Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Varga Mihály: Egyre nagyobb a lakossági hozzájárulás az államadósság finanszírozásához

BelföldMi a szösz! Judapesten a sok jehuda jobban teljesít? Milyen állam milyen adóssága? Tán még rendkívüli állapotok is lehetnek még ebből. Ha nem, akkor másból. A magyar gazdaságpolitika jelentős eredménye, hogy a lakosság egyre nagyobb mértékben járul hozzá az államadósság finanszírozásához állampapírok vásárlásával - mondta a pénzügyminiszter szerdán Budapesten, a Fiumei úti állampapír-értékesítési pont átadásán.

Varga Mihály a növekvő érdeklődéssel indokolta az új árusítóhely megnyitását.

Az állampapír-értékesítés a lakosságnak és az államnak egyaránt kedvez, hiszen a kamatjövedelem az embereknél marad, az államadósság lakossági finanszírozása pedig mérsékli az ország kiszolgáltatottságát - tette hozzá.

A lakossági tulajdonú állampapírok aránya tíz év alatt az ötszörösére nőtt, miközben 50 százalékról 15 százalékra csökkent az államadósságon belüli devizaarány. A miniszter szerint az állampapírok népszerűsége azt mutatja, hogy az emberek egyre jobban bíznak a magyar gazdaság teljesítményében. Megjegyezte, hogy a bruttó hazai termék és a bérek emelkedése, a beruházások bővülése európai összevetésben is kiemelkedő, és hamarosan újra 60 százalék alá csökkenhet a GDP-arányos államadósság. A pénzügyminiszter üdvözölte, hogy szuper állampapírból 3735 milliárd forintnyi kelt el tavaly júniusi bevezetés óta, a babakötvényben tartott megtakarítások összege pedig majdnem 50 százalékkal nőtt 2019-ben. Az állampapír-vásárlást továbbra is ösztönözni kell, hogy 2023 végére a mostani 8 ezer milliárd forintról 11 ezer milliárd forintra emelkedjen a lakosság kezében levő állampaírok összértéke - mondta Varga Mihály.

Várakozása szerint a keresetek növekedése hozzájárulhat ahhoz, hogy a fogyasztás mellett a lakossági megtakarítások is a várakozásoknak megfelelően bővüljenek. Mészáros József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke közölte, hogy az ügyféligények felmérését követően döntöttek az új iroda megnyitásáról az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság épületében.

2013 óta az aktív állampapír-állománnyal rendelkező ügyfelek száma a négyszeresére nőtt, legtöbbjük Pest megyében és a fővárosban él, sokan használnak elektronikus ügyintézést, de havonta 11-12 ezren személyesen keresik föl az irodákat.

A MÁK feladata a gyors kiszolgálás, így gondoskodnia kell arról, hogy elegendő iroda és értékesítési pont várja az állampapírt vásárló lakossági ügyfeleket - tette hozzá.

MTI


Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2020-03-05 21:36
Inkább a lakosság vásárolja fel az állampapírokat, mint külföldi spekulánsok.
684 #2 atacama
- 2020-03-06 05:04
a legyalult,eladósított lakóság ugyan miből?...
4 #3 Posta Imre
- 2020-03-06 07:07
Perle a "lakosság" nem azonos a magyarokkal. Judapesti hiretelnmagyarok esetleg. Magánszemélyek, moszados, kgb-s háttérrel. Török titkosszolgálat, kínaiak...ahogy az le van beszélve. Lehet így vásárják ki a zsidót.
3 #4 Enid
- 2020-03-06 08:11
Én azért látok jócskán jómódúakat is otthon.
329 #5 gutai zub
- 2020-03-06 08:58
Állampapírok: nesze semmi, fogd meg jól

Van egy visszafizethetetlen, természetellenesen, felduzzasztott "államadósság", egy nagy lufi, horribilis nemzetközi uzsorázás végterméke, a nagy büdös semmi.

Ezt a nagy szart aztán szépen felszeletelve, díszesen csomagolva, hirdetve és dicsérve, még egyszer eladják, értékesítik.

