni magát nonprofit intézményként, és most márciusra várja a regisztrálást.

Míg a bolgár, román és magyar kormány hivatalosan nem ellenzi a Szabad Európa Rádió működésének a felújítását, néhány tisztségviselő szkepticizmussal fogadta a visszatérést – írja a Politico, és

idézi Szijjártó Péter külügyminisztert, aki a cikk szerint tavaly a New York Postnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy téved a Szabad Európa, ha azt gondolja, hogy a magyarok pozitívan fogadják majd.

Most a magyar kormányzat – írja a Politico – nem reagált az e témában történt megkeresésre.

Jamie Fly azt mondta a lapnak: tudja, hogy az Európai Unióban nem szeretik, ha az amerikaiak kioktatják őket, de szerinte az EU-ban és a tagállamokban a mostaninál sokkal nagyobb figyelmet kellene szentelni a médiaszabadság állapotának.

A Szabad Európa Rádiót az amerikai kongresszus finanszírozza. Arra, hogy mely országokra, nyelvekre célszerű kiterjeszteni a rádió tevékenységét, a felügyeletet ellátó, Global Media elnevezésű ügynökség tesz javaslatot, és ez a testület a washingtoni külügyminisztérium adataira támaszkodik, amikor elemzi a világban a média helyzetét. A Magyarországra való kiterjesztésről hozott döntésben – írja a Politico – jelentős része volt azoknak az aggodalmaknak, amiket a Kremlnek a térségben játszott szerepe váltott ki. Egy amerikai tisztségviselő szerint régóta közismert a Sputnik, illetve a Russia Today portál dezinformációs tevékenysége. A nevének mellőzését kérő forrás azt mondta a Politicónak: Oroszország fontolóra vette, hogy szolgáltatást indít Magyarországon, de aztán úgy döntött, hogy ez szükségtelen, mert a magyar média-ökoszisztéma már úgyis napirenden tartja a témáikat. A Szabad Európa visszatérése mögött a dezinformációval való szembeszállás gondolata húzódik meg.
https://168ora.hu...mle-181916


Magyar állampolgársága miatt bukhat meg az ausztrál pénzügyminiszter
Pedig Orbán Viktortól is segítséget kapott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 18.


hirdetés

Bár csak papíron állampolgár, magyar édesanyja miatt bukhatja helyét az ausztrál kormányban Josh Frydenberg, aki ellen panaszt nyújtottak be a héten kettős állampolgársága miatt - írja a Guardian.

A pénzügyminiszter nagyszülei és anyja Magyarországról érkezett Ausztráliába, a jogszabályok szerint pedig ezzel Frydenberg is jogosult a magyar állampolgárságra.

A kettős állampolgárság viszont kizáró ok az ausztrál parlament tagjai esetében,

a panaszt benyújtó állampolgár ügyvédje szerint a közérdek azt diktálja, hogy ne üljenek olyan politikusok a parlamentben, akik más ország irányába is hűséggel tartoznak.

Frydenberg most azon van, hogy tisztázza a helyzetet:
hirdetés

tavaly Orbán Viktortól kért segítséget, aki egy igazolást állított ki a számára, amely kimondja: nem magyar állampolgár.

Az ausztrál jogrend azonban nem fogadja el az igazolást bizonyítékként, így megállapították a kettős állampolgárságot. Az ügyet három bíró vizsgálja majd egy felülvizsgálási eljárás keretein belül, ám addig hatályban marad a mostani döntés.

A politikus ügyvédje azzal érvel, hogy Frydenberg budapesti születésű édesanyja már hontalanként érkezett meg 1949-ben az ausztráliai Fremantle-be, ahová a kommunista rezsim elől menekültek. Szerinte a családnak nem volt lehetősége lemondani a magyar állampolgárságról, akkor Magyarország nem ismerte el őket állampolgárként.
https://www.szere...ljuk-lista


Macron: Francia földön nem tűrhetjük meg a török törvényeket

Vaskor Máté
Vaskor Máté
újságíró. 2020. 02. 19. 07:52
Emmanuel Macron francia elnök intézkedéseket jelentetett be kedd este Mulhouse városban az iszlám szélsőségesség visszaszorítására és a muszlimok elszigetelődése ellen a társadalomban.
Korábban a témában:

28 fok volt Franciaországban
Koronavírus: Franciaországban is egyre több a fertőzött
Megvan a koronavírus első halálos áldozata Európában

Ezek keretében a kormánynak nagyobb hatásköre lesz az iskoláztatásban, a mecsetek finanszírozásában és az imámok képzésében. Fel fogja venni a küzdelmet az arra irányuló külföldi beavatkozással, hogy a muszlimok miként gyakorolják vallásukat, és hogyan szerveződjenek meg a vallási intézmények a szekuláris országban.

Egyesek ugyanis a vallás nevében szakítani akarnak a köztársaság törvényeivel

– hangoztatta.

Az államfő bejelentette, hogy véget akar vetni annak az 1977-ben bevezetett programnak, amelynek keretében kilenc külföldi ország tanárokat küldhet Franciaországba nyelvtanítás és kultúraoktatás céljából, és ezeket a tevékenységeket a francia hatóságok nem ellenőrzik.

