Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús lesz, aki szép.

KultúraÉs aki tehetséges. És akinek jelleme van......A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!... Mert most ők jönnek...A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet. Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget. Szíven döfik azt,akinek jelleme van.” “Egy embernek egyféle rangja van csak,a jelleme.”--------"Mert most ők jönnek ... A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet". (Márai Sándor)

Hozzászólások

1649 #1 ARKer
- 2020-02-22 13:23
Egyre többször halom ,hogy szar foss rendszer tolvaj politikus gecik (egyet is értek). Sajna ez nem fog változni ,mert ki szemmel lát nem csak néz az meglátja ,hogy hős szeretet magyar nemzetünk sajna fehér cigánnyá vált. Tetszik nem tetszik én ezt látom becsület nincs ,ha lehet lopnak ahogy csak tudnak a köz mindenkié aki viszi. Szeméttel teli az utak melletti árkok, többet ér az gyermekként babusgatott kutyuska ,mint az ember gyermeke. Mit vártok, várunk a béka segge alatt a magyar össznépi emberség tudat (már csak csőcselék van). Szomorú és lehangoló ez így, fáj is a szívem és sír ,hogy a nemzetünk megy szépen lassan a halálba. Mint a béka a vizes üvegben lassan melegítve alatta a vizet ,felforr és megdöglik!
99 #2 MORMOTA1968
- 2020-02-22 21:22
Kedves ARKer! Csak egyet érteni tudok veled! Utolsó reménység a magyarság fennmaradására az olyan eldugott helyek, mint az Uz völgye, Sárpataka, a Csángók, stb...Ebben az országban vége a magyarságnak! Elszórva itt-ott és ennyi! Szép lassan kihalnak, belepusztulnak a tehetetlenségbe, bánatba azok, akik látják, hogy mi folyik körülöttük, de tenni nem sokat tehetnek már! Körbefolyt minket már a fos tenger! Elég ha a saját környezetemben körül nézek, mindenki csak az egyéni érdekeivel van elfoglalva és a pénzen kívül már semmi sem számít! Akik még próbálnak megnyilatkozni, szinte azonnal leugatják, leállítják! Tökéletesen agymosott társadalom! Tényleg háború kell ezeknek az ébredéshez, vagy már az sem segítene rajtuk? s_f-ang
245 #3 hamu
- 2020-02-22 22:05
Mormi, a művészet abban rejlik, hogy anélkül ébresszünk fel széles tömegeket, hogy milliókat elpusztítanánk.

Háború esetén sem ébrednének fel annál jobban, mint hogy nagy a veszély, és összehúznák magukat, és védenék amijük van. Még inkább mának élve. - lényegében nem törrténne feljavulás. Talán a felnövekvő generáció volna ébredettebb, de a felnőtt lakosság zombi maradna. Reszkető, szűkölő zombi.

Volna esély a felvilágosításra: a PI kör szellemiségét tanítani, de tapasztalati úton, benyomásokat, élményeket átadva a meghurcolásról, a számkivetettségről, a börtönről, stb., és fizetni azért, ha eljönnek a PI akadémiára, és elvégeznek egy szemesztert. A zombi, ha kap érte pénzt, akkor mozgatható.
1649 #4 ARKer
- 2020-02-23 00:41
P. Imre szeretnék venni könyvet tőled érdekel ,hogy tudok szert tenni a munkásságodra?
118 #5 keepfargo
- 2020-02-23 09:14
Nem tudom, kedves hamu, hogy gondoltad ezt a PI akadémiát pénzileg támogatni. Kétféle ellenvetésem is van ezzel kapcsolatban. Az egyik az, hogy nincs pénz. (Honnan lenne, nem mi csináljuk...) A másik az, hogy mi, akik egy olyan világról álmodunk, ahol nem minden a pénz, hanem más értékek mentén vagy érvényessége miatt élünk, nem keverhetjük össze a két dolgot. Vagy megmaradunk az anyag, a matéria, az arany és a pénz halálos szorításában, vagy megtaláljuk ebből a kiutat, függetlenítjük magunkat (amennyiben és amennyire ez lehetséges) a pénzvilág fanatikusai által előírt és működtetett szabályoktól. Élni annyi mint megélni (v.túlélni?), ez pedig egyelőre egyet jelent a pénzből éléssel.

