Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Perújítást akar a romagyilkosságok miatt elítélt férfi, a szocialista kormány és a titkosszolgálatok felelősségét firtatná

BelföldMi a moszados zsidó jahve-szotty van már! Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint – amely hétfőre ígér bővebb cikket és nem nevezi meg, kiről van szó – a férfi azt sérelmezi, hogy

a korábbi eljárás során nem derítették fel megfelelően a szocialista kormányzat, illetve a titkosszolgálatok szerepét a történtekben.

Emlékezetes, 2016 januárjában a Kúria Kiss Árpád Sándor elsőrendű, Kiss István Zoltán másodrendű és Pető Zsolt István harmadrendű vádlott tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Negyedik társuk, Csontos István 13 év fegyházat kapott. Az elítéltek feltételesen sem helyezhetők szabadlábra.
Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Csontos István negyedrendű vádlott (középen j-b) a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságok harmadfokú büntetőperének tárgyalásán a Kúria dísztermében 2016. január 12-én
Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

A jogerős ítélet szerint az elkövetők 2008-ban hat, 2009-ben három, cigányok lakta házra lőttek rá, illetve dobtak Molotov-koktélt országszerte, 2008-ban két ember megöltek, két embert megsebesítettek, 2009-ben 4 áldozatukat ölték meg, kettőt súlyosan megsebesítettek.

Az már az eljárás során kiderült, hogy a polgári elhárítás, a Nemzetbiztonsági Hival (NBH) figyelte mindhárom későbbi gyilkost, ám a támadássorozat megkezdése előtt leállították lehallgatásukat és megfigyelésüket. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága megállapította, hogy az NBH egységei között elégtelen volt a kommunikáció, és a szolgálat nem vette komolyan a megfigyelés alatt álló szélsőségesek fegyverbeszerzési törekvéseit. A jogi osztály 2008 tavaszán a hajdú-bihari műveleti tiszt kérése ellenére sem rendelte el Kiss Árpád és Pető Zsolt megfigyelését, Kiss István megfigyelését pedig nem szigorították, sőt később felfüggesztették. Mindezt annak ellenére, illetve azután, hogy lehallgatott telefonbeszélgetésük szerint fegyverbeszerzésre készültek.

Szilvásy György és az őt váltó Ficsor Ádám nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő szocialista miniszterek felelősségét is megállapította a bizottság, mint ahogy Laborc Sándor volt NBH-főigazgatóét is.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2020-03-08 20:46
Na, akkor itt az ideje!
15 #2 porcica
- 2020-03-09 09:16
Akkor ez a fickó hamarosan megöngyilkolja majd magát valami fura módon! s_franc
684 #3 atacama
- 2020-03-10 06:12
Gyurcsány szerepe is terítékre kerülhet a romagyilkosságok ügyében..
A Gyurcsány Ferenc vezette kormányok és titkosszolgálatok felelősségét vizsgáltatná perújításban Kiss Árpád Sándor, a romagyilkosságok ügyében életfogytiglanra ítélt vádlott. Szerinte titkosszolgálati provokáció volt a nekik felrótt támadás Galgagyörkön, az akkori kormányzat pedig polgárháborús helyzetbe sodorta az országot, számolt be a Magyar Nemzet.
https://pestisrac...ok-ugyeben
1693 #4 pipogya
- 2020-03-10 21:29
Kerestem de nem találom volt egy videó a tárgyalásról ahol "ítélkezett" a "bíró".
Nem is lehet érteni hogy miért ítélték őket el tele van eljárási hibákkal.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,680,966 egyedi látogató