Ezen államok között van Algéria, Tunézia, Marokkó és Törökország. A program keretében évente 80 ezer új diákot oktatnak. Ehelyett Franciaország kétoldalú megállapodásokat akar kötni ezekkel az államokkal, és szeptembertől már ellenőrzést gyakorolna az ilyen nyelv- és kultúraórák felett.

Törvény készül arról, hogyan tegyék átláthatóvá a mecsetek finanszírozását. Macron arra kérte a franciaországi muszlim tanácsot (CFCM), hogy emelje az imámképzés színvonalát, ugyanis meg akarják szüntetni azt a gyakorlatot, hogy muszlim államok küldhetnek imámokat Franciaországba. Egyetlen állam van, amellyel még nem sikerült megállapodni ezekről a kérdésekről: Törökország – mondta.

Törökország választhat, hogy elfogadja ezt, vagy nem, de nem engedem meg, hogy bármely külföldi ország kulturális, vallási vagy identitásalapú szeparatizmust szítson köztársaságunk területén. Francia földön nem tűrhetjük meg a török törvényeket

– szögezte le.

https://24.hu/kul...sosegesek/


Putyin mutatja Orbánnak, hogy ússza meg a börtönt

Hírszerkesztő 2020.02.18

Putyin mutatja Orbánnak, hogy ússza meg a börtönt

Oroszországban úgy módosítják az alkotmányt, hogy leváltása után se lehessen börtönbe zárni Putyint a bűneiért. Mivel Orbánnak Putyin a példaképe, bármikor kitalálhatja a felcsúti miniszterelnök, hogy egy ilyen lépéssel ő is megúszhatná a börtönt.

Még korábban Putyin terjesztett be egy orosz alaptörvényt módosító csomagot. Ez kikiáltaná, hogy az orosz alkotmány előnyt élvez a nemzetközivel szemben, és a hatalmi ágak kölcsönös viszonyát is megváltoztatná. Egy szóval folytatná a demokrácia leépítését.
Putyin azonban ennyivel sem érte be, még nyíltabban antidemokratikus lépést tett:

A már így is elfogadhatatlan módosításokhoz hozzátettek egy még durvábbat. Az alkotmányozási munkacsoport bejelentette, hogy a mentelmi jog bevezetését javasolta a volt orosz államfőknek. Miután ezt bevezetik, Oroszország elnökének mandátuma lejárta után mentelmi joga lesz.
Bármit is tett tehát Putyin hatalmon, nem lehet majd elszámoltatni.

Sajnos vitathatatlan, hogy a felcsúti miniszterelnöknek legnagyobb példaképe Putyin és a hozzá hasonló hazudozó és elnyomó politikusok. Nem véletlen az sem, hogy csak Erdogánokkal, Putyinokkal és Berlusconikkal találkozgat.

Hatalma megszilárdítását, a sajtószabadság felszámolását, a jogállamiság elleni hadjáratot mind-mind az orosz egyedúrtól tanulta el Orbán. Ez alapján tehát nagyon is fenn áll a veszélye annak, hogy nemsokára Áder János és Orbán Viktor is örökös mentelmi jogot, elszámoltathatatlanságot fog kapni.

Orbán putyinista egyeduralmi törekvéseire újabb bizonyítékot nyújtott saját évértékelőjén is. Erről részletesen itt írtunk.
https://ezalenyeg...rtont-1780
1563 #2 eLZi
- 2020-02-20 04:57
Rettenetes,hogy mit összebohóckodnak a "törvényekkel",holott egyetlen egy elég lenne:ne árts,és ha mégis megtetted,kártérítéssel,jóvátétellel tartozol!
4 #3 Posta Imre
- 2020-02-22 17:31
A magyar-szlovák közös fejlesztéseket dicsérte Szijjártó Péter

Soha ennyi közös építkezés nem zajlott egy időben Magyarország és Szlovákia között, mint jelenleg – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a felvidéki Kenyhecen.

Szijjártó Péter erről azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyet szlovák hivatali partnerével, Peter Ziga gazdasági miniszterrel közösen tartott, miután aláírtak egy gázszállításról szóló energetikai együttműködési szándéknyilatkozatot. Ez utóbbi a két ország közötti gázszállítási infrastruktúra kihasználásának növelését, illetve az érintett felek és a régió energiabiztonságának növelését célozza.

A magyar diplomácia vezetője a dokumentum aláírása után rámutatott, a magyar-szlovák gáz interkonnektor kapacitásának jelentős bővítésével, és azzal, hogy két ponton összekötik a két ország magasfeszültségű villamosenergia-hálózatát, egy olyan integrált energiarendszer-kapcsolatot hoznak létre, amely biztonságot teremt arra az esetre is, ha bárhol a világon baj van az energiaellátással.

Szijjártó Péter közölte, a magyar-szlovák gázösszeköttetés kapacitását mindkét irányba 5,3 milliárd köbméterre akarják növelni, és már nyáron elindítják a kapacitáslekötési eljárást. Hozzátette, hogy a magyar-szlovák interkonnektoron már megindult a gázszállítás, az elmúlt héten már napi 9-10 millió köbméter gázt szállítottak a két ország között.
https://888.hu/ke...r-4230341/
684 #4 atacama
- 2020-02-22 21:16
Szijjártó egymás után rúgja ki a külügyi vezetőket,
https://24.hu/kul...menesztes/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
3,410,511 egyedi látogató