Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ukrajna amerikai és izraeli nagyvállalatokat von be a kiberfenyegetések elleni küzdelembe

BelföldUkrán =zsidó. De mi volt a kérdés? Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) hivatala a legnagyobbak közé tarozó amerikai és izraeli magánvállalatokkal kezd együttműködést a kiberfenyegetések elleni küzdelemben – közölte Olekszij Danyilov, a testület vezetője.

A védelmi tanács sajtószolgálatának tájékoztatása szerint erről Danyilov kibervédelemre szakosodott nagy nemzetközi vállalatok képviselőivel találkozva folytatott eszmecserét. A Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Központ – az RNBO egyik munkatestülete – folyamatos együttműködésben lesz olyan kiberbiztonsági és védelmi komputertechnológiákat és eszközöket gyártó vállalatokkal, mint az amerikai Cisco, Fortinet, IBM, MicroFocus, Microsoft, és az izraeli Radware. A találkozón az RNBO hivatalának munkatársai bemutatták a külföldi magánvállalatok képviselőinek a Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Központ képességeit, és megvitatták a tapasztalatcsere, valamint a koordinációs központ műszaki platformjának fejlesztésében folytatott együttműködés lehetőségeit.

Ukrajnai állami és magánlétesítmények ellen elég gyakran történnek kibertámadási kísérletek, amelyek mögött az ukrán hatóságok szerint zömében az orosz titkosszolgálatok állnak. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) tavaly nyáron közölte: megakadályozta, hogy az orosz titkosszolgálatok sikeres kibertámadást hajtsanak végre egy stratégiai fontosságú állami vállalat ellen, amely az ország teljes ivóvíz- és csatornarendszerét látja el a tisztításához szükséges folyékony klórral. Az eddigi legsúlyosabb kibertámadás 2017. június 27-én, az ukrán alkotmány ünnepét megelőző napon történt: a Petya nevű zsarolóvírus támadta meg Ukrajnában a számítógépeket mintegy harminc pénzintézetben, köztük a magyar OTP leánybankjában, valamint számos állami és magán szolgáltató-, illetve gyártóvállalatnál, ami napokra okozott komoly fennakadásokat.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2020-02-29 04:57
Ez Putyin tudta nélkül nem mehetne. Közigazgatásilag az Ukrajnának nevezett terület a mai napig Oroszország része.
Itt valami előkészül. Lássátok” miközben koronáznak, Ördög meg ráeengedi a vadakat európára, véletlenek nincsenek. Orsós befosik, telefonál, összeül a bohóc kabinet.
4 #2 Posta Imre
- 2020-02-29 08:57
Szalonna, elvileg Csernobilban kialakítottak a német atomerőmű -hulladékoknak egy tározót. Mólt évben kellett átadni. A német az addig nála betárolt összes radioaktív szemetét oda viszi. Putyka persze, hogy tud róla.
69 #3 Szalonna
- 2020-02-29 11:55
Fura hogy nincs közbelépés. Vagy pedig leszarja, mert ami neki kellett Ukrajnából azt kihasította, a többit meg vigyék a soros féle, meg netanjahu féle zsidók.
1971 #4 jkr
- 2020-02-29 19:02
https://youtu.be/W_6a23Uw9vc
267 #5 Perle
- 2020-03-01 13:59
Beszáll a két állam, de nem a kíberfenyegetések elleni küzdelembe, hanem annak irányításába. Annak az élésre állnak a sokkal korszerűbb, fejtettebb technikájukkal. Jó lesz, ha Oroszország és a környező országok résen lesznek.
Az ukráb vezetéssel azt tesznek, amit akarnak. Mind közéjük való.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
3,410,426 egyedi látogató