Persze a meccs még nem dőlt el örök időkre. A materialista Kína bekebelezte ugyan a szellemi-lelki Tibetet, de ha hinni lehet a Dalai Lámának; meg fogja feküdni a gyomrát...
A hihetetlen szegénység ellenére a tibetiek egy boldog nemzet voltak, amíg a saját értékrendjük volt érvényben. Mára a nagy Kína legszegényebb koldusai lettek, és fogyóban vannak. ( A sors úgy hozta, hogy most a kínaiak is elkezdtek fogyni....)Folyt.köv.
245 #6 hamu
- 2020-02-23 09:27
Kedves Keepfargo, ötletelek csupán. Az állami költségvetésből annyi mindenre szórják el a pénzt...

Ha véres polgárháborúval győzünk, akkor is mi lesz? A magyar zombikkal, akik aláírást gyűjtenek, pártokra szavaznak, mobiljukkal élnek, mit kezdünk? Úgy értem, hogy olyan periódusomat élem, amikor meghasonlottam az emberi fajt illetően. Eddig vígan elzsidózgattam, de a magyarok zöme sem érti a lelkem, sőt, ahogy valaki itt írta, a családon belül is mély árkok húzódnak. A legegyszerűbb volna lezsidózni a testvért, de hát genetikailag ez engem is zsidóvá tenne. Nem működik, nem tudok ezzel így gondolkodni. Jobb az, hogy lelkiszegénység, vagy lelki mérgezés. És módot kell találni arra, hogy a mérgezést kivezessük a lelkéből, ha nem is pirulákkal, de tettekkel. Kifejezetten abban hiszek, hogy tanítani nem elég könyvszerűen, hanem erőfeszítéssel, érzelmeket bevonva lehet formálni valakit. No, persze, minek formálni bárkit is? Nem jó mindenki úgy ahogy van? -lehet ezt is mondani, de akkor ki kellene nyírni a fele bandát. Azaz, háború. És bezárul az évezredes ördögi kör. Semmi nem fog változni, csak mindenki levezette a gyilkos indulatait.

A gond mindig ott van, hogy most, ebből a helyzetből mi legyen a következő lépés, ami megtehető, és feljebb visz. A legkézenfekvőbb a meglévő PI olvasókör további, szorosabb összehangolása. De ezután közvetlenül,meg is kell nyilvánulnunk oly módon, hogy a külvilágra harmonizáló, "ébresztő" hatást fejtsünk ki. Azok viszont zombik. Adódik, hogy mit kezdjünk a zombival, hogy együtt tudjunk élni velük.
118 #7 keepfargo
- 2020-02-23 09:43
a PI olvasókör további, szorosabb összehangolása...

Ebben én is látok reménysugarat. Ha túlélem a tavaszt, meg a csípő(s)műtétet, ebben tudnék segíteni, már a "kis hazába" visszatérve-sántikálva...

A zombi-ság sem örök, csak olyan múltja (kultúrája?) van már, hogy szembeállva vele egy égigérő falat látunk, ami mindkét irányban a láthatárig tart...
Mit lehet egy ilyen fallal csinálni? Nekem valami hatékony robbanószer jut elsőre eszembe. Vagy valami, amivel szét lehetne rázni ezt a falat. Például nevetéssel, gúnnyal - az sem lenne baj, ha nem venné észre hogy saját magán röhög, amikor a másikon röhög...csak rázza meg valami, ki ebből a stabil öntudatlanságból...
3 #8 Enid
- 2020-02-23 12:08
Hamu! Csak önmagunkon át fog menni a változás. Merthogy a probléma is ott vagyon.
1976 #9 viktordvm1109
- 2020-02-23 13:06
Én úgy vagyok ezzel a kérdéssel, sok jó komment van, de ha észre vesszük ezek ha vissza tekintünk a múltba akkor is ilyen emberek voltak olyan mint egy ciklus, sajna nem fog változni: „”És aki tehetséges. És akinek jelleme van......A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!... Mert most ők jönnek...A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet. Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget. Szíven döfik azt,akinek jelleme van.” “Egy embernek egyféle rangja van csak,a jelleme.”--------"Mert most ők jönnek ... A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet"”””, hogy sajna .Tehát tételezzük fel itt van a Trianon föld rész vissza kapnánk mire mennénk vele nem a mi érdekeinket szolgálná. mert ha megnézzük mennyi arab, kínai stb fajú nemzet jött be az országba azóta stb! Ha ezt nem bírtuk megállítani akkor szerintem akkor se lenne jobb vissza kapnánk, csak még nagyobb káosz lenne, így is már akár szlovák, vagy román vagy szerb régebben azok a részek hozzánk tartoztak! De ne hadjuk ki hogy ők is ott voltak, még ha nem is ennyi arányban és még is működött az ország és nem volt faj gyűlölet( persze nem voltam ott nem tudhatom, ha nézzük Atillla birodalmat, azért ott is voltak más nemzetűek, ezt ne felejtsük el ). Itt szerintem az embernek saját maga kell felnyitni a dolgait! Mert ez olyan mint a vallás vagy a politika, mikor merre szavazok vagy állok be én csak ezt látom az emberekbe. Tehát legyen saját gondolatuk az embereknek. Ha lehetne változtatni, szerintem megmenteni egy réteget úgy se lehet ennyi embert mind sötét*sajna). Akkor ha valami falút vagy közösséget vagy tartományt.., persze úgy hogy mindenki oda teszi magát és segít és nem úgy mint ebbe a világba!!!!! ÖNPUSZTÍT
118 #10 keepfargo
- 2020-02-23 17:59
Csak önmagunkon át fog menni a változás, merthogy a probléma is ott vagyon...

