Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vetélkedősorozat a nemzeti értékekről

BelföldFelnőtteknek céllövészet hazaáruló és nemzetellenes rendőrök, ügyészek, végrehajtók, bírók, politikusok, bankárok...témakörben! Persze, ha akad köztük pár zsidó-cigány, attól még nem kevésbé a hazafias nevelés része.
Simicskó István úgy véli, erősíteni kell a diákok hazaszeretetét


Háromfordulós országos vetélkedősorozat indul a felső tagozatos diákoknak azzal a céllal, hogy megismerjék a magyarság történetének pozitív példáit, a magyarság hagyományait, ezáltal pedig erősödjön a hazaszeretetük – jelentette be tegnap Simicskó István, a ­hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos.

A volt honvédelmi miniszter hozzátette: a vetélkedősorozatot a hazafias és honvédelmi nevelés intézkedéseit összefoglaló, Szemere Miklósról elnevezett program részeként szervezik.

– A hazafias nevelés nem arról szól, hogy másokkal szemben határozzuk meg az identitástudatunkat, nemzettudatunkat, kötődésünket a hazához és a magyar nemzethez, hanem egy jó patrióta-érzésvilág kialakításáról – jelentette ki. Simicskó István hozzátette: van mire büszkének lennie a magyarságnak, de ez egészséges büszkeség kell hogy legyen, nem a másokkal szembeni büszkeség.
Vetélkedősorozat a nemzeti értékekről

A kormánybiztos szerint fontos a pozitív példa
Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

A vetélkedősorozat elindulását a program névadójának, Szemere Miklós egykori Lövőházának a helyén, egy XVIII. kerületi kávéházban jelentette be a kormánypárti politikus. Simicskó István Szemere Miklós kapcsán kiemelte: az egykori országgyűlési képviselő 1903-ban saját birtokán hozta létre a lövőházat, lövészegyletet, hogy a magyar ifjúság „tanulja megvédeni hazáját”.

Hozzátette, Szemere Miklós fizikai, szellemi, tartásbeli felkészültséget adott a fiataloknak, így példája napjaink­ban is követendő. A politikus fontosnak nevezte a hazaszeretet érzésének átadását a gyermekeknek a gyorsan változó világban is.

A verseny első két fordulóját online rendezik meg, a Szemereprogram.hu oldalon lehet jelentkezni és kitölteni a harminc kérdésből álló feladatsort. A kérdések a többi között a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, a Nobel-díjasokra, olimpiai bajnokokra vonatkoznak. Az első forduló kérdéseit ­február 20-tól március 15-ig lehet kitölteni. Az országos döntőt április 21-én, Szemere Miklós születésének évfordulóján tartják Budapesten, ekkor akadályverseny is várja a legjobb versenyzőket.

Fiataloknak Trianonról
Elsősorban a fiatalokat megszólító programokkal – köztük fotó- és esszépályázattal, kiállítással és tudományos rendezvényekkel – készül a trianoni békediktátum centenáriumára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) – hangzott el tegnap a Ludovikán tartott sajtótájékoztatón.

Koltay András rektor közölte: az NKE hivatásából és oktatási portfóliójából egyenesen következik, hogy a trianoni évforduló mellett az egyetem „nem mehet el szó nélkül”. Sokszínű, gazdag, nemcsak a múltba tekintő, hanem a jövő felé néző programsorozatot valósítanak meg – ismertette. Hangsúlyozta, hogy a békediktátum „nem pozitív előjelű identitásformáló erő” a magyar nemzet számára. Hozzátette: szeretnék bemutatni, hogy a magyarság miként élte túl ezt a „történelmi kataklizmát”.

Kis Norbert, az NKE fejlesztési rektorhelyettese kifejtette: sok millió magyar ember van élő kapcsolatban szülei, nagyszülei révén a trianoni eseményekkel. Ezért az egyetem Trianon és a családom címmel esszépályázatot hirdet, amelyre személyes családi történeteket várnak a határon túlról is.