Erre mondja kón bácsi: ügyes, nagyon ügyes...........
165 #6 LM
- 2020-03-06 10:48
Azért megy ennyire az állampapír értékesítése mert egy piaci kamatokat jóval meghaladó konstrukciókat kínál. Természetesen a "közösből" fizeti az állam ezt a a felárat. Elméletileg csak "magyar" állampolgár vásárolhat ilyet, rég olvastam nem akarok hülyeséget mondani de igen jelentős hányada intézményi befektetőknél volt/van, nem beszélve arról, hogy magyar állampolgárságot az "arra érdemesek" azért elég szép számmal kapnak, vesznek/vettek

Még az EU is megállapította(pár napja jött ki a jelentés), hogy sokat költünk kamatkiadásra és ahogy egyre nagyobb részt fog finanszírozni ilyen formából ez annál nagyobb lesz (piaci finanszírozás többszörösével) de legalább a "lakosság" kezében van az államadósság, jó vicc :D

Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a magyar adóforintokból a piaci kamatok 3-5 szeresét fizetik ki olyanoknak akiknek úgyis van pénzük és a többségük se nem lakossági se nem "magyar"
3 #7 Enid
- 2020-03-06 11:07
Az biztos, hogy nagy trükk volt a vissza nem térítendő EU-s támogatásokat szétosztani a csókosoknak. Ma már több országban szellőzik az orbàni pelenka - mint tudjuk - és a még gondolkozni képes ember vagy az ellenszél kérdéseket fujjogat.
S, ha mégis visszakövetel valaki valamit, azt majd Magyarország fogja állni, vagy halni.

Mondjuk ez már az elején világosan látható volt.
267 #8 Perle
- 2020-03-06 11:23
Imre, egyetértek, csak arra gondoltam, hogy még mindig jobb, mintha ezek a templeton-félék vásárolnának belőle egyszerrre túl sokat
https://www.portf...oje-231540
1349 #9 Nagy Levente
- 2020-03-06 20:54
Na megint egy gumicsont! Ez a drága jó Gaia (de, nevezhetjük bárhogyan) vagyis a mi jó Föld-anyánk, meddig bírja még?! Milyen kitartó?! Mennyire szerethet minket, hogy még nem adta fel?! Miért gondoljuk azt, hogy ezzel a környezetszennyező technológiával bármit megtehetünk, akár elfordulhatunk a Teremtő(természet)től büntetlenül, úgy sem történik semmi?! Miért? De bizony történik! Itt van a nyakunkon a koronavírus, a migráns válság, stb.! Nem!?
Vagyis kedves Perle, ne gyere nekem azzal, hogy inkább a magyar! Lófaszt! Senki! Jó? Senki! Nem jobb! Érted!? Ha a magyar inkább? Senkik vagyunk akkor! Senkik! Hát nem értitek?! Kell, hogy értsétek, ha még magyarok vagyunk! Remélem, értitek?! A kamatjövedelem a Sátán zsoldja, Jahve-é! Ne kelljen az magyarnak! Testvériség kell, nem kamatjövedelem "államkötvényből", vagy bármilyen más szabadkőműves zsidó kitalációból! Ha bárki máshogy gondolja, (legyen az magyar akár) megérdemli, a pusztúlást! Ezek után, meg azt sem mondhatja, hogy nem tudott róla, mert leírtam!
116 #10 livia
- 2020-03-06 21:44
Ja, ma hallottam, hogy a "magyarok" fejenként nem tudom biztosan, hogy nyolc, vagy kilenc milliót tartanak a párnacihában. De jó nekünk! Mindjárt utalok ide-oda. Az óv-soron gondolom biztos tudnak erről.Elképesztő. Levente! A Magyar embernek csak annyija van, amennyivel megél, érdekes, mindig megsegíti az Isten. Varázslat !Bízzál!
684 #11 atacama
- 2020-03-07 03:41
no azért ne éljünk téveszmékben hogy így meg úgy hogy földanyácska szereti az embert..
mert mi az ember? a teremtett élővilág,a természet rákfenéje szennyez,pusztít öl!!! jön itt az elektromos autóval meg a bioüzemanyagokkal, meg a veszélyes hulladék kezeléssel természetesen amiket ő gyártott le ,hozott létre. piff bele a tengerekbe az óceánokba...ember... aki képes a saját fajtáját kiíirtani, legyílkolni..világ rendőrség képében tetszelegni..
ez a teremtett világ rákosdaganata ön és közveszélyes, nem véletlenül nem keresi senki a kapcsolatot vele sem a naprendszerünkben,sem az egész univerzumban sem, hiába nyújtogatja halálthozó csápjait a földönkívülre...
a körülöttünk élők abban bíznak hogy egyszer majdcsak elpusztítja önmagát ez a hű de nagyon okos és szép fajta..hajrá..nem kell már sok hozzá..
2 #12 gerry
- 2020-03-07 05:11
....jajj már atakoma... ne légy olyan pestimiska. Az emberek jó része; rezeg, szeretõ, hívõ, segitõkész, stb.... Imádkozz és fohászod meghallgatást nyer!