(probléma az vagyon, de a vagyon az nem probléma)s_hihi

Félretéve a (rossz) tréfát, megint egyet szeretnék érteni egy előttem szólóval, és most itt hadd csináljak egy kis reklámot a Bölcs Hercegnek (akiről egyszer még kiderül a szkíta eredet);
mert ő nem kevesebbet mondott, mint azt, hogy az embernek-születés kiváltság, és ezt úgy lehet kihasználni a legjobban, hogy a Nirvánát (értsd Paradicsom, vagy Mennyek Országa ) itt a földön kell, emberként, elérni, megvalósítani, létrehozni. Félreértés pedig ne esssék, hogy hogyan: szerinte az egyéni boldogság ( "privi" -nirvána) nem megoldás - vagy mindenki boldog lesz, vagy senki.

A legszebb az egészben, hogy istenek ide, istenek oda, nem ők kell rajtunk segítsenek, hanem mi segíthetünk rajtuk.(is).

Ez így első nekifutásra persze elég meredek, kell egy kis képzelőerő hogy kitaláljuk, vajon hogy értette a derék Gautama.
Amennyire én tudom (sejtem?) az istenek is unatkozhatnak, lehetnek kielégületlenek, uram bocsá' elégedetlenek vagy egyenesen boldogtalanok is.
( Imrét szinte hallom; "Lehetnek is: ilyen selejtet legyártani - mégis mire számítottak?";)

Szóval vegyük úgy - és akkor nem követünk el őrült nagy hibát - hogy a Mindenség(ünk) központi - problémamegoldó - helyszíne a mi Földanyánk, akinek mi vagyunk az idő szerint ide száműzött gyermekei.

Igy talán könnyebb lesz azt is elképzelni, hogy ha hülye gyerekek módjára gondolkozunk (írunk, beszélünk) és cselekszünk, nincs az az Isten, aki ebből a ganéból kilapátoljon bennünket, sőt utána még tisztába is kellene tegyen - erről jobb ha nem képzelgünk tovább.

Van tovább is; és akkor meg kell idézzek egy bölcs rabbit, amit lehet hogy nem mindenki látna szívesen éppen itt, ezért megvárom gerry/Imre zöld vagy piros lámpáit...
előlegnek csak annyit, hogy az ellenségtől/ellenféltől is lehet tanulni és nem biztos hogy az csak a saját érdemünk...valamit ő is kitalálhatott...amit én esetleg hasznosíthatok a közös érdek nevében, ha úgy adódik...
245 #11 hamu
- 2020-02-23 18:26
keepfargo - azt hiszem, egyetértek veled. Azzal nagyon, nagyon, hogy: az egyéni boldogság nem megoldás - vagy mindenki boldog lesz, vagy senki.

Azaz, Enid, tudom, hogy ez a véleményed, hiszen sokszor emlékezteted az olvasóközönséget ebbéli mély meggyőződésedre, és részigazság van is benne.

Én is többször reagáltam, szóval, bocsi, de mindenkiért felelősnek érzem magamat. ÉS csupa olyan emberekkel érzem jól magam körbevéve, akik szintáén éreznek felelősséget mindenki iránt, nem csupán önnön maguk fejlesztésén szorgoskodnak. No persze, az még mindig nagyon dicséretes, mert sörözhetnének is.

Az is indikál nekem, hogy "nem ők kell rajtunk segítsenek, hanem nekünk rajtuk." Mondjuk, én inkább úgy írnám, hogy nem nekik kell segíteniük rajtunk, hanem nekünk rajtuk. Ez a nyerő hozzáállás. Felvállalni akkor is a kiáradást, amikor úgy érezzük, hogy semmink nincs. Hiszen, éppen attól kezd lenni valamink, hogy elkezdjük megosztani. Lásd. Orosházi Posta előadás 1:00:00-nál. Minél több rendőr, annál több bűnöző. Minél több orvos, annál több beteg...stb. Minél többet megosztasz a kevésből, annál többed kezd lenni.