A legjobbakat az év második felében nyomtatásban és digitális formában is megjelentetik – mondta. Barna Attila docens beszámolt arról is, hogy június 4-én emlékkonferenciát tartanak, a legújabb kutatások eredményeit bemutató tanulmánykötet készül, emellett egy Trianon Enciklopédia és egy Trianon a térképeken című összefoglaló kiadványt is megjelentetnek.

Csengei Zoltán egyetemi hallgató elmondta: az NKE fotópályázatot hirdet, amelyre az egész Kárpát-medence fiatalságának olyan önálló pályamunkáit várják, amelyek azt mutatják be, hogy miként viszonyulnak a fiatalok a száz évvel ezelőtti eseményhez. Kántor Sára, az NKE diákja közölte: az egyetem nyolc szakkollégiuma a többi között Pozsonyba, Erdélybe és Kárpátaljára szervezett tanulmányi utakkal emlékezik meg a centenáriumról.
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2020-02-21 02:57
Hungarikumok, nemzeti értékek, Trianon...

Parasztvakítás. A nyelvet ugyanúgy hagyják lerontani és pusztítani mint a gengszterváltás után bármikor.

A nyelvet, amiben a kozmikus és magasabbrendű tudás el van rejtve, amit mind a mai napig germán-latin alapokon oktatnak, a nyelvet, aminek ősi abc-je még mindig nem kötelező olvasmány, aminek logikáját naponta ölik, forgatják ki, a nyelvet, ami nélkül senkik, semmik leszünk és egy kicsit már senkik, semmik vagyunk ma is.

Nem adják oda a nyelvét a népnek, nem oktatják belőle, vele, általa - csak egy lerontott, naponta lejjebb süllyedő "gúnymagyart" használnak a médiában, s ezzel szoktatják a népet egyre alacsonyabbrendű, alantasabb, közönségesebb és értelmetlenebb nyelvhasználathoz és gondolkodáshoz.
Ezt a tudatos és tudattalan visszafejlődést vagy megállítjuk és megfordítjuk, vagy végünk van, mint kultúrnépnek, értelmi élenjáróknak, egységes nemzetnek, bármiféle fáklyavivőnek...

Nyelvében él a nemzet, és nyelvében romlik, majd a nyelv halálával hal maga is...ha nem képes felébredni.
69 #2 Szalonna
- 2020-02-21 07:00
Azt se tudják mi volt Trianons_vigyori
Mire erôlködik ez a köpedék zsidó banda?
Zombei-talok, fiatalok helyett.
Ha azt kérdeznék meg hogy kik okoztàk, azt is lehetne nyugodtan, mert a zombie-talok a jelen világról nincs fogalmuk, ahogy saját magukról se, kilőni való marhák csak.
4 #3 Posta Imre
- 2020-02-21 08:41
Még több támogatás a határon túli magyaroknak

Az idei 1,1 milliárd forintról jövőre kétmilliárd forintra nő a külhoni magyarság szülőföldön való boldogulásának elősegítését célzó, A magyar kultúráért és oktatásért elnevezésű pályázat keretösszege - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Demokrata

Határtalanul: 300 ezer résztvevő, egyszerűsítik a pályázást
2019. augusztus 22. 13:09


Több mint 300 ezren vettek eddig részt a Határtalanul programban, mely a diákok határon túli területekre való utazását segíti – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki beszélt a program változásairól is.

A Határtalanul program 2010-ben indult, hogy erősítse a magyar-magyar kapcsolatokat azáltal, hogy minden iskolás járjon a határon túli területeken a kormány támogatásával. Azóta több, mint háromszázezren vettek benne részt – mondta budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Fontos, hogy a mai gyermekek megismerjék a száz évvel ezelőtti országterületet, kicsit megismerjék a határon túli magyarság mai helyzetét, városait, és kapcsolatokat építsenek ki – mondja el Potápi. Hozzátette: remélik, hogy később a diákok a saját családjukkal is ellátogatnak a határon túli területekre.
https://mandiner...._palyazast
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Potápi Árpád János közölte: a központi pályázati kiírás keretösszege 700 millió forintról 1 milliárdra, a regionális pályázati kiírások teljes keretösszege 400 millióról 1 milliárd forintra nő.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy változik az igényelhető támogatás mértéke is: a központi pályázati kiírás keretében 500 ezer és 10 millió forint közötti összegre, a regionális pályázati kiírások esetében 300 ezer és 3 millió forint közötti támogatásra lehet pályázni.