Addig is; alakul ez szépen... vagy csúnyán: https://gisanddat...7b48e9ecf6
... Európában már 7000 felett a virusfertõzött betegek száma.

De semmi baj.
Csütörtökön orvosi kivizsgáláson voltam, dokinénim megdicsért, vérnyomás, cukor, súly, kálium... minden rendben, semmi bajom... megnyugodtam, jön a vírus - ha puszipajtásom lesz, tök egészségesen halok meg!

... áááá, csak viccelek, Bill Gates, már biztos küldi ide is az ellenszart. Állítólag denevér-formájú drónokkal szállítják házhoz. Tegnap benéztem az egyik Fitness-Center faltól falig üvegablakán. Esküszöm, dugig volt emberekkel - A parkolón sehol egy szabad hely, - biztos izzanak mint a lovak, a virus be se mer menni... Minden rendben, sose halunk meg :) 8 nappal ezelõtt még sehol a virus CH-ban, ma reggel 214. Most jó gyereknek lenni olaszországban, nem kell suliba menni... hát nem?

Megnéztem - miböl készül a fertõtlenítõ folyadék, mert nincs sehol, gondoltam csinálok egy literrel és elosztom 4 részre, két "gyerek", két felnõtt, van csatosüvegem, jól zár, nem fog elpárologni... de bementem a környék 5 Gyógyszertárába, sehol se nincs Alkohol (a 70%-os). Sajnos itt osztrák Stroh-Rumot se árusítanak pedig az 80%-os és még Glicerint se kellene beletölteni, egyszerüen "per os" apró kortyokban fogyasztva..., jön a vírus, rálehel az ember, rögtön leesik a földre és ott vinnyog. De az sincs... be kellett volna spájzolnom múltkor, amikor Tirolban voltam... Az egyik patikában rákérdeztem, mikor szállítanak nekik a jövõ héten, azt mondta a hét közepén, ha akarom felirja a listára, hogy Alkohol kell. - Miért van lista? - kérdeztem. - Igen, - válaszolta - most 3 oldal, A4-es formában tele de kockás papirunk még van.
Azon gondolkodom, hogy a Jack Daniel's (van 2x 7dl) a Jim Beam - egy majdnem tele üveg, , a Puertorico-i 52%-os Rum (jó 5 dl - teába használom), meg otthoni, ajándékba kapott ca. 60%-os házi szilva vajon hatásos a virus ellen?

- végül is nem olyan régen megterveztem a következõ 30 évem mivel fogom eltölteni, még 28-29 hátra van.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek aki számít :)
3 #13 Enid
- 2020-03-07 06:06
Ata! Annyit írtál, hogy nehéz lenne meggyőzni az ellenkezőjéről. Hát, ez is egy verzió az biztos. Nem a legoptimistább, az is biztos.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,686,488 egyedi látogató