Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kizárnák az állami hatóságokat a boszniai szerbek

KülföldSzépen, lassan mindenki kizár mindenkit, mindenbõl. Ez a mocskos zsidó banda ótómatikusan szelektálódik. EU kötelezettségszegés? "Magyar bírósegg? Akasztani ezt a mocskos bandát! A boszniai Szerb Köztársaság kormánya bejelentette, hogy megszakítják az együttmûködést az állami bírósággal, ügyészséggel és rendõrséggel. Erre a parlamentnek is rá kell bólintania, ezért csütörtök délutánra rendkívüli ülést hívtak össze – közölte Milorad Dodik miniszterelnök. A döntés hátterében az áll, hogy a hatóságok razziát tartottak egy helyi rendõrõrsön és helyi kormányzati hivatalokban, egy háborús bûnöket vizsgáló nyomozás keretében.

Bosznia-Hercegovinát két entitás alkotja, a bosnyák és horvát többségû kantonokból álló Bosznia-hercegovinai Föderáció, valamint a közigazgatásilag egységes Szerb Köztársaság. A daytoni béke óta nemzetközi ellenõrzés alatt áll az ország, a hatalom az ENSZ-fõmegbízott kezében összpontosul.

A banja lukai székhelyû szerb kormány provokációnak nevezte a razziát és utasította a belügyminisztériumot, hogy akadályozza meg a bosznia-hercegovinai hatóságok bejutását a Szerb Köztársaság és a helyi önkormányzatok épületeibe.

Dodik korábban azt is közölte, hogy népszavazást tartanának arról, lehet-e a régióban fennhatósága a boszniai bíróságnak, ami erõsíti a nyugati aggodalmakat azal kapcsolatban, hogy fenn lehet-e tartani a törékeny békét az országban. (Reuters)
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.28 másodperc
4,458,137 egyedi látogató