Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Magyarországra is kerülhet az Iszlám Állam olajából

BelföldHa az FSZB jól "dolgozott", akkor az álpinyó nyakig benne is lubickol a teljes zsidó k-ormánnyal, vonóstól, tokostól. Az Iszlám Állam költségeinek jelentõs részét fõleg az Észak-Irakban kitermelt kõolaj feketekereskedelmébõl fedezni. Az olcsó olaj mindenhol kapós, és a nyugati országok is bõven kaphatnak belõle, ha nem is tudják, hogy honnan származik.

Az Iszlám Állam havi bevételét közel 23 milliárd forintra becsülik havonta, azonban a csak a kõolaj-kitermelésbõl naponta 1,4 millió dollár, azaz 400 millió forint üti a markukat a feketepiacon az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szerint – írja az orosz Radio Free Europe. A rádió forrásait érdemes kritikával kezelni, de érdekes útvonalát vázolták fel az Iszlám Állam által kitermelt kõolajnak.

A szíriai Dei al-Zor környéki kõolajmezõkrõl származó olajt Észak-Irakba szállítják, Moszul és környéke jelenti az iszlamisták kereskedelmi központját, innen juttatják el kereskedõik a kõolajat a kurd autonóm területekre, ahonnan az adásvétel után az illegális kereskedõk már a kurd autonóm kormány címkéjét használva viszik tovább a nyugati piacok felé Törökországon keresztül. Vlagyimir Putyin orosz elnök ezért is szereti hangoztatni, hogy a törökök érintettek az Iszlám Állam illegális kereskedelmében, azonban bizonyítékokkal nem állt elõ kormánya. A valódi szállítók beazonosítását nehezítheti, hogy könnyen lehet hamisítani a kõolaj származási helyét a térségben, így a kurd erõk tudta nélkül is eladhatják a nevükben az olajt.

A kereskedõk a legjobb török ajánlattevõnek adják át a még mindig olcsónak számító olajt, akik már különösebb probléma nélkül értékesíthetik azt a nyugati piacokon. Az orosz rádió szerint ezek az országok Izrael, Franciaország, Görögország, Olaszország, Németország, Ausztria, Hollandia, Ciprus, az Amerikai Egyesült Államok, de szerintük Magyarország is felvásárolhat a piacról olyan kõolajat, ami közvetetten valójában az Iszlám Államtól származik. A rádió hozzáteszi, hogy az amerikai cégek 2014-ben leállították a kurdokkal való kereskedést.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-12-11 15:02
Aszadnak és Törökországba megy az Iszlám Állam olajának zöme

500 millió dollár (144.5 milliárd forint) éves bevételt termelnek az Iszlám Államnak az olajkutak, és az olaj nagy részét a szíriai kormánynak adják el, nyilatkozta az USA pénzügyi hírszerzésének egyik tisztségviselõje Londonban. Az illegális olaj kisebbik részét Törökországban értékesítik.


Adam Szubin szerint az Iszlám Állam havonta 40 millió dollárnyi olajat szállít az általa megszállt területeken kívülre.
Nagy mennyiséget adnak el Bashar al-Aszad kormányának Szíriában, mondta, így bár a kormány és a terorrista szervezet harcol is egymással, mégis közösen vesznek részt a több millió dolláros olajkereskedelemben.
Az olaj egy részét a megszállt területeken használja fel az Iszlám Állam, valamennyi kurdok lakta területekre kerül, míg a többi fõként Törökországba.

Az USA, Franciaország, az Egyesült Királyság és Oroszország egyaránt légitámadásokkal próbálják legyõzni az Iszlám Államot, de míg az amerikaiak által vezetett koalíció elsõsorban a szervezet állásait bombázza, addig Oroszország számára Aszad valamennyi ellenfele terroristának számít, és így célpontja a támadásaiknak.

Amikor Törökország lelõtte a légterét állítólag megsértõ orosz bombázót, Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy információjuk van arról, hogy nagy mennyiségû olaj kerül az Iszlám Államtól Törökországba. Oroszország szerint a török elnök, Tayyip Erdogan, és családja is haszonélvezõje az illegális kereskedelemnek. A vádat Erdogan visszautasította.http://vs.hu/koze...paign=main
6 #2 anzsi a macska hala
- 2015-12-11 21:08
Adzsipnál tankolok évek óta, ez esik útba. Az utóbbi pár hétben olyan szagú a benzin, amit még nem ismertem eddig. A horvát benzin is büdös, de nem ilyen szagú. Úgyhogy elõfordulhat, hogy a rablott olajat pöfögtetjük

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,405,497 egyedi látogató