Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Korom Ferenc altábornagy: a honvédelem nemzeti ügy

BelföldHagyjuk már ezt a baromságot! Hol a "nemzet"? Ez a buzi agyatlan csürhe lenne az? Szabadkőművesek, zsidók által terelj csorda. „A honvédelem nemzeti ügy. Az itt megjelent vezetők nagyon jól tudják, hogy az általuk vezetett szervezetekkel közösen hogyan dolgozunk együtt ezért a nemes ügyért nap, mint nap” - mondta Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka évértékelő és feladatszabó értekezletén, február 25-én, kedden, Székesfehérváron.

A megjelent önkormányzati és társfegyveres szervezetek vezetőihez szólva az altábornagy úgy fogalmazott: „Számos kapcsolódási pontunk van, és az erőfeszítéseinken túl néha a nehézségeink is azonosak. Azzal, hogy együtt látjuk és elemezzük a megtett és megteendő feladatokat, véleményem szerint még szorosabbá fűzhető az együttműködés és még gördülékenyebbé válik a munka” – jegyezte meg a parancsnok.

Az Alba Regia laktanya rendezvénytermében tartott értekezleten – amelyen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint a tárca és a Magyar Honvédség Parancsnokságának vezető állománya is – Korom Ferenc altábornagy röviden ismertette azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek szükségessé tették az átfogó, mindenre kiterjedő Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elindítását.

Korom altábornagy beszédében a haderőnemi szemléletet tükrözve a szárazföld, légierő, logisztika, kiber és különleges műveleti haderőnemeken keresztül összegezte és értékelte a szakágak és az alárendelt alakulatok tavalyi eredményeit.

2019 legfőbb megvalósult tervei között Korom Ferenc altábornagy a Regionális Különleges Műveleti Komponens-parancsnokság (Regional Special Operations Component Command, R-SOCC) szolnoki, és a Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság törzselem székesfehérvári megalapozását említette.

Korom Ferenc altábornagy a nemzetközi szerepvállalások kapcsán hangsúlyozta, hogy a hazai feladatok mellett a Magyar Honvédség tartja a közel 1200 fős ambíciószintet, amellyel NATO, EU, ENSZ és nemzetközi koalíciós erők kötelékében, valamint hazai készenléti szolgálatokkal járul hozzá a nemzetközi békéhez, békefolyamatokhoz.

Korom altábornagy kitért arra is, hogy 2019-ben mind a szárazföldi, mind a légierő haderőnem új eszközökkel gazdagodott: páncéltörő és lövésztámogató, valamint könnyű helikopteres képesség jelent meg a haderőben. A parancsnok hozzátette: új kézifegyverekkel szerelik fel az alakulatokat, hiszen a cél az, hogy a magyar katonák korszerű fegyverekkel tudják ellátni a feladataikat. Az altábornagy kiemelte: az állapotfelméréseken elért átlagpontszám azt mutatja, hogy a katonák fizikai állapota folyamatosan fejlődik, az új fegyverekkel való lövészeteken pedig több mint 60 százaléknyi a kiváló eredmények aránya.

„A haderő a társadalom része, ezért elengedhetetlen a szimbiózis és a társadalmi támogatás a katonai feladatok végrehajtásához” – jegyezte meg a parancsnok.

A rendezvény a 2020. évi feladatok és főbb irányelvek felvázolásával zárult.
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2020-02-26 20:55
Az elkerülhetetlen félreértésekre szeretném felhívni itt a figyelmet. Egy példával kezdem: ha a nyelvhasználatra akarnék kitérni, megtörténhet, hogy valaki nem a beszélt/írott nyelvre gondol, hanem a testrészre. Márpedig nem mindegy, hogy rosszul beszélünk/írunk magyarul, vagy "csak" rossz helyen vagy alkalommal nyalunk...

Szegény Korom Ferenc altábornagy erről nem tehet, de a "hon" a "védelem", a "nemzet" sőt még talán az "ügy" sem egyértelműen azt takarják, amit egy fogalomtól elvárhatnánk a jelentését illetően.

Hon-a annak van, akinek van otthona; ott van otthon, ahol a hona van. Na most, hány ember érzi a jelenlegi tönkretett országot olyan helynek, ahol otthont tud teremteni, ahol otthonra tud lelni? (és hány nem?)

A véd-elem sem az, ami valaha lehetett. A védő elem maga volt az ősmagyar egyes harcos, a védekezés, megvédés eleme és egyben elemi ereje is...főleg azért mert a hont védte (akkor még a hon mást jelentett, az őshonosnak, akiből mára hon-foglalót hazudtak).

