Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szalay-Bobrovniczky: Orbán és Netanjahu egyazon politikai családba tartozik

BelföldNem csak "politikai" az a "család", hanem genetikai vakarékok is. B'nai' B'rith zsidó szabadkőműves összeesküvők, cionisták. A többi csak pipafüst. Az izraeli kormány tudja, hogy Magyarország mindent megtesz, hogy megvédje a magyar zsidóságot – jelentette ki a helyettes államtitkár.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök „egyazon politikai családba tartozik” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Vince, a European Jewish Association (EJA) nemzetközi zsidó szervezet Párizsban tartott konferenciáján. A The Times of Israelt idézve a Neokohn emlékeztetett: a helyettes államtitkár szerint „a kapcsolatok [a két ország között] igen erősek. Az izraeli kormány tudja, hogy Magyarország mindent megtesz, hogy megvédje a magyar zsidóságot. (…) A magyar zsidóknak jelenlegi ismereteink szerint nincsen okuk félelemre”.

Szalay-Bobrovniczky kiemelte, hogy a két kormány egyetért a bevándorlás kérdésében. Úgy fogalmazott: „[Izrael] megérti, hogy mit csinálunk a déli határunkon”. A helyettes államtitkár beszédében rávilágított, hogy Soros György „persona non grata Izraelben (…) és senki sem nevezheti Izraelt [ezért] antiszemitának”. Ugyanakkor az izraeli stratégiai ügyek minisztériumának szóvivője cáfolta, hogy Soros ki lenne tiltva Izraelből. Lapunk kérdésére Szalay-Bobrovniczky elmondta, természetesen nem jogi értelemben használta a kifejezést, hanem „kvázi nem kívánatos személyként” utalt Sorosra, akinek nem örülnek a zsidó államban.

A helyettes államtitkár hozzátette, „az illegális muszlim migráció antiszemitizmust hoz Európába”. Ezért párhuzamot vont Magyarország és Izrael migrációs politikája között, mondván: „[Izrael] megvédi határait, és megvédi lakosait a lehetséges veszélyek elől”.

„Ugyanazt csináljuk” – állította Szalay-Bobrovniczky, felidézve, hogy Magyarország számos, Izraelt elítélő EU-s és ENSZ-határozatot megvétózott a közelmúltban, például az EU novemberi közös nyilatkozat-tervezetét, mely elítélte volna az Egyesült Államok döntését, miszerint az izraeli telepek nem számítanak illegálisnak. „Nem mondom, hogy mindent vétózni fogunk, de megvétózzuk azokat a határozatokat, amelyekkel nem értünk egyet, például amelyek Izraelt apartheid államként ítélnék el” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky.

A portál megszólaltatta az EMIH vezető rabbiját is. Köves Slomó elmondta, hogy nem hisz a Soros elleni „összeesküvés-elméletben”, de nem gondolja, hogy a kormány kampánya az üzletemberrel szemben antiszemita lett volna. A vezető rabbi kiemelte, hogy a magyarországi zsidók helyzete sokkal jobb, mint a többi európai ország zsidóságáé, ugyanis tavaly csupán 35 antiszemita incidens történt, melyből egy volt fizikai atrocitás. Más országokban – például az Egyesült Királyság, Hollandia, Ausztria – több száz ilyen eset történt 2019-ben. Köves az alacsony atrocitás-számokat Orbán migrációs politikájához kötötte, mondván: a miniszterelnök távol tartja azokat a szélsőséges muszlimokat, akik az elmúlt évek európai zsidóságát érő néhány erőszakos támadásért feleltek.

(Nyitóképünk: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kezet fog a sajtónyilatkozat után Jeruzsálemben 2018. július 19-én.)
Link

Hozzászólások

1959 #1 apaideges
- 2020-02-27 21:47
A zsidó és cigány egy vallás, a devlát imádják.
https://mazsihisz...o-kulturat
4 #2 Posta Imre
- 2020-02-28 07:48
A V4-ek támogatják a nyugat-balkáni országok mielőbbi integrációját az EU-ba

A visegrádi négyek támogatják a nyugat-balkáni országok mielőbbi csatlakozását az Európai Unióhoz. Meggyőződésük, hogy ez hozzájárul a régió és egész Európa stabilitásának és biztonságának megerősítéséhez - jelentette ki Tomás Petrícek cseh külügyminiszter csütörtökön Prágában, a V4-ek és hat nyugat-balkáni ország külügyminisztereinek találkozója utáni sajtótájékoztatón.

Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia meggyőződése, hogy az érintett országok csatlakozása hozzájárul a régió és Európa stabilitásához és biztonságához - mondta Tomás Petrícek cseh külügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón.
https://hirtv.hu/...ba-2495988

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,681,180 egyedi látogató