Potápi Árpád János fontos változásnak nevezte, hogy egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, azaz vagy a központi, vagy a regionális pályázati kiírásra jelentkezhet. Szintén változás, hogy a nemzeti jelentőségű intézmények nem nyújthatnak be pályázatot, a korábban számukra igényelhető kétmillió forintos összeget támogatásként kapják meg az érintett intézmények.

A pályázat keretében a magyar közösség céljait szolgáló kulturális és oktatási programok, ahhoz kapcsolódó tevékenységek, írott és elektronikus média, könyvkiadás, civil szervezetek, egyházak, belső egyházi jogi személyek, intézmények működése, valamint fejlesztések és ingatlanberuházások támogatására lehet pályázni. A központi pályázati kiírás esetében ingatlan- és gépjárművásárlás is támogatható – közölte az államtitkár.

Elmondta, a regionális pályázatok lebonyolítását négy régióban (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Vajdaság) a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által alapított leányvállalatok, valamint a nemzetpolitikai célok iránt elkötelezett határon túli lebonyolító szervezetek közreműködésével valósítják meg.

A pályázati felhívások célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldön boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatásával.

Potápi Árpád János hozzátette, hogy a határon túli magyar jogászhallgatókat segítő, 2012-ben indított Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjprogram keretösszegét a korábbi 18-ról 36 millió forintra emelik.

Az ösztöndíj célja, hogy jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam szerinti szaknyelvet egyaránt ismerő, mindkét országban tapasztalatokat szerzett jogászok legyenek a külhoni közösségekben.

Az ösztöndíjat azok a külhoni hallgatók nyerhetik el, akik szülőföldjükön jogi tanulmányokat végeznek és érdeklődnek a gazdasági jog iránt. A harminc ösztöndíjast év közben magyarországi ügyvédek folyamatosan segítik, tutorálják, a nyári gyakorlatukat pedig neves budapesti ügyvédi irodáknál töltik.

Potápi Árpád János erről közölte, 2020-ban 30 tanulónak tudnak helyet biztosítani: Romániából tizenegy, Szlovákiából hét, Szerbiából négy, Ukrajnából három, Horvátországból és Szlovéniából egy-egy, valamint a diaszpórából három pályázónak. Tájékoztatása szerint az igényelhető támogatás mértéke a tavalyi duplája, 1,2 millió forint pályázónként; az összeget három ütemben utalják át.

Az eseményen kiosztott tájékoztató szerint mindkét pályázat felhívásai megtalálhatóak Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján (www.bgazrt.hu) és a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

A magyar kultúráért és oktatásért elnevezésű pályázat központi kiírására 2020. január 31-ig, a regionális kiírásokra – régiónként néhány nap eltéréssel – január végéig lehet beadványokat benyújtani.
https://demokrata...ak-190069/


Határon túli családszervezetek támogatására írnak ki pályázatot

Közel 50 Kárpát-medencei magyar nagycsalád, több mint 230 fő részvételével kezdetét vette a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának programja, a 2018 a külhoni magyar családok éve egyik nagyszerű rendezvénye, a Kolompos tábor Egerben, amelynek résztvevőit ma köszöntöttem. Remélem, hogy a következő egy hét a pihenés és kikapcsolódás mellett a kapcsolatteremtésre is kiváló alkalmat teremt minden résztvevő család számára.

Potápi Árpád János a külhoni magyar családok éve keretében szervezett egyhetes Kolompos tábor megnyitóján emlékeztetett: 2018 Magyarországon a családok éve, amelynek határon túli programjai a külhoni családok éve részét képezik.
https://bgazrt.hu...alyazatot/
118 #4 keepfargo
- 2020-02-21 10:03
Több sebből vérzik ez a trianon-politika...