A nemzet az, amit önmaga nemzett, nemzettekből állt (össze) a nemzet. Hogy is vagyunk ma ezzel a nemzéssel? Hát eléggé "csehül" - még ha CSOK-özönnel bátorítaná is az állam egy ideje...
A nem nemcsak a tagadás nem-e, hanem a férfi-női pólusoké is. Ezekre ma, úgymond, kevesebb szükség van, mint mondjuk a határozatlan neműekre...legalábbis a pol-korrekt libsik szerint, és a sajtójuk szerint.
Tehát nem lesz meglepetés, ha valaki a nem-zet és nem-zett szavainktól nemhogy nem lelkesedik, de egyenesen elborzad. ( Hozzá kell tennem a sivár valóságképhez, hogy akik itt nemzenek, azok az etnikum, amely inkább saját országot akar, s nem annyira beilleszkedést a befogadó országba, mint be a fogadóba...Igy tehát a nemzet nem nemzetiekkel nemesedik, hanem nemzet-ellenesekkel igencsak hígul...)

Maradt az "ügy", amibe belekötni nem tudok, s nem is akarok; annyit azonban mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy a mai egoista, egyéni-boldogság-kereső világban a legtöbb ügy, ugye, magánügy...na, félő hogy a honvédelem nemzeti ügye is ide silányul: akit érdekel, majd védje a honát, ha saját ügyének tekinti...mert megteheti - vagy nem?
69 #2 Szalonna
- 2020-02-27 00:29
Korom is cigány elvileg.
Imó’ teljesen ojjjjjan’ ez az egész forgatókönyv mint kurcsány alatt - más recepttel - a rendőrséget még ennel is látványosabban èpétik le, hatalmas a leszerelők száma, a honvedsegget meg folyamatosan próbàlják feltölteni, a siker nem garantált, mert a fegyess’ szervtől leszerelők kb egy életre megundorodnak sokszor az ilyen szolgálattól, de a tervezet szerint, akit csak lehet, terelnek át bokorugrónak, hiszen ha kitörik valami nagyobb balhé, lehet kattttttonák lepik el az országot, látják el azt a feladatot amit a rendőrseggnek kellene, elvileg, hogy gyakorlatban hogyan oldanák meg?! Mert bokorugró se annyi van mint kellene, minden ellenére, viszont a törvényt azt tavaly bevezették, hogy “különleges” állapot esetén, kijárási tilalmat rendelnek el, na viszont ezt Berta Sándor gárdájával nem lehet végrehajtatni, vannak helyek ahol már egyáltalán nincs rendőr.
Adyligetet pl ez év végén bezárják, vagy jövő èv elején, ennyire kevés a jelentkező, és gondolkodnak Miskolcon. Tán még jobban építik le a rendőri segget mint kurcsány alatt, a megmaradt rablópandúrt meg meghagyják népbasztatásra, a különlegesebb jogokat majd megkapja a honvedsegg... legalább is a terv valami hasonló, mert a rendőri vonalat, ilyen intezitással és gyorsasággal nem kezdték el leépíteni mint most.
69 #3 Szalonna
- 2020-02-27 00:34
A balhé meg valami titkosszolgálatilag kreált cucc lesz.
Ez 100%. Kérdés mikorra időzítik. A légvédelmi szirénàkat 10-en x év óta felújították. Különleges állapotra hivatkozó törvényt ami előirányozza a kijárási ill a lakhely elhagyási tilalmat. Amit fentebb is írtam.
69 #4 Szalonna
- 2020-02-27 00:37
Azt meg tavaly bevezették..
4 #5 Posta Imre
- 2020-02-27 06:31
A "nemzet" tervezett neve: karantén.
69 #6 Szalonna
- 2020-02-27 12:53
Krizantén inkább.
1693 #7 pipogya
- 2020-02-27 15:07
Nemzeti ügy az lenne hogy miért is lőtték 1975-ben a zsidók a Malév gépet ?
1679 #8 Gergely69Hun
- 2020-03-01 20:39
Szasztok! Szép estét. Kérdés.: Van olyan hogy belső elhárítás éves jelentés? Azokról mit lehet tudni?
1679 #9 Gergely69Hun
- 2020-03-01 20:42
Nekem ez a PI kör kicsit olyan mint a belső elhárítás panaszkönyve. :) Jó lenne tudni hogy értő fülekre találnak az itt említett dolgok és nem lettek a fülek a zsebekbe rakva....
684 #10 atacama
- 2020-03-02 06:01
innen csemegéznek,csumiznak ezek is,amolyan szonda
ipszosz módjára..elemzik a hsz-eket,listázzák a reakciókat a történésekre...azonkívül semmi .
Aki nagyon szeles,ugri-bugri,jobban lát a ködben azt
vagy lekapcsolják vagy lehetetlenné teszik..
arra azért készülni lehet hogy a régi tematika szerint
a patkány visitva felhergeli a jó népet majd vissza
bújva a járatba,vagy a hadtápba,ott is ügyeskedve
kivárja a végét...a panaszkönyv is lehet kétpéldányos

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.69 másodperc
3,686,999 egyedi látogató