Ja, és Viktorra reagálva, az aranyos mondat: akkor se lenne jobb, ha visszakapnánk a lecsatolt területeket" Kitől kapnánk vissza? Valami jóságos mindenki felett álló öregúrtól? Bocsi, de tényleg aranyos a hozzáállás. A jók leszünk, talán visszaadják. Neeem. Öntudatosak leszünk, és minden kétség nélkül tudni fogjuk, hogy az Magyar terület. A határozott öntudat fogja kikerülhetetlenné tenni, hogy újra birtokba vegyük. Ugyanis, nincs olyan személy, aki visszaadhatja. A magyar Ember fölött nem áll senki. (hacsak nem a Jóisten, vagy a Mindenség)

És az is nagyon jó megfigyelés, hogy "legyen saját gondolatuk az embereknek. -igen, valahol ez a lényeg!
118 #12 keepfargo
- 2020-02-23 18:37
hamu
kijavítottam, most már formailag korrektebb, kösz...

Apropó Trianon: nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a jelenlegi vezetés (amennyiben nem megvezetésről van szó megint, de hát ki tudhatja..), kacérkodik a gondolattal, hogy olyan jólétet teremtene a "csonkában" hogy ide vágynának a lecsatolók is, egy közös programra menetelni, valamiféle feljavított Monarchia felé - ezt meg lehetne 5 vagy 10 éves próbaidőkkel kedveltetni - nem úgy mint ők csinálták: 5x10 = 50 évre bebetonozni és utólagos népszavazásról hazudozni...ma meg már , ugye 2x5x10=100 -nál tartunk, és ki nyert rajta annyit, amennyit elképzelt (?)
1976 #13 viktordvm1109
- 2020-02-23 20:48
Hamu köszönöm. Ha így gondolid, csak jo volna látni több olyan embert akinek saját gondolata volna! De a saját gondolat, azt a legnehezebb úgy megnyitni, hogy tényleg az legyen. Csak egy pl. amíg a pénz fog létezni addig lehet irányítani az embert. Olyan mint a gyerek, ha elhalmozom sok ajándékkal csöndbe marad! Na ez nagyba is ugyan az! Kis alamizsnát morzsát kiszórok a nyugdíjasoknak, munkásoknak legyen bárki. Felhuzok 1-2 sportcsarnokot, vasutat már szentté vagy bálvánnyozzuk azt az illetőt! Csak egyet felejtünk el, a gazdagok még gazdagabbak lesznek. Amivel nincs semmi gond, csak reálisan kéne szét osztani. Mint Atilla királyunk!!
Keepfargo, ezzel a mondattal folytatnám hogy gazdagok. Ha észre vesszük, amíg faji ellentétek vannak. Lehet itt zsidó, cigány, román, szerb, szlovák stb Amíg egymást útáljuk és ki irtjuk egymást, addig a gazdagok, nemesek, királyok jol élnek nézd a történelmet. Mi azért harcolunk higy gazdagabbak legyenek és megvédjük amit elloptak a természettől. Mert szerintem minden ami a földön van az egyenlő. Mi jogon bírálnak, hoznak olyan törvényt és utasítást. Mert lehetünk itt szabad gondolkozásúak, csak egyet felejtünk el. Rabszolgák vagyunk. Mert kilépünk, de amíg a hatalom életét éljük. Ez akár a vallás, politika, ünnepek stb. Addig ugy se fognak felébredni az emberek. Mivel külföldön élek. Ugyan ez megy Dániába, Hollandiába, Németországba! Ott se jobb de két ok van sajna jobban fizetnek és ahogy mindta Pista Imre, ott legalább nem halljuk a magyarok sikoját!!!
2 #14 gerry
- 2020-02-23 21:06
keepfargo - írd le nyugodtan amit akarsz... de ne gyõzködj, mert jobb ha mindenki eldönti mi a véleménye, a helyett, hogy azért kövessen valakit mert az hangosabban szónokolt. Ha valami nem tetszik úgyis hozzászólok. Imre pedig sose szól bele... legfeljebb bólint (hosszában vagy keresztbe). :)