Lehet kis ügyes ragtapaszokkal csökkenteni a tetemes vérveszteséget, de a leszakított végtagok lassú halálra vannak ítélve.
Külpoplitikailag (már mindjárt külpolipot írok) s_hihitalán már nem vagyunk nullák (vagy hullák), de igazi önvédelemről igazán még álmodnunk sem nagyon lehet. Itt bent, a "csonkában" suttyomban dagad a vérszívó daganat, szaporodnak a fán a gyöngyök, s csak idő kérdése, mikor áll be a teljes életképtelenség. A leszakított részek magyarjai pedig csak akkor maradhatnak meg (magyarként) ha akár diplomáciai úton, akár a hadi úton meg tudnánk fordítani a kerék 1920-ban elindított forgását. Erről álmodni, képzelődni lehet, de reális esélyeknek híjával vagyunk - ahogy eszközöknek is.

Mondhatnám, itt már csak a csoda segíthet...

Ezt a keserű megjegyzést mégsem kell a teljes reménytelenség kötelező gondolatmeneteként elkönyvelni.
Azért nem mert 1) a világnak is egy csoda segíthet igazán, hiszen sem a politikusok, sem a háttérhatalom nem emberi kategóriák már - ebbe a globális csodába bele kell férjünk mi is; és 2)a paradigma-váltás ( anyagiból - lelkibe) szemmel láthatólag érik, amit több dolog siettet: a) az alternatív információ terjedése; b ) a drámai módon növekvő szeméthegyek, és nem látható elszennyeződések méretei; c)a fizikai kutatásoknak megálljt parancsoló mentális (spirituális, logikai, számtan-mértani ) falakba ütközés; d)a szinte összes eddigi ideológia, vallás, elmélet stb. totális összeomlása vagyis elégtelensége a világ és benne az emberi élet magyarázatára, értelmezésére; e) az a tény, hogy a legnagyobb bajok a legnagyobb birodalmakban vannak és a legkisebbek a legkisebb közösségekben; f) az a tény, hogy az ázsiai gondolkodásmód életképesebbnek bizonyul, mint a nyugati (értsd: európai-amerikai.zsidó-cionista) és végül g) a reinkarnáció tagadásának egyre nehezebb volta.
4 #5 Posta Imre
- 2020-02-22 07:47
Miért nem krav magát? Le kell karatézni a sárga csekket? Ugyan már!

A hazafias vetélkedő mellett karate órákkal nevelné a diákokat Simicskó

A testnevelő-tanárokat továbbképzik, hogy oktatni tudják a sportágat.

Karatét is oktatnak majd a testnevelés órákon a jövőben, erről írt alá együttműködési megállapodást Mészáros János, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese csütörtökön.

Az MKSZ évértékelőjén további szerződéseket is aláírtak: a testnevelő-tanárok továbbképzéséről szóló dokumentumokat a karateszövetség első embere mellett Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke is szignózta.

Az eseményen hangsúlyozták: a cél, hogy a karate és annak oktatása iránt érdeklődő testnevelők megfelelő felkészítést kaphassanak. A TE és az MDSZ külön megállapodása értelmében az egyetem biztosítja a licencet, amely alapján a szövetség részt vehet a testnevelő-tanárok továbbképzésében.

Simicskó István szerdán jelentette be, hogy háromfordulós országos vetélkedősorozat indul felső tagozatos diákoknak azzal a céllal, hogy megismerjék a magyarság történetének pozitív példáit, a magyarság hagyományait, ezáltal pedig erősödjön a hazaszeretetük.
https://hvg.hu/it...t_Simicsko
3 #6 Enid
- 2020-02-22 08:58
Imre! Jahhh. Mert, mint tudjuk, az oktatásra érdemes mester, az gyorstalp(ny)aló eredménye. Lesz majd sok dan-dog... ...kutyaütő.
Gondolom a szellemiséget majd kihagyják belőle, mer minek.
:o

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
3,680,977 egyedi látogató