A rabbiknak is lehetnek jó gondolataik, a kérdés az, hogy kihez szólnak azok a gondolatok.
1976 #15 viktordvm1109
- 2020-02-23 21:18
Gerry nem Posta Imrének szolt :) csak álltalánoságra írtam ! Nem mondtam, hogy a rabbik védem, vagy hogy igazuk van! Én nem is mondtam sose hogy jók a gondolataim. Max kitöröltök. Csak egymás tudásából és gondolat meneteiből az ember fejlődhet. Szarok én rájuk is, ugyan olyan agymosott nép. Saját magukat is kínozzak. Én csak leírtam, hogy össze kellene fogni vagy tartani!?
3 #16 Enid
- 2020-02-23 21:18
Próbálom máshogy fogalmazni:
"Csak önmagunkon át fog menni a változás."
Én nem egyéni boldogságról beszélek.
Még csak nem is boldogságról. (ez más téma)
Azt mondom, hogy csak tapasztalatból tudok megosztani valamit. A mai oktatás egyik hibája, hogy maguk a tanárok is elméletet oktatnak és nem tapasztalatot adnak át. A Mester az tapasztalatot oszt meg az azt befogadni vágyó másik emberrel. Kettejük között egy speciális információ-csere megy végbe a metakomunikáció által.
A tapasztalásra akartam rámutatni. Azt mindenki önmagában kell megélje.
"Merthogy a probléma is ott vagyon." Szándékosan írtam "vagyon" - t.
A probléma bennünk van.
S minden "probléma"-ként érzékelt esemény egy vagyon. Persze nem pénz vagyon, de vagyon.
Az egészségnek, a harmóniának a hiányát jelzi. S, ha tudod, hogy hol a hiba, akkor már az első lépést megtetted a megoldás felé.

Hamu!
"vagy mindenki boldog lesz, vagy senki.
Úgy is mondják, hogy be kell várjuk egymást, másként nem jöhet létre a boldog világ.
Egyetértek ezzel teljes mértékben. Azzal viszont tisztában kell lenni, hogy az "egymás" mit jelent. Egységben kell légy a legszűkebb környezetedtől egészen az Óperencián túliakkal...
Vagy...
Mérlegeld alaposan ezt az utat, érezd a súlyát.
S mondd mire jutottál.
2 #17 gerry
- 2020-02-23 21:27
viktordvm1109 - keepfargo 11-es hozzászólásában van amire válaszoltam!

+ egy kis alyánd-Ék keepfargo fel-izgulását javitandó, Heljesírási oldal (különös Figyelemmel a hozzászólások menyy(e)iségére, Jól szórakoztam :):

http://anyanyelva...s-hasznal/
1976 #18 viktordvm1109
- 2020-02-23 21:29
Enid......pont erre gondoltam én is!!! Ezért írtam a saját tapasztalat gondolat menete legyen spirituálisan átfogalmazva hogy saját tapasztalatból ébredjen fel az ember. Ne abból hogy több olyan könyvet olvasunk hogy mik a hibánk vagy hogy hogyan változtathatunk a hibáinkon . Ezzel nem azt mondom hogy nem kell olvasni
118 #19 keepfargo
- 2020-02-23 21:41
rendben van, gerry, akkor hadd szóljon:

Azt mondja ez a rabbi, hogy Isten azért találta ki a Mindenséget, mert egyrészt unatkozott, másrészt szerette volna látni - mintegy visszaigazolásként - hogy neki milyen jó elképzelései vannak. Ebből adódik egyfelől a világ nagyszerűsége, másfelől az embernek az a megtisztelő feladata, hogy visszaigazolja Istennek: jó a terv, minden a legnagyobb rendben van, és az ember azzal hálálhatja meg ezt a gazdag Mindenségben élhető életet, ha nem feledkezik meg alkotójáról, és visszajelez neki.
(Ezek a saját szavaim, de kb. ez volt az angol szöveg értelme)
Most én ennek nem szeretnék itt reklámot csinálni, sem mint SZEKTA-tag, sem mint buddhista, csak az az elképzelésem, hogy ezzel nem lenne baj, mint világképpel. A baj inkább azzal van - és ez már vélemény - hogy JHVH nem az a típus, akinek mondjuk én szívesen visszajelezgetnék. (Aki a Bibliából, akár Mózsi bá' könyvéből, akár más részletekből ismeri a féltékeny, bosszuálló istent (aki ráadásul a rasszizmus ösatyja lett, meg az uzsorakamaté ),s_hihi az érti, mire gondolok.

enid
A jövő iskolája egy nagy finn tudós szerint ( Matti Bergström ) úgy kellene kinézzen, hogy mesterek oktatnak mesterségeket, és elméleti tárgy alig lenne, és kevés óraszámban.

Még egy megjegyzés: "ha tudod, hogy hol a hiba" - igen, ez a diagnózis felállítása, a betegség felismerése, ami nélkül nem lehet gyógyítás, de gyógyulás sem nagyon...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.85 másodperc
3,951,592 egyedi látogató